Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída - skupina B 3.kolo 6. - 7.9.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

TÝMY Z JÍŽNÍHO PLZEŇSKA  BYLY ÚSPĚJŠÍ 

 

Pět kolektivů  z Pošumaví  zasáhlo do boje o další kolekci mistrovských bodů v 1.B třídě se soupeři  z jižního Plzeňska. Švihov nedokázal prodloužit svojí dosavadní neporanitelnost  a v domácím prostředí přišel o body prohrou s hosty ze Spáleného Poříčí. Hosté ve Švihově potvrdili, že budou patřit mezi horké aspiranty na boj o první místo. Po remíze v Mochtíně a výhře doma nad Dlouhou Vsí poprvé v novém ročníku vyšli bodově naprázdno fotbalisté z Pačejova kteří nechali body v Přednicích. Jediný bod v souboji s týmy z jižního Plzeňska  získala doma Dlouhá Ves ,které se podařilo remizovat s dosud vedoucím přeštickým béčkem . Na dělbu bodů došlo i v dalších dvou zápasech Mochtín na domácí půdě remizo val se Záhořím a Svéradice  doma se o body podělily v duelu s Losinou.   Jediné derby se hrálo v Hradešicích kam přijel Strážov a i zde se body dělily  .

 

Dlouhá Ves – Přeštice  B   1 : 1 (1 : 1)

V posledních třech ročních se vždy přeštická rezerva vracela z Dlouhé Vsi s prázdnou. Tentokráte přijela na Šumavu překvapivé nové roli lídra tabulky a že jejich vedení není náhodné potvrdili i v tomto zápase. Pro domácí byl vstup  do zápasu více než úspěšná. Běžela první minuta zápasu, kdy rozehrával Richard Rovňan přímý kop z poloviny hřiště. Všiml si, že brankář hostů je příliš venku z branky a podařilo se mu míč dopravit  za jeho záda 1:0. V dalším průběhu první půle byli hosté lepší a zaslouženě v 25.minutě po rychlém brejku zakončeném Papem vyrovnali. Po přestávce převzali iniciativu na svoje kopačky domácí , vytvořili si dvakrát Hubeným a Frýdou gólové šance ale koncovka nepatřila tentokráte k silným zraním domácích . Když ani soupeř své možnosti ke skórování nevyužil došlo nakonec na dělbu bod. Pro Dlouhou Ves je to první získaný podzimní bod, pro hosty po dvou vítězstvích naopak  první bodová ztráta. 

Branky : 1. Rovňan Richard – 25. Pap Pavel. Rozhodčí: Pajma. Diváků: 70. ŽK: 1:3.

 

Švihov -  Spálené  Poříčí 1: 2 ( 0: 1) 

Karol Žák

Spalé Pořičí přijelo do Švihova se zřetelným úmyslem,získat alespoň jeden bod.Nakonec se jim úporným bráněním podařilo získat všechny tři.V nudném prvním poločase stojí za zmínku pouze neuznaný regulerní gól Bešty,faul v souboji viděl snad jen rozhodčí,na druhé straně po brejku hlavičkovali hosté vysoko nad.Úvodní branka padla ve 34. minutě po chybě brankáře domácích,podběhl dalekonosný centr do pokutového  území a ve skrumáži byli hosté úspěšní.Do přestávky potom pokračoval nezáživný fotbal,ani jeden ze soupeřů  pouťovému obecenstvu nic nenabídl.O přestávce došlo k dvojnásobnému střídání v sestavě domácích a na hře v druhé půli to začalo být znát.Hosté byli zatlačeni na svoji polovinu a brankové příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat.Postupně však Bešta,Biedermann i Kudjak ztroskotali na výborném brankáři hostů a ono otřepané nedáš-dostaneš se opět naplnilo.Soupeř využil v 74. minutě první návštěvy v pokutovém území Švihova a po krásné individuální akci šel do dvoubrankového vedení.Bránění tohoto výsledku začalo být ještě úpornější,hosté všemožným způsobem natahovali čas.Švihovští s obrovským úsilím dále obléhali soupeřovu šestnáctku a deset minut před koncem utkání se jim povedlo hlavičkou Bešty snížit na 1:2 . Přicházely další šance a opět byly nevyužity.Stará bolest švihovského fotbalu.Fotbal opravdu nemá logiku,nemusí vždy vyhrát ten lepší.

Sestava Švihova:Hromada- Zadražil,Havlíček, Špatenka, Kudják, Zdrahal J., Žák, Čížek J.(46.Čížek R.)-Brož, Vrba (46.Biedermann), Bešta

Branky: 82. Bešta – 34. Hochmann, 74.Jirka; ŽK: 0:1 . Diváků: 150

 

Předenice -  Pačejov 4: 0 ( 0: 0)

Branky: Štrunc 2, Havlíček, Rada; ŽK: 2:1. Diváků: 120

 

Svéradice - Losiná  1 : 1  (1:1)

Václav Dušek

Domácí trenér Doležal musel před utkáním řešit rébus se sestavou když mu vypadli hned 4 klíčoví hráči. Na jejich místech tak zaskočili mladíci bez zkušeností s touto soutěží. Od úvodních minut byli fotbalovější hráči ex-účastníka I.A třídy, nicméně brankové příležitosti měli domácí. V 10.minutě ještě chyběly k dorážce do prázdné branky L.Soukupovi centimetry, ale o čtyři minuty později se už domácí radovali, když si prudký centr Vlčka z pravé strany srazil hostující Petr Tančouz do vlastní svatyně. Hosté hráli v prvním poločase pouze po pokutové území, domácí mohli své vedení z několika brejků pojistit. Nestalo se tak a přišel zákonitý trest, když se v nastavené době hry první části trefil technickou střelu z přímého volného kopu z 25 metrů obránce Tafat. Utkání vypadalo jako kopie prvního domácího zápasu svéradických fotbalistů proti rezervě Přeštic. Hned od úvodních minut druhého poločasu byli hosté aktivnější a bylo otázkou času, kdy strhnou vedení na svoji stranu. Veleman již mohl skórovat do odkryté branky, příležitost ještě vylepšil přihrávkou na Votípku, který minul prázdnou branku domácích, za chvilku upaloval střídající Hajšman téměř od poloviny sám na domácí branku, ale ve finální fázi si míč příliš předkopl a brankář Soukup mu jej včas sebral. V závěrečných dvaceti minutách se dostali zpět do hry i domácí a krásná střela Jiřince zazvonila o tyč losinské branky. Osm minut před koncem měl vyloženou příležitost hostující Veleman, ale branku opět těsně minul. Všechny body mohli nakonec zůstat doma, když v 92.minutě vybojoval na vlastní polovině míč Jiřinec, dlouhým míčem, který ještě hlavou prodloužil Vápeník oslovil Vlčka, jenž utekl po pravé straně a centrem vybídl do velké příležitosti z druhé vlny dobíhajícího Jiřince, ten už hrající na hranici vyčerpání v křečích střelou v pádu losinskou brankou těsně minul.

Branky: 14.Vlček Jakub - 45.Tafat Jan

Rozhodčí: Veverka Zdeněk, ŽK: 2:1, Diváků: 100

Sestava Svéradice : M.Soukup - Švec (88.P.Prokopec), Kába, Marek, Martínek - Bartuška (62.Vápeník), Jiřinec, L.Soukup, O.Kulhánek - Z.Prokopec (82.Š.Kulhánek), Vlček

 

Mochtín – Záhoří  0: 0

Karel Šot

S jedním bodem byli spokojenější hosté, kteří přijeli do Mochtína především bránit. Domácí měli trvalou územní převahu i několik gólových šancí. Gólman Záhoří Pavel Pechr však pochytal všechny centry i střely na branku a hlavně jeho zásluhou uhráli hosté bezbrankovou remízu.

Rozhodčí: Tyc. ŽK 3:6. ČK : 0:1 (84.min. Jiránek po 2 ŽK). Diváků: 70.

 

Hradešice -  Strážov    1 : 1 (1 : 1)

Milan Černík

Utkání ovlivnil mokrý terén, protože šance i góly se rodily hlavně po chybách obran plynoucích z kluzkého hřiště. Domácí nastoupili bez  zraněného hrajícího trenéra Zbyňka Chmelíka, zpočátku zápasu byli lepším týmem a ujali se vedení už v 6. min. gólem Jana Lišky. Zhruba od 20. minuty však přenechali hru hostům a po zbytek 1. poločasu byli všude o krůček později. Hosté korunovali 2 nebezpečné standardní situace gólem ve 26. min., kdy vyrovnal Duchek. Ve 2. poločase provedli domácí trenéři celkem čtyři  změny v sestavě, které přinesly oživení ve hře domácích. Ti si vytvořili herní převahu a snažili se změnit skóre ve svůj prospěch, ale hosté hrozili nebezpečnými protiútoky do pootevřené domácí obrany. V závěru si domácí vytvořili tři  brankové příležitosti, když J. Hnojský ve 35 min. ve skluzu trefil pouze boční síť, Z. Frančík ve 41. min. po pěkném uvolněním J. Kopalem z osmi metrů z voleje přestřelil a V. Kotiš ve 42. minutě ze závaru na penaltě trefil těsně vedle. Protože ani jedna tato šance nebyla proměněna, skončilo utkání remízou.

Branky: 6. Liška - 26. Duchek.

Rozhodčí: Harmády - Šlauf, Košák. Diváků: 50 . ŽK 2 : 3

Sestava domácích: V. Forejt - M. Heimlich, M. Hlaváč, P. Řezáč, L. Vaněček (M. Šmrha), P. Křesák (V. Kotiš), F. Šašek, Z. Frančík, M. Florián (O. Starec), J. Liška (J. Hnojský), J. Kopal.

Sestava Strážov  : Javorský, Michel, Čížek, Helm, Franc, Vítovec, Presl P., Matějka T., Duchek ( 60.Chaluš ), Janka, Mayer (75.Presl Š. )

Trenér  Strážova Petr Presl :  Mokrý a nerovný terén nedovoloval produkovat příliš pohledný , kombinační fotbal oběma celkům, přesto diváci mohli vidět bojovné utkání s řadou rušných momentů na obou stranách hřiště.Po nešťastně obdržené brance v úvodu utkání po odraženém míči, jsme hru vyrovnali a naše ofenzivní snaha přinesla i vyrovnání skóre utkání, což je asi i spravedlivá dělba bodů.V závěru utkání jsme měli několik slibných brejkových možností, ale při jejich zakončení nám chybělo více klidu i štěstí.V zápase nás podržel brankář Javorský a velmi dobře zahráli i Franc s T.Matějkou.“

 

Chlumčany B  - Dobřany 4: 1 ( 3: 0)

Branky: Hřebec 2, Souček 2 - Roubíček; ŽK: 4:2; ČK: 0:2

 

 

  1.  Přeštice  B        3   2   1   0    8:  3     7 (  4)

  2.  Záhoří             3   2   1   0    7:  2     7 (  4)

  3.  Spálené Poříčí     3   2   1   0    6:  3     7 (  4)

  4.  Předenice          3   2   0   1    9:  4     6 (  3)

  5.  Švihov             3   2   0   1   10:  7     6 (  0)

  6.  Chlumčany B        3   2   0   1    8:  8     6 (  0)

  7.  Pačejov            3   1   1   1    3:  5     4 (  1)

  8.  Dobřany            3   1   0   2    7: 11     3 (  0)

  9.  Hradešice          3   0   2   1    4:  5     2 ( -4)

 10.  Losiná             3   0   2   1    3:  4     2 ( -1)

 11.  Mochtín            3   0   2   1    1:  2     2 ( -4)

 12.  Strážov            3   0   2   1    5:  7     2 ( -4)

 13.  Dlouhá Ves         3   0   1   2    4:  9     1 ( -5)

 14.  Svéradice          3   0   1   2    2:  7     1 ( -5)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku