Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 1. kolo 9.-10.8. 2008 - rozšířeno o ohlasy trenérů

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

CHANOVICE I HORAŽĎOVICE VENKU ZÍSKALY PLNÝ POČET BODŮ  

 

Velkou neznámou byl po sestupu z divize   první start Horažďovic v krajském přeboru. V úvodním kole dokázal tento tým pod vedením trenéra Luboše Vašici  vyhrát na horké půdě plzeňského Rapidu a tímto vítězstvím poslali mladíci z Horažďovic svým  soupeřům vizitku  kvality.

Také druhému zástupci Pošumaví v nejvyšší  krajské soutěži Chanovicím se vstup do nového ročníku vydařil. Svěřenci trenéra Miroslava Rambouska dokázali stejně jako před rokem ve Zbůchu bodovat naplno.

 

 

Rapid Plzeň – SK Horažďovice   0 : 2  ( 0 : 0)

Ve vyrovnaném prvním poločase si oba soupeři vytvořili po jedné gólové příležitosti. Ve 21.minutě šel sám na brankáře domácích Janouškovec, ale  ten jeho střelu z úhlu vyrazil.  Ve 25.minutě sušický odchovanec v dresu Rapidu Milan Brabec  se individuálně prosadil před tři obránce , jeho tutovku však mladý brankář Švehla rovněž zlikvidoval. Po přestávce měli hosté možnost otevřít skóre zápasu , ale Kupec z vyložené pozice přestřelil. Horažďovickému celku se to podařilo  až v době kdy tlak Rapidu sílil. V 72.minutě se hranici pokutového území uvolnil Janouškovec a jeho úspěšná střela pod břevno znamenala vedení 0:1.  Domácí ve snaze  zvrátit nepříznivý stav hru otevřeli  , rozehrávali velké množství  standardních situací  ale brankové  konto hostů zůstalo čisté. Naopak v 86.-minutě po centru Šalandy Jůda hlavou  rozvlnil  síť domácích podruhé. Horažďovice si bez velkých problémů své cenné vítězství pohlídaly.

Branky : 72. Janouškovec, 86. Jůda  .Rozhodčí: Krutina, ŽK 0:3, diváků: 100.

Sestava Horažďovice : Švehla – Stulík, Mirvald, Janouškovec(90.Mach), Wueczll, Šafanda, Pavlík(85.Michálek), Mourek, Kupec, Jůda, Sova(62.Jiřík).

Po utkání  zavládla v kabině hostů velká  radost a spokojený  byl  jak nový manažer týmu Milan Koželuh i trenér Luboš Vašica.  Horažďovický kouč neskrýval, že do utkání šel s určitými obavami : „ Když nastupujete k úvodnímu zápasu o body  v této sestavě poprvé , přestože jsem klukům věřil, nemohl jsem vědět co s nimi udělá nezkušenost. Všichni podali zodpovědný kolektivní výkon založený na velké bojovnosti a povedlo se! Mladý tým svůj úkol stoprocentně splnil, přesto bych chtěl ocenit výkony Stulík  v obraně a Janouškovce v útoku. Doufám že jsme výsledkem v Plzni  všem kteří nám příliš nevěřili poslali svojí vizitku . Zisk třech bodů je pro nás velkým povzbuzením do další práce a i potvrzením že hráči  na sobě chtějí pracovat, začínají tvořit dobrou partu a mezi sebou zdravou konkurenci“.  

 

 

Zbůch  - Chanovice    1 : 3 (1 : 1)

V prvním vyrovnám poločase se ujali vedení hosté v 11.minutě  gólem který vsítil Krch. Domácí ve 19.minutě srovnali na 1:1 a za tohoto stavu odcházely oba týmy do kabin k poločasové přestávce.  Po změně stran byli aktivnější domácí, ale Chanovice šli  v 55.minutě opět Černohorským  do vedení a pojistku zisku třech bodů přidala šest minut před koncem jejich nová hráčská akvizice která přišla do týmu ze Sušice Prchlík. 

Branky: Lukášek - Krch, Prchlík, Černohorský; ŽK: 2:2 . Diváků: 200.

Sestava Chanovice: Šedivý – Nový, Pavlovský(46.Kislinger), Strakoš, Kučera (90.Poledna), Švehla, Černohorský, Krch, Zdeněk, Růžička.

 

Chanovičtí fotbalisté obrali o body Zbůch

Yvetta Musílková

„Je to skvělé. Jsem spokojený jak s výsledkem, tak s výkonem mužstva. Ve Zbůchu jsme totiž nastoupili bez čtyř hráčů základní sestavy,“ řekl trenér Chanosu Chanovice Miroslav Rambousek.

Ten se ve Zbůchu musel obejít bez čerstvého ženáče Hnídka,  virózou skoleného Tomana a  nakonec i bez zraněného Malého, který si při rozcvičování těsně před zápasem pochroumal koleno. Se zdravotními problémy se potýkal také Kislinger, proto jej kouč do boje vyslal až ve druhém poločase.

„Měl jsem obavy, jak se Strakoš vypořádá s tíhou zodpovědnosti na postu stopéra, kde zaskakoval za Hnídka. Ale své role se až na jeden moment, kdy se podílel na hrubce, po níž  Zbůch vstřelil vyrovnávací branku, zhostil na výbornou,“ oddechl si lodivod. „Ale byla to především výborná kolektivní práce, všichni od gólmana až po útočníky makali. Především pak úvodní půlhodinka zápasu byla z naší strany zcela podle mých představ. Sice jsme pak zbytečně po hrubé chybě inkasovali, ale  dál jsme soupeři už  vůbec nic nedovolili,“ chválil své svěřence Miroslav Rambousek.

 

SK ZČE M.Touškov 2: 3 ( 1: 0)

Branky: Fedorko, Šiml - Brand, Führbacher, Královec; ŽK: 2:2; ČK: 0:1 , diváků : 150 

 

Přeštice Chrást 1: 3 ( 1: 2)

Branky: Bešta - Bezdička, Kučera, Levý; ŽK: 0:2, diváků :  250 

 

Rokycany Bolevec 1: 0 ( 1: 0)

Branky: Brož; ŽK: 2:1, diváků :  150 

 

Nýřany Doubravka 1: 4 ( 1: 1)

Branky: Duspiva - Kovács 2, Vaigl 2; ŽK: 3:2 , diváků : 250 

 

Manětín Staňkov 1: 0 ( 1: 0)

Branky: Spal; ŽK: 4:2, diváků : 150

 

Holýšov -  Koloveč 2: 1 ( 0: 0) 

Branky: Jeniš 2 - Šperl; ŽK: 2:5; ČK: 0:1 . Diváků : 800.

 

 

 

 1.  Doubravka          1   1   0   0    4:  1     3 (  3)

 2.  Chrást             1   1   0   0    3:  1     3 (  3)

 3.  Chanovice          1   1   0   0    3:  1     3 (  3)

 4.  Horažďovice        1   1   0   0    2:  0     3 (  3)

 5.  M. Touškov         1   1   0   0    3:  2     3 (  3)

 6.  Holýšov            1   1   0   0    2:  1     3 (  0)

 7.  Rokycany           1   1   0   0    1:  0     3 (  0)

 8.  Manětín            1   1   0   0    1:  0     3 (  0)

 9.  SK ZČE Plzeň       1   0   0   1    2:  3     0 ( -3)

10.  Koloveč            1   0   0   1    1:  2     0 (  0)

11.  Staňkov            1   0   0   1    0:  1     0 (  0)

12.  Bolevec            1   0   0   1    0:  1     0 (  0)

13.  Zbůch              1   0   0   1    1:  3     0 ( -3)

14.  Přeštice           1   0   0   1    1:  3     0 ( -3)

15.  Rapid Plzeň        1   0   0   1    0:  2     0 ( -3)

16.  Nýřany             1   0   0   1    1:  4     0 ( -3)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

POŠUMAVSKÉ DERBY PRO SUŠICI

 

Magnetem úvodního kola  bylo pošumavské derby v Sušici. Úspěšnější v něm byli domácí kteří zásluhou dvou branek jejich nejzkušenějšího hráče Hubáčka vstoupili po sestupu do nižší soutěže plným bodovým ziskem. Těžkou úlohu měla po svém návratu do druhé nejvyšší regionální fotbalové soutěže Okula Nýrsko, která v domácím prostředí neuspěla v duelu s exúčastníkem krajského přeboru s celkem z Horní Břízy.

Nevydařený start do nového ročníku měly i další  dva týmy z Pošumaví které hrály na půdě nováčků. Žichovice podlehly vysoko  v Rozvadově  odkud se  vrátily   s nepopulárním bůrem na svém kontě. Neúspěšná byla i divizní rezerva Klatov která neuspěla  v Příkosicích.

Rozvadov -  Žichovice 5: 0 ( 4: 0) 

Branky: Kupilík 2, Opava, Pták, Roháč; ŽK: 0:3 . Diváků: 190.

Sestava Žichovice : Kouba, Malík, Šiška, Šimáček (85. Bala), Chalupný, Turek V., Lávička, Harenčák (45. Pařízek), Brož, Šimanovský

 

Příkosice -  Klatovy B 2: 0 ( 1: 0) 

Branky: Novák 2; ŽK: 2:3; ČK: 0:1(75.Zazvonil)- Diváků: 100.

Sestava Klatov:Herman-Hromada,Kraus(72.Fait),Zazvonil,Kotáb-Sýkora,Zahradník,Ježek, Popelka (46.Kováč) -Dvořák,Havránek

 

Nýrsko -  Horní Bříza 0: 2 ( 0: 0)

V úvodu zápasu byli aktivnější domácí , ale z herní převahy si nevytvořili ani jedinou brankovou příležitost. Hosté postupně hru vyrovnali ,hrozili z brejků ,  z jednoho z nich nastřelili  tyč.  Ve 41.minutě fauloval Kamil Presl a uviděl od rozhodčího zcela po zásluze červenou kartu. Toto vyloučení výrazně ovlivnilo výsledek a početní převahy využili hosté v 73.minutě po centru do pokutového území Okuly ,a ze závaru prostřelil domácího gólmana Dyka Michal Chochopatý  0:1. Domácí trenér Karel Kalivoda vsadil v závěru zápasu vše na jednu kartu . Hra vabank ale přinesla šanci hostům kteří do otevřené obrany minutu před koncem z brejku  Frázem jistili vítězství zvýšením na 0:2.  

Branky: Chocholatý, Fráz; ŽK: 3:1; ČK: 1:0 . Diváků: 100.

Sestava Nýrsko :  Dyk Jan- Bastl , Smolík, Loos, Valenta, Steiner, Kadlec O., Presl K., Tykal, Rubáš, Malý.

 

Sušice  - VD Luby 2: 1 ( 1: 0)

Omlazený tým TJ Sušice dokázal ve druhé půli zlomit odpor houževnatého soupeře. Hrdinou utkání byl Pan fotbalista Pavel Hubáček, který vsítil obě branky domácích borců.Po dlouhé absenci zaviněné zraněním nastoupil na postu středního obránce Tomáš Marek, který s přehledem dirigoval obranu domácích.

Branky: 66. a 74. Hubáček -  92. Voráček;

Rozhodčí  : Kohout - Kulhánek, Dušek   delegát Lecjaks,ŽK: 1:6. Diváků: 180

Sestava TJ Sušice: Kindelman- Kodýdek, Marek, Sládek, Junek - Melka(61.Hupka), Hrach, Hubáček (88.Chmelík), Kysilka(83.Šablatura) - Pohořal, Budil(42. Kočí)

 

O vítězství jsme se porvali, říká trenér Melka

Yvetta Musílková

Vítězstvím  Sušice skončilo nedělní pošumavské derby fotbalové I.A třídy na hřišti ve městě pod Svatoborem, odkud se s prázdnou domů vracely Luby, které svým hostitelům podlehly 1:2.

I když hra příliš nelahodila oku fotbalového příznivce, v táboře domácích panovala spokojenost.

„Šli jsme do nového soutěžního ročníku s  jiným herním stylem a s nově složeným týmem, v němž je řada dorostenců. Myslím, že jsme ale vyhráli zcela zaslouženě, protože naši hráči se o vítězství poprali,“ uvedl nový trenér TJ Sušice František Melka, kterému tak vyšla premiéra na sušické lavičce na výbornou. „Ale nervózní jsem byl hodně. Nervozita byla v prvním poločase zápasu znát i na hráčích.Měli určitý respekt ze soupeře Přece jen na přípravu tolik času nebylo,“  přiznal Melka, který vyzdvihl především práci ostříleného fotbalového matadora v sušickém dresu Pavla Hubáčka. „Kromě toho, že dal oba dva naše góly, perfektně dirigoval hru. Jeho zkušenost je na hřišti znát,“ chválil sušickou oporu  kouč, jehož přáním je, mít klidný podzim, aby  fotbaloví mladíci v kádru Sušice  nabyli  co  nejvíc  zkušeností.

Nepříliš přesvědčivý výkon předvedl v Sušici zkušený účastník I.A třídy, lubský Start.

„Snažili jsme se něco uhrát. Ještě v poločase se zdálo, že by se nám mohlo podařit  urvat nějaký bod. Jenomže pak jsme si zápas vlastně prohráli sami. Vyrobili jsme dvě hrubky, které Sušice potrestala. Nejdříve ztrátu míče ve středu hřiště, pak po zkažené přihrávce, po níž  jsme opět přišli o míč,“ konstatoval nespokojený trenér Startu VD Luby Karel Šůs. „Je to škoda, musíme proměňovat šance a ty sami nenabízet soupeři,“ ví kouč, kterého prohra v Sušici  dost mrzela.

 

Bezdružice  - Chlumčany 1: 4 ( 0: 3)  

Branky: Korynta - Hajšman, Souček, Tomášek, vlastní; ŽK: 3:5 . Diváků: 100.

 

Blovice -  Zbiroh 0: 0 ( 0: 0)  

ŽK: 3:4 . Diváků: 100.

 

Křimice  - Žákava 4: 1 ( 1: 0)

Branky: Nikolov, Rada J., Rada M., Zapoměl - Matas; ŽK: 1:5 . Diváků: 100

 

Stříbro  - Nepomuk 4: 0 ( 0: 0)

Branky: Jareš 2, Florus, Petračka; ŽK: 3:5. Diváků: 150

 

 

 

 1.  Rozvadov           1   1   0   0    5:  0     3 (  0)

 2.  Stříbro            1   1   0   0    4:  0     3 (  0)

 3.  Křimice            1   1   0   0    4:  1     3 (  0)

 4.  Chlumčany          1   1   0   0    4:  1     3 (  3)

 5.  Příkosice          1   1   0   0    2:  0     3 (  0)

 6.  Horní Bříza        1   1   0   0    2:  0     3 (  3)

 7.  Sušice             1   1   0   0    2:  1     3 (  0)

 8.  Blovice            1   0   1   0    0:  0     1 ( -2)

 9.  Zbiroh             1   0   1   0    0:  0     1 (  1)

10.  Luby               1   0   0   1    1:  2     0 (  0)

11.  Nýrsko             1   0   0   1    0:  2     0 ( -3)

12.  Klatovy B          1   0   0   1    0:  2     0 (  0)

13.  Bezdružice         1   0   0   1    1:  4     0 ( -3)

14.  Žákava             1   0   0   1    1:  4     0 (  0)

15.  Nepomuk            1   0   0   1    0:  4     0 (  0)

16.  Zichovice          1   0   0   1    0:  5     0 (  0)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku