Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V HORAŽĎOVICÍCH VSADILI NA VLASTNÍ ODCHOVANCE

V HORAŽĎOVICÍCH VSADILI NA VLASTNÍ ODCHOVANCE

 

Do nového ročníku krajského přeboru sestoupili po neúspěšném tažení v divizi fotbalisté z Horažďovic. Do podzimních bojů nastoupili v  klubu který se nachází dlouhodobě v krizi  pod vedením nového trenéra Luboše Vašici a vedoucího týmu Milana Koželuha. Kouči Horažďovic které místní prostředí dobře znal zůstalo v kádru devět hráčů z původní divizní týmu. Jedinou cestou k tomu,  aby mohl se svými svěřenci podzimní kolotoč zápasů v KP absolvovat bylo vsadit na vlastní odchovance.  

Velkou neznámou byl po sestupu z divize   první start Horažďovic v krajském přeboru. V úvodním kole dokázal tento tým vyhrát na horké půdě plzeňského Rapidu 0:2 a tímto vítězstvím poslali mladíci z Horažďovic svým  soupeřům vizitku  kvality .Slovy chvály na tento úspěch nešetřil kouč Vašica : Všichni podali zodpovědný kolektivní výkon založený na velké bojovnosti a povedlo se! Mladý tým svůj úkol stoprocentně splnil, přesto bych chtěl ocenit výkony Stulík  v obraně a Janouškovce v útoku. Zisk třech bodů je pro nás velkým povzbuzením do další práce.“

 V domácí nevydařená premiéra o místní pouti v podobě nečekané a vysoké prohry 2:5 s Manětínem  a prohra ve 3.kole na hřišti staronového účastníka KP ve Staňkově  spíše naznačilo, že podzim nebude pro Horažďovice procházkou růžovým sadem. Potvrzovala se jednak slova trenéra Vašici , který měl obavy o to, co s jeho svěřenci udělá nedostatečná zkušenost. Místo bojovnosti na kterou sázel hráli jeho svěřenci vlažně a když začali hasit nebezpečí prohry, většinou přišla laciná branka na vidina bodů byla vniveč.

Vítr z plachet vzal kormidelníkovi horažďovické kopané  při jeho snaze  ukázat se v lepším světle v duelu na hřišti nováčka v Kolovči než před týdnem ve Staňkově  Snaha o lepší výsledek vzala za své ještě před utkáním kdy se musel v sestavě obejít bez čtyř hráčů základní sestavy Kupec,Wurczell, Brůha  a Šafanda. Jedenáctka  která vyběhla na hřiště rozjetého nováčka  prohrála vysoko 6:0 .

V dalším kole následovala další série zápasů s těžkými soupeři. Po debaklu v Kolovči  byl v Horažďovicích duel soupeřů kteří ještě na jaře spolu bojovali o divizní body. V lepší formě se v tomto klání  představila plzeňská Doubravka, která pokračovala ve výborných výkonech z jara a odvezla si za vítězství 2:4 tři body. Stalo se tak po velkém  boji a domácí ztráta bodů sice zamrzela o což potvrdil i vedoucí týmu M.Koželuh : „ Kluci se tomto zápase vydali ze všech sil . Bojovali a favorizovaného soupeře  hodně potrápili“. Trenér Vašica ještě dodal: „Tato prohra nám jen potvrdila, že mladý kolektiv který má naší  velkou důvěru ještě na sobě musí hodně zapracovat a s postupem času uplatňovat získané zkušenosti v této soutěži. O našem  neúspěchu rozhodly nevyužité šance a hlavně  hrubé chyby.Dvakrát jsme  inkasovali po zbytečné chybě v obraně.

Opak zápasu s Dobravkou byl na hřišti v Bolevci  odkud se vrátily Horažďovice s prohrou  3:0 . „  Ostatně slova Milana Koželuha to jen potvrzovaly : Soupeře nebyl z těch se kterými se nedalo bodovat. Za  takový přístup hráčů jaký předvedli v prvním poločase, který velmi zaostával za výkonem proti Doubravce  jsme si ani nic jiného než prohrát nezasloužili. Z mého pohledu jsme  vítězství domácím doslova darovali. Musíme tým doplnit, máme již rozjednané posily a věřím, že již doma proti Chrástu se v sestavě nějaká posila objeví“. 

O tom, že tým potřebuje posílit, popřípadě dát příležitost dalším odchovancům z klubu bylo více než zřejmé. Za 6 kol byl bodový zisk hubený, a počet obdržených 22 branek v šesti zápasech již naznačuje, kde asi tlačily  týmu z města hokejek boty nejvíc.

Jedna z nových tváří v sestavě se objevila v zápase 7.kola Se Spartakem Chrást, kdy v brance Horažďovic poprvé na podzim nastoupil brankář Charvát, ale ani ten nedokázal proti jednomu z favoritů přeboru odvrátit další prohru . Ztráta  bodů s favorizovaným Chrástem který se může pyšnit s daleko lepším hráčským materiálem  nebyla velkým propadákem, nicméně  předposlední místo v tabulce kam Horažďovice klesly nebylo to ořechové na co by mohli být v tomto klubu pyšní. 

Po série těžkých zápasů se nabízela  pro Horažďovice šance znovu zvednout hlavu a pokusit se bodovat na hřišti soupeře.  Do poločasu to ještě vypadalo pro fotbalisty z města hokejek po bezbrankovém průběhu nadějně. Ve druhé části tohoto klání domácí potvrdili, že  dosud vítěznou sérii na svém hřišti na podzim nemíní přerušit a Horažďovice se vracely domů s tříbrankovou prohrou.

Cestou domů byli již Horažďovičtí hlavou o týden dopředu, neboť je doma čekalo prestižní derby se sousedními Chanovicemi.

Toto ostře  sledované derby  se lépe vydařilo domácím, kterým vyšel úvod zápasu a dvoubrankový náskok  se ukázal pro další část zápasu jako rozhodující.  Těsná výhra 2:1 byla pro ně o  to cennější, neboť byla první v tomto soutěžním období na domácím hřišti . Přání aby tento úspěch nastartoval domácí k úspěšnějšímu závěru podzimní sezóny než tomu bylo dosud.

V 10.kole Horažďovice nastoupily na hřišti druhého Holýšova ze kterého soupeři body  nevozí. Vědomí , že zde  nemají co ztratit ovlivnil v pozitivním způsobem  výkon hostů , kteří po  celý zápas drželi s favoritem krok. Na šance by vyhráli 4:2, ale to je jen slabá náplast na těsnou prohru 1:0  kterou se ztráta bodů nepřelepí. Výkon v Holýšově  si pochval i vedoucí týmu M.Koželuh : „Pokud budou naši hráči přistupovat k utkání takovým způsobem jako to předvedli v Holýšově , pak by se předcházející neúspěšné výsledky daly do konce podzimu ještě daly výrazným způsobem napravit. “

Tato slova naplnil horažďovický tým již v následujícím klání o  šest bodů, které sehrál doma . Souboj s Baníkem Zbůch dokázal zvládnout k plné spokojenosti. Základ k úspěchu  položili domácí opět úspěšným úvodem. Tentokráte na rozdíl od Chanovic dokázali dvakrát skórovat v prvních pěti minutách hry a za tohoto stavu se týmu daleko lépe hraje. dát první dvě branky vydařenou úvodní částí ve které se jim podařilo v průběhu prvních pěti minut dvakrát skórovat a tento stav již do konce zápasu se již nezměnil .

Optimisticky naladěný horažďovický tým odjížděl ke svému poslednímu zápasu ve 12.kole  na hřiště soupeře kterým byl SK ZČE Plzeň. . K úspěchu ve vyrovnaném  duelu s plzeňskými  energetiky tentokráte scházelo horažďovickým fotbalistům  důraz se  prosadit se před brankou soupeře. V tomto byly v Plzni   naprosto neškodní a teoreticky nejslabšímu soupeři venku tři body po prohře 1:0  prakticky darovaly.

Závěr podzimu odehrály Horažďovice s výhodou domácího hřiště. Ve 13.kole se této výhody zhostily  tím nejlepším způsobem a  sérií třech vítězství za sebou  do které počítáme výhru  4:2  nad TJ Přeštice se v tabulce poprvé bodově dotáhly na Chanovice. 

V předposledním podzimním kole hostily Horažďovice doma velice kvalitního soupeře z Rokycan se kterým si vzhledem rekonstrukci hrací plochy  soupeře prohodily vzájemný  zápas v obráceném pořadí. Na rozdíl od předchozích domácích zápasů  nezačaly náporem který jim několikrát přinesl rychlé vedení. Tentokráte to byli oni kteří již v 7.minutě inkasovaly a tento stav dobře organizovaná  obrana hostů žádné šance nenabídla a konečný výsledek 1:3 znamená tříbodovou ztrátu která může na jaře hodně chybět.

 


Podzimní celková bilance FK Horažďovice :

11.místo  15 zápasů, 5  výher, 10 proher , skóre 21:36 , 15 bodů úspěšnost 33 procent.

Doma:  8. místo, 8 utkání, 4 výhry, 4 prohry, skóre 18:18, 12 bodů, 50% úspěšnost

Venku : 16.(poslední) místo 7 utkání, 1 výhra (I.kolo na Rapidu),6 proher, 3:18 14% úspěšnost, 3 body

Nejdelší série : 15 utkání bez jediné remízy

Diváci: průměrná návštěvnost domácích utkání 100 diváků

Branky :  průměr branek na utkání  1,4 : 2,4 ; doma  - 2,3 : 2,3  , venku -  0,4 : 2,6. 

Horažďovice daly  první gól v 6 zápasech , 4 z nich dotáhly do vítězného konce , získaly 12 bodů(66% úspěšnost).Dostaly první gól v 9 utkáních z toho 8 prohráli a jeden dokázali dotáhnout k zisku třech bodů 11% úspěšnost).

Střelci branek : 5 (2 z PK) – Jiřík Jan(průměr k dosažení jedné branky 239 minut) ,  3 – Janouškovec, Šafanda, 2 – Pavlík, Jůda a Wurczel,  1 – Kupec, Lávička M., Forman M., Nauš J.

Vítězné branky : Jiřík , Janouškovec, Pavlík a Forman M ml.

Nastoupili ve všech utkáních 15 utkáních :Janouškovec, Pavlík, Mirvald , Mourek,  a Stulík , jednou chyběli Jůda, Jiřík a Kupec, dvě absence měli také Šafanda Žádný z hráčů neodehrál plný počet 1350 minut. a Sova. Tato osa devíti hráčů společně s brankáři Charvátem a Švehlou tvořila základ týmu.

Přehled zápasů odehraných hráči  podle minut : Pavlík 15 utkání (1317 minut), Mirvald  15(1314), Stulík 15(1294), Jůda(14(1237), Mourek 15(1212), Jiřík 14 (1197), Šafanda 13(1163), Janouškovec 15(1093), Kupec 14(1085), Sova J. 13(1044), Charvát 9(810), Švehla T. 6(540), Wurczel 6(535), Forman M. ml.  5(287), Lavička M. 8(280), Michálek 10(229), Mach 8(155), Brůha 1(39), Nauš 3(19) .

Brankáři : Charvát  9 utkání(810 minut) , dostal 13 branek, 1,44 na utkání, maximální neprástřelnous 193 minut, 4 vítězné zápasy ; Švehla Tomáš  -  6 utkání, 540 minut), dostal 22 branek, průměr na utkání 3,67 max. neprůstřelnost 119 minut, 1 vítězný zápas. Celkem obléklo na podzim dres áčka FK Horažďovice  19 hráčů.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku