Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 2. kolo 30. – 31.8. 2008

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

ŠVIHOV POPRAČUJE S PLNÝM POČTEM BODŮ

 

Pošumavská derby vzhledem k tomu, že v 1.B třídě startuje polovina (sedm) týmu z našeho regionu  budou součástí většiny kol této krajské soutěže. Dvě derby se hrála také ve druhém kole. Na rozdíl od duelu v Pačejově který skončil vítězstvím domácích ten ve Strážově pro domácí nedopadl vůbec dobře. Zasloužené vítězství a tři body si domů do Švihova odvezli reprezentanti tohoto města. Švihov je jediný týmů z Pošumaví který má po dvou kolech plný počet bodů.  Bez bodů se vrátil z horké půdy ze Záhoří nováček FK Svéradice . V Přešticích neuspěl ani Mochtín které možná o bod připravil neuznáním regulérní vyrovnávající branky arbitr tohoto zápasu. Venku neuspěly po prohře v Dobřanech ani Hradešice a tak doufejme, že pohled na tabulku po dalších kolech bude daleko příjemnější,když pět z posledních šesti míst obsadily týmy z Pošumaví . Překvapuje to tím více, neboť od Mochtína, Strážova, Dlouhé Vsi a Hradešic  byli jejich fanoušci zvyklí, že se tyto celky pohybovaly   na opačném pólu tabulky.

 

 

Pačejov -  Dlouhá Ves  3 : 1 (2:1)
Tomáš Cihlář

Utkání 2.kola 1.B třídy se hrálo za krásného počasí před početnou diváckou kulisou. Domácím dokonale  vyšel úvod zápasu. Hned ve 2.minutě uvolnil Panuška mladého Ticháčka, který technicky po zemi otevřel skóre. V 19.minutě mohl zvýšit Mrázek, ale z úhlu neprostřelil hostujícího brankáře. Vzápětí se potvrdilo pravidlo "Nedáš - dostaneš" a hosté Blažkem po kopu z rohu srovnali na 1:1. V těchto chvílích se hrál oboustranně pohledný fotbal. Ve 45.minutě posadil Hlaváč z trestného kopu míč přesně na hlavu Brůhy a domácí gólem do šatny šli opět do vedení. Po změně stran začali aktivněji hosté, ale jejich úsilí přibrzdil zbytečným vyloučením v 52.minutě Keila. V 65.minutě se probil ve vápně přes dva hráče Hlaváč, byl faulován a nařízený pokutový kop sám proměnil. Ve zbývajícím čase si oba celky vypracovaly po jedné tutovce, ale domácí Panuška hlavou po centru Hlůžka z malého vápna přestřelil a na druhé straně dlouhoveský kanonýr Ronn přehodil brankáře Boře, ale těsně minul branku. Vítězství Pačejova bylo určitě  zasloužené. Hrálo se tvrdě, ale ne záludně.

Branky: ,  2. Ticháček ,45. Brůha ,  65.(PK) Hlaváč - 19. Blažek

Rozhodčí: Požárek Jiří. Diváků: 150. ŽK: 4:2. ČK: 0:1.

Sestava Pačejov : Boř – Pavelec,  Hromádka , Němec , Panuška , Ticháček , Marek , Brůha , Hlůžek , Mrázek, Hlaváč. Střídali : : Strolený , Korda , Fiřt , Polena

 

Přeštice B  -  Mochtín  2 : 1 (1:0)

Karel Šot

Domácí získali šťastně tři body po dvou dobře zahraných standardních situacích v 1. a 49.minutě. Mochtín byl více než vyrovnaným soupeřem , ale sportovní štěstí se od něj odklonilo. Ve 42.minutě neproměnil pokutový kop hostující Dolejšm v 70.minutě pak rozhodčí neuznal Lochtánu zcela regulérní gól. Čestný úspěch zaznamenal až v 87.minutě Jiří Dolejš, závěrečný nápor domácí přežili bez úhony. Utkání řídil Jaroslav Rubáš který byl nejslabším článkem tohoto zápasu !!

 

Strážov   -  Švihov  2 : 4 (1:0)

Domácí do utkání nastoupili z důvodu zranění bez svého hrajícího kouče Petra Presla . Ten musel z lavičky přihlížet od úvodních minut aktivní hře hostů, kteří měli častěji míč na svých kopačkách. Strážov poprvé zahrozil z brejku Janky jehož finální přihrávka směřující na Mayera skončila na noze vracejícího se Kudjaka. .V 11.minutě obdržel Janka ŽK a na tento trest našel tu nejlepší odpověď. Když poprvé  poslal míč za záda brankáře hostů Hromadu 1:0.  Domácí ožili a obrana Švihova se měla co ohánět. Hromada musel nadvakrát zasahoval proti opakované střele Tomáše Matějky , podruhé za cenu rohového kopu. V 18.minutě dostal vtipnou přihrávku za obranu Mayer, ale měl vychýlenou mušku kdy z 10 metrů pálil vedle.  Ve 30.minutě vybojoval   v souboji s obráncem hostů míč Tomáš Matějka  po té následoval rychlý brejk,  zpětnou přihrávkou našel  Janku, ale ten tísněn obráncem a brankářem nedokázal míč dopravit do branky.   Ve 36.minutě postupoval do otevřené obrany domácí kapitán Vítovec , jeho střela byla pro gólmana Švihova slabé ráže. V závěru první půle přinesla vzruch akce Mayera, který však v rozhodujícím okamžiku místo střely volil kličku a ve výhodné pozici prohrál souboj s dvojicí bránících hráčů Kudjakem a Havlíčkem. .

Domácí v úvodní části druhé půle opakovali vlažný začátek a to se jim krutě nevyplatilo. Ve 47.minutě  stálo při brankáři Javorskému štěstí, když míč z kopačky Brože mířil do nekryté části branky a odrazil se od pravé tyče zpět do hry.  V 52.minutě pronikl důrazný Bešta středem obrany přihrál na Čížka domácí odvraceli  nebezpečí od branky za cenu rohového kopu. Tlak hostů vyústil v 53.minutě kdy ze závaru dorazil míč do branky 1:1. Ještě radost hostů neutuchla a byla tu další. A  důvod k tomu dal opět Bešta, který otočil v 54.minutě výsledek ve prospěch Švihova na 1:2. V 62.minutě zahrávali hosté přímý kop z levé strany, k míči se dostal zcela nekrytý Kudjak a zvýšil na 1:3. V 68.minutě dostal druhou ŽK a následně se poroučel do kabin hostující R. Čížek. Hosté sice hned o minutu na to inkasovali branku po nevídané vydařené střele Jiří Franc a snížil na  2:3. Očekávalo se , že kontaktní gól domácí nakopne k velkému tlaku, ale ten se nekonal. Hosté kontrolovali hru, byla u nich vidět daleko větší  touha po vítězství I o deseti si dokázali vytvořit další brankové příležitosti .Zaslouženou výhru pečetili v 90.minutě střídajícím J.Čížkem  který upravil nekonečných 2:4. .

Branky: 11.Janka ,69. Franc  - 52. a  54. Bešta , 62. Kudjak, 90.Čížek J. .  

Rozhodčí: Sladký . Diváků:  200. ŽK: 3:4. ČK 0:1 (68. Čížek R.)

SK Kovodružstvo Strážov: M. Javorský – L. Helm, V. Čížek, M. Chaluš (64. Duchek), J. Michel (ŽK) – J. Franc (69. Lorenc), Z. Vítovec, T. Matějka, V. Matějka (ŽK) – B. Mayer (83. Š. Presl), L. Janka (ŽK).

FC Švihov: Hromada – Z. Zadražil, Kudjak (ŽK), Z. Špatenka, Žák – Bešta, Brož(Čížek J.), Z. Biedermann (82. Vrba), P. Havlíček (ŽK) – Osvald (57. L. Zdráhal), Čížek R. (2 ŽK) (ČK 68).

 

Záhoří Svéradice 1: 0 ( 0: 0)

Podrobnosti nedošly.

Branky: Švec; ŽK: 2:4

 

Dobřany - Hradešice 3: 2 ( 1: 0)

Podrobnosti nedošly.

Branky: Homr, Roubíček, Schovánek - Frančík, Kopal; ŽK: 4:2

 

Ostatní výsledky:

Sp.Poříčí Předenice 2: 0 ( 0: 0)

Losiná Chlumčany B 1: 2 ( 1: 1) 

Branky: Šlais - Vlček 2; ŽK: 1:3

 

 

  1. Přeštice  B         2   2   0   0    7:  2     6  (  3)

  2. Záhoří              2   2   0   0    7:  2     6  (  3)

  3. Švihov              2   2   0   0    9:  5     6  (  3)

  4. Spálené Poříčí      2   1   1   0    4:  2     4  (  1)

  5. Pačejov             2   1   1   0    3:  1     4  (  1)

  6. Předenice           2   1   0   1    5:  4     3  (  3)

  7. Dobřany             2   1   0   1    6:  7     3  (  0)

  8. Chlumčany B         2   1   0   1    4:  7     3  (  0)

  9. Hradešice           2   0   1   1    3:  4     1  ( -2)

 10. Losiná              2   0   1   1    2:  3     1  ( -2)

 11. Mochtín             2   0   1   1    1:  2     1  ( -2)

 12. Strážov             2   0   1   1    4:  6     1  ( -5)

 13. Dlouhá Ves          2   0   0   2    3:  8     0  ( -3)

 14. Svéradice           2   0   0   2    1:  6     0  ( -3)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku