Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
INVESTOVAT DO MLÁDEŽE SE MUSÍ DLOHODOBĚ VYPLATIT

INVESTOVAT DO MLÁDEŽE SE MUSÍ DLOHODOBĚ VYPLATIT

 

Součastná situace které se vytvořila kolem oproti minulému ročníku divize  značně prořídlému diviznímu kádru klatovského týmu mužů  nabídla  velkou šanci dorostencům a svým odchovancům. Potvrzuje to součastný pohled na sestavu Klatov v přípravných zápase i v prvním kole Poháru ČMFS.

Po úspěšných výkonech v týmu divizních dorostenců Klatov  si o první starty v divizním týmu mužů na jaře  řekl  útočník Pavlík. Svému bývalému trenérovi v dorostu a nynějšímu u divizního  týmu mužů Jiřímu Tomanovi se odvděčil v přípravném zápase  v Přesticích kde se jako autor obou branek  postaral o vítězství v přípravném duelu Přesticích. Vedle Pavlíka zařadil jeden  z nejúspěšnějších trenérů mládeže v Pošumaví  z posledních let Jiří Toman i další své svěřence v dorostu  Matějku, Veselku, Meszárose, Veselku, nechybí zde ani jeho talentovaný syn Zbyněk, v  obraně nastupuje pravidelně v přípravě  odchovanec strážovské kopané  Boubele a  ten není ze Strážova osamocen,neboť zde v žácích vyrůstal  i jeho nynější spoluhráč a úspěšný střelec Jaroslav Beneš.  

Mladící mají  svojí šanci, jde jen o to jak se nabídnuté příležitosti zhostí. Ve dvou z předcházejících třech posledních ročnících získal klatovský fotbal mezi účastníky divize svoje jméno. V minulém ročníku však ani zvučnější jména ze kterých zůstalo v klatovským týmu jen torzo  nestačila na víc než na boj o záchranu.

Odborníci předpokládají že TJ Klatovy ani v novém ročníku na umístění v první polovině tabulky  v silné konkurenci figurovat nebude. To se ani očekávat při velké nezkušenosti většiny součastných hráčů nedá, ale pokud v tomto ročníku v divizi Klatovy přežijí, pak  by při dobré mládežnické základně  do které by se mohli vrátit třeba i součastní odchovanci ze žáků  kteří odešli za kvalitnějším zázemím do Plzně  a nebylo jich v posledním období zrovna málo. Když si přičteme k tomu i další fotbalový růst divizních žáků v v divizním klatovském dorostu pod vedením takového trenérskou osobností jakou je v kraji uznávaný Stanislav Trnka, pak to by měla být ta správná cesta .

Investovat do  vlastních odchovanců, podchytit si tyto talenty  s předstihem smluvně  a místo odčerpávání prostředků do drahých posil dát  příležitost  fotbalovému mládí z Pošumaví. Vždyť právě mládežnický fotbal reprezentovaný nejen největšími líhněmi v Klatovech a  Sušici, ale také v Nýrsku, Horažďovicích, Svéradicích nebo v Lubech  získal pro Pošumaví prostřednictvím okresních výběrů  ty největší úspěchy. V letošním roce to bylo sice „jen „ vítězství v krajském finále Danone Cup  okresních výběrů U12, či 3.místo v Talent Cup U13. V nedávné minulosti se ale Okresní fotbalový svaz  Klatovy může zásluhou práce s mládeží v klubech  pochlubit i druhým místem v celostátním finále okresních výběrů v Jakubčovicích . Také poslední úspěch vítěze okresního přeboru přípravky TJ Klatovy na silně obsazeném turnaji na Moravě  v Trnávce  kde v  konkurenci  18 týmů  získali Klatovští  prvenství je měřítkem kvality  trenérské práce a svědčí o dostatečném množství  fotbalových talentů. Vítězství klatovské přípravky  je o to cennější , neboť právě na Moravě je dlouhodobě nejúspěšnější  mládežnická základna  v ČR , ale na zdravé nefalšované fotbalové podhoubí z Pošumaví ale nikdo neměl !

Snad lze při tomto optimistickém pohledu na mládež  doufat, že se to také  konečně projeví  v budoucnosti  i  na výsledcích a zastoupení týmů dospělých ve vyšších soutěží. Zatím je tomu naopak a naše řady stále řídnou.  Divize v Klatovech zatím znamená na delší dobu špičku ledovce, ale ani  cesta zpět zase není tak bolestná, neboť úroveň krajského přeboru bohužel není zdaleka taková jaká by měla být kvalita nejvyšší krajské soutěže a to po všech stránkách. Ale to je již z jiného soudku, stejně tak  jako je bezpodmínečná nutnost i samozřejmost mít v takovém městě jako Klatovy hřiště s umělým trávníkem!

Soustředit  investiční prostředky do mládeže není úplně to nejlepší co by si mnozí  sponzoři přáli. Ti se  spíše chtějí zviditelňovat  okamžitými úspěchy v soutěžích dospělých , ale  i těm  kteří se rozhodli investovat  do fotbalu dlouhodobě  stejně jako klubům pokud nebudou cítit tlak od nich se to musí výhledově vrátit i s úroky. To vědí v Klatovech v Sušici  a nebo třeba v Tachově kde  po létech půstu jsou u dospělých i  mládeže sklízejí plody práce s mládeží .





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku