Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 9 kolo 18. – 19.10. 2008

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

PAČEJOV POPRVÉ VYHRÁL NAD STRÁŽOVEM

 

Poprvé v průběhu svého působení v 1.B třídě zaznamenal Sokol Pačejov bodový zisk a také první vítězství nad  SK Strážov, který tak ztratil svojí podzimní neporanitelnost na hřištích soupeřů.

Zatím co Strážovští nedokázali na hřišti soupeře potvrdit svojí vysokou výhru 6:0 z předcházejícího kola Švihovu se toto podařilo a nastřílela na hřišti v Předenicích do sítě domácích půltucet branek. Na výkonu hostů zaujala především střelecká potence, vždyť fotbalem se musí bavit nejen hráči, ale i divák a  že si toho švihovští letos užívají dokazuje i skóre - po devátém kole příjemných   29:15 !

Švihov se vrátil zpět v tabulce na 2.místo, Strážov klesl na místo čtvrté.

Dlouhá Ves nastoupila v hodně pozměněné sestavě a se staronovým kaučem Frišem, který už vedl i včerejší trénink za nepřítomného trenéra.Jeho combac se vydařil a domácí po velkém úsilí hosty z Hradešic porazili.

Po zbytečně ztracených bodech v minulém kole v Hradešicích, uhráli tentokráte mochtínští fotbalisté doma povinnou výhru nad béčkem Chlumčan.

Statečný boj s lídrem tabulky svedl nováček ze Svéradic, který přidal za remízu získanou s favoritem na domácím hřišti další cenný

 

Sokol Pačejov – Kovodružstvo Strážov   2 : 0 (1 : 0)

Tomáš Cihlář

V důležitém okresním derby přivítali domácí na svém hřišti druhý celek tabulky a čekal je velmi těžký zápas, v němž potřebovali nutně plně bodovat. Už ve 2.minutě trestný kop Josefa Ticháčka s námahou vyrazil brankář Javorský na roh. Poté se dlouhé minuty hrál opatrný fotbal. Žádné družstvo nechtělo udělat chybu a šance se rodily jen těžko. Tu jedinou si nakonec vytvořili domácí. Ve 27.minutě ve vápně zamotal hlavu několika obráncům Vašek Korda a ve chvíli, kdy se zdálo, že propásl ideální možnost k zakončení, se nečekaně levačkou trefil přesně k tyči. Do konce poločasu se už stav neměnil. Po změn stran se v 51.minutě do své popravdě jediné vyložené šance dostali i hosté, ale zkušený Petr Pressl jen orazítkoval břevno. V zápětí hostující brankář zázračně vyrazil tečovaný Ticháčkův trestný kop. Většina přítomných viděla míč už za brankovou čárou. V 77.minutě mohl rozhodnout zápas Míra Hlaváč, ale minul. Trenéru Pačejova Milanu Cikánovi stoprocentně vyšlo střídání. Ondra Hromádka pobyl na hřišti jen několik minut, když dorazil z hranice pokutového území placírkou do sítě další Ticháčkův projektil, který brankář Javorský jen vyrazil před sebe. Vítězství domácích bylo zasloužené. Svůj první zápas v 1.B třídě a hned s čistým kontem odchytal mladý brankář Jakub Kalčík. Utkání dobře řídil rozhodčí Petr Brož z Rokycan.

Diváků: 100. Branky: Korda, Hromádka, rozhodčí Brož, ŽK 2:4, diváků: 30.

Sestava Pačejova : Kalčík - Pavelec , Polena , Brůha,  Bokr, Hlůžek, Ticháček, Hlaváč , Němec, Marek , Korda . Střídali: Strolený ,Hromádka,  Panuška , Štěpán
Sestava Strážova  :  Javorský, Paleček, Čížek,Chaluš, Helm,Matějka V., Matějka T., Presl P. ( 70. Franc ) Duchek, Janka, Presl Š. ( 46.Lorenc ). ŽK - Presl P. , Helm

Trenér hostů Petr Presl  sám mohl  v utkání  skórovat, ale v cestě jeho střele stálo břevno vití neúspěch svých svěřenců takto: „Nevydařené utkání s minimem vytvořených brankových příležitostí z naší strany a dobře bránící soupeř, který nás tentokráte přetlačil důrazem a rychlostí. Objektivně musím říci že vítězství domácích bylo zasloužené a ukončilo tak naši sérii pěti  výher v řadě. Doufám, že v neděli dokážeme začít novou sérii !!“

 

Předenice  -  Švihov 3: 6 ( 1: 5)

Karel Žák

Příjemné podzimní počasí, pečlivě připravený trávník, dobrá divácká kulisa. Navíc velmi dobrá atmosféra v týmu, kterému se v poslední době  střelecky daří.  Předenicím se v této  části sezony  nevyhnuly starosti s lepením sestavy, zraněný Klail, či vyloučený Štrunc, to jsou zcela zřejmě dvě velké ztráty, částečně se začíná projevovat i generační problém. Od první chvíle tedy mělo být zřejmé, kdo je v utkání favoritem. Jenže právě pod dojmem snadného úspěchu začali hosté velice laxně a první výstraha v podobě zastřelovacího pokusu Rady se minula účinkem. Profesorský přístup potrestal Albl v 9. minutě, akce přes celé hřiště trvala snad pět vteřin a Hromada byl proti střele zblízka bezmocný.  Za ten gól je třeba domácím  poděkovat, protože zapůsobil jako katapult k ofenzívě Švihova.  Za dvě minuty bylo srovnáno, brankáře po chytrém přenesení hry z hranice pokutového území se štěstím prostřelil Brož. Ve 20. minutě se nebojácně ve skrumáži hlavou nejlépe orientoval Biedermann  o poslal hosty do vedení. Po půlhodině hry Brož důrazně přes obránce odrážel pod břevno, přesně časovaný míč mu po brankové čáře předložil  s chutí hrající  Zdeněk Biedermann. Tento hráč po dlouhodobých zdravotních problémech začíná nabírat správnou formu, to prokázal svojí druhou brankou v utkání , když mazácky s přehledem sám proti brankáři trefil míč ke vzdálenější tyči. Podíl na tomto gólu měl R. Čížek, který prošel přes tři hráče a střelce vyzval nádhernou přihrávkou na hranici velkého vápna. Účet první půle uzavřel po trestném kopu zblízka hlavou Zadražil dvě minuty před přestávkou. Stav 5:1 z pohledu hostů  dal za pravdu předzápasovým úvahám.

     Po změně stran měl teoreticky pokračovat brankostroj, jenže více než  domácí bylo hostům soupeřem uspokojení  z dosavadního průběhu a v nemalé míře  hru ovlivňovalo ostré,nízko posazené podzimní slunce, které  svítilo od branky domácích a silně omezovalo jakoukoliv rychlou kombinaci. Přesto převaha byla opticky znatelná, nikam se sice nepospíchalo, ale držení míče bylo v první čtvrthodině druhé části hry výrazně ve prospěch Švihova. O tom svědčí i první střelecký pokus z kopaček předenických až v 60. minutě. Dobývání  domácí branky i když probíhalo víceméně "naslepo" přineslo několik  tutovek, hlavně dvě šance Žáka volaly po gólovém vyjádření. Až v 71.minutě se podařilo převahu korunovat brankou. Po křídle se uvolnil Špatenka a přesný cent trefil z voleje bezchybně Bešta. A paradoxně tato situace znamenala opět obrat, tentokrát povzbudila domácí, kteří v posledních dvaceti minutách vzali otěže zápasu do svých rukou. Nepomohlo ani dvojnásobné

střídání z lavičky hostů,  jiskřičku naděje vykřesal dvěma slepenými góly po zranění se rozehrávající Horský. Nejprve po trestném kopu z hloubi pole předskočil Špatenku a trefil "vingl",za tři minutky  opět zcela volný vyskočil nejvýše na další  přímý volný kop, tentokrát zahrávaný od postranní čáry. Stav 6:3 však hosté takticky pohlídali, naopak poslední pohlednou akcí v utkání mohli ještě gól přidat, Bešta sám na malém vápně ale chtěl akci ještě vyšperkovat přihrávkou na zcela volného Brože, který se však možnosti dosáhnout hattricku zalekl a pouze nastřelil domácího brankáře. Po utkání potěšila pochvalná slova z lavičky domácích, utkání se jim i přes porážku líbilo, i když přibyla další existenční vráska.  

Branky: Horský 2, Albl - Biedermann 2, Brož 2, Bešta, Zadražil . Diváků: 50.

Podrobnosti nedošly !

 

Sokol Mochtín - Keramika Chlumčany B  4:0 (1:0).

Karel Šot

Hosté byli zatím nejslabším mužstvem se kterým Mochtín na podzim hrál a mohou děkovat jen svému brankáři, že neodjeli s vyšší porážkou. Domácí nepředvedli žádný oslnivý výkon, přesto měli trvalou převahu, kterou hlavně ve druhém poločase dokázali využít i brankově. V 8.minutě otevřel skore Jaroslav Mareš, v 56. zvýšil z penalty na 2:0 Petr Švátora, na 3:0 zvyšoval v 60.minutě skluzovou dorážkou Jiří Podráský a konečný účet na 4:0 uzavřel o šest minut později přesnou hlavičkou nejagilnější domácí hráč J.Mareš.Rozhodoval Jiří Houdek z Plzně, ŽK 0:3, ČK 1:1 (Dolejš - Holý), 60 diváků.

 

Dl.Ves – Hradešice  2 : 1 (1 : 1)

Josef Krůs

Dlouhá Ves nastoupila v hodně pozměněné sestavě a se staronovým kaučem Frišem, který už vedl i včerejší trénink za nepřítomného trenéra.Jeho combac se vydařil a domácí po velkém úsilí hosty z Hradešic porazili i díky návratu zraněného R.Hody, který vnesl do obrany klid a přehled.J.Šebelík naopak svým důrazem pomohl v útočné fázi.Dobře zahráli i další hráči včetně zálohy.

V prvním poločase se hrálo za mírné převahy domácích s mnoha neproměněnými šancemi.Naopak hosté chytře využili hned druhou nebo třetí nabídnutou gólovku.Po nevydařeném rozehrání domácím brankářem se dostali snadno do gólové šance, kterou proměnili v první gól.Domácí ale nepadli do kolen a 3 min. nato R.Rovňan umístěnou střelou z hranice velkého vápna vyrovnává.Druhý poločas opět začali domácí velmi svižně a navíc s enormní snahou zápas vyhrát.Diváci mohli zaregistrovat opět hodně neproměněných šancí i ze strany hostů.Byli to ale domácí,kteří v 68.min.proměnili pěknou útočnou akci, kdy J.Šebelík pouští poměrně prudkou přihrávku za beky nabíhajícímu D. Ronnovi,který si vzpomněl na svoje střelecké kousky z minulé sezony a po perfektním zpracování míče technickou střelou přehodil vybíhajícího brankáře hostů.Zápas se zbytečně přiostřil a také byly uděleny  žluté karty.Domácí diváci viděli tentokrát dobrý fotbal a hlavně byly svědky velmi důležitého vítězství.

Branky : 44.Richard Rovňan, 68.David Ronn - 41.Kotiš Václav. Rozhodčí : Brůha; Diváků : 100; ŽK: 3 : 3

Sestava hostů: L. Ryba - M. Heimlich, M. Hlaváč, P. Kodýdek, V. Hlaváč, P. Křesák, Fr. Šašek, Zd. Frančík (M. Melka), J. Kopal, V. Kotiš (J. Hnojský), M. Florian (O. Starec)“.

 

Milan  Černík – Sokol Hradešice :

     „ Hosté bez distancovaného Zb. Chmelíka a opory zadních řad P. Řezáče začali již tradičně vlažně a domácí si na začátku zápasu vytvořili několik slibných šancí, které ale i díky hostujícímu brankáři L. Rybovi nevyužili. Během 1. poločasu se domácí brankář i stoper Hoda dopustili v rozehrávce každý dvou  chyb, ale hosté potrestali pouze jedinou z nich, a to ve 41. minutě, kdy do prázdné brány doklepl míč V. Kotiš. Domácím se ale ještě do poločasu podařilo vyrovnat, když z pohledu hostující lavičky spornou ofsajdovou situaci vyhodnotil hostující pomezní a bývalý trenér Hradešic František Melka jako regulérní a domácí R. Rovňan samostatný nájezd proměnil.

     Na začátku druhého poločasu byl hostující pomezní za svoji objektivitu "náležitě odměněn", když byl inzultován domácím fanouškem, který do něj vrazil zezadu oběma rukama poté, když si "dovolil" signalizovat ofsajdové postavení domácího hráče. Rozhodčí Brůha situaci vyřešil napomenutím tohoto diváka - když to samé udělá hráč, je vyloučen a dostane na další 3 zápasy "stop".

Ve zbytku zápasu se více bojovalo než hrál pohledný fotbal a hra se i díky benevolenci a několika nepřesným výrokům rozhodčího Brůhy značně přiostřila. Domácím se po hrubé chybě hostujícího stopera podařilo strhnout vedení na svoji stranu a to se jim i přes slibné šance hostujících Fr. Šaška, Zd. Frančíka a M. Hlaváče podařilo udržet až do konce zápasu. Domácí předčili hosty v nasazení a bojovnosti, hosté musí zapracovat i na zlepšení vlastní disciplíny“.

 

Svéradice Sp.Poříčí 1: 1 ( 0: 0)

Václav Dušek

Před utkáním s lídrem tabulky by domácí bod brali, získat se jej podařilo, ale vzhledem k průběhu utkání je to málo. Od úvodních minut byli hosté fotbalovější, ale žádné nebezpečí pro domácí obranu neznamenali a hráli pouze po pokutové území. Sestava Svéradic se v posledních kolech ustálila a na sehranosti je to znát. Domácí hráli jistě dozadu a směrem dopředu byli velmi nebezpeční. Hned ve 12.minutě utekl po pravé straně Vlček, předložil míč před branku nabíhajícím hráčům, ale Větrovcovi míč před odkrytou brankou odskočil. O chvilku později Větrovec utekl hostujícím obráncům, obešel i brankáře ale z těžkého úhlu již branku netrefil. Za další chvilku opět Větrovec využil hrubku stopera Brudny a postupoval zcela sám na brankáře, na kterého již nevyhrál. Ve 35. minutě postupoval zcela sám na branku pro změnu Jiřinec, ale brankář jeho střelu na poslední chvíli vykopl na roh. V poslední minutě první půle pak hlavičkoval po rohovém kopu Vonášek a brankář dalším výborným zákrokem zajistil poločasový nerozhodný stav. V úvodu druhého poločasu pak domácí převzali iniciativu a konečně se dočkali i brankově, když přetažený roh Marka vrátil do ohně Makovec a hlavička Červeného skončila v síti. O pět minut později však přišel rozhodující moment utkání, když hosté zahrávali přímý volný kop, centrovaný míč po několika odrazech dopravili do sítě, nicméně této situaci předcházelo zjevné aktivní ofsajdové postavení, které domácí AR signalizoval, branku však do té doby dobře pískající hlavní arbitr uznal, čímž na hřišti vznikli velké emoce. Domácí hráči se na sudího sesypali jako vosy, ten situaci vyřešil tak, že za asistence hlavního pořadatele nechal svéradického AR vystřídat. Závěr utkání se pak dohrával ve zbytečných emocích z obou stran a úroveň tak značně opadla. Domácí již brankovou příležitost neměli, několik nadějných útočních akcí řešili zbrkle. Hosté nakonec měli k vítězství blíže, když v poslední minutě jejich dalekonosnou střelu vytěsnil brankář Soukup na břevno.

Branky: 65.Červený Tomáš - 70.Homolka Václav

Rozhodčí: Hlavsa Radek, ŽK: 2:5, Diváků: 100

Sestava Svéradic: M.Soukup - Červený, Kába, Švec, Martínek - Vonášek (89.Linhart), Marek (78.L.Soukup), Jiřinec, Makovec - Vlček (82.Z.Prokopec), J.Větrovec

 

 

 

Přeštice - Dobřany 1: 2 ( 1: 0) 120 

Branky: Žitník - Horňák, Mrázek; ŽK: 2:4. Diváků: 120.

Záhoří -  Losiná 0: 1 ( 0: 1)  

Branky: Houdek; ŽK: 4:1. Diváků: 50

 

     

 1.  Spálené Poříčí     9   6   2   1   23: 10    20 (  8)

 2.  Švihov             9   6   1   2   29: 15    19 (  4)

 3.  Dobřany            9   6   0   3   20: 19    18 (  6)

 4.  Strážov            9   5   2   2   20: 11    17 (  2)

 5.  Přeštice  B        9   4   3   2   15:  9    15 (  3)

 6.  Losiná             9   3   3   3   13:  9    12 (  0)

 7.  Mochtín            9   3   2   4   11:  9    11 ( -4)

 8.  Hradešice          9   3   2   4   16: 17    11 ( -4)

 9.  Pačejov            9   3   2   4    9: 14    11 ( -1)

10.  Předenice          9   3   1   5   14: 25    10 ( -2)

11.  Záhoří             9   2   3   4    8: 10     9 ( -3)

12.  Svéradice          9   2   2   5   12: 18     8 ( -7)

13.  Dlouhá Ves         9   2   2   5   10: 21     8 ( -7)

14.  Chlumčany B        9   2   1   6   12: 25     7 ( -8)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku