Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
DIVIZE - skupina A 1. kolo 9.-10.8. 2008

 

D I V I Z E   „ A “  

 

V PREMIÉŘE NEZKLAMALI PŘESTO NEBODOVALI

 

Podzimní premiéra klatovským fotbalistům v divizi nevyšla. Přestože na body nedosáhli v prvním svém představení ve zbrusu novém divizním složení nezklamali. O  tom, že z domácího souboje s Pražany vyšli bodově naprázdno rozhodly chyby v defenzivě a lepší střelecká produktivita soupeře . Domácí potkala i notná dávka smůly a ta největší , když musel v závěru první půle odstoupit pro zranění ze hry jejich nejzkušenější hráč a kapitán Zedník.

 

 

Klatovy - Admira Praha  0 : 2 (0 : 0)

Ivetta Musílková

Úvod zápasu byl oboustranně hodně opatrný a přinesl  jen v deváté minutě nepřesný pokus hostujícího Müllera. Vzápětí úspěšně zažehnal pohromu na brankové čáře v odkryté části klatovské svatyně  při závaru po rohovém kopu hostů domácí Bouberle. Poté měli klatovští fotbalisté územní převahu, soupeře nepustili na dostřel  své brány, ale ani domácí nedokázali dotáhnout své slibné  akce dál  než k velkému vápnu.  Domácího Pavlíka i přes velkou nevoli  fanoušků  hosté  včas zastavili, velice aktivnímu Benešovi pak zhatil plány gólman Admiry Kudrna, který se vydal za míčem daleko od své svatyně. Ve 24. minutě  měli Klatované obrovské štěstí, protože po rohovém kopu hostující kapitán Kolín orazítkoval jen břevno brány. Ve 33. minutě klatovský Cihlář protáhl hostujícího gólmana, o tři minuty se ukázkovou uličkou  dostal do šance domácí Beneš, ale jeden z hostujících obránců mu stačil míč ukopnout.  Pak odhodlaně vyrazil po pravé straně k bráně hostů klatovský mladíček Pavlík, ale spoluhráči jeho útočnické choutky nepodpořili a hosté v početní přesile  mu nic nedovolili. Pavlíka obrali o míč a vzápětí po rychlé akci prověřili pozornost domácího gólmana Jarolíma. Pro něho byla  ovšem  likvidace pokusu Müllera lahůdkou. Čtyři minuty před přestávkou musel opustit hřiště zraněný Zedník, který  předal kapitánskou pásku Viktorovi a za něhož nastoupil Erik Mirga. Právě tito dva domácí hráči mohli  hostům znepříjemnit odchod do kabin. V nastavené minutě po přímém kopu Viktory ale Mirga nastřelil jen břevno.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, domácí ale hýřili aktivitou. Hned ve 46. minutě hry skončil slibný protiútok Klatov ofsajdem Beneše. O minutu později  spoluhráči vyslali do šance Mirgu, ale u míče byl dřív hostující brankář. Mirga poté zatáhl míč před svatyni Admiry, jenomže  finální přihrávka  nabíhajícímu Pavlíkovi mu nevyšla podle představ.  V dalších minutách zápasu se hrálo převážně od vápna k vápnu a i střelci šetřili. Jediným, kdo se o něco pokusil, byl domácí Mirga, jenomže pálil hodně vysoko nad bránu Pražanů. Ti ale  v 68. minutě své hostitele hodně zaskočili. Po dlouhém autu jeden z domácích hráčů míč odhlavičkoval do vápna, kde se jej zmocnil Kejha, a ač tísněný, propasíroval míč do sítě Klatov. Vedoucí trefa vlila hostům čerstvou krev do žil, naopak domácí srazila do kolen. Ti měli ještě v 76. minutě obrovské štěstí, protože po střele hostujícího Kubiceho  tečovaný míč Rendlem skončil na břevně. Domácí se na hřišti  těžko hledali, při následném závaru před bránou hodně zmatkovali. V 80. minutě sice míč do sítě pražské Admiry dostali, ale  podle hlavního sudího Kotalíka gólu Klatované dosáhli z ofsajdového postavení. V 85. minutě hosté zasadili domácím rozhodující úder, když Müller prostřelil klatovského gólmana Jarolíma, a zvýšil tak na 2:0. Domácí sice dál bojovali, ale nedokázali na soupeře najít platný recept. V 89. minutě to ještě po přihráce Beneše zkoušel Mirga, ale jeho hlavička postrádala razanci. Ale poslední ani nastavené tři minuty změnu skóre nepřinesly. 

Branky: 68. Kejha, 85. Müller

Rozhodčí : Kotalík Petr. Diváků: 450. ŽK  1:2.

Sestava Klatov: Jarolím - Bouberle,Viktora,Hovorka,Rendl - Matějka, Mészáros,Cihlář,Zedník (42.Mirga)  - Pavlík(Vacovský),Beneš

Skřípalo to ve finiši

Ivetta Musílková

Pramálo důvodů ke spokojenosti měl po své premiéře na divizní lavičce mužů TJ Klatovy trenér Jiří Toman. Jeho svěřenci podlehli pražské Admiře 0:2.

„Kluci si ale zaslouží absolutorium.  K utkání přistoupili velmi zodpovědně. Myslím si, že kromě dvaceti minut jsme hlavně v prvním poločase zápasu byli lepší. Ale bohužel, fotbal se hraje na góly a ty v sobotu dával jen náš soupeř,“ uvedl bezprostředně po utkání  trenér TJ Klatovy Jiří Toman. Ten viděl hlavní příčiny sobotní porážky především v konečném řešení slibných situací. „Finální přihrávky v útočné fázi jsme špatně řešili, to lze snad také trošku přičíst na vrub nezkušenosti našich mladých hráčů. Měli jsme krásné příležitosti dát branku, ale bohužel, dobrých momentů jsme nevyužili. Pak se naopak trefil soupeř, “ upřesnil kouč, který ale nic víc v žádném případě nemůže  svým svěřencům vyčíst. „Všichni makali a  bojovali až do poslední minuty,“ dodal Jiří Toman.

Na rozdíl od klatovských fotbalistů jejich soupeř z pražské Admiry vytěžil z minima maximum. „Hosté ze tří střel vytěžili dva góly,“  souhlasil klatovský lodivod, který přiznal, že jeho svěřencům vedoucí branka  pražské Amdiry sebrala vítr z plachet. 

Přestože Klatované prohráli 0:2, přece jen jednou se jim povedlo rozvlnit síť Pražanů. Jenomže hlavní rozhodčí Petr Kotalík jim branku, které dosáhli po rohovém kopu, pro údajný ofsajd neuznal. „Pomezní nám rozhodnutí hlavního sudího vysvětloval. V momentě přihrávky na Meszározse by museli být u brány dva soupeřící hráči. U tyče stál ale jen jeden.  Já opravdu nevím, ze střídačky  mohu těžko posuzovat správnost tohoto rozhodnutí,“ vrátil se ke spornému momentu z 80. minuty zápasu kouč Toman.

Klatovský trenér považoval také za klíčový, zraněním vynucený odchod kapitána Václava Zedníka, který musel opustit hřiště už ve 42. minutě hry.  „Jeho absence na hřišti byla pak určitě znát. Byl by v ofenzívní činnosti platnějším hráčem, jeho zkušenost by tam byla určitě znát,“ tvrdil Toman, který  i přes pochvalu  celému kolektivu vyzdvihl výkon útočníka Jaroslava Beneše. „S takovou chutí jsem ho divizi hrát ještě neviděl. Výborně zahrál i Kamil Rendl, ale  Beneš tentokrát především svou houževnatostí vyčníval,“ upřesnil trenér, který  prý teď  bude mít plné ruce práce s navrácením bojovné nálady  mužstvu.  V klatovské šatně po utkání totiž bylo hrobové ticho.  „Bude to těžké.  Jsou to mladí kluci, kteří jsou z prohry moc zklamaní,“    Toman, který ale věří, že  se mu jeho tým podaří co nejdřív zase správně nakopnout a  že si v dalším utkání jeho svěřenci spraví chuť. A jak se pošramocenou psychiku hráčů povedlo Jiřímu Tomanovi narovnat, se fanoušci mohou přesvědčit už v sobotu 16. srpna od 17.00 hodin znovu na hřišti na Rozvoji, kde Klatovy hostí FK Hořovicko.

 

VÝSLEDKY

 

   Klatovy           - FK Admira             0 :  2  (  0 :  0)

   Hořovicko         - Loko Vltavín          1 :  0  (  0 :  0)

   Třeboň            - Vejprnice             3 :  1  (  2 :  1)

   Domažlice         - SK Strakonice         2 :  2  (  0 :  1)

   Milevsko          - SK Motorlet           0 :  2  (  0 :  2)

   T. Prachatice     - Tachov                4 :  1  (  2 :  1)

   FK Příbram B      - SK Benešov            6 :  1  (  2 :  0)

   Meteor Praha      - Votice                2 :  4  (  1 :  1)

 

TABULKA

 

 

 

 1.  FK Příbram B       1   1   0   0    6:  1     3 (  0)

 2.  T. Prachatice      1   1   0   0    4:  1     3 (  0)

 3.  Votice             1   1   0   0    4:  2     3 (  3)

 4.  Třeboň             1   1   0   0    3:  1     3 (  0)

 5.  SK Motorlet        1   1   0   0    2:  0     3 (  3)

 6.  FK Admira          1   1   0   0    2:  0     3 (  3)

 7.  Hořovicko          1   1   0   0    1:  0     3 (  0)

 8.  Domažlice          1   0   1   0    2:  2     1 ( -2)

 9.  SK Strakonice      1   0   1   0    2:  2     1 (  1)

10.  Loko Vltavín       1   0   0   1    0:  1     0 (  0)

11.  Meteor Praha       1   0   0   1    2:  4     0 ( -3)

12.  Vejprnice          1   0   0   1    1:  3     0 (  0)

13.  Klatovy            1   0   0   1    0:  2     0 ( -3)

14.  Milevsko           1   0   0   1    0:  2     0 ( -3)

15.  Tachov             1   0   0   1    1:  4     0 (  0)

16.  SK Benešov         1   0   0   1    1:  6     0 (  0)

 

PROGRAM DALŠÍHO KOLA

 

FK Admira      - Votice           NE  17.08.2008 10:15

SK Benešov     - Meteor Praha     NE  17.08.2008 17:00

Tachov         - FK Příbram B     SO  16.08.2008 17:00

SK Motorlet    - T. Prachatice    SO  16.08.2008 17:00

SK Strakonice  - Milevsko         NE  17.08.2008 17:00

Vejprnice      - Domažlice        SO  16.08.2008 17:00

Loko Vltavín   - Třeboň           SO  16.08.2008 10:15

Klatovy        - Hořovicko        SO  16.08.2008 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku