Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ČERSTVÁ KREV CHANOVICÍM NEPOMOHLA

ČERSTVÁ KREV CHANOVICÍM NEPOMOHLA

 

Chanovický dlouholetý kouč Miroslav Rambousek  z žádném případě podle jeho slov nemínil v novém ročníku  navázat na nevydařenu jarní část uplynulé sezóny. Pro podzimní část nového ročníku  vytvořil mnohem širší kádr do kterého navíc přišla čerstvá krev kolující  v tělech těch, kteří měli v Chanovicích zájem hrát.    

Obdobně jako v případě Horažďovic rovněž Chanovicím se vstup do nového ročníku vydařil. Svěřenci trenéra Miroslava Rambouska dokázali stejně jako před rokem ve Zbůchu bodovat naplno.  Chanovičtí  přestože  nastoupili v silnější sestavě vítězství z prvního kola doma nepotvrdili a dělba bodů s plzeňskými energetiky kteří v prvním kole v domácím prostředí vyšli  s M.Touškovem bodově naprázdno. To bylo zklamání,  ale na ty si v Chanovicích v dalším průběhu podzimu si museli zvyknout. „Nejsem v žádném případě spokojený s výsledkem a ani s  námi předvedenou hrou. Především v prvním poločase utkání se nám hra vůbec nedařila, dopouštěli jsme se řady nepřesností,“ projevil nespokojenost s výkonem svého týmu trenér Miroslav Rambousek .Obdobná slova kritiky na hru svých svěřenců bylo slyšet ještě několikrát.

Ve 3.kole Chanovice utrpěly v Přešticích první podzimní prohru a domácí si výhrou 2 : 0 na jejich vrub připsali do tabulky  první podzimní body . 

V dalším kole přijel do Chanovic soupeř z Rokycan se kterým v minulých dvou ročnících domácí nevyhráli . To vzbuzovalo z výsledku tohoto duelu určité obavy , které se potvrdily a  po předcházejících čtyřech vzájemných remízách tentokráte na body po prohře 0:1 na body nedosáhly.

Lépe než posledním utkání venku v Přešticích se  dařilo Chanovickým v 5.kole . Podruhé v novém ročníku  se vrátili ze hřiště soupeře s plným bodovým ziskem, když přivezli tři body ze hřišti nováčka z Nýřan. Vítězství bylo o to cennější, neboť před tím na stejném hřišti získal pouze jeden bod jeden z favoritů krajského přeboru Spartak Chrást. 

Další duel v 6.kole doma Chanos  svojí   sedmibodovou sbírku bodů nerozšířil .Zaslouženou prohru 0:3  s Rapidem Plzeň  již v úvodu zápasu odstartovala hrubka mladého brankáře Růžičky   0:3  Hráči se utápěli v nepřesných přihrávkách a k nápravě nevedl ani důrazný pohovor trenéra k hráčům o poločasové přestávce.

V sedmém kole čekal Chanovice v Manětíně soupeř , který potvrdil svojí schopnost na úkor hráčů z Pošumaví získat další tři body. Po vysoké výhře v Horažďovicích si doma poradil i s Chanosem. Ostatně nebylo to nic ve vzájemných zápasech výjimečného . Po jarním debaklu 5:1 a předcházejícím domácím duelu to byla s tímto soupeřem již čtvrtá porážka za sebou.   

Neschopnost se střelecky prosadit prokázal Chanos i v 8.kole  doma se Staňkovem ,  který si zpět po roční pauze vybojoval návrat do KP. Chanovice sehrály nešťastný zápas, ve kterém byly celý zápas lepší. Stoprocentní  šance  zahodili Prchlík, Kučera, Strakoš a Picka. V závěru utkání  Švehla nastřelil břevno dvě minuty  před koncem zazdil tutovku které by vedla k první domácí výhře  Toman  a hosté si odvezli po remíze 1:1 cenný bod.

Deváté kolo  přineslo očekávané derby V Horažďovicích. Domácí  dokázali vytěžit z výhody domácího prostředí maximum a dvěma góly v úvodní čtvrthodině získaly dvoubrankové vedení. Vyrovnaný duel ve kterém byli hosté po přestávce aktivnější. Od 65.minuty Horažďovice bránily těsnou výhru a to se jim také zásluhou brankáře Charváta podařilo.

Po tomto derby čekaly Chanovice doma nejtěžší soupeř, ĺídr tabulky Senco Dobračka. Domácí kteří poprvé nastoupili s Jarolímem v brance sehráli s favoritem soutěže výborný zápas. Důležitý druhý góĺ hostů dal odchovanec sušické kopané Pavel Švec čtyři minuty po přestávce. Domácí nesložili zbraně a tak se favorit  musel ve druhé půli o těsnou výhru 1:2 strachovat. Na šance byli lepší domácí, ale na ty se nehraje čekání domácích na první výhru na svém hřišti se opět oddálilo.

Smůlu prolomily  Chanovice v následujícím 11.kole v  Plzni. Domácí Bolevec byl do tohoto kola  na svém hřišti v průběhu podzimních zápasů krajského přeboru stoprocentně úspěšný. Zlepšený výkon v duelu doma s Dobravkou potvrdil Chanos  i na Bolevci odkud jako jediný přivezl za remízu 1:1 cenný bod!

Poslední dva  odehrané zápasy opět postavily Chanovice do lepšího světla a  rýsovala se  vidina na úspěšný závěr .Potvrdit to , znamenalo ovšem překonat doma další velký příkop  v podobě teoreticky druhého  největšího favorita přeboru Spartak Chrást. V  pěti předcházejících podzimních domácích zápasech se Chanovice marně doma pokoušely získat první vítězství. Jejich úspěšnost jak co se týče pouhých třech vstřelených branek byla hodně mizerná a paběrkování bodů za dvě remízy , to vše zůstalo  daleko za možnostmi tohoto kolektivu. Až 12.kolo přineslo plný počet bodů. Tentokráte to byly body nečekané a cesta za jejím ziskem  vedla přes skalp druhého týmu tabulky .

 Již další 13.kolo  vše vrátilo do podzimní šedi. V tomto kole  hrály Chanovice  v Městě Touškov. Domácí tým si svojí nedobytnou tvrz uhájil  a pro Chanos to znamenalo již potřetí za sebou se vracet z tohoto hřiště bez bodového efektu.

V předposledním kole letošní části krajského přeboru čekal Chanovice souboj na hřišti nováčka v Kolovči. Přestože si v něm vedly  na rozdíl od Horažďovic, které zde inkasovaly šest branek ,   potvrdil tento duel rozdíl mezi oběma soupeři.  Zatím co domácí dali do tohoto klání na podzim 36 branek, Chanovice pouze 14, což je průměr jedné branky na utkání a to je nejmíň ze všech soupeřů v KP . Jednu branku dal  Chanos také v Kolovči , ale to na tři branky domácích v Jarolímově brance nestačilo.

Poslední  podzimní kolo bylo v domácím prostředí pro hráče Chanovic  jen odvarem jejich výkonu  předcházejícího a jediného vítězného zápasu  se Spartakem Chrást. Soupeř, druhý tým tabulky z Holýšova má ve svém středu nejlepšího kanonýra přeboru . Přestože o jeho kvalitách domácí obrana děla dost. Tlustý se přesto prosadil  a dal tři góly ze čtyřech hostů a jelikož domácím střelcům před zimním odpočinkem již zcela zvlhl střelecký prach, zakončily Chanovice  podzim vysokou prohrou 0:4.

Sečteno a podrženo to znamená, že Chanovice na podzim čeká stejně jako Horažďovice dlouhá maratón v podobě 15 utkání ve kterých hlavní popisem práce hráčů budou záchranářské práce.  A na to v Chanovicích nebyly v minulosti v krajském přeboru příliš zvyklí.

Jak prohlásil před zahájením nového ročníku  trenér Chanosu Miroslav Rambousek byl by v konečném účtování spokojen s umístěním nejhůře do šestého místa a troufal si tvrdit, že na toto umístění jeho tým má. Tyto prognosy chanovického lodivoda vzaly po odehrání první části KP za své a realita  v podobě předposledního místa po podzimu je jiná.

V Chanovicích mají  celou zimu na to, aby přemýšleli zejména o mnohém  co povede k záchraně. Jedním z nezodpovězených otázek na terou si musí dát odpověď je také to, proč  tým který  měl v minulém ročníku i celkově přes velké výkyvy  doma 58% bodovou úspěšnost tato křivka zisku bodů na podzim poklesla na pouhých 24 procent  a tento luxus si již na jaře nemohou dovolit . Chanovicích vždy slušel šatník do kterého se oblékaly týmy hrající  KP a věřme , že stejný šatník budou  v klubu používat i v příštím ročníku.

 

 

Podzimní celková bilance Chanosu Chanovice :

15 místo 15 zápasů, 3 výhry, tři remízy,9 proher, skóre 14:26  12 bodů  27% úspěšnost.

Doma :  14.místo –7 utkání, 1 výhra, 2 remízy, 4 prohry , skóre 4:12 5 bodů, 24% úspěšnost.

Venku : 11.místo, 8 utkání, 2 výhry, 1 remíza, 5 proher, skóre 10:14  , 7 bodů, 29% úspěšnost.

Diváci: průměrná návštěvnost domácích utkání 148 diváků.

Branky : celkový  průměr branek na utkání -  0,9 : 1,7 ; doma -0,6 : 1,7 ; venku -  1,3 : 1,8 .

Chanovice daly první gól  ve 4 utkáních ve kterých získaly Chanovice nakonec 10 bodů(87% úspěšnost). Dostaly první  gól v 11 zápasech, ve dvou nakonec remizovaly a z devíti vyšly bez bodového zisku , což je pouhá 9% úspěšnost.

Nejdelší série : 4x za sebou bez dělby bodů.

Střelci branek :  3 – Kučera (průměr minut v dosažení na   branku  274 minut)  , 2 – Černohorský, Švehla M., Toman Z. 1 – Krch, Prchlík, Strakoš, Hnídek .

Vítězné branky : Černohorský  Lukáš, Toman Zbyněk  a Hnídek Rostislav  

Střelci branek :  3 – Černohorský(400 minut na 1 branku),   a Kučera Petr (74 minut na 1 branku),  2  - Švehla M., Toman , 1 – Krch, Prchlík, Strakoš a Hnídek.   

Odehraná utkání: Pouze Lukáš Černohorský a Václav Krch mají  na svém kontě plný počet odehraných zápasů, žádný z nich ale neodehrál podzim všech 1350 utkání bez střídání. Jistou výjimkou je Michal Šedivý který odehrál 10 utkání bez jakéhokoliv střídání !

Přehled odehraných minut a utkání na podzim  : Strakoš a Zdeněk  oba shodně 14 zápasů ( 1260 minut) ,Černohorský 15(1201), Švehla M. 14(1181), Krch 15(1117), Toman 14(1111), Prchlík  14(1066), Pícka  11(976), Nový 12(910), Šedivý 10(900), Kučera 11(824), Růžička 8(693), Hnídek 9(663), Jarolím 6 (540), Patsch 7(539), KiIslinger 6(272), Poledna 5(174), Hermantschak 2(117) a Pavlovský David  1(46 minut). Celkem nastoupilo za Chanovice na podzim v krajském přeboru 19 hráčů.

Brankáři :  Růžička  Luboš 8 zápasů, 693 minut, dostal 12 branek, průměr na utkání 1,56 , maximám ní neprůstřelnost 164 minut, 2 vítězné zápasy.  Jarolím František -  6 utkání, 540 minut, dostal 12 branek, průměr na utkání 2,0, maximální neprůstřelnost 173 minut, 1 vítězný zápas;Hemantschak Ivan  2 utkání, 117 minut, obdržel  3  branky maximální neprůstřelnost 45 minut, žádný vítězný zápas. .

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku