Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Poohlédnutí za I. polovinou 1.B třídy - ČÁST II. - dokončení (13.kolo)

XIII. kolo  PRVNÍ TŘI TÝMY V TABULCE ZÍSKALY STEJNÝ POČET BODŮ

Pouze skóre rozhodlo o tom, že o pořadí na prvním místě 1.B třídy –skupiny B při rovnosti bodů třech týmů s 27 body rozhodne skóre. Na prvním místě přezimuje  FC Švihov, druhý skončilo  Spálené Poříčí  třetí místo získal horším skóre o jedinou branku další kolektiv z Pošumaví SK Strážov.

Pačejov ukončil podzimní soutěžní klání doma v derby s FK Svéradice  , tedy se soupeřem se kterým ještě před rokem svedli domácí úspěšný souboj postup do 1.B třídy. Hostům již postup letos vyšel   a z tohoto pohledu byli příznivci obou táborů na výsledek hodně zvědaví. Hned od prvních minut bylo zřejmé, že hosté nepřijeli jen bránit, ba naopak. První minuta, první střela, první gól. Střelou z velkého vápna se trefil hostující Větrovec a poslal hosty do nečekaného vedení. Odpověď na rychlý gól hostů, přišel ve 13. minutě, kdy po centru Pavelce prodlužoval hlavou Mrázek na volného Ticháčka a ten nekompromisní střelou pod víko srovnal na 1:1. Druhý poločas byl z větší části pod taktovkou domácích, kteří by si vítězství zasloužili, ale štěstěna se k nim obrátila zády.

Duel na hřišti Tatranu  Dlouhá Ves  byl jedním ze tří ve kterém se alespoň pro podzim ve kterých  se rozhodovalo  o umístění na prvních třech místech. Spálené Poříčí  přijelo s tím, že ho čeká hodně fotbalové práce,ale že by vzhledem k ambicím na postup do 1.A.třídy měl přesto získat tři body.  Dlouhoveští naopak nastupovali s odhodláním potvrdit stoupající formu a s vědomím, že pro ně není důstojné trčet někde na konci tabulky.

Mochtín zakončil podzim tím nejlepším způsobem  . Dokázal prolomit prokletí které tento tým provázelo v první polovině soutěže na hřištích soupeřů  a po pěti prohrách (z toho tři s výsledkem 2:1 a dva 2:0 ve prospěch domácích)  a připsal si první tři body získané z venku. Odnesly to Předenice, které porážka přidržela ve spodku tabulky. Mochtín si výhrou naopak polepšil, posunul se v tabulce tam, kde ho chtěli fanoušci vidět již dříve - na 4.místo.

Švihov  přijel na hřiště soupeře do Losiné  kde dosud ještě nevyhrál, s vědomím, že tentokrát není co ztratit. Sezónní cíl, získat o bod více než minulý podzim, byl  již před utkáním splněn a tak hráči nastupovali s velkým klidem a beze strachu z jakéhokoliv výsledku. To byl asi také hlavní důvod, proč se utkání v prvním poločase podobalo pouťovému. Výsledek se totiž měnil jak na houpačce. Sebevědomě a zostra začali hosté a první půle vyzněla jednoznačně opticky ve prospěch hostů s nepochopitelným výsledkem 3:3. Divák si však v těchto fázích hry musel užívat fotbalu plnými doušky, neboť co gól, to přepych.  Do druhé půle se nastupovalo se stejným odhodláním. Rychlí domácí útočníci prvních deset minut druhé půle nechali Hromadu dokazovat, že chytat opravdu umí.Do konce utkání již jednoznačně dominoval hostující tým. Švihovští předvedli patrně nejhodnotnější výkon sezony,je jen škoda, že tato forma nepřišla o něco dříve, nebo že už sezona končí. Přezimování v čele tabulky je zavazující a příjemné zároveň. Proto se nechme překvapit, jak se to všechno ještě zamotá.

Strážov  čekal v závěrečném podzimním klání soupeř za kterým musel vyrazit do Dobřan. Domácí nováček byl v průběhu podzimu příjemným překvapením a před tímto zápasem  byl v tabulce na 4.místě.V  rušném dramatickém utkání zajistil Malý domácím jednobrankový náskok. Další branky se diváci dočkali až v samotném závěru  druhého poločasu ve kterém se děly na hřišti věci!!  Rozhodčí nejprve poslal hosty po vyloučení Luďka Janky a posléze Václava Palečka do devíti. V závěru se početní stav hráčů na hřišti po vyloučení dvou domácích hráčů vyrovnal a v 86.minutě  se Strážovu podařilo i srovnat skóre. V 86.minutě dostal míč do ulice od Lorence Štěpán Presl a krásnou střelou pod břevno a od něho se míč odrazil na zem a za brankovou čáru svatyně domácích.  Cenný bod  si hosté za velkou bojovnost zasloužili. Bod je o to cennější, neboť Strážovským se jako jedinému soupeři domácích na tomto hřišti podařilo získat bod,když předcházejících pět v Dobřanech skončilo vítězstvím domácích.

Hradešice získaly první podzimní body na hřišti soupeře v Záhoří , který byl v průběhu podzimu zřejmě nejslabším týmem této soutěže. Téměř po celý zápas se hrálo pouze na jednu bránu a hosté spalovali jednu šanci za druhou. Úlevu pro hosty tak přinesla až 37.minuta  kdy otevřel skóre  Chmelík    Do 2. poločasu nastoupili hosté s cílem co nejdříve potvrdit vítězství a vylepšit si celkové skóre, ale místo toho pokračovali ve spalování šancí.Potvrzení hubeného vedení přišlo až v 76. minutě zápasu, když zcela osamocený Florian nejprve nepochopitelně trefil opět vybíhajícího brankáře a teprve jím vyražený míč propálil do sítě.     Vzhledem k dlouhodobým zraněním a odchodům několika klíčových hráčů a trenéra před začátkem této sezóny je umístění na 5.-6. místě solidním odrazem pro jarní část soutěže.

Výsledky XIII.kola : Pačejov – Svéradice   1 : 1 (1 : 1) 13. Ticháček - 1. Větrovec; Dlouhá Ves -  Spálené Poříčí   0 : 0 (0 : 0);Předenice – Mochtín    0 : 1 (0 : 0) 60. Pavel Zoubek; Losiná – Švihov   3 : 5 (3 : 3)  Laštovka 2, Tomana - Bešta 2, Biedermann, Špatenka, Čížek; Dobřany  -  Strážov   1 : 1 (1 : 0) 18. Malý –  86. Š. Presl; Záhoří -  Hradešice 0: 2 ( 0: 1) 37. Zb. Chmelík, 76. Florian; Přeštice B -  Chlumčany B 0: 2 ( 0: 1)  Chán, Gleistner.   

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku