Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 11. kolo 1. – 2.11. 2008

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

MOCHTÍN DOMA PORAZIL LÍDRA TABULKY

 

Do  konce podzimní části 1.B třídy chybí odehrát dvě kola. Ten kdo je nejlépe zvládne  si již nyní vytváří lepší odrazový můstek pro druhou jarní část této soutěže. Fotbalová praxe v těchto soutěžích hovoří o tom, že o body potřebné k záchraně se nehraje až na jaře, ale již na podzim!

Úspěšné výsledky podporují výrazně sebedůvěru hráčů. Co udělala série  třech vítězství za sebou  je vidět na zlepšení fotbalistů   Tatranu Dlouhá Ves. Jejich  čerstvá výhra v derby nad  FK Svéradice toho je dokladem. Sebedůvěra určitě nechybí v závěru podzimu ani  Sokolu Pačejov, který potřetí doma vyhrál  a  neinkasoval na svém hřišti   ani jedinou branku. Stabilní výkony podávají oba nejlepší týmy z Pošumaví v tabulce . Strážov přivezl podle očekávání tři body ze Záhoří a přestože  Švihov v Přešticích remizoval, považuje trenér Žák  toto pro své svěřence po průběhu zápasu jako ztrátu dvou než zisk jednoho bodu., Hradešice venku sice ještě nebodovaly, ale doma si vytvořily ze svého hřiště  nedobytnou tvrz. Když  konečně našli v tomto kole  svoji  střeleckou mušku také hráči Sokola Mochtín ve vítězném  duelu s lídrem tabulky , nemusela by být bilance podzimu v této krajské soutěži tak neúspěšná jak naznačovaly výsledky z průběhu   její první podzimní poloviny.   

 

Dlouhá Ves – Svéradice  4 : 1 (1 : 1)

Josef Krůs

Velmi měkký terén ztěžoval hráčům pohyb, měl vliv i na množství pokažených přihrávek a zpracování míče.Nicméně domácí se do soupeře hned od počátku obuli jak se patří a po krátké úvodní převaze už ve 2.min.prochází M.Krejčí k velkému vápnu a zakončuje prudkou přízemní střelou z úhlu.Velmi se však zmýlil ten, kdo si myslel,že to hráče nakopne a začne brankostroj.I hráče rychlá úvodní branka uklidnila až moc a byli to naopak šikovní fotbalisté ze Svéradic, kteří převzali iniciativu, hráli velmi pěkný fotbal a už ve 12.min.se jim podařilo vyrovnat, když využili chyby v rozehrání dom.obrany a lacino se dostali do protiútoku, který zakončil po pěkné přihrávce volný J.Větrovec.Od té doby přejímají taktovku zápasu hosté, kteří nezakončují své šance úspěšně i díky domácímu brankáři,který předvádí několik velmi úspěšných zákroků a má velký podíl na vyrovnaném skore.V 60.min. předvádí F.Kejla, jaký význam má forčekink i ve fotbale.Nekompromisně atakuje hráče hostů, který nem  á komu přihrát,odebírá mu balon a sám prostřeluje brankáře Svéradic.To byl signál pro domácí hráče k tomu, aby si uvědomili,že fotbal hrát umí a že máme mezi sebou i bojovníky, chytré fotbalisty s dobrou přihrávkou i zakončením.Třetí branku zařizuje J.Hubený s D.Ronnem.(Honza vyhrává tvrdý souboj s obranou hostů těsně na brankové čáře,vyláká na sebe víc obránců a ještě přesně přihraje na úplně volného D.Ronna, který pohodlně uklízí míč do brány). Na čtvrté brance má tentokrát zásluhu díky svojí bojovnosti D.Ronn.Ze souboje ,pro změnu na pravé straně brankové čáry,vychází vítězně a naslepo přihrává před bránu přímo na F.Kejlu, který byl tentokrát těsně bráněn  dvěma obránci.Situaci ale vyřešil jednoduše-nezištně přihrává M.Krejčímu,který si naběhnutím na to nejsprávnější místo o přihrávku vlastně řekl..Tahle branka M.Krejčího (už druhá v zápase)byla také poslední a stav 4 : 1 se už nezměnil.

Gratulace k vítězství patří nejen domácím hráčům, ale i kouči L.Frišovi, kterému se podařilo vrátit reprezentantům Tatranu  důvěru ve vlastní síly a schopnosti.

Branky : 2.a 88. Krejčí M., 60. Kejla F., 68. Ronn D. -  12. Větrovec Jakub

Rozhodčí : Velíšek. Diváků: 100, ŽK 3:3

 

Záhoří – Strážov  0 : 4 (0 : 3)

Strážov nastupoval k tomuto klání jako favorit a svojí roli zvládl bez jakýkoliv problémů. Domácí byli tentokráte daleko méně nebezpečí než v předcházejících vzájemných zápasech. Chybovali v rozehrávce a z rychlých brejků čistým hattrickem trestal Luděk Janka. Z brejku z levé strany střelou k tyči otevřel skóre. Na 0:2 zvýšil  po té kdy obešel stopera domácích a  zakončil přízemní střelou kolem  brankáře a skóre první půle  uzavřel střelec zápasu znovu po  samostatné akci .  Brankový účet zápasu uzavřel  v druhé půli po přihrávce od Tomáše Matějky  a přehozením brankáře  Záhoří  zkušeně mladíček Lorenc. 

Sestava Strážov: M. Javorský –L. Helm, V. Čížek, Chaluš , Michel – T. Matějka, V. Matějka, P. Presl (46. V. Paleček) , Vítovec (J. Franc)   Janka (70. Š. Presl), Lorenc  (65.Rejka).

Branky: Janka 3, Lorenc . Rozhodčí: Sedláček.

 

Pačejov – Hradešice   2 : 0 (1 : 0)

Tomáš Cihlář

Důležité utkání 1.B třídy, místní derby mezi odvěkými rivaly, se hrálo za krásného slunečného počasí na kvalitním trávníku. Hned v úvodu zápasu hosté zahrozili střelou z trestného kopu svého nejlepšího hráče Kopala, který trefil břevno. Domácí odpověděli ve 13.minutě táhlou střelou Míry Hlaváče, která jen těsně minula hostující branku, a v 16.minutě střelou Poleny do tyče. V těchto chvílích se hrál pohledný fotbal s řadou šancí na obou stranách. Ve 23.minutě hostující Milan Hlaváč spálil  tutovku, na druhé straně Hromádka z malého vápna neusměrnil hlavou centr mezi tyče. Další 100% šanci měl ve 30.minutě domácí Němec, ale jen těsně minul levou tyč. Vzápětí Bokrovu hlavičku pod břevno vytáhl brankář hostů na roh. V těchto chvílích zápasu měl Pačejov opticky více ze hry. Šok pro hosty přinesla 42.minuta, kdy Míra Hlaváč doslova "nachytal na švestkách" brankáře Rybu, který podběhl jeho centrovaný trestný kop z dobrých 40 metrů a poslal brankou do šatny domácí do veden  í. Hned ve 47.minutě se situace téměř přes kopírák opakovala a další dalekonosný centr Míry Hlaváče po další hrubé chybě hostujícího brankáře skončil v síti. Poté převzali otěže zápasu do svých rukou hosté. V 55.minutě po kopu z rohu trefil Starec hlavou břevno, v 61.minutě vytáhl zázračně domácí gólman Kalčík střelu do šibenice na roh, v 75.minutě nepřinesl hostům úspěch ani velký závar před domácí brankou. Závěrečný nápor hostů otupilo v 82.minutě vyloučení jejich kapitána Heimlicha, který nedovoleně zastavil unikajícího Panušku. Domácí si poté nesmírně důležité a cenné vítězství už dokázali pohlídat.

Branky: 42. a 47. Hlaváč Miroslav M.

Rozhodčí : Petržilka.Diváků : 150. ŽK 7 : 4; ČK 0 : 1

Sestava Pačejova:Kalčík - Pavelec - Bokr - Hromádka - Polena - Němec - Brůha - Hlůžek - Hlaváč - Marek – Mrázek. Střídali: Ticháček, Panuška, Korda, Strolený´

Sestava Hradešic: L. Ryba - M. Heimlich, M. Hlaváč, P. Řezáč, V. Hlaváč, J. Kopal, Zd. Frančík, O. Starec (J. Hnojský), Zb. Chmelík (V. Kotiš), P. Křesák, M. Florian.

Trenér Hradešic Milan Černík :

     Hosté sehráli zřejmě nejlepší podzimní zápas na půdě soupeře, přesto na body nedosáhli. Tak jako v jarním zápase na tomto hřišti, kdy byl lepší Pačejov, a vyhrály Hradešice, tentokrát vyhrál stejným výsledkem Pačejov, přestože Hradešice byly v celkovém součtu obou poločasů určitě lepším týmem. Zápas rozhodly 3 nepochopitelné minely brankáře L. Ryby, ze kterých padly 2 góly a neproměněné šance Hradešic, z nichž zejména ta Milana Hlaváče ve 23. min. byla vyložená.

     Řídit derby zápas bylo určitě těžké i pro hlavního rozhodčího, který se osobně zná s drtivou většinou hráčů obou týmů. Přestože výsledek zápasu neovlivnil nějakým sporným rozhodnutím, ze kterého padl gól, bylo z pohledu hostů těžko pochopitelné, že tvrdé zákroky více faulujících domácích posuzuje na jejich straně pouze slovním napomenutím a na druhé straně ihned žlutou kartou. Když byl na tuto skutečnost slušně upozorněn, zmohl se pouze na vyhrožování vykázáním ze hřiště. Zejména zákrok v 70. min. zápasu před pokutovým územím domácích na Zd. Frančíka, který byl doslova sestřelen domácím obráncem, byl minimálně na žlutou kartu, ale protože již tento hráč jednu žlutou měl, byl opět pouze slovně napomenut. Zato při faulu M. Heimlicha na domácího Pepu Panušku, který by zřejmě 8 z 10-ti rozhodčích ocenilo žlutou kartou, hlavní rozhodčí nezaváhal a s červenou kartou v ruce běžel téměř přes polovinu hřiště.

     I přes prohru patří hostujícím hráčům poděkování za bojovnost a předvedený výkon, když po lacině obdržených gólech nesklopili hlavu a ke konci zápasu i v 10-ti hráčích dostali domácí pod tlak a vytvářeli si šance. Přes značné problémy se sestavou se musí pokusit v posledních 2 podzimních zápasech získat co nejvíce bodů, což při zopakování tohoto výkonu není nereálné.

 

Mochtín Sp.Poříčí 4: 3 ( 1: 1)  

Karel Šot

Nevídané drama se šťastným koncem pro domácí vidělo na 90 diváků v Mochtíně. Hosté vedou tabulku a rychlým nástupem šli již v 9.minutě do vedení. Ve 34.minutě Zd. Novák srovnal na 1:1, ale vzápětí se nechal zbytečně po 2 ŽK vyloučit Mareš, svůj tým citelně oslabil. Hosté toho využili hned  po přestávce dvěma slepenými goly, které byly přinejmenším ligové, vedli již 3:1 ! V té době běžela teprve 48.minuta, na domácí by si nevsadil ani ten nejvěrnější fanoušek. Jenže, i zázraky se ve fotbale dějí. V 50.minutě snížil na 2:3 St. Jarabica střelou z VPK z 30 metrů (!), Mochtín ožil a bojoval alespoň o remisu. Pomohli mu k tomu i neukáznění hosté. Dva jejich hráči se nechali po 2 ŽK  vyloučit, ostatní hráli nervozně, často chybovali. V 70.minutě přišlo vyrovnání na 3:3, když domácím vyšel skvěle signál po rozehraném VPK. Zakončoval Ji.Podráský. Mochtín dřel a to se mu vyplatilo. O pět minut  později  se golově prosadil střídající Jakub Kejha, z 1:3 to bylo najednou 4:3 pro Mochtín ! Do konce utkání zbývalo ještě hodně času, Poříčí bojovalo, tlačilo, mělo i šance, ale sportovní štěstí tentokráte stálo při domácích, kteří porazili lídra soutěže a získali důležité 3 mistrovské body.

Branky: Novák, Jarabica, Podráský, Kejha - Šlajs, Hofman, Bláha,; ŽK: 6:7; ČK: 1:2 . Diváků: 90

 Rozhodčí J. Mareš z Letce, TD Havlík, ŽK 6:7, ČK 1:2 (po 2 ŽK) Mareš - Homolka V., Jirka,

Přeštice B -  Švihov 1: 1 ( 1: 0)  

Karol Žák

  Švihov přijel do Přeštic s  jednoznačným záměrem bodovat. Domácím komplikovalo situaci  rozlosování, souběžně hrál "A" tým i dorost.

   Zamračené nedělní dopoledne vidělo počáteční nápor hostů, během deseti minut mohli jít po gólovkách Špatenky a Čížka do dvoubrankového vedení. Optická převaha s vydařenými akcemi byla jen sporadicky narušena několika brejkovými pokusy útočníků Krále a Velemana, vše však spolehlivě sbírala soustředěná obrana v bezpečných  vodách.  Proto jako blesk z čistého nebe zapůsobil ve 35. minutě únik  jmenovaných hráčů, gólově vyjádřený Králem, jeho křížná střela z hranice pokutového území našla boční sít, bohužel z té vnitřní strany. Do přestávky se švihovští oklepávali, a i když v nátlakové hře pokračovali, ta se na chvíli stala neurovnanou.

    Po přestávkové rozpravě se na hřiště vrátilo opět to správné mužstvo, sebevědomé, optimismem naladěné, bojovné. Počáteční tlak přinesl několik rohových kopů, ten ze 48. minuty byl efektivní. Vrba našel volného Žáka, který se prosadil - protlačil  míč  po zemi ze šesti metrů k tyči. Od této chvíle bylo všem přítomným zřejmé, že bude jen otázkou času, kdy to tam začne Švihovákům padat. Odevzdaný soupeř se za celý druhý poločas pouze dvakrát přesvědčil, že i švihovské velké vápno je nalajnováno podle pravidel a jedinou propagační střelou za pětačtyřicet minut své diváky moc nezahřáli. Zato hosté se činili. Střídající Brož dostal nezištnou přihrávku od Žáka, trefil však pouze nohy vybíhajícího brankáře, nespočetné množství centrů bylo hlavičkováno či vystřeleno buď nad nebo do brankáře, dělovka Vrby po mazáckém zpětném přiťuknutí od Bešty jen o pověstný vlásek minula pravou tyč domácí svatyně. 

Patnáctiminutová přesilovka hostům také nepřinesla kýžené tříbodové ovoce, i když po něm konečky prstů sahali. Vrcholem byla z metru nastřelené tyč Osvaldem, který byl v té chvíli na hřišti snad třicet sekund a byl to jeho první kontakt s míčem. Jelikož ani tento žulík hostům nepomohl, mohli domácí s úlevou odškrtnout jednobodovou položku jako velikánský zisk.

Sestava hostů:Hromada - Zadražil, Havlíček, Žák, Kudják / 90. Osvald / -Špatenka / 46. Brož /, J. Zdrahal, Čížek - Vrba  / 74.´L. Zdrahal /,Bešta, Biedermann

Branky: 35. Král – 48. Žák; ŽK: 2:1; ČK: 1:0. Diváků: 60.

 

 

  1. Spálené Poříčí     11   7   2   2   28: 14    23  (  8)

  2. Strážov            11   7   2   2   27: 13    23  (  5)

  3. Dobřany            11   7   1   3   25: 20    22  (  7)

  4. Švihov             11   6   3   2   31: 17    21  (  3)

  5. Přeštice  B        11   4   4   3   17: 13    16  (  1)

  6. Pačejov            11   4   3   4   12: 15    15  (  0)

  7. Mochtín            11   4   2   5   16: 14    14  ( -4)

  8. Hradešice          11   4   2   5   19: 20    14  ( -4)

  9. Dlouhá Ves         11   4   2   5   16: 23    14  ( -4)

 10. Losiná             11   3   4   4   13: 11    13  ( -2)

 11. Předenice          11   4   1   6   21: 28    13  ( -2)

 12. Svéradice          11   3   2   6   15: 22    11  ( -7)

 13. Záhoří             11   2   3   6    9: 19     9  ( -6)

 14. Chlumčany B        11   2   1   8   13: 33     7  (-11)

 

   Mochtín           - Spálené Poříčí   4 :  3

   Dlouhá Ves        - Svéradice        4 :  1

   Předenice         - Chlumčany B      6 :  0

   Pačejov           - Hradešice        2 :  0

   Přeštice  B       - Švihov           1 :  1

   Záhoří            - Strážov          0 :  4

   Losiná            - Dobřany          0 :  0

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku