Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 1. kolo 23. – 24.8. 2008

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

ŠVÉRADICE ZAPLATILY NOVÁČKOVSKOU DAŇ

 

Spokojenost se vstupem do nového ročníku 1.B třídy určitě zavládla ve Švihově kde viděli diváci osm branek a vítězství domácího týmu. Na dalších třech hřištích v Pošumaví došlo na dělbu bodů . Boty se bohužel nedostaly na Dlouhou Ves která překvapivě vysoko prohrála doma a nováčkovskou daň zaplatily Svéradice na svém hřišti.

 

 

Hradešice – Losiná    1 : 1 (0 : 0)

Milan Černík

Nově vytvořená trenérská dvojice Petr Lávička a Zbyněk Chmelík musela hned na začátku zápasu řešit 2 nepříjemné situace, když se v 10. min. zranil V. Kotiš a ve 20. min. právě hrající trenér Zb. Chmelík. V 1. poločase stála za zmínku zejména neproměněná tutovka Jiřím Kopalem po centru P. Křesáka. Ve 2. poločase šli domácí do vedení, když dobře hrající P. Křesák vybojoval míč na polovině soupeře a přihrál volnému M. Floriánovi, který chladnokrevně zavěsil. Poté měl druhou tutovku J. Kopal, ale opět hostujícího gólmana nepřekonal. Vyrovnání hostů předznamenalo hodně netaktické vrácení míče soupeři M. Floriánem, který tím založil rychlý protiútok hostů, který sice obrana domácích zastavila, ale tento zákrok přísně posoudil jinak dobře pískající rozhodčí jako nedovolený. Trestný kop ze 17-ti m pak hosté proměnili ve vyrovnávající gól, s tímto výsledkem se spokojili a taktickým výkonem ho ubránili. Trenéry domácích potěšila zejména zlepšená hra obrany, kde dominoval bezchybný P. Řezáč.

Branky: 57. Florián -  77. Laštovka

Rozhodčí: Fanfule, ŽK 1:0, diváků : 80.

Sestava Hradešice : V. Forejt, M. Heimlich, M. Hlaváč, P. Řezáč, L. Vaněček, P. Křesák, F. Šašek, Z. Chmelík (O. Starec), J. Hnojský (M. Šmrha), V. Kotiš (M. Florian), J. Kopal (M. Melka).

 

Dlouhá Ves – Předenice  2 : 5 (2 : 2)

Josef Krůs

Domácí nastoupili bez několika hráčů zákl.sestavy. Zápas začal s jedním hráčem na lavičce.Po vyrovnaném začátku se domácím podařilo 2x skórovat,ale hosté ještě do poločasu,kdy odstoupil hráč Hoda pro komplikované zranění stačili vyrovnat.To už vše naznačovalo,že tentokrát domácí 3 body asi nezískají.Domácí obrana se dopouštěla hrubých chyb,záloha neplnila svoje úkoly a hosté se do domácích jak se patří "obuli".Ani útok nebyl schopen změnit stav ve prospěch domácích.Byli to naopak hosté, kteří předvedli dobrý fotbal a do otevřené obrany a z dobře vymyšlených útočných akcí nadělili domácím další 3 branky.Trápení domácích ukončil rozhodčí za stavu 2 : 5.

„Můžeme jen doufat, že dnešní výsledek na hráčích nezanechá větší šrámy a že další zápas bude sehrán na jiné úrovni a diváci uvidí dobrý fotbal i ze strany domácích“ doplnil k utkání sekretář domácích Josef Krůs. 

Branky : 6.Richard Rovňan, 20.Valvoda Stanislav - 25. a 87. Horský, 38.a 52.Štrunc,80. Kasl

Rozhodčí : Duchek . Diváků: 100

 

Mochtín – Pačejov   0 : 0 (0 : 0)

Šot Karel

Bezbrankovou remízou  skončilo úvodní derby nového soutěžního ročníku v Mochtíně.  Každý tým měl tři velké šance, ale brankáři  byli vždy na místě. U domácích měl největší gólovou příležitost Luboš Kašpar, u hostů pak Václav Korda. Gólmani Petr Rajtmajer a Boř je zlikvidovali a podařilo se jim do konce zápasu udržet čisté konto.

Rozhodčí Kupec, ŽK 2:2, diváků 70.

 

Švihov  - Dobřany   5 : 3 ( 2: 2) 

Podrobnosti nebyly hlášeny !

Branky: Čížek 2, Bešta, Kudjak, Zdráhal - Roubíček 2, Hurďák; ŽK: 1:4. Diváků: 40.

 

Strážov – Spálené Poříčí  2 : 2 (0:2)   

Po neurovnaném začátku začali domácí soupeře tlačit před jejich pokutové území. První kdo vyslali  střelu na branku byli  hosté a byla z toho branka. V 15.minutě přímý kop hostů rozehrál z pravé strany Bláha a centrovaný míč na úrovni ofsajdové pozice tečoval Hovorka k pravé tyči Javorského branky  0:1. V další minuty patřili domácím které ale v jejich aktivitě přibrzďoval a vnášel nervozitu mezi hráče  nepřesnými výroky  mladý a zjevně nezkušený rozhodčí  Kastl. Strážov byl blízko k vyrovnání v 21.minutě kdy po rychlé, pohledné  akci Janky a  Majera nastřelil Janka břevno.Ve 30.minutě pronikajícího Janku zastala obrana hostů za cenu faulu . Trestný kop z kopačky Petra Presla  tečovala zeď bránících hráčů  a míč směřující pod břevno  vyrazil brankář Vaidiš na roh. V 39.minutě  rozesmutněl domácí příznivce z ojedinělé akce hostů  Šimeček, jehož střela skončila podruhé v domácí svatyni 0:2. Za tohoto stavu odcházely oba týmy do kabin k poločasové přestávce.  

Očekávaný nápor domácích se v úvodu druhé půle nedostavil. Strážovští sice měli častěji míč na svých kopačkách, hosté však hráli v obraně pozorně , soustředili se na udržení vedení a  do gólových šancí je nepouštěli. Jediná chvilka nepozornosti v 64.minutě ve vlastním pokutovém území potrestal Mayer . Domácí kanonýr se po rozehraném rohovém kopu a závaru před brankou dostal k míči a z bezprostřední blízkosti snížil stav na 1:2. Snaha domácích  o vyrovnání přinesla z narůstajícího tlaku ovoce tři minuty před koncem. V pokutovém území byl faulován pronikající Mayer a z nařízené penalty Štěpán Presl  vyrovnal na konečných  2:2.

Sestava Strážova : Javorský – Helm, Čížek, Presl, Michel,  - Duchek(63.Franc), Matějka Václav, Matějka Tomáš, Vítovec(80. Presl Štěpán) -  Mayer, Janka

Hosté: Vaidiš – Kuneš(46. Šlajs), Bláha (72.Homolka) Šamsula, Kocman,  Davídek, Hofman, Bořík, Bruda, Jirka(79. Šesták), Šimeček.

Branky :  64.Mayer, 87.Š.Presl(PK) - 15,Hovorka, 39.Šimeček

Rozhodčí: Kastl . ŽK: 1:4 . Diváků:150.

ŘEKL PO BOJI:  Trenér Strážova Petr Presl :  „ V úvodním domácím utkání nás zpočátku svazovala velká míra snahy předvést fanouškům kvalitní podívanou a z ní pramenící některé nepřesnosti hlavně pak v koncovce.Kvalitní soupeř naopak bez vyložené šance dokázal výborně vyřešit dvě standardní akce v první půli utkání z nichž zejména druhá situace byla zjevně ofsajdová.Musím ocenit bojovnost a vůli týmu zvrátit nepříznivý stav zápasu, což se nakonec zčásti povedlo i díky podpoře diváků“.

 

Svéradice - Přeštice B 1 : 5 (1 : 1)

V. Dušek

Domácím se při premiéře v I.B třídě od úvodu lepila nervozita na kopačky, přesto už v 6.minutě zavezl Jiřinec míč do pokutového území, jeho přihrávku zpravoval Prokopec pro Makovce, který střelou k tyči otevřel skóre. Domácí vstřelená branka uvolnila, diktovali tempo hry a byli lepším týmem, bohužel se jim skóre navýšit nepodařilo a naopak po více jak půlhodiny hry srazil nikam letící centr Vonášek hlavou za záda překvapeného brankáře Soukupa, který již přes veškerou snahu pohromu neodvrátil. Přesto mohli jít domácí do šatny spokojenější, když Marek našel pasem za obranu Vlčka, který postupoval sám na branku hostů, přes ostré podražení vracejícím se obráncem se mu podařilo v pádu zakončit, ale míč skončil na tyči hostující svatyně. Druhý poločas začal pro domácí šokem, když jejich ambice zmrazil hned ve 48.minutě z přímého volného kopu z hranice šestnáctky Jonáš. Ten samý hráč zasadil domácím další ránu po hodině hry a Svéradice hrající již bez zraněného Marka se už do konce utkání nezvedli. Naopak hosté přidali do otevřené obrany další dvě branky a utkání tak skončilo pro domácí celek nešťastnou vysokou porážkou, kterou divák sledující jen první poločas může jen těžko pochopit.

Branky: 6.Makovec Stanislav - 33.vlastní, 48.Jonáš Miroslav, 61.Jonáš Miroslav, 74.Jonáš Miroslav, 88.Bešta.Rozhodčí: Lanči Michal, ŽK: 3:1, Diváků: 300

Sestava FK Svéradice: M.Soukup - Vonášek (65.Martínek), Kába, Červený, L.Švec (76.P.Prokopec) - Prokopec, Marek (52.Š.Kulhánek), L.Soukup, Makovec - Jiřinec, Vlček

 

Chlumčany B – Záhoří  2 : 6 (1 : 3)

Branky: Hodan, Hodaň - Milota 2, Švec 2, Kovář, Pelouch; ŽK: 2:2; ČK: 1:1

 

 

  1. Záhoří              1   1   0   0    6:  2     3  (  3)

  2. Přeštice  B         1   1   0   0    5:  1     3  (  3)

  3. Předenice           1   1   0   0    5:  2     3  (  3)

  4. Švihov              1   1   0   0    5:  3     3  (  0)

  5. Strážov             1   0   1   0    2:  2     1  ( -2)

  6. Spálené Poříčí      1   0   1   0    2:  2     1  (  1)

  7. Hradešice           1   0   1   0    1:  1     1  ( -2)

  8. Losiná              1   0   1   0    1:  1     1  (  1)

  9. Mochtín             1   0   1   0    0:  0     1  ( -2)

 10. Pačejov             1   0   1   0    0:  0     1  (  1)

 11. Dobřany             1   0   0   1    3:  5     0  (  0)

 12. Dlouhá Ves          1   0   0   1    2:  5     0  ( -3)

 13. Chlumčany B         1   0   0   1    2:  6     0  ( -3)

 14. Svéradice           1   0   0   1    1:  5     0  ( -3)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku