Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 3. kolo 23. – 24.8. 2008

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

Z VENKU SE VRÁTILY BEZ BODŮ

 

Ve třetím kole zajížděly oba týmy z Pošumaví na hřiště soupeřů kde se jim vůbec nedařilo a vyšly bodově naprázdno. Chanovice propadly v Přešticích a Horažďovice dopadla stejně ve Staňkově. V obou zápasech si tak domácí na jejich vrub připsali do tabulky  první podzimní body .  

 

 

Přeštice  - Chanovice      2 : 0 ( 1: 0) 

Ve vyrovnaném utkání Chanovice  prohrávaly od 16.minuty . Přestože po přestávce si vynutily tlak, ten ve vyrovnání nevyústil. Jako  střelecky úspěšněji z tohoto zápasu vyšly Přeštice  a druhou brankou  pět minut před koncem rozhodly  o tom, že první mistrovské body v tomto ročníku mají v kapse.  

Branky: 16.Bešta, 85.Veleman; ŽK: 2:3 . Diváků: 150.

Chanos Chanovice: L. Růžička – M. Šedivý, Nový (40. V. Krch), R. Hnídek, Z. Toman – V. Strakoš, M. Prchlík, M. Švehla, L. Černohorský – L. Kislinger (19. P. Kučera), J. Zdeněk.

 

Staňkov – Horažďovice   4 : 1 (2 : 0)

Ve druhé minutě zahrávali domácí autové vhazování a a míč po hlavičce Brhlíka skončil poprvé v hrance hostů 1:0.  Ve 20.minutě mohlo být vyrovnáno, ale při domácích stálo štěstí když Sova nastřelil z úhlu tyč jejich branky. Ve 40.minutě zahrávali domácí standardní situaci, k odraženému míči se dostal Trhlík a svojí druhou brankou zajistil Staňkovu dvoubrankové vedení.V 62.minutě musel předčasně pod sprchy Horažďovický Kupec který za faul uviděl červenou kartu. Dvě minuty na to byl faulován v pokutovém území Janouškovec a Wurczell z penalty snížil na 2:1. Hosté se kontaktní brankou vrátili zpět do utkání  a i v deseti se snažili o vyrovnání. Jejich snaha vyšla naprázdno a naopak dvakrát do odkryté obrany Staňkov dvakrát Šteflem skóroval.

Branky : 2. a 40. Trhlík, 75. a 79. Štefl – 64. Wurczell(PK)

Rozhodčí: Liškutín. ŽK 4:3, ČK:  0:1(62.Kupec)

Sestava Horažďovice : Švehla – Stulík(87.Michálek), Mirvald, Janouškovec(75.Mach), Wurczell, Jiřík, Pavlík, Mourek(30.Brůha), Kupec, Jůda, Sova.

Vedoucí družstva Horažďovic  Milan Koželuh vidí příčiny porážky v nevydařeném prvním poločase: „ V první části zápasu jsme hráli vlažně, dostali jsme lacinou první branku a znovu jsme v závěru poločasu obdrželi druhou branku. I když jsme se po přestávce vrátili zpět do utkání kontaktní brankou , místo vyrovnání jsme do otevřené obrany ještě sami dvakrát inkasovali“.  

SK ZČE Plzeň  -  Holýšov 1 : 2 ( 0: 1) 

Branky: Votípka - Tlustý 2; ŽK: 1:1

 

Rokycany -  M.Touškov 2 : 1 ( 1: 1) 

Branky: Jícha, vlastní - Brand; ŽK: 2:1

 

Nýřany -  Chrást 2 : 2 ( 2: 1)

Branky: Kováč, Louda - Bezdička, Fiala; ŽK: 3:5

 

Rapid  - Bolevec 2 : 0 ( 2: 0)  

Branky: Lambor 2; ŽK: 7:4

 

Manětín -  Doubravka 0: 4 ( 0: 2) 

Branky: Šimr 2, Novák, Varga; ŽK: 0:1

 

Zbůch – Koloveč 0 : 8 (0 : 3)

Branky: Šperl 3, Černohorský 2, Baxa, Diepold, Tomášek; ŽK: 2:0

 

 

 

  1. Holýšov             3   3   0   0   11:  3     9  (  3)

  2. Doubravka           3   3   0   0   10:  2     9  (  6)

  3. Chrást              3   2   1   0    7:  3     7  (  4)

  4. Koloveč             3   2   0   1   11:  3     6  (  3)

  5. M. Touškov          3   2   0   1    6:  4     6  (  3)

  6. Manětín             3   2   0   1    6:  6     6  (  0)

  7. Rokycany            3   2   0   1    3:  3     6  (  0)

  8. Chanovice           3   1   1   1    4:  4     4  (  1)

  9. Staňkov             3   1   0   2    5:  4     3  (  0)

 10. Rapid Plzeň         3   1   0   2    3:  4     3  ( -3)

 11. Přeštice            3   1   0   2    3:  5     3  ( -3)

 12. Bolevec             3   1   0   2    3:  5     3  (  0)

 13. Horažďovice         3   1   0   2    5:  9     3  (  0)

 14. SK ZČE Plzeň        3   0   1   2    4:  6     1  ( -5)

 15. Nýřany              3   0   1   2    5:  9     1  ( -5)

 16. Zbůch               3   0   0   3    2: 18     0  ( -6)

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

Z DERBY VYŠLY VÍTĚZNĚ  LUBY

 

V sobotu s torzem mužstva, posíleni o čtyři hráče “béčka” odjížděli Žichovičtí do Stříbra a smířeni s tím, to nebudou mít na hřišti exúčastníka KP lehké. Nakonec zvládli hráči utkání se ctí a byli za svůj výkon i přes prohru trenérem po utkání po zásluze pochváleni. Z nedělních výsledků zástupců Pošumaví v této soutěži vyšly nejlépe Luby které si připsaly na své konto tři body získané v derby v Klatovech.  Souboj nováčků se odehrál na hřišti v Nýrsku. Hosté se představili jako herně vyspělejší  . Přijeli do Nýrska vyhrát a tento záměr se jim také podařilo realizovat. Doma také chtělo dotáhnout do vítězného konce svůj duel Sušice se Zbirohem. Nakonec museli dotahovat jednobrankové vedení hostů . To se sušickým hráčům podařilo až deset minut před koncem  zásluhou svého kanonýra Hubáčka a došlo na dělbu bodů . 

 

Stříbro  - Žichovice   3 : 0 ( 1: 0)  

Od první minuty bylo zřejmé, že se trenér rozhodl pro plně defenzivní taktiku a všichni čekali, kdy to přijde. K překvapení všech se favorizovaní domácí nebyli schopni do zformované obrany  hostů vůbec dostat. Ba naopak v 7. minutě utekl všem Olda Chod, ale střela po jeho samostatném úniku skončila mimo. V minutě 10. Štěpán Kouba skvělým reflexivním zákrokem na čáře zlikvidoval jedinou šanci domácích v prvním poločase. Přesto hosté  obdrželi ve 25.minutě  branku , když jeden z bránících hráčů nešťastně tečoval střelu “z nouze” z 25 metrů do protipohybu brankáře Kouby. Poté dvakrát ze standardních situací jen těsně neskóroval hlavou Šimáček a v minutě 30. byl opět Olda Chod blízko gólu, ale obránci domácích hasili na roh, přičemž jen těsně minuly vlastní branku. V minutě 32. postupoval zcela sám na brankáře velice aktivní a výborně hrající Olda Chod, ale i jeho druhý únik skončil těsně mimo tyče domácí branky. Zbytek poločasu se sice odehrával v režii Baníku Stříbro, ale perfektní obrana nedovolila, aby se dostali do nějakého ohrožení naší brány. Poločas druhý byl podobný tomu prvnímu, domácí se uklidnili v 54. minutě, když po rohu zvýšili hlavou na 2:0 po souboji, který zaváněl faulem na brankáře. V minutě 80.  hosté vytvořili závar před brankou domácích, když Šimáčkovu hlavičku brankář vyrazil a následná dorážka  Baly byla zblokována na roh. Když už se zdálo, že utkání skončí 2:0, vyrobili jsme jedinou defenzivní chybu, kterou domácí s přehledem využili, 3:0.
ŘEKL PO BOJI :

Trenér Žichovic Josef Chalupný : „ Kluci  zaslouží velikou pochvalu za předvedený výkon, neboť v této sestavě odvést tak perfektní defenzivní práci bylo více než těžké. Do základní sestavy museli kluci z “béčka”, kteří s námi absolvovali pouze jeden trénink a přechod ze IV. třídy do 1.A pro ně musel být náročný. Přesto právě Martin Novotný a Petr Pařízek zahráli tak, že plně nahradili chybějící hráče a nahlas si řekli o místo v kádru. Baník Stříbro byl velice silný soupeř, věděli jsme to o něm a proto jsem volil vysloveně defenzivní taktiku. Nakonec nám mohla přinést i větší úspěch, ale bohužel utkání, které na šance skončilo 3:3 mělo výsledek opticky jednoznačný pro domácí. Přesto uznávám, že zvítězilo lepší mužstvo. I přes prohru rád konstatuji, že trojice rozhodčích podala výborný výkon. Na závěr si neodpustím poznámku, že mě mrzí, že nás nechali ve štychu dva “klíčoví” hráči, právě ve chvíli, kdy je mužstvo oslabeno o zraněné: Rudu Němce, Karla Brože, Petra Vonáška a Radima Šišku, který je na plánované dovolené s rodinou.“

Sestava Žichovic : Kouba, Malík, Turek J. (70. Bala, 85. Jeřábek), Šimáček, Švehla, Chalupný, Pařízek, Harenčák, Lávička, Chod, Novotný.

Branky: Belát 2, Kerdys; ŽK: 0:1

 

Klatovy B - Start VD Luby  0 : 2 (0 : 0)

Podrobnosti nehlášeny.

Branky : Hodl,Šůs

Rozhodčí : Lukáš. Diváků: 200. ŽK 2:2.

Sestava Klatov B: Herman,Vacovský,Bouberle,Hromada,Kotáb,Fait,Rendl, Votípka,Havránek(45 min.Popelka)Mirga(70 min.Voráček)Kraus.

 

Nýrsko – Rozvadov   1 : 4 (0 : 2)

Hosté se přestavili v Nýrsku jako kvalitní tým který působil v průběhu zápasu fotbalovějším dojmem. Domácí jim jejich úlohu usnadnili naivní hrou v obranné činnosti . Chyby dokázal  soupeř potrestat ziskem dvoubrankového vedení, když druhý byl gólem do šatny dosažený ve 45.minutě. Po změně  stran v 55.minutě završil hostující Pták z pokutového kopu svůj čistý hattrick.  Domácí nerezignovali, získali převahu a v 67.minutě  se snížením na 1:3 Tykalem vrátili zpět do utkání. Jejich snahu o další snížení náskoku hostů přibrzdilo vyloučení Steinera pro dvě žluté karty . Hosté hráli to co potřebovali a vítězství dokázali uhájit.

Branky: 67. Tykal -  10.,45. a 55(PK) Pták, 81. Chada

Rozhodčí: Rozmicenko . ŽK 3:2, ČK 1:2(za domácí Štainer)

 

TJ Sušice - Město Zbiroh   1 : 1 (0 : 0)

V. Krulich

V prvním poločase domácí dominovali, ale nedokázali se prosadit proti důsledné a důrazné obraně hostů. V druhé půli se hosté rapidně zlepšili ve hře dopředu. Následovali dvě hrubé obrany sušické defenzívy, když druhou z nich hosté dokázali využít. Domácí se snažili, ale nedokázali nic kloudného vytvořit - akce končily buď na dobře fungující defenzívě hostí nebo nepřesnou finální přihrávkou. Až deset minut před koncem uvolnil ukázkovou přihrávkou sušický Kočí podzimního kanonýra Hubáčka a ten sám tváří v tvář zbirožskému brankáři nezaváhal. Posledních deset minut domácí stupňovali tlak, ale strhnout vítězství na svoji stranu se jim nepodařilo.

Branky : 80. Pavel Hubáček – 54. Karel Marchal

Rozhodčí : Dusil - Niedermayer, Duda. Diváků : 200. ŽK : 2:4

Sestava Sušice : Míček - Kodýdek, Marek, Sládek, Junek (63´ Hupka) - Melka, Hrach, Hubáček, Kysilka (46´ Budil) - Pohořal, Kočí

 

Bezdružice  - Nepomuk 1: 2 ( 1: 0) 

Branky: Korynta - Herout, Racek; ŽK: 4:4

 

Blovice  - Hor.Bříza 0: 1 ( 0: 0) 

Branky: Paukner; ŽK: 1:1

 

Křimice -  Chlumčany 3: 1 ( 1: 0)

 Branky: Buša, Gambal, Zapoměl - Benedikt; ŽK: 7:3; ČK: 1:3

 

Příkosice - Žákava 3: 1 ( 1: 0)

Branky: Novák 2, Pražák - Silovský; ŽK: 2:7

 

 

 

   5. Příkosice           3   2   0   1    6:  3     6  (  0)

   6. Luby                3   2   0   1    5:  3     6  (  3)

   7. Sušice              3   1   2   0    4:  3     5  ( -1)

   8. Zbiroh              3   1   2   0    3:  2     5  (  2)

   9. Chlumčany           3   1   1   1    5:  4     4  (  1)

  10. Nepomuk             3   1   1   1    5:  8     4  (  1)

  11. Blovice             3   0   2   1    0:  1     2  ( -4)

  12. Klatovy B           3   0   1   2    0:  4     1  ( -2)

  13. Nýrsko              3   0   1   2    4:  9     1  ( -5)

  14. Žákava              3   0   1   2    3:  8     1  ( -2)

  15. Zichovice           3   0   1   2    0:  8     1  ( -2)

  16. Bezdružice          3   0   0   3    3: 10     0  ( -6)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku