Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář ke svolání VH ČMFS na červen r. 2009

 NEVĚŘÍM , ŽE JIM JDE JEN O LEPŠÍ IMAGE ČESKÉHO FOTBALU

    Miroslav Sedlmaier
 Nejsem sice členem VV OFS Klatovy, ale z titulu funkce sekretáře tohoto svazu mám možnost  sledovat  další zákulisní  opoziční boj o funkce ve vedení českomoravského fotbalového svazu. V posledních měsících jsem přečetl k této záležitosti takové množství korespondence a článků, že jsem jim již nevěnoval tolik pozornosti a spíše mi bylo líto těch kteří jsou jejich autory. Nechci nikomu podsouvat špatný úmysl, ale ti kteří   svojí kampaň postavili na špatném image  českého fotbalu , neprůhlednosti  financování  a na nedostatku finančních prostředků ve prospěch mládežnické kopané  tak těm vůbec nerozumím .

 

Posunutí termínu voleb z října na červen nemá nic společného s finanční otázkou. Rozdělení finančních prostředků bude na tento rok již provedeno a těžko někdo jiné peníze již do  tak  bezedné studny svazové pokladny nepřilije.  Ono jde  zase  skutečnosti o to, že se blíží rozdělování moci ve fotbale u nás . Nebo již tak nedočkaví adepti na židle ve vedení ČMFS jde třeba o to změnit současné složení listiny rozhodčích delegátů svazu  tak, aby odpovídalo potřebách nespokojených. Blíže k usednutí na volné židle ve VV budou mít ti kteří budou iniciativní a nebo mají za připravení půdy získají jiné posty v orgánech  ČMFS.  

Myslíte si vážení, že ti kteří je  na jejich místě vystřídají jsou o mnoho lepší ? Mne osobně se rovněž nelíbí jednání některých současných členů VV jako například  místopředsedy a manažéra  reprezentace Vlastimila Košťála, nesedí mi ani další místopředseda  věčně ukřivděný Jiří Kubíček a výhrady má i ke způsobu komunikace mezi ČMFS a OFS. Naopak  by se mi líbilo vidět sedět v křesle nejvyšším Ivana Haška, ale to ještě není záruka, že člověk který nikdy nepoznal práci na úrovni okresu  a kraje je zárukou zlepšení. A je tu ještě obava z toho, až  dojde na hlasování , zda bude mít skutečně tento kandidát nadpoloviční většinu ke zvolení  což je základ, ale získá skutečně silný mandát?  Nevyrojí se další kandidáti , kteří nyní svornou jednotu řad těch jejíž podpisy jsou pod žádostí o svolání mimořádné hromady opět rozdělí ?

            Nevěřím  ve  zlepšení , pokud  budou usilovat o  vedoucí funkce jen samí bývalí  rozhodčí a  nebo bývalí delegáti vyšších soutěží. To jsou právě ti, kteří sice vyšli  z nejnižších soutěží . Ti při jejich vzestupu ,  který skončil třeba až v lize  museli při této  cestě vstoupit do řeky ve které nemohli  plout proti  proudu… Jsou  často prošpikováni   praktiky hluboce zakořenělými  co se týče propletence mezi rozhodčími ,DS a mafiány z klubů. Drtivá většina z toho ve své aktivní činnosti   těžila . Nyní nám chtějí hlásat to, že to myslí s image českého fotbalu lépe !! V čele fotbalu může být deset Ivanů Hašků a nezmohou proti tomu nic!  Jen v hýbejte se škatulata to nevyřeší. Peníze jsou to co ve fotbale rozhodují a nejsou to ty peníze o kterých je řeč že chybí mládežnickém fotbalu. Ty nám pánové Čičmanec a Vacenovský  nezajistí. Kdyby na to kluby čekaly, pak by v Pošumaví mládežnický fotbal již neexistoval. Kluby to ví a budou si muset v budoucnu  stejně jako dosud pomoci sami ! Proto bych chtěl ty hlavní propagandisty ke svolání VH pány typu bývalého rozhodčího a delegáta svazu Jabloneckého  pana Čičmance či Ladislava Vacovského z Uherského Hradiště poprosit v zájmu právě image českého fotbalu, aby hovořili pouze za sebe!

Vyjádřit svůj názor  nad svoláním mimořádné VH jsem se rozhodl v souvislosti se stanoviskem  OFS Klatovy ke svolání VH . Dle mého názoru to bylo rozhodnutí správné. Jen vyjádření předsedy svazu Jana Červeného nevyznělo na stránkách Klatovského deníku dne 18.9. tak ,aby si někteří čtenáři nedomnívali, že OFS Klatovy hraje roli mrtvého brouka. Pokud by se obě komory ČMFS česká a moravská domluvily na jednotném kandidátu na předsedu a na jednotlivých kandidátech kteří by tvořili nový výkonný výbor tohoto orgánu pak by fotbalový svaz který sdružuje kluby z Pošumaví zcela jistě nechyběl v seznamu těch okresů kteří souhlasily z předčasným svoláním valné hromady. Každá VH která se sejde navíc stojí velké množství finančních prostředků a ty by bylo právě možno investovat do mládeže. Proto OFS Klatovy  se rozhodl nepodílet  na iniciativě o svolání VH.  Myslím si, že jde o racionální a zároveň prozíravý  přístup a jen kopíruje podobný názor , který má jen nepatrná menší polovina okresních fotbalových svazů v ČR i na Moravě. Ostatně komu se chce zase třeba třikrát za sebou cestovat na VH a vracet se zpět rozladěný a bez jakéhokoliv výsledku .Předseda VV Jan Červený již má s tímto z minulé VH své zkušenosti a proto ví o čem mluví a my všichni to mále jako velkou ostudu fotbalu ještě v živé paměti!

To, že není OFS Klatovy  v názoru na svolání předčasné VH osamocen nejlépe možná čtenářům potvrdí i stanovisko  jednoho z největších okresních svazů  OFS Opava který řídí 18 soutěží o 177 družstev . Názor tak velkého OFS By měl mít mezi fotbalovými odborníky svojí velkou váhu. Cituji ze závěru OFS Opava  : „Po přečtení důvodů pro svolání mimořádné Valné hromady (dále jen VH) ČMFS jsme se upřímně pousmáli. VV OFS Opava na svém zasedání neshledal důvody ke svolání mimořádné VH ČMFS a tudíž se k uvedené výzvě nepřipojuje. VV OFS Opava je toho názoru nejdříve  kvalitně připravit VH KFS, ŘK ČMFS Čech a Moravy a poté doporučit VV ČMFS svolání VH v měsíci červnu a to ne mimořádné, ale řádné tak, aby tomto termínu byl přijat rovněž náš zákon, tj. Stanovy ČMFS.“

Stejného názoru je i VV OFS Klatovy . Ve stanovách ČMFS je mimo  jiné uvedeno, že mimořádnou VH  svolá výkonný výbor pokud o to požádá nadpoloviční většina okresních fotbalových svazů . Rozhodnutí  41 zástupců OFS kteří žádají o toto svolání je zcela legitimní a je třeba ho respektovat . Nevěřím však tomu, že všem jde pouze o lepší image českého fotbalu a že toto je všelék na vážně nemocný český fotbal. Jsem plně přesvědčen , že ho nevyléčí lékař s visačkou okresního fotbalového  svazu. Ty mají na svých bedrech zcela jiné povinnosti a za jejich plnění se zodpovídají členské základě ve svých okresech. Určitě nám nikdo třeba z  Prahy přijede  organizovat, budovat či  financovat fotbal do Pošumaví  !        

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku