Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 15. kolo 15. – 16.11.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR

 

HORAŽĎOVICE SE ROZLOUČILY VÍTĚZSTVÍM  CHANOVICE PROHROU

 

Rozdílným způsobem se z letošní částí soutěžního ročníku 2008/2009 rozloučily kolektivy z Pošumaví které jsou účastníky krajského přeboru mužů. Chanovice  proti soupeři ze druhého místa tabulky z Holýšova předvedenou hrou neměly šanci na úspěch a vidina možnosti využít poslední příležitosti k tomu, aby doma potěšili alespoň jednou své příznivce vítězstvím zůstala tentokráte pouze mezi kategorií zbožných, ale nenaplněných  přání .  Daleko úspěšnější byly sousední Horažďovice. Již v minulém týdnu po prohraném zápase s Rokycany(že to byl siný soupeř který dokonce jako jediný na podzim dokázat v posledním kole porazit lídra tabulky z Doubravky) prohlásil vedoucí Horažďovic jednoznačně : „ V posledním kole si nemůžeme dovolit naplno nebodovat“  a tyto slova pana Milana Koželuha také Horažďovičtí naplnili bezezbytku. Přesvědčivá výhra nad Nýřany ji dovolila v tabulce se přiblížit k vyrovnanému středu tabulky.  Horažďovický trenér Luboš Vašica  opět neprodělal, když do sestavy zařadil nadějné  hráče, věkem ještě dorostence  a ve dvou případech mu vyšlo i střídání, kdy Lavička i Nauš po dvou minutách svého pobytu na hřišti vždy skórovali ! Přestože to možná na první pohled tak nevypadá, ale v součastných podmínkách Horažďovičtí udělali zřejmě maxim k tomu, aby měli pro jaro slibnou výchozí pozici  k záchraně  v KP  a my jim přejeme, aby jejich mise byla na jaře úspěšná.

Chanovice budou na jaře zachraňovat účast v KP z předposledního 15.místa, Horažďovice mají o tři body více a přezimují s 15 body  na 11.místě.

 

Chanovice – Holýšov  0 : 4 (0 : 1)

Hosté jednoznačně lepší. Z pěti šancí proměnili čtyři. Domácí měli jedinou.

Branky : 14., 56., 89.Tlustý, 52. Šimka

Rozhodčí : Kračmer. Diváků: 100. ŽK 1:2

Sestava domácích: Jarolím, Šedivý, Švehla, Prchlík, Toman, Černohorský /29.min. Polena/, Kislinger /74.min. Nový/, Krch, Patsch, Zdeněk, Picka

 

Horažďovice -  Nýřany   5 : 1 (1 : 1) 

Po rozpačitém začátku měli domácí první velkou příležitost ke skórování v 15.minutě , kdy po narážečce od Jůdy zakončoval Pavlík z výborné pozice, ale nastřelil pouze brankáře Faita. Ve 25.minutě si vedli před brankou domácích  lépe hosté . Brankář domácích Charvát stačil střelu Cvachouška pouze vyrazit a dobíhající Louda poslal Nýřany do vedení. Naštěstí se domácím podařilo rychle na tuto branku odpovědět . Ve 30.minutě po faulu na Formana nařídil rozhodčí Urban penaltu a  její exekutor  Jiřík se nemýlil 1:1.

Horažďovickým  vyšel vstup do druhé části zápasu. Ve 47.minutě propálil dorostenec Michael Forman hradbu těl hráčů a vstřelil důležitý vedoucí gól  2:1. V 55.minutě měl možnost proměnit více než stoprocentní šanci ke skórování  Pavlík. Míč z jeho kopačky pouze orazítkoval tyč nýřanské svatyně. V 60.minutě po rohovém kopu zahrávaný Šalandou  se dostal k odraženému míči Janouškovec a zvýšil 3 : 1. Za tohoto stavu domácí již plně ovládli průběh zápasu a dalšími dvěma góly své zasloužené vítězství střídajícími hráči  ještě navýšili. V 76.minutě po dvou minutách od příchodu na hřiště střelou k tyči dal čtvrtou branku Lavička a v 85.minutě další střídající dorostenec Josef Nauš  dostal míč za obranu a po samostatné akci uzavřel brankový účet tohoto pro domácí úspěšného klání.

Branky : 30. Jiřík(PK), 47. Forman M., 60. Janouškovec, 76. Lávička , 85. Nauš  - 25. Louda.

Rozhodčí : Urban. Diváků: 150. ŽK 2 : 0.

Sestava FK Horažďovice: Charvát – O. Stulík, J. Mirvald, Mourek,– Janouškovec (86. Mach), M. Šafanda, J. Pavlík, J. Jiřík, L. Kupec(75. Lavička)  – T. Jůda, M. Forman (85. Nauš).

 

Ostatní výsledky :

Bolevec Přeštice 0: 1 ( 0: 0)  

Branky: Bouc; ŽK: 3:2

Chrást SK ZČE 3: 2 ( 3: 0)  

Branky: Sadílek 3 - Bednář, Fedorko; ŽK: 4:2

M.Touškov Zbůch 1: 1 ( 1: 1) 

Branky: Královec - Hettler; ŽK: 4:1

Staňkov Rapid 2: 5 ( 1: 2)  

Branky: Gabriel, Poslední - Čupalka 2, Faist, Lambor, vlastní; ŽK: 3:2

 

 

  1.  Doubravka         15  13   1   1   52: 14    40 ( 19)

  2.  Holýšov           15  11   1   3   36: 16    34 ( 10)

  3.  Rokycany          15  10   1   4   22: 14    31 (  7)

  4.  Rapid Plzeň       15  10   0   5   34: 21    30 (  6)

  5.  Chrást            15   8   3   4   33: 16    27 (  6)

  6.  Bolevec           15   8   2   5   30: 20    26 (  5)

  7.  Koloveč           15   8   1   6   39: 25    25 (  4)

  8.  M. Touškov        15   7   2   6   19: 21    23 (  2)

  9.  SK ZČE Plzeň      15   5   2   8   29: 34    17 ( -7)

 10.  Přeštice          15   4   3   8   17: 28    15 ( -9)

 11.  Horažďovice       15   5   0  10   21: 36    15 ( -6)

 12.  Nýřany            15   4   2   9   29: 32    14 (-10)

 13.  Manětín           15   4   2   9   21: 44    14 (-10)

 14.  Zbůch             15   4   2   9   13: 41    14 (-10)

 15.  Chanovice         15   3   3   9   14: 26    12 ( -9)

 16.  Staňkov           15   2   3  10   20: 41     9 (-12)

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A

 

SUŠICE UKONČILA PODZIM  SEDMOU VÝHROU V ŘADĚ

 

Nejúspěšnějším celkem v 1.A třídě z týmů z Pošumaví je zásluhou výsledkově výborné druhé poloviny podzimu  TJ Sušice. Sušičtí vítězstvím v derby v Klatovech toto potvrdili v sedmém vítězství v řadě a to je pro ně určitě velká motivace do jarních důležitých bojů o mistrovské body.Postupně se zlepšovali až na 4.místo kde v tabulce přezimují a udržení tohoto pořadí jim dává záruky po ročním půstu v baráži se opět pokusit o návrat do krajského přeboru.

Ve znamení stejného výsledku  1 : 1  a dělbou bodů skončily další zápasy družstev z Pošumaví v této soutěži. Žichovice  a Nýrsko po tříbodovém zisku  v minulém kole doma si svojí bodovou bilanci podzimu ještě vylepšily ziskem bodu za remízu v Příkosicích resp. v Chlumčanech.  Remízou skončil také poslední  duel v tomto roce na domácím hřišti pro Lub se Sokolem Křimice.

 

 

Klatovy B - Sušice  0 : 3  (0 : 1)

Od začátku utkání byli hosté aktivnější, kontrolovali hru, vytvářeli si i dobré brankové příležitosti, ale proměňování bylo opět jejich slabší stránkou. Dočkali se až ve 40.minutě kdy po rychlé narážečce předběhl  dobře hrající Radek Kočí domácího obránce a nedal již brankáři šanci.

Druhý poločas se již nehrál tak líbivý fotbal, ani jedno mužstvo nedokázalo kvalitně udržet míč na svých kopačkách. Přibylo osobních soubojů a hra celkově upadla do podprůměru. Z této mizérie se dokázali první dostat hosté, kteří od 70.minuty  opět ovládli hru a postupně dokázali to vyjádřit i brankově. Nejprve se po hezké fotbalové akci trefil Pavel Hubáček a deset minut před koncem utkání přidal další branku Jakub Melka.

Branky : Kočí R.,Hubáček P. a Melka J. 

 

Příkosice – Žichovice   1 : 1 (0 : 0)

Radim Šiška

Do posledního zápasu podzimní části sezóny jsme nastoupili proti favorizovaným domácím z Přikosic, kteří atakují nejvyšší pozice v tabulce 1.A třídy. Podle jejich předzápasových prohlášení se mělo jednat jen o formalitu a jasný bodový zisk domácích. Skutečnost byla nakonec o poznání jiná a my jsme domácím dovolili získat pouze bod, který navíc mohou považovat za šťastný. Na typicky venkovském hřišti s převýšením cca 5 metrú jsme museli improvizovat v sestavě, ale hráči, kteří nastoupili v základní sestavě důvěru trenéra Chalupného rozhodně nezklamali. I bez zraněných Petra Vonáška, Radima Šišky a Petra Lávičky podali velmi dobrý výkon.

Ale v úvodu zápasu to na bodový zisk pro hosty příliš nevypadalo. Domácí, zjevně více zvyklí na specifické podmínky jejich hřiště, umně kombinovali a dostávali se do mnoha nebezpečných příležitostí. Několikrát nás podržel Ruda Němec v brance, jednou nás zachránil ofside domácích a mnohokrát za záchranou brzdu zatáhnul výborně hrající stoper Jirka Harančák. S postupem času jsme hru vyrovnali, ale brankáře domácích jsme ohrožovali jen z uctivé vzdálenosti. Přesto kdyby Václav Turek, Jirka Frýzek nebo Robert Šimanovský zvolili razantnější zakončení, mohlo být pro nás veseleji. Do šatny jsme tak odcházeli za bezbrankového stavu a na domácích hráčích bylo patrné, že si s naší

dobře pracující defenzívou neví rady.

Druhý poločas byl mnohem zajímavější než první dějství. Od počátku se hrál otevřenější fotbal a šance nechyběly na obou stranách. Nejdříve měli ke gólu blíže domácí, ale několikrát ve vyložené šanci zazmatkovali a Rudu Němce téměř neohrozili. My jsme díky zvýšené útočné snaze domácích měli více prostoru k protiútokům, a těchto příležitostí jsme také velmi účelně využívali. Nakonec se vydařila akce ze zhruba šedesáté minuty, kdy Jirka Frýzek vysunul do levého křídla Pepu Chalupného a jeho lahodný centr pohotově zakončil Robert Šimanovský, který tak na truc navztekaným domácím fanouškům potvrdil pověst kanonýra. Domácí ještě více znervózněli a my jsme měli další šance. Robert Šimanovský v jasné šanci přehodil nejen gólmana, ale i branku, Olda Chod po elegantním průniku trefil jen tyč domácí svatyně a střídající Fanda Švehla donutil domácího gólmana k odkopu, který se mu podařilo zblokovat, ale míč poté bohužel pro nás skončil vedle domácí branky. Za zmínku stojí i situace, kdy Robert Šimanovský využil síly a zkušenosti, které během svého pobytu na hřišti ušetřil, zahrál domácímu obránci na housle, a poté byl bez milosti zkosen. I nepříliš objektivní domácí fanoušci se už chytali za hlavu a očekávali penaltu, ale k překvapení všech nechal rozhodčí pokračovat ve hře. Pan delegát s výkonem hlavního rozhodčího po zápase nebyl příliš spokojen, a myslím, že kromě nulového nastaveného času k tomu přispěla i tato neodpískaná penalta. Samozřejmě, že i domácí měli šance, ale v koncovce si počínali zbrkle. Nejvíce patrné to bylo při jejich přímém kopu z hranice šestnáctky. Ten byl odpískán po ruce Jirky Šimáčka. Všichni čekali přímé ohrožení branky, domácí však rozehráli na neobsazeného hráče zhruba osm metrů před prázdnou brankou. Ten však v jasné příležitosti našel pouze náruč připraveného Rudy Němce. S blížícím se koncem zápasu domácí ještě více otevřeli hru, toho využil Olda Chod a hbitý jako liška postupoval sám na brankáře Váňu. Po faulu zezadu musela následovat červená karta. Jenže my jsme přesilovku zahráli tak, že jsme z naší standardky nesmyslně pustili domácí do protiútoku, Jirka Turek a Karel Brož nezvládli své obrané povinnosti, nechali domácí odcentrovat a ti se štěstím, po několika odrazech a s pomocí tyče dopravili míč do naší branky. Smutné je, že běžela poslední minuta zápasu a rozhodčí poté téměř v zápětí klání ukončil. Nutno říci že ke vzteku obou mužstev, které se v předem avizovaném nastavení chtěli pokusit o plný bodový zisk. Ale možná to tak bylo správně, protože remíza byla nakonec zasloužená, i když ani jedno družstvo s ní nemohlo být úplně spokojené.
Myslím, že jsme se v závěru podzimu rozehráli k solidním výkonům a nebýt výpadku v Sušici, mohli bychom být s našimi výkony i výsledky téměř spokojení. Zarážející je jen to, že tak zkušený tým, jako jsme my, podává tak nevyrovnané výkony. Umíme zazářit i vybouchnout, ale fotbal je už holt takovej a možná že právě kvůli té nepředvídatelnosti ho máme všichni tak rádi. Doufám, že na jaře navážeme na podzimní úspěchy a 1 A. třídu pro Židovice zachráníme, i když jednoduché to určitě nebude.

Hodnocení zápasu trenéra Josefa Chalupného :

„ V utkání, ve kterém jsem postrádal 3 pilíře naší sestavy, Petra Vonáška, Petra "Pištu" Lávičku a Radima Šišku, jsme neměli co ztratit a jakýkoliv bodový zisk byl pro nás hodně vysoko. Na malém hřišti v Příkosicích, jsme se zaměřili na defenzivní činnost a nutno dodat, že celých 90 minut jsme kvalitní obrannou hrou, nedali sebevědomému soupeři moc šancí ke skórování. S bodem jsem velice spokojen, ale kdyby nebyla spravedlivost němá, odvezli bychom si body 3, neboť zákrok na Roberta Šimanovského, byl stoprocentně penaltový. Všichni bez výjimky zaslouží pochvalu za perfektně odvedenou práci.“

 

VD Luby  - Křimice   1 : 1 (1 : 1)

Po výhře v Blovicích byli domácí diváci naladěni v posledním podzimním vystoupení Lub na vítěznou notu. Domácí hřiště jako by bylo pro lubské hráče zakleté. Ti pokračovali v nepříliš  lichotivých výsledcích s tímto soupeřem. V minulého ročníku prohráli v Křimících a prohráli rovněž letos  na jaře doma . Ztráta bodů  za remízu znamenala jen dovršení nepříjemné bilance 13 takto „darovaných „ bodů ,  které  Start doma na podzim dal k dispozici ve prospěch soupeřů. To jen potvrzuje neúspěšnost z utkání sehraných doma  , kdy v této bilanci jsou Luby  třetí nejhorší v celé soutěži.  Naopak v úspěšnosti venku patří s devíti body  mezi lepší polovinu tabulky . Škoda pro Luby,pro  které  tato ztráta  a konečných  18 získaných bodů znamená  mezi 16 účastníky umístění na 10.místě.

Branky: Hodl - Klement; ŽK: 1:1; ČK: 1:0 . Diváků: 60

 

Chlumčany – Nýrsko   1 : 1 (0 : 0)

Velmi cenný úspěch si připsala nýrská Okula v posledním podzimním zápase. Po sérii neúspěšných utkání v předcházejících zápasech na hřišti domácí Keramiky tentokráte od roku 2004 poprvé bodovali ! Celkově z odehraných sedmi zápasů venku se pětkrát nevrázila Okula z venku s prázdnou , ale také ona doplatila na slabší výsledky doma a to je v tabulce znát. Přesto celkové 9.místo je pro nováčka slibnou výchozí pozicí pro jarní část 1.A třídy.

Branky: Ebelender - Kadlec; ŽK: 1:1 . Diváků: 50.

 

                                                     OSTATNÍ VÝSLEDKY

 

Žákava Blovice 1: 0 ( 1: 0) 

Branky: Smazal; ŽK: 1:3

Zbiroh Bezdružice 3: 0 ( 1: 0) 

Branky: Brož, Jurina, Marchal; ŽK: 3:5

Hor.Bříza Stříbro 3: 2 ( 1: 1)  

Branky: Fráz 2, Krůs - Bednář, Jareš; ŽK: 3:2

Nepomuk Rozvadov 1: 0 ( 0: 0) 

Branky: Vosyka; ŽK: 5:2; ČK: 1:0´

 

 

 

 1. Horní Bříza        15  13   2   0   43:  7    41  ( 20)

 2. Stříbro            15  10   2   3   36: 15    32  (  8)

 

 3. Příkosice          15   8   3   4   32: 20    27  (  3)

 4. Sušice             15   8   3   4   27: 17    27  (  6)

 5. Rozvadov           15   7   5   3   36: 18    26  ( -1)

 6. Nepomuk            15   7   3   5   31: 29    24  (  3)

 7. Zbiroh             15   7   3   5   27: 26    24  (  3)

 8. Chlumčany          15   6   2   7   28: 24    20  ( -1)

 9. Nýrsko             15   5   4   6   25: 28    19  ( -5)

10. Luby               15   5   3   7   16: 19    18  ( -3)

11. Křimice            15   5   3   7   24: 34    18  ( -6)

12. Blovice            15   4   5   6   16: 17    17  ( -7)

13. Zichovice          15   3   5   7   16: 37    14  ( -7)

14. Žákava             15   3   4   8   20: 33    13  ( -8)

15. Bezdružice         15   3   2  10   21: 33    11  (-13)

16. Klatovy B          15   1   1  13    9: 50     4  (-17)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku