Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 15. kolo 5 – 6.4. 2008

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

LÍDRA TABULKY PŘEVZAL MOCHTÍN

 

Nemilé překvapení připravil tým Okuly Nýrsko svým divákům v prvním jarním duelu na domácí půdě v podobě prohry předposledním celkem tabulky rezervou TJ Přeštice. Tato ztráta bodů znamená , že dochází ke střídání na čele tabulce, kde roli lídra převzala od Okuly Mochtín.

Nebezpečí ze sestupu z divize minimálně jednoho týmu z regionu do krajského přeboru zvyšuje hrozbu zvýšení počtu sestupujících z dalších krajských soutěží. Pohled na tabulku 1.B třídy sk.B ve které  bojují rovněž týmy z Pošumaví naznačuje, že se zde schyluje k velké bitvě o záchranu. Na úkor celků z Pošumaví získaly již šest bodů po podzimu předposlední Předenice, které po domácí výhře nad Ž.Rudou v tomto kole získaly tři body  ve Švihově. Po úspěšné podzimní sérii sedmi zápasů ztratil Tatran Dlouhá Ves v derby se Strážovem domácí neporanitelnost . Prohra v domácím prostředí je zvlášť překvapivá zejména po té, kdy v minulém kole dokázal přivést tři body ze Švihova.

 

 

 

 

Dlouhá Ves - Strážov  0 : 1 (0 : 1)

Josef Krůs

Hosté ze Strážova přijeli odčinit svůj neúspěch z minulého utkání v domácím prostředí a povedlo se jim to 100%.Již od prvních minut dávali jasně najevo,že si chtějí přivézt skalp z Dlouhé vsi.Po několika prvních minutách se hra vyrovnala, viděli jsme pár pěkných akcí,ale skončila až ta ve 43. min. bohužel v brance domácích.Postupného útoku využil Luděk Janka, který převzal pěknou přihrávku od Rejka.

Branky dosáhli hosté po předcházejícím postupném útoku vedeném po pravé straně a zaváhání domácí obrany.Druhý poločas byl herně vyrovnaný, ale do otevřené obrany zajížděli hosté velmi nebezpečně a dokázali si vytvořit více brankových příležitostí než domácí.K vyrovnání se domácí už nedostali a tak ze hřiště odcházelo 130 zklamaných diváků.Tak snad až příště.

Branky : 43. min. Janka Luděk ; Diváků : 130 ; ŽK : 4:1 (Valvoda,Rovňan Dušan, Pech, Frýda - Presl P.)

Sestava Strážova : Javorský – Michel, Čížek, Chaluš, Helm – Matějka V., Matějka T., Presl P., Vítovec – Rejko (70: Š.Presl), Janka

Hrající kouč Strážova Petr Presl : „ Po nevydařeném úvodním utkání jarní části na domácím hřišti s Hradešicemi, kdy v našem základním kádru  chyběli hned čtyři hráči a na vlastním výkonu byla zjevná nervozita hráčů plynoucí z nerozehranosti v přípravných utkáních, která´jsme absolvovali z různých důvodů pouze dvě, jsme v podobné situaci odjížděli i ke druhému utkání s ambiciózní Dlouhou Vsí. Do kádru se sice vrátil V.Matějka, ale L.Helm nastupoval se zdravotní indispozicí, takže jsem se opět obával o kvalitu herního projevu a také o výsledek.Naštěstí se všem hráčům, kteří nastoupili do utkání nedá upřít velká bojovnost a vůle po vítězství, což  nakonec vedlo k zisku důležitých bodů.Dokázali jsme pokrýt útočné snahy soupeře, jehož výkon myslím neodpovídal aktuálnímu postavení v tabulce a kdybychom sami lépe využili vytvořené brankové příležitosti, mohl být výsledek ještě lepší. Jenom střídající Štěpán Presl za 20 minut na hřišti nastřelil 2x tyč a 1x břevno domácí branky, kterou navíc nebezpečně ohrožoval i aktivní Janka a oba bratři Matějkové.Toto cenné vítězství přesto nepřeceňuji, důležité pro nás jsou hlavně domácí zápasy tzv."pro diváky" , které se nám zatím příliš nedaří. Chci věřit, že tem příští víkend se Švihovem bude z tohoto pohledu lepší.“

 

Hradešice – Merklín  3 : 1 (1 : 0)

František Melka

Utkání bylo sehráno na těžkém terénu a to silně ovlivnilo kvalitu hry. Domácí byli v prvním poločase lepším týmem a dostali se do vedení v 29.min, kdy se po centru od  J. Kopala  nemýlil před brankou osamocený M. Florián. Hosté ohrožovali branku domácích hlavně při standardních situacích, kdy se pokoušeli využít svých vysokých hráčů. Nejblíže ke vstřelení branky byli v 35.min, kdy trefil z přímého volného kopu tyčku domácí svatyně hostující Liška.

Druhý poločas byli hosté aktivnější, domácí zcela vyklidili střed hřiště, pouze bránili výsledek, ale hosté si z územní převahou nedokázali lépe poradit a na branku domácích téměř za celý poločas nevystřelili. Byli to domácí, kteří si i přes špatnou hru dokázali vytvořit několik velmi dobrých šancí. J. Kopal ze strany zásoboval své spoluhráče kvalitními centry, ale D. Novák z metru přestřelil a stejně dopadl i Z. Frančík. Opět D. Novák skvěle obešel dva obránce, udělal kličku i hostujícímu brankáři, ale jeho střelu z brankové čáry vykopl obránce. Na neproměňování šancí doplatili domácí v 77.min, kdy si nešťastně vsítil vlastní branku domácí obránce. Tato situace domácí probudila a v 85.min se opět ujali vedení, kdy se po pěkném centru od P. Křesáka trefil V. Kotiš.Vedení zvýšil v 88.min D. Novák, který přízemní střelou uzavřel účet tohoto ne příliš pohledného zápasu.

Branky domácích – 29. M. Florián, 85. V. Kotiš, 88. D. Novák -  77. P. Řezáč vlastní

Rozhodčí – Švantner; ŽK – 1:3

Trenér Sokola Hradešice František Melka :  „Dnes jsme doslova urvali tři body. Hra se nám nedařila, ale kluci makali až do závěrečného hvizdu a to se nakonec ukázalo jako rozhodující. Radost mám z toho, že se v obou zápasech trefili útočníci a že se snad dostáváme z té podzimní brankové mizérie. Dnešní zápas ale ukázal, že máme stále co zlepšovat.“

 

Mochtín – Železná Ruda  3 : 1 ( 1 : 0)

Šot Karel

Utkání bylo odehráno na hřišti ve Velkých Hydčicích a přineslo fotbal jen průměrné úrovně. Domácí Mochtín  měl trvalou  převahu, ale v koncovce byl hodně nepřesný. Hosté se soustředili především na obranu , podnikali jen ojedinělé  akce. Skóre otevřel dělovkou ze 25 metrů ve 40.minutě Černý. Stejný hráč pak v 60.minutě zvyšoval na 2:0 pro Mochtín. Hosté snížili na 2:1 v 72.minutě Greinerem, ale zápas nezdramatizovali. O tři minuty později totiž mochtínský Novák zvýšil na 3:1, další skvělé šance navíc tento hráč již neproměnil.

Branky : 40. a 60. Černý, 75. Novák – 72. Greiner.  

Rozhodčí: Král; ŽK 1:2.

 

Švihov  - Předenice 0: 3 ( 0: 1)

Branky: Mlnařík 2, Kasl; ŽK: 2:2; ČK: 0:1 ; diváků 50

 

Záhoří – Pačejov   - odloženo

 

Předseda Sokola Pačejov Tomáš Cihlář byl rozhodnutím, řídící komise  soutěže překvapen : „ Zapas Přijímáme toto rozhodnutí s určitými rozpaky.   U nás byl minulý týden daleko horší terén . Ve čtvrtek hřiště pod sněhem a v sobotu se hrály oba zápasy KS dorost i muži. . Pačejov a Záhoří leží vedle sebe a u nás je dnes hřiště úplně v pohodě /a to jsme vedle rybníku/ - v pátek se na něm plně trénovalo, dnes je úplně suché!  Bohužel nikdo nás nemůže obviňovat za to, pokud  si domníváme, že za tímto rozhodnutím  vidíme něco jiného … . Bohužel.!“

 

Nýrsko -  Přeštice B 0: 2 ( 0: 2)

Jiří Vondra st.

Do zápasu v Nýrsku kde hrálo mužstvo Přeštic o záchranu vstoupili aktivněji hosté. Dostávali se častěji do šancí a jenom výkon domácího gólmana držel nerozhodný výsledek. Další ránou do plánů Nýrské hry zasadil Pavlík, který se nechal vyloučit po dvou žlutých kartách. Hosté trestali těsně před odchodem do šaten. Nejprve se po zpětné přihrávce trefil přesně k tyči hostující Kuneš a ve 45. minutě po zaváhání brankáře Pudla zvýšil na 0:2 Bouc

            I ve druhé půli byli hosté lepší a vytvořili si i další šance, které zahazovali.  V 79. minutě měli i výhodu penalty, kterou však Kuneš zahodil, když přestřelil domácí branku. Domácí se přes veškerou snahu do šancí nedostali a snad tu jedinou domácí Bošek neproměnil. Hosté si tak zaslouženě odvážejí cenné tři body do bojů o záchranu v soutěži.

Střelci branek: 43. Kuneš, 45.Bouc

Rozhodčí:  Kříž Petr ; ŽK:  5:4 ; ‚CK :  1:0 (32. Pavlík po 2x ŽK)

Sestava Nýrsko:Pudlo – Bastl, Smolík(46. Vacovský), Bošek, Valenta, Šteiner, Šlehofer, Pavlík, Presl, Svoboda(46.Grolmus)(77.Flór), Korschinský.

 

Chlumčany B -  St.Plzenec 3: 2 ( 2: 1)

Branky: Majer 2, Vlček - Dolák, Vávro; ŽK: 4:2 ; diváků 150

 

 

Tabulka po  15. kole

 

 

  1. Mochtín           15   8   5   2  28 : 19   29  (  5)

  2. Nýrsko            15   9   1   5  31 : 15   28  (  4)

  3. Dlouhá Ves        15   9   1   5  27 : 18   28  (  4)

  4. Švihov            15   7   2   6  38 : 30   23  ( -1)

  5. Chlumčany B       15   6   5   4  24 : 28   23  ( -1)

  6. Hradešice         15   6   4   5  21 : 14   22  ( -2)

  7. Strážov           15   7   0   8  20 : 22   21  (  0)

  8. Pačejov           14   5   4   5  19 : 19   19  ( -2)

  9. Předenice         15   4   6   5  28 : 25   18  ( -3)

 10. Záhoří            14   4   6   4  23 : 27   18  ( -3)

 11. Merklín           15   5   3   7  22 : 30   18  ( -3)

 12. SK St. Plzenec    15   5   2   8  23 : 27   17  ( -4)

 13. Přeštice B        15   4   3   8  24 : 30   15  ( -6)

 14. Železná Ruda      15   3   2  10  27 : 51   11  (-10)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku