Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Bilance OP mužů : podzim 2008 - Ú V O D

 MĚČÍN MÁ NEJVĚTŠÍ AMBICE NA NÁVRAT DO 1.B TŘÍDY

 

Na rozdíl  od minulého roku, kdy nepříznivé klimatické podmínky nedovolily, aby byla první část  okresního přeboru soutěžního ročníku 2007/08 řádně dohrána a poslední podzimní kolo bylo dohro až letos na jaře tentokráte vše vyšlo. Příznivé počasí v průběhu celého podzimu přispělo k tomu, že všech 91 utkání okresního přeboru bylo sehráno dle rozlosování. Pokud je v předcházející větě uvedeno , že byly odehrány všechna utkání , pak to samé platí bezezbytku o 508  soutěžních zápasů všech věkových kategorií. Toto je z historického hlediska OFS Klatovy nejvýznamnější . Tento fakt svědčí nejen o cílevědomé práci řídící komise , ale také podtrhuje disciplinovanost funkcionářů v klubech za což již patří velké uznání a poděkování.   

V 91 utkání padlo 387 branek na kterém se podílelo 337 hráčů kteří podle zápisů v průběhu podzimu se zapojili do bojů o mistrovské body. Z tohoto počtu bylo 37 hráčů kteří oblékli brankářský dres a brankářské rukavice.  Napomínáno bylo 316 hráčů a 15 jich vidělo červenou kartu.

Po 13. kolech  přezimuje na čele tabulky Sokol Měčín s celkovým počtem 37 bodů, což je o devět bodů více, než  v ve stejném období minulého ročníku získaly týmy které se i v tomto ročníku pohybovaly mezi nejlepšími Nezamyslice a Vrhaveč. Nutno poznamenat, ale proti tomuto ročníku měly tyto týmy o jeden zápas sehraný méně. Přestože Nezamyslice tentokráte s plným počtem sehraných utkání získaly o bod méně než v loni si udržují vysoký standard a skončily na druhém místě. Vrhaveč přišla o třetí místo v posledním zápase doma kdy se o body podělila s Tatranem V.Hydčice . Třetí po podzimu skončil Svatobor Hrádek. Tento tým si ve srovnání se stejným obdobím minulého roku získal o osm bodů  více a polepšil v tabulce o čtyři místa .

Nepřehledná je i situace na konci tabulky. Nejvíce si záchranu v nejvyšší okresní soutěži pro jaro zkomplikovaly poslední tři týmy Dešenice(11 bodů) ,Mochtín B a Horažďovice B (10) které by si teoreticky mezi sebou mohly rozhodnout boj o černého Petra . Pokud by z 1.B třídy do přeboru Pošumaví nesestoupil žádný tým z tohoto regionu, sestupoval by z OP pouze poslední , ale nic jistého nemají ani jejich soupeři které od sedmého místa dělí od sestupu pouze pět bodů. Stačí k tomu tak mámo , prohrát vzájemná zápas a ještě ztratit o další dva, respektive tři body více než dosud poslední tři celky tabulky  .

V následujícím období v době  klidu zbraní, kdy aktéři soutěžních  klání si užívají před zimní přípravou na jarní boje zasloužilého odpočinku zveřejňuji na mých webových stránkách  komentářů   k výsledkům podzimní části okresních soutěží.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku