Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 4. kolo 13. – 14.9. 2008

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

ŠVIHOV SI VYLEPŠIL NEÚSPĚŠNOU BILANCI

 

Teprve v osmém vzájemném zápase v řadě získal Švihov druhé vítězství nad Sokolem Hradešice. Ta první výhra měla již dlouhé vousy, byla dosažena před dva a půl rokem 6:1  ,  stejně jako tato poslední byla rozdílem třídy  mezi týmy z Pošumaví a jižního Plzeňska  trvá i nadále. Ve 4.kole Mochtín nechal body v Losiné a Pačejov podle očekávání neuspěl ve Spáleném Poříčí.

 

 

Losiná  - Mochtín 2 : 1 ( 1: 0)  

Karel Šot

Hosté se v Losiné trápili v zakončování akcí a to rozhodlo o jejich neúspěchu.Nejblíže  ke gólům měl zkušený Jiří Dolejš, který ani jednu ze čtyř  vyložených možností skórovat nevyužil. O výhře domácích rozhodl jejich nejlepší hráč Václav Hajšman, který již ve druhé minutě poslal svůj tým do vedení a v 65.minutě tentýž hráč zvýšil na 2:0. Smůlu měl  Mochtínský Mareš, kterému mezi tím rozhodčí Marx neuznal gól a v 75.minutě mu ukázal červenou kartu. Na 2:1 snižoval v 80.minutě Stanislav Jarabica. Velký závěrečný tlak hostů Losiná přežila a uhrála všechny body.   

Branky: Hajšman 2 - Jarabica; ŽK: 3:3; ČK: 0:1 , diváků: 50.

 

Švihov  - Hradešice 4 : 0 ( 1: 0) 

K.Zák

Hradešičtí přijeli do Švihova ve značně kombinované sestavě. Generační problém a zranění jim na začátku soutěže působí velké  potíže. V chladném počasí jejich výkon nenadchl, nutno však říci,

že svojí houževnatostí působili domácímu týmu  problémy. Švihováci  si v soupeřově území zakoupili na první půli permanentky, dobývání branky však vyznívalo velmi platonicky.

První branka utkání padla v 16. minutě po volném přímém kopu od postranní čáry z levé strany, když míč proletěl až na zadní tyč a Zadražil potrestal poprvé nepozornost obrany i brankáře.  Tento gól však kupodivu nebyl signálem k dalšímu náporu, hra se sice stále držela ve velké distanci od švihovské svatyně, šance ale nepřicházely. Za zmínku stojí snad jen Beštův chytrý pokus o lob ze třeceti metrů, k úspěchu chyběl snad jen metr a potom hlavička Žáka, který z bezprostřední blízkosti netrefil ideální Zadražilův centr tak , jak zřejmě chtěl. V závěru poločasu  si vybrali  slabší pětiminutovku domácí, Hradešice měly dvě příležitosti na korekci výsledku, dvě téměř jisté gólové teče do vlastní branky ale reflexivně likvidoval  až dosud značně prokřehlý brankář

Hromada.    Po změně stran došlo k dvojnásobnému střídání na straně domácích, zraněného Špatenku  a Osvalda střídali Cihelka s J. Zdrahalem .  Střídání se vydařilo . Hlavně v případě Cihelky přišla do hry variabilita a dobře zahrávané  standartní situace. Již ve 48. minutě posadil Cihelka svůj první přímák na hlavu Kudjáka a ten koníčkem podstřelil váhavého brankáře. Následovalo třicet minut dobývání branky hostů, šanci z pěti metrů zahodil Bešta , ze trestných kopů  se neprosadil Žák  ani Biedermann a tak se na třetí gól čekalo až do 72. minuty, kdy  opět po standartce ze stejného místa našel Cihelka na zadní tyči volného Žáka a ten se hlavou nemýlil.  Pár minut nato neudržel nervy na uzdě nejlepší hráč hostů Kopal a za udeření protihráče míčem v přerušené hře šel pod sprchu již v 76. minutě.  Poradoxně vyloučení nakoplo hosty, domácí snad pod vlivem jistoty výhry si začali myslet, že se nic nemůže přihodit a tímto omylem způsobili velice těžké chvíle brankáři Hromadovi.

Během poslední desetiminutovky musel čtyřikrát řešit velice ošemetné situace, a kdyby utkání skončilo remízou , nikdo by se v tu chvíli nedivil.  Naštěstí pro domácí byl Hromada absolutně bezchybný  a v kritických chvílích  nezklamal. Konečný výsledek

stanovil  kuriózní brankou Luboš Zdrahal, který nastoupil do poslední čtvrthodiny za zraněného Biedermanna. Na hranici pokutového území důsledně atakoval stopera hostů , ten ve snaze odkopnout míč  trefil střelce přímo do hlavy a míč po ideální balistické křivce zapadl pod víko za překvapeného brankáře. Celkově utkání splnilo domácím divákům i hráčům přání, konečně  jednou zase Hradešice porazit. Otázkou zůstává, co je pro fotbal lepší, zda předvést kvalitní výkon a prohrát, tak jako minulý týden se Spáleným Poříčím , nebo se přizpůsobit hře soupeře, nenadchnout diváky a přesto vysoko vyhrát . Ten pan Pospíchal měl opravdu hlubokou pravdu. Fotbal nemá logiku.

Sestava :  Hromada - Zadražil , Havlíček, Špatenka /46. Cihelka/,  Kudják - Osvald /46. J. Zdrahal/, Bešta, R. Čížek -  Brož , Biedermann / 74´ L. Zdrahal/, Žák. 

Branky: Cihelka, Kudjak, Zadražil, Žák; ŽK: 2:3; ČK: 0:1. Diváků: 70.

 

SK Strážov – Keramika Chlumčany B  2 : 1 (0 : 1)

Domácí již ve druhé minutě zahrozili z rychlé akce kterou zakončil hlavičkující Š.Presl. Další  vzrušení  při šanci Janky bylo zbytečné, neboť jeho příležitost rozhodčí  pro ofsajd zastavil. Hluboké oddechnutí zaznělo mezi domácími diváky po té, když v 10.minutě se dostal k přetaženému centru na zadní tyč Chán, ale jeho rána z voleje šla těsně vedle pravé tyče Javorského branky. Chán se snažil o nápravu ve 13.minutě kdy z trestného kopu míč poslal na domácí branku a ten se odrazil  od bránících hráčů na rohový kop.. Strážovští se nemohli dostat do tempa a  poněkud lehkovážnou hrou dávali stále častěji možnost soupeři k ohrožení  jejich  branky. Ve 32.minutě vyslal míč Lukáš Helm směrem k brankáři Javorskému .K němu se však nedostal, neboť ho doběhl rychlonohý Chán a pohodlně skóroval 0:1. Do konce poločasu domácí snažili neúspěšně o vyrovnání. Za  zmínku stojí dělovka Vítovce která ale svůj cíl minula, neujala se ani po rozehraném přímém kopu Vítovcem hlavička Petra Presla a když ani rychlý útok Š.Presla po levé straně  zakončený střelou Duchka z malého vápna vedle změnu skóre nepřinesla odcházeli domácí do kabin s jednobrankovým mankem.

Po přestávce aktivita domácích narůstala. V 62.minutě dostal ideální přihrávku mezi obránce Lorenc,  z ideální pozice ale branku přestřelil. O minutu nato předvedli domácí kombinaci která si říkala o branku. Ze 30 metrů  rozehrával trestný kop Petr Presl,  obloučkem přes  obranu našel nabíhajícího Michela,  který hlavičkoval před branku na Mayera a z jeho hlavy skončil míč těsně nad  svatyní hostů. V 74.minutě pěknou přihrávkou přes hlavu našel Vítovec nabíhajícího Lorence , ten se dostal středem hřiště za obránce  v tváří v tvář s brankářem , ale opět branku netrefil. V 78.minutě  vyslal krásnou střelu T.Matějka. O minuto po té  se domácí konečně dočkali  po akci  Lukáše Helma vyrovnání , když autorem gólu byl střídající Mayer. V 85.minutě měl namazáno na střetu Vítovec, jeho  dělovka skončila na zdi bránících chlumčanských obránců. O místní pouti zavládla přece jen  radost mezi strážcovskými příznivci . Dvě minuty před koncem se k míči na hranici velkého vápna dostal Lorenc a tentokrát  svojí šanci využil, když jeho přízemní střela  k tyči znamenala otočení skóre ve prospěch domácích. Tato gólová  trefa byla pro Strážov o to cennější, neboť  jim  přinesla s kvalitním soupeřem nejen vydřené  tři body, ale také první podzimní vítězství. 

Sestava Strážova : Javorský -    Helm(ŽK), Čížek, Presl P. Michel(ŽK) – Matějka T., Chaluš,, Vítovec, Duchek (56.Mayer) – Janka, Š.Presl(46.Lorenc)

Rozhodčí: Hlavsa. Diváků:  220   ŽK: 3:5.  ČK: 0:1.

Hrající trenér domácích Petr Presl: „Do pouťového utkání jsme šli s odhodláním přerušit sérii utkání bez plného bodového zisku i s vědomím, že nás čeká kvalitní technický soupeř a také s vědomím, že se nám několik posledních pouťových utkání vůbec nepovedlo.V nekompletní sestavě se nám podařilo otočit nepříznivý vývoj zápasu hlavně zvýšenou aktivní hrou ve druhém poločase a střídáním ofenzivních hráčů B.Mayera a J.Lorence,kteří se dokázali prosadit střelecky, což nám zatím na podzim dělá největší problém.Pochvalu určitě zaslouží celý tým a za druhý poločas jistě i probuzení domácí fandové.Slušným výkonem přispěl i hl.sudí p. Hlavsa z Plzně.“

 

Dobřany -  Svéradice 4: 3 ( 0: 0)

Václav Dušek

V utkání dvou nováčků soutěže byli v první poločase aktivnější hosté, ale v kobnovce byli bezzubí a dvě vyložené brankové příležitosti neproměnili, když nejdřív si Prokopec zpracoval dlouhý míč do šestnácky a z malého vápna zamířil jen lehce do náručí brankáře, o chvilku později krásně vystřelil z voleje Jiřinec, ale jeho gólová střela se z brankové čáry odrazila od spoluhráče Kulhánka zpět do hřiště. V nastaveném čase první půle mohli jít do vedení domácí, ale špatně vyřešili brejkovou situaci tři na jednoho. Divák sledující první poločas těžko mohl uvěřit, že ve druhém padne sedm branek, nicméně stalo se. Domácí začali lépe a utkání zlomili mezi 54. a 58.minutou, kdy třikrát skórovali. Hosté byli jako opaření a vše nasvědčovalo, že utkání pro ně skončí krutým debaklem. Nicméně Svéradice se nevzdali a po centru Soukupa snížil hlavou Jiřinec. Hned vzápětí však obrana hostů vyrobila další hrubku a domácí měli tříbrankový náskok zpět. I přesto byli hosté dál ve hře, domácí ukolebání vedením se dostali pod tlak a aktivní náhradník Vápeník jim dvěma pěknými brankami cestu za vítězstvím zkomplikoval. V závěrečném náporu hostů selhal v dobré šanci na vyrovnání Prokopec a tak domácí si díky pětiminutovému kolapsu Svéradic připsali 3 body.

Sestava FK Svéradice: M.Soukup - Švec (72.Bartuška), Kába, Marek, Martínek - Makovec, Jiřinec, Prokopec, O.Kulhánek (57.Vápeník) - Vlček, L.Soukup

Branky: Trdlička 2, Podhadský, Rajt - Vápeník 2, Jiřinec;

Rozhodčí: Mareš Jan, ŽK: 5:3; ČK: 0:1 (92.Bartuška Miroslav), Diváků: 100

 

Sp.Poříčí  - Pačejov 4 : 1 ( 3: 1) 

Podrobnosti nebyly hlášeny.

Branky: Homolka 2, Bořík, Šlajch - Hlaváč; ŽK: 4:3 . Diváků: 50.

 

Záhoří  -  Dl.Ves 1: 1 ( 1: 1) 

Podrobnosti nebyly hlášeny.

Branky: Švec - Pechek. ŽK: 1:5 . Diváků: 45.

 

 

Přeštice B  - Předenice 0: 0 ( 0: 0).

 

 

   1. Spálené Poříčí      4   3   1   0   10:  4    10  (  4)

   2. Švihov              4   3   0   1   14:  7     9  (  0)

   3. Přeštice  B         4   2   2   0    8:  3     8  (  2)

   4. Záhoří              4   2   2   0    8:  3     8  (  2)

   5. Předenice           4   2   1   1    9:  4     7  (  4)

   6. Chlumčany B         4   2   0   2    9: 10     6  (  0)

   7. Dobřany             4   2   0   2   11: 14     6  (  0)

   8. Losiná              4   1   2   1    5:  5     5  ( -1)

   9. Strážov             4   1   2   1    7:  8     5  ( -4)

  10. Pačejov             4   1   1   2    4:  9     4  (  1)

  11. Mochtín             4   0   2   2    2:  4     2  ( -4)

  12. Dlouhá Ves          4   0   2   2    5: 10     2  ( -4)

  13. Hradešice           4   0   2   2    4:  9     2  ( -4)

  14. Svéradice           4   0   1   3    5: 11     1  ( -5)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku