Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 5. kolo 20. – 21.9. 2008

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ DLOUHÉ VSI, HRADEŠIC A MOCHTÍNA

 

Až v pátém podzimním kole se dočkali své první výhry v tomto ročníku 1.B třídy fotbalisté z Dlouhé Vsi , Hradešic a Měčína. Tyto tři týmy z Pošumaví k tomu využily domácího prostředí. Další dva Svéradice a Strážov spolu sehrály vzájemný duel na hřišti ve Svéradicích . Domácí nováček  k tomuto klání nastupoval s cílem získat důležité body, ale hosté byli proti a čekání Svéradic které jako jediné účastník této soutěže má na svém kontě u vítězství nulu. Vedle Svéradic vyšel doma bodově naprázdno rovněž Pačejov a poslední zástupce Pošumaví v 1.B třídě  Švihov si remízou v Chlumčanech udržel v tabulce druhé místo.  Nejcennější výhru v tomto kole bezesporu získaly Hradešice , které v domácím prostředí připravili dosud vedoucímu celku tabulky ze Spáleného Poříčí první prohru a zasadily se o střídání na čele tabulky kde se usadily překvapivě Předenice.    

 

 

Dlouhá Ves -  Losiná  2 : 1 (1 : 0)

Krůs Josef

Hosté přivezli do Dl. Vsi docela pěkný fotbal,vytvořili si nejméně tolik šancí jako domácí.Rozhodlo asi větší nasazení a touha po vítězství, které bylo u domácích fotbalistů po předchozích neúspěších rozhodně větší.K utkání nastoupil i Dušan Rovňan a to značně posílilo středovou osu a uklidnilo hru.

Jak šly minuty :

 - 40.min.ostrý centr J.Hubeného z levé strany do malého vápna,trochu zmatku a vlastní gól.

- 55.min.k míči se ještě před vápnem dostává D.Ronn a jeho přesná přihrávka míří k T.Frýdovi na pravou stranu.Ten volí krátký postup k brance soupeře a ostrou střelou v pravý čas prostřeluje brankáře hostí.

- 75.min.se dostává po postupném útoku k míči hostující O.Fremr, přehrává stopera domácích a ostrou umístěnou střelou snižuje na 2:1.

-  85.min. se nechává vyloučit hostující Jambor a to už je utkání skoro u konce .

Devadesát domácích diváků si oddechlo a děkují vítězům za první  podzimní výhru.

Branky: 40.vlastní, 55. Frýda .-  71. Fremr

Rozhodčí: Kastl. Diváků: 90. ŽK: 5:4. ČK : 0:1 (85. Jambor)

 

Pačejov – Přeštice  B  1 : 3 (0 : 2)

Tomáš Cihlář

Do vedení se dostali  hosté v 19.minutě, kdy po rohovém kopu skóroval hlavou Hořký. Téměř přes kopírák padla i druhá branka hostů ve 41.minutě, kdy se hlavou trefil Brada. Největší šancí domácích v první pětačtyřicetiminutovce byl trestný kop Ticháčka, který brankář s námahou vyrazil na roh. Po změně stran se hra vyrovnala a v 69.minutě snížil z pokutového kopu Hlaváč. Týž hráč měl na kopačkách vyrovnání, ale v 78.minutě po pěkné kombinaci přestřelil. Hned z protiútoku zápas rozhodl nejlepší hráč na hřišti, hostující útočník Miroslav Jonáš.

Branky : 69. Hlaváč – 19. Hořký, 41. Brada, 78. Jonáš.

Rozhodčí: Václav Kříž. Diváků: 100. ŽK: 2 : 6.

Předseda Sokola Pačejov Tomáš Cihlář : Hosté přijeli do Pačejova s omlazeným celkem a po většinu zápasu "tahali za delší konec". Hráli velmi rychlý fotbal a agresivně napadali rozehrávku domácích.  Je třeba sportovně uznat, že jejich vítězství bylo zasloužené.“                                                                                                                                            

Sestava domácích: Boř - Pavelec - Polena - Fiřt - Hromádka - Ticháček - Brůha - Němec - Marek - Panuška – Hlaváč. Střídali: Korda a Hlůžek

 

Hradešice  - Sp.Poříčí    3 : 2 ( 1: 0)  

Milan Černík

V Hradešicích se v neděli odehrálo velké drama se šťastným koncem pro domácí, kteří si tak na své konto připsali první vítězství v novém ročníku, když jako předposlední celek tabulky porazili do té doby vedoucí tým. Vítězství se však nerodilo lehce, protože velmi dobře hrající tým hostů přijel rovněž s bodovými ambicemi. Domácí nastoupili bez distancovaného J. Kopala a stále zraněného V. Hlaváče s již uzdraveným hrajícím trenérem Zb. Chmelíkem a již ve 3. minutě mohli jít do vedení, když šel sám na brankáře M. Florián, ale míč mu utekl až do náruče hostujícího brankáře. Poté musel již v 10. minutě pro svalové zranění střídat L. Vaněček. Hosté hrozili v 1. poločase zejména ze standardních situací a po jednom přímém kopu z 18-ti m trefili šibenici branky, ale naštěstí pro domácí z vnější strany branky. Ve 33. minutě chyboval hostující brankář, kterého atakoval V. Kotiš a donutil ho k faulu, po kterém následoval pokutový kop, který bezpečně proměnil Zb. Chmelík a stav 1:0 vydržel až do konce poločasu. Přestože byli domácí hráči o přestávce nabádáni ke stále aktivní hře, nechali se na začátku 2. poločasu soupeřem zatlačit před vlastní bránu a jeho tlak vyvrcholil vyrovnávacím gólem v 56. minutě, kdy střelu z 20-ti m tečoval zády hostující hráč a domácí brankář byl již bezmocný. Poté začali domácí opět bojovat, provedli 2 změny v sestavě a zejména příchod P. Křesáka jejich hru oživil. V 67.minutě poslal ideálně do brejku Zd. Frančík P. Křesáka a ten střelou k bližší tyči poslal domácí opět do vedení. Když byl v 72. minutě po 2. žluté kartě vyloučen hostující Brudna, zdálo se, že vítězství domácí již snadno udrží. Jak už to ale většinou bývá, hosté v 10-ti ještě přidali na bojovnosti a domácí se opět nechali zatlačit před vlastní bránu. Po rychle rozehrané standardní situaci v 78. minutě a centru z levé strany z voleje vyrovnal V. Homolka. Domácí se vzepjali k závěrečnému náporu a v 81. minutě opět po chybě hostujícího brankáře vybojoval míč velmi dobře hrající V. Kotiš a přestože byl brankářem opět faulován, tento zákrok ustál a přihrál volnému M. Floriánovi, který levou nohou za pomoci tyče dopravil míč do sítě. Domácí hráči si pak vítězství již pohlídali a vychutnali si závěrečný potlesk spokojených domácích diváků. Pochvalu si domácí hráči zaslouží zejména za bojovnost a nasazení až do poslední minuty zápasu.

     Domácím se opět vyplatilo angažování 3 delegovaných rozhodčích, kteří s přehledem odřídili bojovný zápas a zejména situace uprostřed 2. poločasu, kdy domácí P. Řezáč vykopl po rohu míč z vlastní brankové čáry by v případě posuzování situace laikem z řad hostů přinesla mnohem více emocí.

Branky: 33. Zb. Chmelík PK, 67. P. Křesák, 81. M. Florián - 56. M. Hofmann, 78. V. Homolka

Rozhodčí: J. Houdek - M. Kračmer, M. Jambora. ŽK: 2:5; ČK: 0:1 (72. F. Brudna). Diváků: 60.

Sestava domácích:V. Forejt, M Heimlich, M. Hlaváč, L. Vaněček (M. Šmrha), P. Řezáč, Zd. Frančík, Zb. Chmelík (J. Hnojský), O. Starec (P. Křesák), Fr. Šašek, V. Kotiš, M. Florián ( J. Liška)

 

Chlumčany B  - Švihov    1 : 1 ( 0: 1)

Karel Žák

Za chladného podzimního počasí se hrál oboustranně svižný fotbal, tvrdý ,ale nezáludný. Hosté svoji herní převahu v první půli přetavili ve vedoucí branku již v 8. minutě, svoji druhou  křídelní akci v utkání dotáhl  do finální přihrávky Brož a Bešta se z malého vápna nespletl. Domácí hrozili z brejků , několik jich přenesli málem do zakončení, vše ale troskotalo na dobře zajišťované obraně hostů. Hlavní děj se odehrával mezi šestnáctkami, byli to však švihovští hráči, kdo si vytvářel větší respekt v pokutovém území soupeře. Ve 38. minutě se proto také kopala penalta po faulu na Beštu, Osvald si sice věřil, ale trefil pouze nohy padajícího brankáře. A hned z protiútoku se mohlo skóre srovnat, útočník Chlumčan prošel obranou jako nůž máslem a překonal i brankáře , střela však minula branku z bezprostřední vzdálenosti o dobré 2 metry.

     Druhý poločas začali mírnou převahou domácí. Prvních deset minut se usadili v útočné polovině, šance však nekousaly. Hosté v té době servírovali slabý fotbal  a vyrovnání viselo na vlásku. V 68. minutě, kdy se hra již začínala opět vyrovnávat, přišel trest.Po faulu na pronikajícího útočníka domácí zahrávali volný přímý kop ze vzdálenosti 18 metrů,  Jirák se ideálně trefil a vyhnal pavouky ze vzdálenější šibenice. Branka odstartovala oboustranně napínavý fotbal, který se musel divákům líbit, protože týmy vsadili jednoznačně na pokus strhnout vítězství na svoji stranu. Akce se střídaly s pravidelností na obou stranách a brankáři dokazovali oprávněnost své nominace. Kdyby utkání skončilo 5:5 bylo by spravedlivě vyjádřeno dění na hřišti , avšak zbrklost, přemíra snahy a mnohdy i nezkušenost rozhodli  o smírném výsledku s menším počtem gólových zakončení. Utkání řídil rozhodčí Pajma s přehledem, vyřešil i situaci, kdy nespokojený opilec vnikl na hrací plochu a způsobil tím vrásky vlastním pořadatelům. Dohrávalo se ve zdravě vypjaté atmosféře , aktéři se po skončení shodli nad  spravedlivostí výsledku.

Rozhodčí: Pajma. Branky: Jirák - Biedermann; ŽK: 2:2. Diváků: 60.

 

Svéradice  - Strážov     1 : 3 ( 0: 3)

Václav Dušek

V prvním poločase existovalo na hřišti pouze jedno mužstvo a to hostů ze Strážova, kteří si po výstavní střele z přímého volného kopu a dvou hrubkách domácí obrany vypracovali rozhodující náskok. Domácí sice hned po několika vteřinách hry druhého poločasu snížili, ale to bylo z jejich strany vše. Zkušení hosté hru dále plně kontrolovali.

Branky: 49.Vonášek – 3.Presl, 25.Janka,  35.Lorenc,

Rozhodčí: Mazán Jan, ŽK: 3:2. Diváků: 100

Sestava Svéradic: M.Soukup - Vonášek, Kába, Švec, Martínek - Vápeník (66.Červený), Jiřinec, Marek, Makovec - Vlček (76.J.Větrovec), L.Soukup (46.Prokopec)

Sestava Strážova: Javorský, Michel(ŽK), Čížek, Franc, Chaluš, Vítovec, Matějka T.(ŽK), Presl P., Duchek ( 55. Mayer ) Janka, Lorenc ( 75. Presl Š. )

Hrající kouč Strážova Petr Presl : „ Na nerovném terénu a proti výškové převaze domácích hráčů jsme se v první půli dokázali prosadit kombinačně a hrou na brejky, z nichž ještě další příležitosti zůstaly nevyužity.Druhá půle přinesla slabý nakopávaný fotbal ze strany domácího celku, čemuž jsme se bohužel přizpůsobili, ale výsledek jsme celkem v pohodě pohlídali.“

 

Mochtín -  Dobřany    2 : 0 ( 1: 0)

Karel Šot

Zasloužené  vítězství vybojovalo silně kombinované mužstvo  Mochtína. Hráče z marodky nahradili velmi dobře mladíci z „B“ týmu- Již ve třetí minutě se domácím  povedla pěkná akce na čtyři doteky, úvodním gólem poslal Mochtín do vedení  Jiří Dolejš. Stejný hráč pak v 62.minutě zvýšil z penalty na 2:0. Hosté se do zakončení dostávali minimálně , v cestě jim stála výborně pracující domácí obrana v čele s kapitánem Jarabicou.

Branky: Dolejš Jiří  2

Rozhodčí: Ladislav Kříž. Branky: Dolejš 2; ŽK: 0:4. Diváků: 80

 

Předenice – Záhoří   1 : 0  (1 : 0)

 

 

 

  1. Přeštice  B         5   3   2   0   11:  4    11  (  5)

  2. Švihov              5   3   1   1   15:  8    10  (  1)

  3. Předenice           5   3   1   1   10:  4    10  (  4)

  4. Spálené Poříčí      5   3   1   1   12:  7    10  (  4)

  5. Záhoří              5   2   2   1    8:  4     8  (  2)

  6. Strážov             5   2   2   1   10:  9     8  ( -1)

  7. Chlumčany B         5   2   1   2   10: 11     7  ( -2)

  8. Dobřany             5   2   0   3   11: 16     6  (  0)

  9. Mochtín             5   1   2   2    4:  4     5  ( -4)

 10. Losiná              5   1   2   2    6:  7     5  ( -1)

 11. Hradešice           5   1   2   2    7: 11     5  ( -4)

 12. Dlouhá Ves          5   1   2   2    7: 11     5  ( -4)

 13. Pačejov             5   1   1   3    5: 12     4  ( -2)

 14. Svéradice           5   0   1   4    6: 14     1  ( -8)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku