Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 7 kolo 4. – 5.10. 2008.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

SVÉRADICE POPRVÉ VYHRÁLY

 

Na třech hřištích  došlo ke vzájemným soubojům zástupců Pošumaví v 1.B třídě. Derby přineslo dvakrát úspěch domácím, jednou se radovali hosté. V tomto případě se jednalo o Strážov, který si odvezl již podruhé v tomto roce plný počet bodů ze hřiště z Dlouhé Vsi. Vítězství v derby na domácím hřišti se radoval ve Svéradicích domácí nováček nad Sokolem Hradešice. Pro Svéradice to byl úspěch o to cennější, neboť se jednalo o  první výhru  po postupu do této soutěže. V pořadí druhou výhru získal Mochtín v dalším derby na domácím trávníku v duelu s lídrem tabulky ze Švihova. Hosté předvedli v Mochtíně kvalitní výkon. ale na body tentokráte nedosáhli. Výrazný podíl na tom má mochtínský brankář  Petr Rajtmajer, který v úvodu utkání zlikvidoval  hostům tři tutovky. Dařilo se v tomto kole i Pačejovu , který doma zvítězil nad exúčastníkem  1.A třídy Sokolem Losiná.

Výsledky tohoto kola zamíchaly pořadím v tabulce. Polepšil si Strážov, který postoupil na 3.místo,když má stejně bodů jako druhé Přeštice B a dva body dělí Kovo od první příčky . Z pozice lídra tabulky klesl Švihov  na 4.místo  s minimální ztrátou tří bodů na vedoucí Spálené Poříčí. Osm bodů mají na svém kontě  v pořadí od 8. do 11.místa  Mochtín, Hradešice a Pačejov, Svéradice jsou se čtyřmi body poslední a o jeden bod víc má na  předposledním místě Dlouhá Ves. 

 

 

Sokol Pačejov -   Sokol Losiná  1 : 0  /0 : 0/
Tomáš Cihlář

Utkání 1.B třídy se hrálo v Pačejově za chladného větrného počasí. Od domácího celku se očekával plný bodový zisk, ale hosté, kteří v minulém kole nasázeli Předenicím šestigólovou nadílku, rozhodně přijeli do Pačejova s velkými ambicemi. Navíc domácí trenér Milan Cikán postrádal hned několik hráčů základního kádru - Hromádku, Panušku, Bokra a Fiřta. Příležitost proto dostali mladí a ti rozhodně nezklamali! Přesto to byli hosté, kteří diktovali tempo zápasu v první dvacetiminutovce. Poté však převzali otěže zápasu domácí. Ve 27.minutě po centru Mrázka hlavičkoval z malého vápna Hlaváč do brankáře. Ve 38.minutě trefil Hlůžek hlavou břevno. I po změně stran se hrál v Pačejově oboustranně velmi dobrý fotbal. Rozhodnutí přinesla 75.minuta. Jeden z nejlepších hráčů domácích Polena zatáhl míč téměř přes celé hřiště, přiťukl Kordovi, jehož střelu vyrazil brankář jen k volnému Hlaváčovi, který placírkou pod břevno rozhodl zápas. Vítězství mohl vzápětí pojistit Mrázek, který po průniku z křídla jen těsně minul. V hektickém závěru si domácí už nesmírně cenné, ale bezesporu zasloužené  vítězství pohlídali. K výborné úrovni utkání přispěl svým výkonem i rozhodčí Karel Maroušek.  Měl cit pro hru, zbytečně ji nekouskoval a až do konce si udržel na hrací ploše autoritu.

Branky : 75. Hlaváček. Rozhodčí Karel Maroušek, 100 diváků, ŽK 1:3
Sestava domácích:Boř - Pavelec - Polena - Brůha - Kolářík - Němec - Hlůžek - Hlaváč - Ticháček - Marek – Mrázek(střídali: Korda - Štěpán – Smolík)

 

Dlouhá Ves – Strážov  0 : 2 (0 : 0)

Josef Krůs

    K zápasu se nedostavil delegovaný rozhodčí . Proto byl povolán řídícím soutěže  přímo z cesty na zápas OP do Nezamyslic rozhodčí Blaheta a s malým zpožděním zahájil toto Pošumavské derby. Domácí se už nutně potřebovali odpoutat ode dna tabulky, ale fotbalovější hráči hostů ze Strážova byli od začátku proti.

   Vyrovnaný první poločas přinesl vyrovnanou hru s mnoha neproměněnými šancemi na obou stranách.Od 25. do 35.min.ovládli hru hosté tak, že domácí obrana nevěděla kam dřív skočit.Do konce poločasu si domácí dále "zahrávají" a umožňují soupeři další šance.Ale v této fázi byla koncovka hostů stejně špatná a tak se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu. To že domácí odcházeli  do kabin s čistým štítem mohou vděčit svému brankáři , který v této části svůj tým podržel.

   Ve druhé půlce převaha Strážova už docela zřejmá a opět to byly neproměněné šance domácích a ze jména chyby v záloze a obraně,kterých se tentokrát nevyvaroval ani domácí brankář.Když k tomu přidáme, že se konečně trefili do brány i hosté v 58.minutě  Lorencem a v 66.Jankou bylo rozhodnuto.Další velké příležitosti  Lorenc a Štěpán Presl nevyužili a když rankám Javorský potvrdil svou výbornou formu z miulého zápasu s Mochtínem nemusel se Strážov o osud zápasu obávat, ale naopak po skončení utkání se ze tří bodů radovat.Zápas odřídil s přehledem a s citem pro hru rozhodčí Josef Blaheta z Klatov.

Branky : 58.Loranc Jan , 66. Janka Luděk. Rozhodčí Blaheta, diváků 100, ŽK 1:0.

Sestava Strážova : Javorský – Michel, Čížek, Chaluš, Helm, Duchek, Matějka T.(65.Mayer), Paleček, Franc, Janka(80.Š.Presl), Lorenc(87.Rejko).

 

So Mochtín - FC Švihov  3 : 1 (1:0).

Karel Šot

Švihov předvedl v Mochtíně kvalitní výkon. ale na body tentokráte nedosáhl. Tři tutovky v úvodu utkání mu zlikvidoval domácí golman Petr Rajtmajer, jednou mu pomohlo břevno. Pak se začali prosazovat i domácí, dělovkou Jiřího Čeledy šli ve 45.minutě do vedení. Po přestávce vyrovnaný souboj tradičních soupeřů pokračoval, šance na gol byly na obou stranách. V 75.minutě zvyšoval na 2:0 Jiří Dolejš vtipným obloučkem, hosté v té době přišli navíc o gólmana Hromadu, který se smolně zranil. Švihov se snažil o korigování výsledku, měl převahu, ale po brejku byl faulován domácí Mareš, Petr Švátora nařízenou penaltu bezpečně proměnil. To běžela již 85.minuta, domácí vedli 3:0 a výhru udrželi. Nic na tom nezměnila ani čestná branka hostí, kterou v 88.minutě vstřelil po rohovém kopu Jan Zdráhal.

Branky : Čeleda, Dolejš, Švátora - Zdráhal Jan. Rozhodoval Zdeněk Veverka ze Zbiroha, ŽK 1:3, 120 diváků.

 

Svéradice  - Hradešice  3 : 1 ( 2: 0)  

Václav Dušek

Domácí po zpackaném začátku sezóny stále čekali na první vítězství a v prvním poločase byli aktivnějším mužstvem. Další průběh utkání zcela jistě ovlivnila 22.minuta, ve které domácí Marek v souboji o míč podrazil ze strany hradešického Chmelíka. Ex-svéradický hráč reagoval zkratově a za oplácení byl vyloučen. Převaha domácích se tak umocnila a chvilku na to přišla vedoucí branka po indivudální akci Jiřince, který obešel vše co mu stálo v cestě včetně brankáře a zakončil. Další chvilku na to si nejistý brankář hostů srazil za svá záda centr Martínka a domácí drželi všechny trumfy. Ve druhém poločase však začali hrát svoji tradiční ustrašenou hru ze začátku sezóny. Hosté byli i v deseti lepším mužstvem a jen díky brankáři Soukupovi drželi domácí slibný dvoubrankový náskok. O ten přišli až dvanáct minut před koncem po přesné střele nejaktivnějšího hráče hostů Kopala. Záhy na to však vedení domácí pojistil Červený, když odražený míč po rohovém kopu nasměroval do sítě. Domácí si tak připsali premiérové vítězství v I.B třídě, nicméně jejich formu naznačí až příští kola,

Branky: 29.Jiřinec Michal, 35.Martínek Daniel, 82.Červený Tomáš - 77.Kopal Jiří

Rozhodčí: Duda Václav, ŽK: 5:2, ČK: 1:1 (85.Červený Tomáš 2ŽK - 22.Chmelík Zbyněk)

Sestava Svéradice: M.Soukup - Červený, Kába, Švec, Martínek ,Vonášek, Jiřinec (68.Z.Prokopec) , Marek, Makovec - Vlček (75.O.Kulhánek), J.Větrovec (85.Linhart)

Sestava Hradešic: V. Forejt - M. Heimlich, Zd. Frančík, P. Řezáč, O. Starec ( M. Šmrha), P. Křesák, Fr. Šašek, Zb. Chmelík, J. Hnojský (J. Liška), M. Florian (L. Šmrha), J. Kopal.

 

Komentář k utkání z pohledu trenéra Sokola Hradešice Milana Černíka :

     Hosté nastoupili do utkání bez 4 hráčů základní sestavy a zejména absence nemocného pilíře zadních řad Milana Hlaváče byla na hře obrany citelně znát. Domácí začali aktivněji, lépe se pohybovali a již v 7. minutě po chybě P. Křesáka a brankáře V. Forejta vykopávali hosté míč z brankové čáry. Rohodujícím momentem utkání bylo vyloučení nejzkušenějšího hráče Hradešic Zbyňka Chmelíka, který, když byl dvakrát za sebou během 5-ti vteřin tvrdě faulován stejným hráčem domácích, neudržel nervy na uzdě a do faulujícího hráče vrazil rukama. Tento zkrat se mu stal zřejmě poprvé (a doufejme, že naposledy) v jeho bohaté hráčské kariéře, což ale disciplinární komisi asi nebude zajímat.

     Ve 27. min. změnil rozhodčí na pokyn hradešického pomezního svůj verdikt na roh a po něm zachránil hosty skvělým zákrokem brankář Forejt, když hlavičku domácího hráče vytáhl na další roh. Ve 29. min. chyboval v rozehrávce Zd. Frančík a domácí hráč otevřel skóre zápasu, když mu ve velké šanci míč nejprve odskočil, ale šťastně se k němu zase odrazil, takže ho pak snadno uklidil do prázdné brány. Pak si ještě svoji slabou chvilku vybral brankář hostů, když mu (zřejmě i vlivem ostrého slunce) propadl do sítě lehce nakopnutý míč.

     Ve 2. poločase se hosté i v 10-ti snažili o zvrat skóre, ale stále se dopouštěli chyb v rozehrávce, což je stálo velké množství sil, které pak v závěru chyběly. Nejprve měli šanci domácí, když brankář Forejt vyrazil míč pouze k protihráči, který ale nedokázal trefit odkrytou bránu. Z šancí hostů stojí  za zmínku pěkné uvolnění J. Kopala v 66. min., kdy našel M. Floriana, ale jeho střela jen těsně minula břevno domácí branky. Domácí pak 75. minutě trefili z úhlu spojnici břevna a tyče, když hostující obrana nechala zcela bez povšimnutí dorážet dobíhajícího hráče. Když 12 min. před koncem J. Kopal snížil dělovkou do šibenice na 2:1, vypadalo to na závěrečné drama, které však domácí nepřipustili a svoje vedení pojistili krátce poté třetí brankou. Vzhledem k vývoji utkání a předvedeným výkonům bylo jejich vítězství zasloužené.

 

 

Chlumčany B       - Spálené Poříčí 1 :  4  (  1 :  1)

Svéradice         - Hradešice      3 :  1  (  2 :  0)

Mochtín           - Švihov         3 :  1  (  2 :  0)

Dlouhá Ves        - Strážov        0 :  2  (  0 :  0)

Předenice         - Dobřany        0 :  3  (  0 :  1)

Pačejov           - Losiná         1 :  0  (  0 :  0)

Přeštice  B       - Záhoří         2 :  0  (  1 :  0)

 

 

 

 1.  Spálené Poříčí     7   5   1   1   19:  9    16 (  7)

 2.  Přeštice  B        7   4   2   1   14:  7    14 (  5)

 3.  Strážov            7   4   2   1   14:  9    14 (  2)

 4.  Švihov             7   4   1   2   18: 12    13 (  1)

 5.  Dobřany            7   4   0   3   16: 17    12 (  3)

 6.  Předenice          7   3   1   3   11: 13    10 (  1)

 7.  Záhoří             7   2   3   2    8:  6     9 (  0)

 8.  Losiná             7   2   2   3   12:  9     8 ( -1)

 9.  Mochtín            7   2   2   3    7:  7     8 ( -4)

10.  Hradešice          7   2   2   3   13: 15     8 ( -4)

11.  Pačejov            7   2   2   3    6: 12     8 ( -1)

12.  Chlumčany B        7   2   1   4   12: 20     7 ( -5)

13.  Dlouhá Ves         7   1   2   4    8: 15     5 ( -7)

14.  Svéradice          7   1   1   5   10: 17     4 ( -8)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku