Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 16. kolo 12. – 13.4. 2008

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

NA HŘIŠÍTÍCH SOUPEŘŮ FAVORITÉ NEZAVÁHALI

 

 

Mochtínští fotbalisté zvládli vítězně i třetí jarní duel a zůstávají na čele  tabulky 1.B třídy. Jejich největší soupeři kteří je pronásledují v tabulce Nýrsko i Dlouhá Ves se také činily a rovněž tyto týmy si ze hřišť soupeřů přiváží plný počet bodů. V souboji dvou nováčků si na domácím hřišti připsal cenné vítězství Sokol Pačejov . Další dva týmy z Pošumaví měly v neděli rovněž výhodu domácího prostředí. Strážov  v přímém souboji o čtvrté místo v derby se Švihovem  uspěl . Méně úspěšná byla doma Železná Ruda  a zůstává se šestibodovou ztrátou  na předposlední Plzenec na samém chvostu tabulky.

 

 

Pačejov  -  Chlumčany B  3 : 2 /1 : 0/

Tomáš Cihlář

Domácí nastoupili k důležitému utkání s vědomím nutného zisku 3 bodů. V prvním poločase si vytvořili mírnou územní převahu, kterou zúročili ve 37.minutě ve vedoucí branku. Po přiťuknutí Josefa Panušky se z rohu pokutového území krásně trefil k tyči Zdeněk Marek. Po změně stran se hosté po zaváhání domácího brankáře dostali v 50.minutě lacino k vyrovnání, když autorem branky byl Majer. Inkasovaný gól  však pačejovské hráče probudil k větší iniciativě a na hostující branku se valil jeden útok za druhým. Hned v 60.minutě posadil Miroslav Hlaváč přímý kop přesně na hlavu Jiřího Mrázka a ten se nemýlil. Krátce nato zpracoval dlouhý výkop brankáře Miloše Boře mladý Josef Ticháček a nevídanou ranou zvýšil na 3 : 1. I poté si vypracovali domácí celou řadu gólových šancí, z nichž hlavně příležilosti Pavla Poleny nebo debutanta - dorostence Adama Kolaříka volaly po gólu. Hosté sice v 90.minutě korigovali druhou Majerovou brankou na 3 : 2, ale domácí  už nepřipustili žádné komplikace. Za výborný výkon hlavně ve 2.poločase si vítězství plně zasloužili. Utkání s přehledem velice dobře řídil rozhodčí Jiří Šlauf z Plzně.

Branky : 37. Marek Z., 60. Hlaváč, 85. Ticháček – 50. a 90. Majer

Diváků : 120 , ŽK : 4:4

Sestava Pačejov : Boř - Hlaváč - Hromádka - Panuška - Pavelec - Fiřt - Ticháček - Bokr - Brůha - Marek – Mrázek.Střídali: Polena - Kolářík – Barborka

 

Merklín – Dlouhá Ves  2 : 3 (1 : 1)

Branky: Hrádek 2 - Ronn 2, Frýda; ŽK: 0:2, diváků 50

 

Předenice Mochtín 2: 3 ( 1: 0)  

Karel Šot

Mochtínští fotbalisté zvládli vítězně i třetí jarní duel a stále vedou tabulku 1.B třídy. Domácí Předenice šly do vedení ve 20.minutě gólem svého kanonýra Jakuba Kasla. O pouhé tři minuty později bylo vyrovnáno. Z penalty se nemýlil Jiří Dolejš. Mochtín byl v prvním poločase lepším mužstvem , ale po přestávce převzali iniciativu bojovní hráči Předenic. Nastřelili  sice tyč a také břevno mochtínské branky, z bodů se však radovali hosté. V 50.minutě tečoval střelu Romana Trocha Dvořák , Mochtín vedl 2:1.  Vzápětí však domácí srovnali Albem z penalty na 2:2 a začínalo se znovu. Rozhodnutí přišlo v 80.minutě , kdy se  z volného přímého kopu přesně trefil střídající Břečka.

Branky: Albl, Kasl - Břečka, Dolejš, Dvořák;  rozhodčí Klíma, ŽK: 1:2 , diváků 100.

 

St.Plzenec -  Nýrsko 2: 5 ( 2: 2)  

Jiří Vondra st.

Teprve na třetí pokus se podařilo hráčům Nýrska získat všechny tři body. Začátek utkání tomu ale rozhodně nenapovídal. Sice se jim dařilo kombinovat a měli více ze hry, ale z vedení se radoval domácí celek. Nejprve se ujal vedení už v první minutě po nesmyslně nařízené penaltě a za pár chvil už byl náskok dvoubrankový. To domácím vyšel rychlý brejk a brankáře Pudla si dokonale vychutnali. Naštěstí ale Nýrsko nepřestalo hrát a do konce poločasu stačilo vyrovnat. Až byla škoda, že poločas končil. V tom druhém totiž vůbec nechytli hosté rytmus a domácí se hodně tlačili do šancí, hlavně po standardních situacích. Rozhodnutí nakonec přišlo v samém závěru utkání, kdy střídající Jánský dvakrát předložil svým spoluhráčům ideální přihrávky a ti je už dokázali využít. Hráči Plzence pak utkání dohrávali v hlubokém útlumu, čehož ještě využil Korschinský.

Branky Nýrsko: Grolmus, Presl, Rubáš, Vacovský, Korschinský.

Sestava Nýrsko: Pudlo – Kadlec(77. Jánský), Valenta(50.Vacovský), Malý, Korschinský – Šlehofer, Šteiner, Pavlík, Presl – Rubáš, Grolmus(61.Bastl)

Rozhodčí: Komanec

 

Strážov -  Švihov    3 : 1 (2 : 0)

Miroslav Sedlmaier

Jako první z domácího týmu zatroubil k útoku hrají kouč Petr Presl. Ve 12.minutě vyhrál osobní souboj s Havlíčkem  a   nečekanou střelou z dálky překvapil nejen diváky ,ale hlavně brankáře Valeše a ten musel poprvé lovit míč ze své sítě. Zkušený Presl tak potvrdil známé , když nevíš co s míčem vystřel a zvolil v té chvíli  to nejlepší řešení. Dvě minuty po té se nabídla možnost hostům skóre srovnat. Po zbytečné malé domů  otálel brankář Javorský s odehráním  a po té jeho odkop trefil atakujícího Havlíčka a od něho skončil míč těsně vedle branky na boční síti. V 19.minutě přišla jedna z velkých chvilek výborně hrajícího útočníka Strážova Janky, který po individuální akci po pravé straně obešel i brankáře a pohodlně dopravil v tomto zápase míč do svatyně hostů a zvýšil na 2:0. PO této brance se stále více začali prosazovat hosté , měli častěji míč na svých kopačkách . Ve 35.minutě po rohovém kopu jen těsně poslal míč vedle levé tyče domácí branky Špatenka. Také na druhé straně zahrozili domácí z rohového kopu Chalušem jehož  hlavička směřující pod břevno narazila na skvělý zákrok Valeše, který míč vytáhl na rohový kop. V poslední minutě první půle namířil na strážovskou  branku Havlíček a jeho střela jen těsně skončila mimo levou tyč  .

Na úvod druhé půle připravil velké překvapení chybující rozhodčí Holeček, který ve 48.minutě po nezaviněné kolizi  mezi Helmem a Biedermanem v době kdy byl míč mimo pokutové území ukázal na značku pokutového kopu . Její exekutor zkušený Zdeněk Špatenka se nemýlil a snížil na 2:1. To časomíra ukazovala 48.minuta a domácí tento kontaktní gól poněkud rozhodil. V 52.minutě se dostal sám před brankáře Javorského Brož a gólman domácích odvrátil na rohový kop. V 59.minutě střídající náhradní brankář domácí  Franc který nahradil v poli zraněného T.Matějku  si naběhl na přihrávku Janky a skluzem poslal míč mezi tyče , kde  však byl zkušený Valeš a reflektivně jeho dorážku vyrazil. V 65.minutě se dostal do výhodné palebné pozice Bidermann , ale jeho střela z osmi metrů skočila mimo tyčemi  domácí branky.  V 72.minutě  přišla zřejmě rozhodující chvíle tohoto duelu. Janka po samostatné akci vystřelil, prudká střela vypadla Valešovi z rukou a Rejko pohotově poslal míč za jeho záda 3:1. Ve zbývajícím čase si domácí již své dvoubrankové vedení pohlídali. Šance byly před oběma brankami. V 76.Jankovu střelu bez přípravy gólman hostů kryl, o dvě minuty po té uvolnil Vítovec Janku, ale jeho sólový nájezd   Valeš zlikvidoval. Před Javorského brankou se dvakrát mohl prosadit hostující Žák. Poprvé v 81.minutě jeho hlavička po rohovém kopu skončila těsně vedle tyče , podruhé o tři minuty po té, kdy mu scházely milimetry k tomu aby prudkou přihrávku před brankovým územím usměrnil do sítě. V 88.minutě střídající Mayer prostrčil míč do pokutového území hostů na Janku a když se zdálo, že brankář hostů je překonán skončil míč ne v prázdné brance, ale na boční síti. V 90.minutě uvolnil Janka Vítovce a jeho dělovka skončila nad Valešovou brankou.

Branky : 12. Presl Petr, 19. Janka , 72. Rejko -  48. Špatenka Z.

Rozhodčí : Holeček, ŽK 1:2, diváků 140

S e s t a v y

Strážov : Javorský – Herlm, Čížek, Chaluš, Michel – Vítovec , Presl P., Matějka V. Matějka T.(34.Franc) – Janka, Rejko(74. Mayer)

Švihov : Valeš – Žák, Kudjak, Suchý, Flug, Špatenka Z., Brož, Biedermann(Vrba), Havlíček P., Čížek R., Oulík(Osvald)

Hrající kouč Strážova Petr Presl : „ Druhé domácí utkání ukázalo již větší rozehranost mužstva a k vidění bylo i několik pěkných fotbalových okamžiků přestože kádr máme stále oslaben o 3-4 hráče základní sestavy.Pokud se nám podaří v dalších zápasech vyvarovat některých hluchých pasáží v průběhu zápasů a jen o málo zvýšíme produktivitu při využívání vypracovaných brankových příležitostí, pak si myslím, že výsledky se dostaví.Jsem rád, že jsme toto utkání s nepříjemným soupeřem zvládli a posunuli se v tabulce na slušivější pozici.Hráčům pak musím poděkovat za přístup k utkání.“

 

Přeštice B – Hradešice  1 : 0 (0 : 0)

Smolný zápas pro hosty kteří si přijeli pro bod. Již po něm sahali, ale domácí byli proti a v 91.minuět po akci z rohového kopu strhli vítězství na svojí stranu.

Branky: Bešta; ŽK: 2:4, diváků: 100.

 

Železná Ruda – Zahoří 1 : 2 (0:1)

Branky: Loos - Milota, Šimek; ŽK: 0:1 , diváků 60

 

 

Tabulka po  16. kole

 

 

  1. Mochtín           16   9   5   2  31 : 21   32  (  8)

  2. Nýrsko            16  10   1   5  36 : 17   31  (  7)

  3. Dlouhá Ves        16  10   1   5  30 : 20   31  (  7)

  4. Strážov           16   8   0   8  23 : 23   24  (  0)

  5. Švihov            16   7   2   7  39 : 33   23  ( -1)

  6. Chlumčany B       16   6   5   5  26 : 31   23  ( -1)

  7. Hradešice         16   6   4   6  21 : 15   22  ( -2)

  8. Pačejov           15   6   4   5  22 : 21   22  ( -2)

  9. Předenice         16   4   6   6  30 : 28   18  ( -6)

 10. Záhoří            14   4   6   4  23 : 27   18  ( -3)

 11. Přeštice B        16   5   3   8  25 : 30   18  ( -6)

 12. Merklín           16   5   3   8  24 : 33   18  ( -6)

 13. SK St. Plzenec    16   5   2   9  25 : 32   17  ( -7)

 14. Železná Ruda      15   3   2  10  27 : 51   11  (-10)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku