Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 13. kolo 15.- 16.11.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

O PODZIMNÍM VÍTĚZI ROZHODLO SKÓRE

 

Pouze skóre rozhodlo o tom, že na prvním místě 1.B třídy –skupiny B přezimuje po vítězství v Losiné FC Švihov. Druhé Spálené Poříčí remizovalo v Dlouhé Vsi a  třetí skončil horším skóre o jedinou branku další kolektiv z Pošumaví SK Strážov , který v dramatickém zápase v Dobřanech zachraňoval bod čtyři minuty před koncem. .  Na dělbu bodů došlo v duelu v Pačejově kde se domácí smírně rozešli s hosty ze Svéradic . Dva týmy – Sokol Mochtín a  Sokol Hradešice měly na svém bodovém kontě u zápasů odehraných na hřištích soupeřů v průběhu podzimu nulu. V posledním kole vítězstvím Mochtína v Předenicích a Hradešic v Záhoří je tato bilance jim minulostí.

 V   jarní části  bojů v 1.B třídě  o prvenství  i záchranu se máme na co těšit. Na čele tabulky i na jejich konci jsou mezi účastníky soutěže minimální bodové rozdíly a každý získaný bodík navíc bude mít cenu zlata. Je třeba doufat, že se týmy z Pošumaví poučí z nevydařeného zahájení tohoto ročníku  a již od prvních minut jarního kolotoče soubojů o mistrovské body  se rozjedou na plný plyn. Pokud ne, pak by se další  ztráty třeba již nepodařilo dohnat . Při hrozbě sestupu dvou celků z kraje z divize se ještě navýší počet sestupujících . To nebude žádná legrace, neboť  jistotu definitivní záchrany jistí pouze umístění do 10. místa !

 

Pačejov – Svéradice   1 : 1 (1 : 1)

Zdeněk Voska

V posledním kole I.B. třídy jsme na domácím hřišti přivítali v místním derby nováčka ze Svéradic. Hrálo se na kvalitním terénu za hojné kulisy diváků. Hned od prvních minut bylo zřejmé, že hosté nepřijeli jen bránit, ba naopak. První minuta, první střela, první gól. Střelou z velkého vápna se trefil hostující Větrovec a poslal hosty do nečekaného vedení. Odpověď na rychlý gól hostů, přišel ve 13. minutě, kdy po centru Pavelce prodlužoval hlavou Mrázek na volného Ticháčka a ten nekompromisní střelou pod víko srovnal na 1:1. Stínem tohoto derby je určitě zranění hostujícího hráče Tomáše Červeného, který po vzájemném střetu s domácím obráncem nedohrál tento zápas. Hráče musela odvézt sanitka na vyšetření. Věřme, že nebude toto zranění vážné. Přejeme brzký návrat na fotbalový trávník. Hosté měli v prvním poločase mírně navrch, ale nedokázali své šance proměnit. Druhý poločas byl z větší části pod taktovkou domácích. Hned v úvodu se po rohovém kopu Marka mohl trefit hlavou Hlaváč, ale těsně minul odkrytou bránu. Pak přišel gólový moment, který po centru Poleny zpracoval Marek a přihrál na zcela volného Hromádku, který bohužel stál v ofsajdu. V 70. minutě se mohl trefit Mrázek, ale vynikající brankář hostí byl na místě a střelu k tyči vytěsnil na roh. Z následného rohu přišel velice sporný moment. Na centr si naběhl Mrázek a v souboji s gólmanem hlavou míč vypíchl a následně dorazil do brány. Rozhodčí bohužel tento moment posoudil jako faul na brankáře, takže branka nebyla uznána. Hosté se tlačili do zakončení jen ze standardních situací, které velmi dobře zahrávali. Závěrečnou tečku v derby udělali za hosty Větrovec, který svou střelu z úhlu poslal vedle tyče domácího brankáře a za domácí se mohl trefit Hlaváč, ale střela těsně minula břevno. Domácí si určitě za druhý poločas zasloužili zvítězit, ale štěstí bylo otočené zády.

Branky : 13. Ticháček - 1. Větrovec

Rozhodčí : Homr Michael - Král, Blaheta. Diváků: 150. ŽK 3:1.

 

Dlouhá Ves -  Spálené Poříčí   0 : 0 (0 : 0)

Josef Krůs

V duelu ve kterém domácí  hostili do tohoto kola lídra tabulky se diváci branek nedočkali. Velký vzruch nastal po té, kdy při utkání došlo ke zkolabování diváka. Došlo k přerušení zápasu, byla přivolána sanitka a následně i helikoptéra,zajištěno její přistání  na ploše a odvoz postiženého do nemocnice do Plzně.

Soupeř přijel do Dl.Vsi s tím, že ho čeká hodně fotbalové práce,ale že by vzhledem k ambicím na postup do 1.A.třídy měl přesto získat tři body.  Dlouhoveští naopak nastupovali s odhodláním potvrdit stoupající formu a s vědomím, že pro ně není důstojné trčet někde na konci tabulky.

Podle toho začal také 1.pol.oboustranně ve svižném tempu a od prvních minut se hrál velmi pohledný fotbal s mnoha pěknými akcemi na obou stranách.Ve 2.poločase  diváci očekávali, že k pěknému fotbalu přibudou i branky.

 

8.   - první vážná akce (soupeře), kterou musí řešit domácí brankář nadvakrát za pomoci obránců s vypětím všech sil

11. - rychlý útok domácích,zakončený prudkou přízemní střelou,které chyběly jen centimetry

21. - další šance domácích s asi zbytečnou přihrávkou  do strany odkud se sice míč vrací zpět před branku,ale následuje slabá střela,kterou brankář hostí snadno likviduje

30. - jedna z největších šancí zápasu Ronn dostává ideální přihrávku,krátkou kličkou pokládá brankáře na zem,dostává se z úhlu před branku,trochu se střelou zaváhá a tak vše řeší vrátivší se obránce hostí a míč uklízí do bezpečí

40. - po zaváhání host.obrany se dostává do protiútoku Kejla, ale opět bez koncovky.Nepřesně zakončuje a diváci jen vydechli, když viděli jak míč po zemi míjí pravou tyč soupeřovy branky

43. - přijíždí záchranka, aby byl ošetřen divák v bezvědomí - zápas je přerušen a 2 zbylé minuty se odehrají po uklidnění situace

Ve 2.poločase  diváci očekávali, že k pěknému fotbalu přibudou i branky.

47. - se nečekaně dostává po špatném odkopu do šance  domácí Ronn. - opět zaváhání se střelou a nic

61. - tentokrát přichází gólovka pro hosty,kdy po roh.kopu neskórovali ani po opakované střele.Od tohoto okamžiku převzali hosté iniciativu, dostávají se do tlaku častěji než domácí a vytváří si další brankové příležitosti.

74. - před koncem je opět zápas přerušen a na hrací plochu přistává helikoptéra a po několika minutách odlétá s postiženým divákem.

Hned po odletu helikoptéry se dostává do šance Kejla ale přestřeluje bránu.

88. - asi poslední a jedna z největších šancí zápasu domácích  útočníků. Ronn se dostává k míči v bezprostřední blízkosti host.brankáře,kterého pouze nastřeluje.Asi by v případě proměnění této poslední šance bylo pro soupeře,který předvedl se svými mladíky velmi pěkný fotbal až příliš kruté, aby odešli ze hřiště jako poražení.

Děkujeme oběma mužstvům za předvedenou hru.Děkujeme i divákům, kteří přijeli se soupeřem za jejich slušné vystupování.

 

 

 

Diváků : 100, ŽK : 4:3.

 

Předenice – Mochtín    0 : 1 (0 : 0)

Šot Karel

Mochtín zabodoval za tři body konečně i na hřišti soupeře. Odnesly to Předenice, které porážka přidržela ve spodku tabulky. Mochtín si výhrou naopak polepšil, posunul se v tabulce tam, kde ho chtěli fanoušci vidět již dříve - na 4.místo. Samotný zápas přinesl fotbal se šancemi na obou stranách. Mochtín však byl fotbalovější, měl územní převahu a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí gól. Ten přišel v 60.minutě a byl rozhodující. Obránce Jiří Čeleda unikl po pravé straně hřiště, prudce nacentroval míč, který z voleje poslal za záda domácího brankáře  Pavel Zoubek - 0:1.

O pět minut později pak stejný hráč ještě orazítkoval břevno předenické branky, dalších gólů se již diváci nedočkali.

Branka : 60. Pavel Zoubek. Rozhodčí Červený, 50 diváků.

 

Losiná – Švihov   3 : 5 (3 : 3)

Karol Žák

Švihov přijel na hřiště soupeře, kde dosud ještě nevyhrál, s vědomím, že tentokrát není co ztratit. Sezonní cíl, zísat o bod více než minulý podzim, byl  již před utkáním splněn a tak hráči nastupovali s velkým klidem a beze strachu z jakéhokoliv výsledku. To byl asi také hlavní důvod, proč se utkání v prvním poločase podobalo pouťovému. Výsledek se totiž měnil jak na houpačce. Sebevědomě a zostra začali hosté. Již v první minutě z otočky za dvou metrů olízla Biedermannova střela tyč. Velký tlak pokračoval a ujala de hned druhá šance. Tentokrát se Bieda nespletl a z téměř nulového úhlu bravurně skóroval.  Sebeuspokojení a sebedůvěra z hráčů začala sálat příliš brzy, domácí  využili prvního zaváhání v obraně a z rohu velkého vápna nekompromisní tvrdou střelou od břevna vyrovnal svým prvním gólem v utkání  Laštovka. Nádherná "ligová" branka.  Ve 14. minutě se Biedermann protáhl po levém křídle a podruhé poslal hosty do vedení podobným gólem , jakým Poborský sestřelil Portugalsko, opět fotbalová paráda.  A za pět minut následovala další pohledná akce, domácí Fremr utekl po pravé  straně, následoval přesný centr od čáry do prostoru penalty kde ve sprinterském souboji o krok prohrál Žák , Tomana nádherně rybičkou těsně nad zemí umístil míč k levé tyči brankáře Hromady.Ani tato gólová parádička hosty nezastavila v jejich srdnatém boji a ve 29. minutě si po zásluze pro svoji další branku dosprintoval od půlky s míčem R. Čížek, jeho levá diamantová noha předvedla domácím jak moc se nechá napnout jejich branková síť.  A pouťové houpání pokračovalo, 36. minuta znamenala třetí střelu na branku hostů a třetí gól. Tentokrát se opět Laštovka nádherně trefil z voleje z  osmnácti metrů a přinutil Hromadu potřetí si sáhnout na míč při vyndávání z kasy. Pro brankáře jeho kvalit  to bylo dost deprimující. Klid na kopačkách švihováků však zůstal i potom. Hrál se dále  nátlakový fotbal se šancemi . Ideální Havlíčkův  padesátimetrový pas trefil Kudják " z první ", brankář bravurně vytlačil na roh, další Špatenkova střela otřela tyč ve stejném místě, jako ta Biedermannoa z první minuty , prostě první půle vyzněla jednoznačně opticky ve prospěch hostů s nepochopitelným výsledkem. Divák si však v těchto fázích hry musel užívat fotbalu plnými doušky, neboť co gól, to přepych.  Do druhé půle se nastupovalo se stejným odhodláním, indisponovaného Žáka vystřídal Vrba a nutno říci, že odehrál velmi pěkný poločas. Rychlí domácí útočníci prvních deset minut druhé půle nechali Hromadu dokazovat, že chytat opravdu umí.

Svou  práci v této desetiminutovce odvedl dokonale a pak už mohl jít do kabiny, neboť na hřišti se začal odvíjet děj dle režie jeho spoluhráčů. Přetížená obrana začala notně chybovat a góly přišly záhy. Brož procestoval svým technickým kouzlem celé vápno křížem krážem a naservíroval míč na zadní tyč, kde podle všech  pravidel stojí vždy osamocený Špatenka. I tentokrát to byl gól z kategorie nacvičených.  V 78. minutě se dočkal i nejlepší podzimní střelec Švihova Bešta, Čížek na pátý pokus po úniku levým křídlem nacentroval přes celou branku na zadní a tam Bešta svým desátým gólem v sezoně hlavou pečetil konečný stav .

Do konce utkání již jednoznačně dominoval hostující tým, i když je správné připomenout, že ani za stavu 3:5 se domácí nepoložili,předváděli však jen to na co v současnosti mají, kombinaci na vlastní polovině a brejky, které však zatím ještě mladící nedokáží dotahovat do konečné fáze. Časem se ale i v Losiné projeví tato důvěra mladým, základ je  povzbuzující.     Švihovští předvedli patrně nejhodnotnější výkon sezony,je jen škoda, že tato forma nepřišla o něco dříve, nebo že už sezona končí. Přezimování v čele tabulky je zavazující a příjemné zároveň, ale všichni známe švihovská fotbalová jara, jsou známější než hudební léta tamtéž. Proto se nechme překvapit, jak se to všechno ještě zamotá.

Branky: Laštovka 2, Tomana - Bešta 2, Biedermann, Špatenka, Čížek; ŽK: 2:1. Diváků: 150

 

Dobřany  -  Strážov   1 : 1 (1 : 0)

V rušném dramatickém utkání zajistil Malý domácím jednobrankový náskok. Další branky se diváci dočkali až v samotném závěru  druhého poločasu ve kterém se děly na hřišti věci!!  Rozhodčí nejprve poslal hosty po vyloučení Luďka Janky a posléze Václava Palečka do devíti. V závěru se početní stav hráčů na hřišti po vyloučení dvou domácích hráčů vyrovnal a v 86.minutě  se Strážovu podařilo i srovnat skóre. V 86.minutě dostal míč do ulice od Lorence Štěpán Presl a krásnou střelou pod břevno a od něho se míč odrazil na zem a za brankovou čáru svatyně domácích.  Cenný bod  si hosté za velkou bojovnost zasloužili. Bod je o to cennější, neboť Strážovským se jako jedinému soupeři domácích na tomto hřišti podařilo získat bod, když předchozích pět zápasů skončilo vždy stoprocentním  bodovým ziskem domácích.

Branky: 18. Malý –  86. Š. Presl; ŽK: 2:3; ČK: 2:2

Sestava  Strážov : Javorský - Michel - Presl P. - Helm - Paleček - Matějka V. - Matějka T. ( 80. Franc ) - Mayer B. ( 70. Presl Š. )  - Vítovec - Janka - Lorenc

 Rozhodčí : König

Trenér Strážova Petr Presl : „ V Dobřanech jsme sehráli jedno z nejtěžších utkání podzimní části soutěže na jehož průběhu a kvalitě se podepsal těžký, nerovný terén a hlavně svým velmi nepřesným rozhodováním rozhodčí Konig. V ofenzivní části nás nepustil tolerováním nedovolených zákroků domácích obránců prakticky k ničemu a naopak na druhé straně jakýkoliv souboj trestal trestným kopem na naší bránu.Svůj "excelentní " výkon vyšperkoval rozhodčí v druhém poločase nevídanou

karetní šou, do které se nakonec zcela sám zamotal.Není mým zvykem hodnotit rozhodčího utkání, soustředím se více na výkon svých hráčů, dnes udělám výjimku konstatováním : "Takových víc a je po fotbale ".

Vlastní bojovností a vůlí se našemu týmu podařilo v závěru utkání i díky střídání vydolovat alespoň bod díky výstanví střele Š.Presla.Další šance v závěru již jsme nedotáhli do konce, ale s ohledem na vývoj zápasu a situaci v 65.minutě, kdy jsme prohrávali 1 : 0 a hráli v devíti hráčích, jsem už v body ani nedoufal.Celkově jsem po podzimní části s výkony hráčů, atmosférou v týmu i bodovým ziskem, který přinesl 3.místo v tabulce a reálnou šanci hrát na jaře o přední příčky spokojen.

Záhoří -  Hradešice 0: 2 ( 0: 1)   

Milan Černík

     Hosté získali první podzimní body na hřišti soupeře, který je v současné době zřejmě nejslabším týmem této soutěže. Téměř po celý zápas se hrálo pouze na jednu bránu a hosté spalovali jednu šanci za druhou. V této činnosti "vynikali" zejména Florian, Kopal a ve 2. poločase Kotiš. V 19. min. trefil z přímého kopu J. Kopal dělovkou pouze břevno a pohotovou dorážku P. Křesáka k tyči vyrazil domácí brankář na rohový kop. Rovněž další 2 pokusy Floriana, Šaška, Hlaváče a Frančíka neskončily v síti. Úlevu pro hosty tak přinesla až 37 min. zápasu, kdy po faulu na Kopala rozehrával trestný kop Heimlich, míč doputoval až ke zcela volnému Chmelíkovi, který v poloze ležícího střelce z 1 metru poslal hosty do vedení.

     Do 2. poločasu nastoupili hosté s cílem co nejdříve potvrdit vítězství a vylepšit si celkové skóre, čímž by se po dopoledním zaváhání Přeštic posunuli v tabulce před Mochtín na 5. místo, ale místo toho pokračovali ve spalování šancí. Již ve 30. sekundě 2. poločasu se po pěkném uvolnění Kotišem ocitl v jasné šanci Kopal, který ale trefil jen vybíhajícího domácího gólmana. Téměř identická situace se opakovala o 3 minuty později. V 60. min. přestřelil bránu v dobré pozici Florian, v 66. min. zblokovali 2 střely Kopala domácí obránci, v 67. min. po centru Kopala netrefil bránu ze 6-ti m zcela volný Florian. V 68. min střílel z dobré pozice vedle Hnojský, v 70 min. trefil Florian v další vyložené šanci pouze tyč. Potvrzení hubeného vedení přišlo až v 76. minutě zápasu, když zcela osamocený Florian nejprve nepochopitelně trefil opět vybíhajícího brankáře a teprve jím vyražený míč propálil do sítě. Vylepšit skóre mohl v 85. min. Kotiš, který nejprve ukázkově obelstil domácího brankáře a pak poslal míč levou nohou vedle prázdné brány. Poslední vyloženou šanci měl v 91. min. Chmelík, který opět zcela osamocen tentokrát prázdnou bránu z 1,5 m netrefil.

     Vzhledem k dlouhodobým zraněním a odchodům několika klíčových hráčů a trenéra před začátkem této sezóny je umístění na 5.-6. místě solidním odrazem pro jarní část soutěže.

Branky: 37. Zb. Chmelík, 76. Florian

Sestava Hradešic: L. Ryba - M. Heimlich, M. Hlaváč, Zd. Frančík, V. Hlaváč, P. Křesák, J. Hnojský, Zb. Chmelík, Fr. Šašek (V. Kotiš), J. Kopal (M. Melka), M. Florian (M. Šmrha). Trenéři: Petr Lavička, Zbyněk Chmelík

 

Přeštice B -  Chlumčany B 0: 2 ( 0: 1)  

Branky: Chán, Gleistner; ŽK: 3:4; ČK: 1:0

 

 

 

  1.  Švihov            13   8   3   2   42: 20    27 (  6)

  2.  Spálené Poříčí    13   8   3   2   31: 15    27 (  9)

  3.  Strážov           13   8   3   2   30: 15    27 (  6)

  4.  Dobřany           13   7   2   4   27: 24    23 (  5)

  5.  Mochtín           13   5   3   5   19: 16    18 ( -3)

  6.  Hradešice         13   5   3   5   23: 22    18 ( -3)

  7.  Přeštice  B       13   4   5   4   19: 17    17 ( -1)

  8.  Pačejov           13   4   4   5   13: 18    16 ( -2)

  9.  Dlouhá Ves        13   4   4   5   18: 25    16 ( -5)

 10.  Svéradice         13   4   3   6   17: 23    15 ( -6)

 11.  Losiná            13   3   4   6   17: 18    13 ( -5)

 12.  Předenice         13   4   1   8   21: 30    13 ( -5)

 13.  Chlumčany B       13   4   1   8   17: 33    13 ( -8)

 14.  Záhoří            13   2   3   8    9: 27     9 ( -9)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku