Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 17. kolo 19. – 20.4. 2008

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

PRVNÍ JARNÍ BODY ŠVIHOVA  A  ŽELEZNÉ RUDY

 

 

Sedmnácté kolo přineslo první jarní body Švihovou, který až třetí letošní domácí zápas dokázal dotáhnou do vítězného konce. Poprvé letos také bodovala Železná Ruda, když si odvezla bod ze souboje s domácí rezervou z Chlumčan a tak částečně vrátila svému soupeři prohru 3:0 z podzimu ze svého hřiště. Dlouhá Ves po klopýtnutí se Strážovem opět potvrzuje, že domácí hřiště je jejich doména . Přesvědčilo se o tom i přeštické béčko, které ještě na tomto hřiště na body nedosáhlo a stejně jako z přecházejících duelů se vrátilo domů  bez bodového zisku. Mochtín zvládl další svůj zápas na hřišti soupeře  a stále vede tabulku 1.B třídy. Jediným kdo nezvládl výhodu domácího prostředí byl tentokráte Strážov, který si nechal odvést  tři body snaživě hrajícím hostům do Předenic.

 

 

 

Dlouhá Ves - Přeštice "B"  2 : 0 (1 : 0)

Josef Krůs

Domácí přistupovali k utkání se snahou odčinit porážku v předminulém kole se Strážovem a také trochu potěšit diváky.Na utkání se přišlo podívat opět kolem stovky diváků.Začátek byl opět poměrně vlažný,žádný soustavný tlak domácích se nedostavil.

Zajímavý fotbal se začal hrát až od 15.min.,kdy domácí několikrát po sobě ohrozili branku hostí.Nedostatky se projevovaly v nepřesnosti  zejména finálních přihrávek a také nepřesného zakončení.I hosté se dostali do několika nadějných akcí,z nichž největší vznikla po rychlém protiútoku ve 35.min.kdy došlo k přečíslení naší obrany 2 na 1,kdy musel zachraňovat stoper J.Šebelík s vypětím všech sil a uklidil míč alespoň na roh.Nedůrazná a nepřesná hra domácího útoku si vyžádala střídání už ve 37.min.Střídání trenérovi domácích vyšlo,neboť bezprostředně po něm došlo k vážnému ohrožení branky hostů a hned z další akce skóroval hlavou právě střídající hráč Petr Švajka.Druhý poločas byl o hodně zajímavější.V jeho 19.min. byl odpískán PK po odvážném průniku D.Rovňana do pok.území hostů.Penaltu s přehledem umístil k levé tyči nejlepší střelec domácích D.Rón a zvýšil na 2:0.Ve druhém poločase se ovšem kopaly ještě 2 PK,za faul v pok.území a ruku dom.obránce.První penalta mířila do břevna a odražený míč poslali domácí za br.čáru a druhou vystihl výborný brankář domácích,který podává stabilní a navíc vynikající výkony už od podzimní části soutěže.Potom docházelo ke střídání na obou stranách,ale ke změně skóre už nedošlo.Domácí i hosté předvedli pohledný fotbal a tak diváci odcházeli za stadionu s dobrým pocitem a pěkným sportovním zážitkem.Na posledních výsledcích domácích si osobně nejvíc cením, že se trenéru Vlastovi Petrášovi podařilo skloubit umění a zkušenosti starších hráčů s nadějným fotbalovým mládím.Pokud "mladíci"využijí nabídnutých šancí je v Dlouhé Vsi o dobrou kopanou na pár let postaráno.

Branky : 37. Švajka Petr , 64.Ron David .Rozhodčí Holeček, diváků 100, ŽK 2:0.

 

Švihov - Merklín 5 : 3 ( 0: 2)  

Branky: Vrba 2, Brož, Havlíček, Čížek - Liška 2, Fořt; ŽK: 0:2 , diváků 80.

 

Chlumčany B -  Ž.Ruda 2 : 2 ( 2: 2)

Branky: Majer 2 - Máca, Trejbal; ŽK: 2:2; ČK: 1:0, diváků 30.

 

Strážov  -  Předenice  1 : 2  (0 : 1)

Zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním poločase tahali za delší konec hosté kteří předčili domácí v pohybu, nasazení  a dokázali si vytvořit i více brankových příležitostí. O výsledku se prakticky rozhodovalo ve dvou minutách. V osmé minutě vybojoval uprostřed hřiště Čížek míč, přihrál na Matějku , který uvolnil do běhu Janku a jeho průnik v pokutovém území zastavil až brankář  Křovák za cenu pokutového kopu, který však domácímu Petru Preslovi chytil . Nedáš , dostaneš se potvrdilo velice rychle, když hosté z protiútoku Jakubem Kaslem šli do vedení 0:1 a byli i nadále aktivnější o čemž hovoří, že v prvním poločase zahrávali devětkrát míč do hry z rohového kopu. V 16.minutě Lukáš Helm  napřáhl ke střele ze 30 metrů která směrovala k tyči , ale  ta skončila v rukou velmi dobře chytajícího gólmana hostů. V 19.minutě si naběhl mezi obránce hbitý Mlnařík a jen reflexivní zákrok Javorského nohou zabránil míči aby skončil podruhé za jeho zády. Tentýž hráč ve 23.minutě šel sám na Javorského  ,ale mířil vedle mimo vedle pravé tyče domácího brankáře. Ve 28.minutě po jednou z dalších rohových kopů vyskočil nejvýše urostlý J.Kasl a naštěstí jeho hlavička skončila těsně vedle branky. V závěru první půle  se opět pokusil ohrozit branku hostů Helm, jeho dělovka vyslaná  z 25 metrů  rovněž těsně minula soupeřovu branku. V úvodu druhé půle přišlo  dvojí varování Mlnaříka, který z vyložených pozic nedokázal usměrnit míč do strážovské branky . To již se domácí začínali dostávat do tempa a stále častěji než tomu bylo v prvním poločase byli na polovině hostů z Předenic. V 54.minutě  po faulu na Helma  vyslal dělovku na branku hostů z trestného kopu V.Matějka mířící pod břevno, kterou gólman Křovák vytěsnil s námahou na rohový kop. V zápětí se po samostatné akci dostal před branku Předenic Janka, ale jeho střelu k tyči opět gólman chytil.  V 56.minutě po nevinné akci hostů vyslal přízemní střelu z úctyhodné vzdálenosti  a ta prošla přes hradbu těl obránců a zapadla k pravé tyči Javorského branky 0:2 Po této brance zatroubili domácí  na poplach před hrozbou ztráty bodů. Bylo jich rázem plné hřiště , kopali jeden rohový kop za druhým, útočili, stříleli, ale výsledkem byla jen vstřelená kontaktní branka v 65 minutě kterou dal po finální přihrávce od V. Matějky  Kdo jiný jež nejaktivnější hráč na polovině hostů  Janka. V 70.minutě tentýž hráč ideálně uvolnil nabíhajícího Vítovce, kterou se štěstím vytěsnila obrana na  rohový kop.  Možnost vyrovnat měl v závěru Čížek,, jeho dělovka  opět jako magnet skončila na brankáři  hostů.

Za první poločas by si vítězství hosté určitě zasloužili, ale za průběh v druhé polovině utkání by zápasu daleko více slušela spravedlivější remíza.

Branky: Janka Luděk – Kasl Jakub   2 , Rozhodčí: Marx, diváků 120, ŽK 2:3

Strážov : Javorský – Helm, Čížek, Chaluš, Michel – Vítovec , Presl P., Matějka V. Matějka T. – Janka, Rejko(61. Mayer)

 

Záhoří  - Mochtín 0 : 1  (0 : 0)

Šot Karel

 Mochtínu stačil v Záhoří jen průměrný  výkon na to aby úspěšně zvládl další svůj duel venku. Domácí měli potíže se sestavou , branku hostů ohrozili je třikrát v prvním poločase. Vetšinu utkání se museli bránit trvalému tlaku lídra tabulky a od vyšší porážky je zachránil především jejich brankář. O výsledku nakonec rozhodla  v 65.minutě střela Jiřího Čeledy z přímého kopu. Ten prostřelil domácí zeď  i brankáře  a zajistil pro svůj tým tři mistrovské body. 

Branka : Čeleda Jiří, ŽK 2:1, diváků  50; Rozhodčí Mareš.

 

Nýrsko – Pačejov   2 : 0 (1 : 0)

Branky: Kadlec, Steiner; ŽK: 2:1, diváků 100.

 

Hradešice – Starý Plzenec  4 : 0 (1 : 0)

František Melka

Od začátku utkání měli domácí herně jasně navrch, dobře kombinovali, hráli v pohybu a to na hosty platilo. Ke spokojenosti domácích diváků chyběl jenom vstřelený gól. Domácí si vytvářeli slibné šance, ale ve finální fázi byli nepřesní. Hosté ohrožovali branku domácích pouze ze standardních situací, ovšem s těmi si domácí vždy dobře poradili. Uklidnění do domácích řad vnesla až branka P. Křesáka v 35.min, který dostal pěknou přihrávku mezi beky od Z. Chmelíka a s brankářem si již věděl rady.

Druhý poločas začal, jak první skončil. Domácí šli za vítězstvím a již ve 48.min uplatnil svoji rychlost a klid v zakončení D. Novák a poslal domácí do zaslouženého dvoubrankového vedení. Hosté postupně odpadávali a bylo jen otázkou času, kdy inkasují potřetí. Velkou příležitost měl M. Florián, ale mířil vedle, pak opět D. Novák na malém vápně neúspěšný. V 64.min to už ale bylo o tři branky, kdy se prosadil Z. Frančík. V 84.min se dočkal aktivitou hýřící P. Řezáč a zvýšil na 4:0. V poslední minutě mohl vstřelit svoji premiérovou branku mezi muži J. Melka, ale ani on nebyl ve vyložené šanci přesný.

Branky : 35. P. Křesák, 48. D. Novák, 64. Z. Frančík, 83. P. Řezáč

Rozhodčí – Pecka, ŽK: 1:0 , diváků 50.

Sestava domácích - M. Šůs, P. Lávička, M. Hlaváč, P. Řezáč, M. Šmrha, J. Kopal/46.min Z. Frančík/, J. Melka, Z. Chmelík/65.min J. Hnojský/,  P. Křesák/75.min M. Melka/, D. Novák, M. Florián/55.min V. Hlaváč/

Trenér Hradešic František Melka : Před utkáním jsme prodělali speciální přípravu a na hráčích bylo vidět, že byla účinná. Dnes jsme předvedli dobrý fotbal a zaslouženě zvítězili. Pochválit musím M. Hlaváče, který odehrál výborný zápas, ale i ostatní se snažili a odvedli na hřišti dobrý výkon. Za týden nás čeká derby v Pačejově, na který se už všichni moc těšíme, a já věřím, že předvedeme divákům stejně dobrý fotbal jako dnes.

 

Tabulka po 17 . kole

 

 

  1. Mochtín           17  10   5   2  32 : 21   35  ( 11)

  2. Nýrsko            17  11   1   5  38 : 17   34  (  7)

  3. Dlouhá Ves        17  11   1   5  32 : 20   34  (  7)

  4. Švihov            17   8   2   7  44 : 36   26  ( -1)

  5. Hradešice         17   7   4   6  25 : 15   25  ( -2)

  6. Strážov           17   8   0   9  24 : 25   24  ( -3)

  7. Chlumčany B       17   6   6   5  28 : 33   24  ( -3)

  8. Pačejov           16   6   4   6  22 : 23   22  ( -2)

  9. Předenice         17   5   6   6  32 : 29   21  ( -3)

 10. Záhoří            16   5   6   5  25 : 29   21  ( -3)

 11. Přeštice B        17   5   3   9  25 : 32   18  ( -6)

 12. Merklín           17   5   3   9  27 : 38   18  ( -6)

 13. SK St. Plzenec    17   5   2  10  25 : 36   17  ( -7)

 14. Železná Ruda      17   3   3  11  30 : 55   12  (-12)

 

 

 

.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku