Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
MAZINÁRODNÍ TURNAJ MÁDEŽE V SUŠICI KLEPE NA DVEŘE

OTAVA CUP 9. 5. – 11. 5. 2008

                                                          Memoriál Antonína Blažko

                                                            Sušice Česká Republika

Fotbalový turnaj OTAVA CUP, při kterém se každoročně utkávají mládežnické týmy z mnoha zemí Evropy, patří mezi tradiční sportovní akce pořádané nadací Euro–sportring. Tato holandská organizace, vzniklá už v roce 1960, je jedinou nadací vlastnící licenci UEFA. Díky tomu pořádá po celé Evropě ročně okolo 130 mezinárodních fotbalových turnajů s celkovou účastí zhruba osmi tisíc mužstev. Cílem této nadace nejsou soutěže pro vrcholový fotbal, ale především se tyto akce zaměřují na amatérské mládežnické týmy se snahou vrátit fotbal jeho původnímu poslání – bavit a sbližovat lidi. Tyto cíle nepatří na okraj vrcholných evropských a světových organizací, což potvrzuje i fakt, že ve výboru nadace zasedá několik členů UEFA a FIFA a čestným konzulem je bývalý předseda Mezinárodního olympijského výboru Juan Antonio Samaranch.

Během své existence se OTAVA CUP stal oblíbenou a vyhledávanou sportovní i společenskou událostí. Již 14. ročník bude opět jednou z velmi očekávaných akcí pro Sušici i celé okolí. Otava Cup je co do počtu mužstev největším víkendovým turnajem v ČR. Jako každoročně s organizací pomáhá také Městský úřad Sušice a OFS Klatovy. Záštitu nad turnajem v minulých letech převzali např. předseda ČMFS JUDr. Jan Obst: Karel Brückner trenér českého národního týmu: Rudolf Baťa, čestný generální sekretář ČMFS: sušický rodák Jan Říčka bývalý sportovní ředitel SK Slávie Praha, v současnosti člen trenérského týmu FC Chelsea Londýn. :  trenér  mistrů Evropy do 21 let a bývalí asistent trenéra české reprezentace Miroslav Beránek: Jan Stejskal bývalý brankář Sparta Praha, Queens Park Rangers, Slávia Praha, asistent trenéra Sparty Praha a české reprezentace:  Jan Veverka. dlouholetý rozhodčí FIFA. Tento výčet jen potvrzuje kvalitu a význam již tradičního mládežnického turnaje Otava Cup. Nad letošním ročníkem přebírají záštitu. Ing. Rudolf Baťa, Jan Říčka, Jan Stejskal, starosta města Sušice Petr Mottl. Tomáš Pekhart sušický rodák, odchovanac TJ Sušice a nyní hráč Tottenham  Hotspur  a další.

 OTAVA CUP přivítá každoročně na osm stovek mladých fotbalistů ve čtyřech věkových kategoriích. Sušici a okolí navštívilo již přes 571 týmů ze čtrnácti zemí a tří kontinentů. Do Sušice zavítali žáci a dorostenci z Austrálie, Belgie, Dánska,Francie, Itálie, Izraele, Německa, Nizozemska, Rakouska, Slovenska, Švédska, USA, Polska, Švýcarska a České republiky.

14. ročník OTAVA CUPU

14. ročník turnaje se uskuteční ve dnech 9. 5. – 11. 5. 2008 v Sušici a jejím blízkém okolí. OTAVA CUP pořádají: nadace Euro–sportring,  TJ Sušice oddíl kopané.

Sp olupořadatelé: OFS Klatovy, Městský úřad Sušice, ČMFS, TJ Svatobor Hrádek, TJ Tatran Dlouhá Ves, TJ Žichovice, TJ Žihobce,  TJ Hartmanice,

 

www.otava-cup.com

 

 

                                                   OTAVA CUP 8. 5. – 10. 5. 2008

                                                          Memoriál Antonína Blažko

                                                            Sušice Česká Republika

Pro čtrnáctý ročník OTAVA CUPU pořadatelé počítají s účastí 45 fotbalových mužstev z několika zemí Evropy. Do Sušice přijedou mužstva z Maďarska, Německa, Nizozemí,  Rakouska a z České republiky.  Více než 800 fotbalistů mezi deseti a devatenácti roky se utká ve čtyřech kategoriích ( mladší žáci, starší žáci, mladší dorost, starší dorost ). V rámci Otava Cupu se také odehraje 47. ročník memoriálu Antonína Blažko v kategorii starších žáků. Více než 120 utkání se odehraje na travnatých hřištích TJ Sušice a okolních fotbalových oddílů. Pro turnaj zůstává centrem město Sušice.

PROGRAM TURNAJE

Pátek     9. 5.

 13.00-18.00:              Uvítání a prezentace mužstev. Účastníci obdrží suvenýry a propagační   materiály turnaje, města Sušice a bulletin OTAVA CUP       s programem.

   20.30              Setkání zástupců všech týmů se starostou města a hosty.

Sobota 10. 5.

    8.30 – 18.00:             Utkání ve skupinách. Volné chvíle mohou účastníci OTAVA CUPU                  vyplnit připraveným  programem, nebo navštívit zajímavosti města

                                      Sušice a Šumavy.

  19.15:              Slavnostní průvod účastníků turnaje vyjde ze sušického náměstí za doprovodu mažoretek a dechové hudby na fotbalový stadion TJ Sušice, kde proběhne oficiální přivítání fotbalistů a jejich realizačních týmů zástupci Sušice a sponzory.

Neděle 11. 5.

    9.00:              Odstartují semifinálová utkání, krátce po nich pak zápasy o umístění      v odpoledních hodinách se na stadionu TJ Sušice odehrají finálová            klání.

  17.30:                       Po skončení finálových zápasů proběhne předávání cen nejlepším týmům a hráčům, zvlášť je také  udělena cena Fair play pro     nejslušnější mužstvo turnaje. Vyhlašování je doplněno kulturním                                       programem.

Pondělí 12. 5.            Odjezd účastníků.

 

             

 

 

 

www.otava-cup.com





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku