Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ŽÁKOVSKÁ DIVIZE SE KLATOVSKÝM VZDALUJE

ŽÁKOVSKÁ DIVIZE SE KLATOVSKÝM VZDALUJE

 Miroslav Sedlmaier

 Již šesté utkání v řadě se podařilo mladším žákům TJ Klatovy v divizi vyhrát. Dokázali se prosadit  i ve středeční dohrávce kdy porazili svého souseda v tabulce z Tábora 2:1. Při porovnání s minulým ročníkem to znamená bezesporu  velký posun ve výsledcích tohoto kolektivu. Oproti podzimu roku 2007  to již o osm bodů více a oproti předposlednímu místu v konečné tabulce minulého ročníku je dosavadní  6.místo umístěním z kategorie parádních.

Nicméně ani tato vítězná série mladších žáků pro Klatovy divizi nezachrání. O tom rozhodují pouze výsledky starších žáků, a ty jsou bohužel na podzim z kategorie žalostných! Další prohra ve středeční dohrávce s třetím Táborem byla již ze 12 odehraných utkání v pořadí devátá na podzim !  Ve srovnání s podzimem 2007 získali starší žáci na podzim pouhých pět bodů (ve stejném období před rokem to bylo o 20 (!!) bodů více a v tabulce 4.místo) a na své soupeře se dívají v tabulce z posledního místa  Při předpokladu, že v posledním podzimním kole je čeká duel na hřišti fotbalového giganta  v Praze s rezervou  pražské Slávie jim pravděpodobně poslední příčka zůstane i přes zimu a vidina záchrany žákovské divize pro Klatovy se vzdaluje přímo mílovými kroky !

Není to důvod k daleko hlubšímu zamyšlení pro zodpovědného šéf trenéra mládeže klubu a potažmo pro vedení klatovského fotbalu ? Zdá se, že v Klatovech bude po skončení podzimní části důvodů k zamyšlení daleko více. Jedním z nich může být  rovněž doslova letošní jarní honba za prvenstvím  v krajské soutěži , která vyústila v postup B týmu do krajského  přeboru žáků . Nebyla účast v KP, který vzhledem k nutnosti účasti mladších i starších žáků pro celou řadu klubů  v regionu  příliš velkým soustem i finanční zátěží k prospěchu žákovské kopané a tudíž i v divizi v Klatovech ? Vždyť žákovské  kádry nejsou jednak tak  široké, ale  ani kvalitativně  na tak vysoké úrovni, aby byla zajištěna odpovídající reprezentace. Soudě podle sestav v jednotlivých soutěžních utkáních  celá řada stejným hráčů sehraje i několik soutěžních utkání . Výsledky v jejich výkonnostním vzrůstu být jsou určitě motivačním prvkem , určitě větším  než neúspěchy  které jim berou chuť do další sportovní činnosti. Ono je sice pravdou, že hráči se musí naučit prohrávat, aby uměli vyhrávat, ale na druhé straně hráči v žákovských kategoriích jsou  pouze z masa a kostí a v tomto věku  také daleko citlivěji reagují  na vše co se kolem nich děje i na jednání ze strany těch , kteří si ve fotbalové praxi zvykli již na leccos.

Také proto s tímto hráčským  materiálem citlivě nakládejme ,nebo to bude znamenat možná i velký ústup z pozic. Z pozic které třeba vybudovali ti, které to stálo hodně fyzických i psychických sil a  kteří třeba  již nejsou mezi námi. Co by asi na součastný stav v klatovské žákovské kopané  třeba řekl Miroslav Lev , zakladatel sportovních tříd v Klatovech to se od něj již nedozvíme, ale i tak si dovedu jeho odpověď představit.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku