Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 6. kolo 13. – 14.9. 2008

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

PODZIMNÍ NEZDARY POKRAČUJÍ  

V krajském přeboru jsou v letošním  ročníku domácí zápasy pro Chanovice jako zakleté. Pouze v první z nich přinesl jeden bod, ty další s Rokycany a poslední s plzeňským Rapidem skončily pro Chanos bez bodového zisku. Nezdary v nejvyšší krajské soutěži pokračují také u dalšího zástupce Pošumaví FK Horažďovice. Po úspěšném prvním kole kdy přivezl exdivizní tým  právě ze hřiště přemožitele Chanovic plný počet bodů z Plzně již na body nedosáhl . Jedno z přísloví  hovoří o tom, že první vyhrání z kapsy vyhání  a jako by se  u horažďovických hráčů toto přísloví začalo naplňovat v jejich neprospěch. Zdá se, že nezdary pokračují a je na čase jim udělat stop. Již tak je dosavadní bilance alarmující, soupeři unikají , body nepřibývají a počet obdržených 22 branek v šesti zápasech již naznačuje, kde asi tlačí týmu z města hokejek boty nejvíc. Dosud se z větší části neúspěchy přičítaly na vrub těžkého vylosování, ale je otázkou, zda bude vůbec slabších soupeřů se kterými se dají body získávat !

 

Bolevec – Horažďovice   3 : 0 (2 : 0)

Hosté v prvním poločase herně propadli a jejich chyby dokázat dvakrát potrestat Pelnař, když dvěma góly zajistil Bolevci vedení.. Po velké bouřce která nastala v kabině Horažďovic  o poločase  se ve druhé půli  hosté zvedli , , ale v koncovce se nedokázali prosadit. Největší možnost skórovat promarnil Stulík, který sám na malém vápně hlavičkoval pouze do brankáře. Před domácí brankou se neprosadil ani po rozehraném trestném kopu Wurczel , který v jasné šanci poslal míč těsně vedle bolevecké branky. Naopak to byl domácí   Greif , který  v 90. minutě upravil skóre na  konečných 3:0.

 Branky : 4. a 30. Pelnař, 90. Greif.

Rozhodčí: Maroušek. Diváků: 100. ŽK 2: 0. : 0:1 (90.Stulík)

Sestava Horažďovic:  Švehla – Stulík , Mirvald(67.Michálek), Janouškovec(38.Mourek),, Wurczel (86.Mach), Šafanda, Pavlík, Jiřík, Kupec, Jůda ,  Sova(Forman M.ml.).

Vedoucího Horažďovic Milan Koželuh byl tentokráte na hráče právem naštvaný : „ Mrzí mne každá prohra, ale jakým způsobem jsme tentokrát prohráli mne skutečně rozzlobilo. Soupeře nebyl z těch se kterými se nedalo bodovat. Za  takový přístup hráčů jaký předvedli v prvním poločase, který velmi zaostával za výkonem proti Doubravce  jsme si ani nic jiného než prohrát nezasloužili. Z mého pohledu jsme  vítězství domácím doslova darovali. Musíme tým doplnit, máme již rozjednané posily a věřím, že již doma proti Chrástu se v sestavě nějaká posila objeví“.  

 

Chanovice   - Rapid  Plzeň  0: 3 ( 0: 1)  

Jiří Štěrba

Chanovice opět zklamali domácí příznivce, když nedokázali doma bodovat. Již v 7 minutě udělal domácí brankář Růžička velkou chybu, když špatně vyběhl na centr hostů a pro Hucla již nebyl problém umístit hlavičku do prázdné branky domácích. Ani po obdrženém golu se chanovičtí nezvedli. Dál se utápěli v nepřesných přihrávkách. Jedinou šanci prvního poločasu na straně domácích spálil domácí Švehla, který nedosáhl hlavou na míč, který skákal po brankové čáře. PO domluvě od trenéra o přestávce se čekalo, že se Chanos pokusí zápas vyrovnat. Opak byl pravdou. V 50 minutě nastřelili hosté 2x břevno domácí svatyně a to Faistem a Peroutkou. 54 minutě hosté vedou 2 : 0, když se ze skrumáže trefil Peroutka a v 57 minutě zvyšuje nekrytý Čupalka na 3:0 pro hosty. Trenér domácích Rambousek střídá brankáře, místo Růžičky nastupuje Hermanchak, který dál čelí útokům hostů. v 72 minutě zahrávají hosté trestný kop, domácí brankář perfektně vyráží bombu na břevno. V 76 minutě kopou hosté pokutový

  kop za podražení hráče. Míč si staví plzeňský brankář Nikrmajer a míč lízne břevno a skončí mimo hrací plochu. V 78 minutě mají domácí šanci snížit, ale Nový hlavou z blízka dává vedle. Hosté jsou s výsledkem spokojeni a domácí si za předvedenou hru nezaslouží ani bod.

Branky: 12. Hucl, 54.Peroutka, 57.Čupalka

Rozhodčí : Vocelka. Diváků : 120. ŽK :2:2.

Sestava domácích: Růžička/ 63.min. Hermnchak/, Šedivý, Nový, Švehla, Strakoš, Prchlík /Krch/, Kučera, Toman/Kislinger/,Černohorský, Zdeněk, Picka  

 

SK ZČE -  Přeštice 0: 2 ( 0: 0)  

Branky: Turek, Švarc; ŽK: 2:1

Chrást  - Staňkov 0: 0 ( 0: 0)

ŽK: 4:5; ČK: 2:0

M.Touškov  - Manětín 2: 1 ( 1: 1) 

Branky: Královec, Svoboda - Juha; ŽK: 5:3

Koloveč Doubravka 1: 3 ( 0: 1)   

Branky: Mifek - Smíšek, Šimr, Švec; ŽK: 2:1

Holýšov Nýřany 3: 1 ( 2: 1)   

Branky: Tlustý 2, Hamerník - Rada; ŽK: 1:4

Zbůch Rokycany 0: 1 ( 0: 1)   

Branky: Korelus; ŽK: 4:3; ČK: 1:1

 

 

  1. Doubravka           6   6   0   0   24:  6    18  ( 12)

  2. Holýšov             6   5   0   1   17:  7    15  (  3)

  3. Rokycany            6   5   0   1    7:  3    15  (  6)

  4. Chrást              6   4   2   0   20:  3    14  (  5)

  5. Bolevec             6   4   0   2   15:  6    12  (  3)

  6. M. Touškov          6   4   0   2    9:  6    12  (  3)

  7. Koloveč             6   3   0   3   19:  9     9  (  0)

  8. Rapid Plzeň         6   3   0   3    7:  8     9  (  0)

  9. SK ZČE Plzeň        6   2   1   3   13:  9     7  ( -5)

 10. Přeštice            6   2   1   3    6:  9     7  ( -2)

 11. Chanovice           6   2   1   3    6:  9     7  ( -2)

 12. Manětín             6   2   0   4    7: 23     6  ( -3)

 13. Staňkov             6   1   1   4    7: 14     4  ( -2)

 14. Horažďovice         6   1   0   5    7: 22     3  ( -3)

 15. Nýřany              6   0   1   5    7: 15     1  ( -8)

 16. Zbůch               6   0   1   5    2: 24     1  (-11)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

VENKU NA BODY NEDOSÁHLY

 

Tři týmy z Pošumaví zajížděly k utkání  6.kola 1.A třídy na hřiště soupeřů. Při návratu domů je čekal stejný úděl, vracely se prázdnou.  Nejblíže možnost bodoval se nabízela lubským  fotbalistům. V utkání ve Zbirohu se  prezentovali velmi dobrým výkonem a jen nařízený pokutový kop  na podnět asistenta hlavního rozhodčího který se kopal proti nim   a jeho následné využití vyneslo domácím šťastné tři body. Vedle Lub se tradičně nedařilo ani rezervě Klatov která nechala body v Chlumčanech a na jižním Plzeňsku neuspěl další tým z Pošumaví ze Sušice, který v minulém utkání venku nechal body rovněž v Chlumčanech a i z  Nepomuku se vrátil s prázdnou.  Daleko úspěšnější byli v nedělních zápasech na domácích hřištích zbývající dva zástupci Pošumaví. Okula Nýrsko v zápase dvou nováčků  i přes určité problémy ho dokázala dotáhnout do vítězného konce . Konečně se zadařilo i žichovickým fotbalistům kteří si připsali na své konto první podzimní vítězství a rozšířili tak dosavadní hubený dvoubodový zisk na pět bodů a s tímto ziskem se dotáhlo v tabulce na TJ Sušice.

 

Zbiroh - START  Luby   1 : 0 ( 1: 0)

Start na se Zbirohem v minulém ročníku dvakrát na body nedosáhl a ne jinak tomu bylo i ve třetím vzájemném měření sil v této soutěži.  Zatím co ty předcházející duely byl pro Luby z kategorií zasloužených , tentokráte to byla prohra velice smolná. Hosté podali velice dobrý výkon  a byli po celý zápas lepším týmem, vytvořili si dostatek brankových příležitostí ke skórování, ale tradiční střelci Šůs ani Hodl  neměli svůj den a žádnou z nich nedokázali proměnit. O tom, že nakonec přesto na body nedosáhly rozhodla 42.minuta ve které hlavní arbitr na popud asistenta Urbana nařídil přísný pokutový kop za údajnou ruku, kterou domácí Jaroš proměnil. 

Branky: Jaroš; ŽK: 5:3; ČK: 1:0 . Diváků: 200.

 

Chlumčany  - Klatovy B  2 : 0 ( 0: 0) 

Hosté pokračují po nevydařeném předchozím ročníku ve kterém zcela propadli v krajském přeboru a následoval jejich pád do 1.A třídy pokračují také v této soutěži  a dva body ze šesti zápasů nevěstí nic dobrého.

Branky: Milota, Voller; ŽK: 3:3 . Diváků: 50.

 

Nepomuk -  Sušice 2 : 1 ( 1: 1)  

Po minulé prohře v Chlumčanech také v dalším duelu na jižním Plzeňsku Sušice body nezískala. O ně je připravil autor obou branek domácích racek, který několik sezón oblékal dres Chanovic. .

Branky: Racek 2 - Kyselka; ŽK: 2:3 . Diváků: 100.

 

Nýrsko  - Bezdružice 2 : 1 ( 0: 0)

Milan Bílý

Domácí zřejmě podcenili soupeře z předposledního místa tabulky a v prvním poločase neohrozili branku soupeře. Naopak  hosté už ve 3.minutě měli šanci po rohu.V 11.minutě po TK měli hosté další šanci, ale brankář domácích Dyk vyrazil. Další šanci hostů promarnil Komárek, který po autu dal vedle. Poločas tak skončil  0: 0.

Ani ve druhém poločase nezačali domácí dobře a ve 47.minutě měl hráč hostů Chaloupka další šanci, kterou domácí brankář vyrazil. Ve 49. minutě měli první šanci domácí, kdy Rubáš křižnou střelou z levé strany vyzkoušel hostujícího brankáře. Ještě v té samé minutě měl hráč hostů Komárek další šanci, ale minul bránu. V 71.minutě Rubáš z TK přivedl domácí do vedení 1:0.Pak se utkání strhlo v osobní potyčky a fauly, které vyvrcholily v 76.minutě faulem na hosty, při kterém však došlo ke zranění domácího hráče Pavlíka (zlomená holení kost). V 77.minutě měl domácí Tykal na pojištění vedení ale nedal. V 89.minutě pak po přihrávce Souška po samostatné akci zvýšil vedení domácích Tykal na  2:0. Utkání se dohrávalo v nervózní atmosféře, které nedodal ani hl.rozhodčí. v 93 minutě potom po skrumáži v pokutovém území domácích po nepřehledné situaci upravil na konečných 2:1 hostující Gengel.

Branky: Rubáš, Tikal - Gengel; ŽK: 4:5 . Diváků: 110.

 

Žichovice  - Žákava   4 : 2 ( 2: 1)   

Branky: Chod, Vonášek, Šimáček, Šiška - Smazal 2; ŽK: 4:1; ČK: 1:1. Diváků: 100.

 

Ostatní výsledky

Hor.Bříza  - Příkosice 3: 1 ( 2: 1)

Branky: Chocholatý M., Chocholatý P., Paukner - Krystl; ŽK: 3:2 .

Rozvadov -  Křimice 8: 3 ( 4: 0) 

Branky: Voráček 4, Hanka, Rada, Svoboda, vlastní - Rada 2, Klement; ŽK: 0:2

Stříbro  - Blovice 1: 1 ( 1: 0)

Branky: Pelan - Heřman; ŽK: 2:1 .

 

 

 

 1. Horní Bříza         6   6   0   0   16:  3    18  (  9)

 2. Rozvadov            6   4   2   0   23:  9    14  (  2)

 3. Zbiroh              6   3   3   0   12:  5    12  (  3)

 4. Stříbro             6   3   2   1   13:  6    11  ( -1)

 5. Příkosice           6   3   1   2   14: 11    10  (  1)

 6. Chlumčany           6   3   1   2   12:  9    10  (  1)

 7. Nýrsko              6   3   1   2   14: 13    10  ( -2)

 8. Luby                6   2   2   2    7:  6     8  (  2)

 9. Nepomuk             6   2   2   2   10: 13     8  ( -1)

10. Křimice             6   2   1   3   13: 18     7  ( -2)

11. Blovice             6   1   3   2    4:  5     6  ( -3)

12. Sušice              6   1   2   3    7: 10     5  ( -4)

13. Žákava              6   1   2   3   10: 15     5  ( -1)

14. Zichovice           6   1   2   3    6: 16     5  ( -4)

15. Bezdružice          6   0   1   5    8: 17     1  ( -8)

16. Klatovy B           6   0   1   5    2: 15     1  ( -5)

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku