Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
DIVIZE - skupina A 18. kolo 29 – 30.3. 2008

 

D I V I Z E     

 

KLATOVY DOMA REMIZOVALY S TŘEBONÍ

YVETTA MUSÍLKOVÁ

Pouze s jedním bodem se museli spokojit fotbalisté Klatov v sobotu  po utkání třetího jarního kola divizní skupiny A. Se svými hosty z Třeboně totiž ve svém prvním letošním domácím vystoupení remizovali, přestože sobotní partii měli výborně rozehranou. Neproměnili ale několik šancí a ve druhé půli jim docházely síly. Jihočeši, kteří  útočí na čelo tabulky, zatímco Klatované mají sestupové starosti,  předvedli své kvality, byli   fotbalovější, určitě i důraznější v osobních soubojích. Přesto se jim gól ze hry  dát v Klatovech nepodařilo, velkou překážkou jim byl totiž také klatovský gólman Jarolím.     

 

KLATOVY -  TŘEBOŇ   1 : 1 (1 : 0)

Po oboustranně opatrném začátku v 6. minutě klatovský Beneš protáhl třeboňského brankáře Skálu. O tři minuty později  na druhé straně střílel hostující Dedaj, ale jeho pokusu chyběla přesnost. Poté měli častěji míč na svých kopačkách třeboňští fotbalisté, kteří se na delší chvíli usadili na polovině domácích, ale  vážněji bránu Klatov neohrozili. Jediným pokusem byla hodně nepřesná střela Voháka.  Pak se  chopili taktovky domácí. Do velice slibné pozice se dostal domácí Mužík, ale tutovku spálil, když z bezprostřední blízkosti přehodil nejen hostujícího gólmana, ale i bránu. Ve 39. minutě nedoskočil na centr Hanzlíka klatovský Beneš, výš a dřív u míče byly ruce třeboňského brankáře Skály. Závěr první půle se většinou odehrával na polovině hostů. Ve 44. minutě Šlechta našel  Hanzlíka a ten nezaváhal, poslal míč podél brankáře k tyči a na cestu do kabin k poločasové přestávce přidal hostům gól.

Hned po změně stran po minele hostujícího Kupky se ve velmi slibné pozici ocitl klatovský kapitán Zedník, ale míč poslal těsně nad růžek třeboňské svatyně. Ve 48. minutě dostal ideální přihrávky mezi dva klatovské obránce hostující Sedláček, ale klatovský gólman Jarolím svůj tým podržel. V 64. minutě stálo při domácích velké štěstí, protože míč  z kopačky kapitána Třeboně orazítkoval břevno klatovské brány. V 70. minutě  po chybách  ve středu hřiště musel hasit nebezpečí domácí brankář  a pokus jednoho z hostů vytáhl na roh.  Z něho nezapršelo a blízko ke gólu měl po dalším rohovém kopu hostující Kupka, jenomže brankář Klatov Jarolím byl včas na správném místě. V 75. minutě prověřil pozornost klatovského gólmana kapitán Třeboně Procházka. V 78. minutě zahrál v pokutovém území rukou domácí Šlechta a nařízenou penaltu hostující Vohák proměnil ve vyrovnávací gól.  Třeboňští měli poté herně navrch, ale skóre se už nezměnilo.

Poločas:  1:0. Branky:  44. Hanzlík – 78. Vohák z PK. Rozhodčí: Duchoň – Kalenda, Hasíková. ŽK: 2:2.  ČK: 0:0. Diváci: 320.

Sestava TJ Klatovy: Jarolím – Brejcha (75. Vítovec), Viktora, Hovorka, Cihlář, Šlechta, Kopp, Hanzlík (90. Rejthar), Mužík, Zedník, Beneš (66. Aubrecht).

V akci je klatovský Pavel Cihlář

Foto Yvetta Musílková

 

Zápas jsme měli výborně rozehraný. Škoda, lituje klatovský trenér

YVETTA MUSÍLKOVÁ

Především neproměněných šancí  litoval po remíze s Třeboní trenér divizních fotbalistů Klatovy Pavel Běloušek.

„Utkání jsme měli dobře rozehrané. Škoda, že své šance neproměnili Mužík a na začátku druhé půle Zedník. Myslím, že dvoubrankový náskok by vnesl do  naší hry klid,“ řekl klatovský kouč. „Hosté pak stupňovali tlak. My jsme věděli a byli jsme připraveni na jejich standardní situace, ať už házené, nebo kopané, které Třeboňští umí, ale bohužel z jedné takové došlo ke sporné situaci. Sudí odpískal ruku, nařídil penaltu a bylo vyrovnáno,“ ohlédl se Běloušek. Podle něj pak už jeho svěřenci neměli sil na zvrat. „Tak jsme zápas dohrávali na remízu,“ konstatoval. Ani kouč Běloušek nepřehlédl fakt, že  hráčům Klatov  ve  druhé půli viditelně ubývaly síly. „Je to tak,  ale hráli jsme tentokrát náročný styl, takový běžecký fotbal.  A to pak bylo na hráčích znát,“ dodal trenér, který musel  v dosavadních jarních ostrých bojích v sestavě dost improvizovat. „Po celou zimní přípravu se nám vyhýbala zranění i nemoci, ale týden před startem jarní části sezony se nám začala plnit marodka. Před prvním mistrákem se nám zranili dva hráči, Beneš si před tímto zápasem přišel jen jednou zaběhat, Brejcha byl také po nemoci, totéž Aubrecht. A to se projevilo,“ připomněl Běloušek.

Klatovský kouč zároveň vyzdvihl kvality sobotního soupeře . „Třeboň je pokaždé dobrá, hraje stabilně každou sezonu do pátého místa tabulky. Myslím, že jsme na hosty byli dobře připraveni. De facto jsme ze začátku zcela otupili jejich hru, škoda ale že jsme zhruba od 60. minuty od naší hry upustili. Jihočeši zvýšili tlak, přidali třetího útočníka, hráli to tak trochu vabank. My jsme technickými chybami hráčů lehce přicházeli  o balony, a tím pádem jsme si pak už nedokázali vypracovat žádnou šanci. Nedařilo se nám rozmělnit ani  zmírnit tlak hostů,“  vrátil se ještě k zápasu Běloušek, který chce co nejrychleji na sobotní duel zapomenout. „Musíme se soustředit na další boje. Musíme trpělivě sbírat bod po bodu,  a na konci se uvidí. Ale všem nám je jasné, že už je nejvyšší čas vyhrát a naplno bodovat. Situace, v níž  jsme, to vyžaduje,“ ví klatovský  lodivod.   

Klatovský Jaroslav Beneš (v červeném dresu) stíhá třeboňského kapitána Ondřeje Procházku.

Foto Yvetta Musílková

 

Odešli jsme fyzicky, konstatoval kapitán Klatov Zedník

YVETTA MUSÍLKOVÁ

Příliš do řeči nebylo po remízovém sobotním fotbalovém utkání divizní skupiny A kapitánovi TJ Klatovy Václavu Zedníkovi. Fotbalisté z Pošumaví si totiž v prvním letošním domácím vystoupení brousili zuby na všechny body. Svým plánům šli hodně naproti, především když se těsně před přestávkou ujali vedení. Ale houževnatí hosté z Třeboně dvanáct minut před koncem zápasu z pokutového kopu vyrovnali. 

„Je to obrovská  škoda, začali jsme velmi dobře, ale druhý poločas byl z naší strany špatný. Odešli jsme fyzicky, asi se teď projevují resty z přípravy. Tréninky v poslední době nebyly tím pravým ořechovým,“ konstatoval nespokojený kapitán TJ Klatovy  Václav Zedník. „I když Třeboň je kvalitním týmem, náskok, ač jen jednobrankový,  jsme mohli udržet. My totiž musíme v každém zápase co nejvíc bodovat, protože bohužel regulérně bojujeme o záchranu,“ dodal kapitán.

 

 

Strakonice – Horažďovice   0 : 0

Podrobnosti nedošly.

 

 

 

   Doubravka     - Bzová             3 :  1  (  2 :   0)

   Klatovy       - Třeboň            1 :  1  (  1 :   0)

   SK Strakonice - Horažďovice       0 :  0  (  0 :   0)

   Jankov        - Králův Dvůr       1 :  0  (  0 :   0)

   Domažlice     - T. Prachatice     1 :  3  (  1 :   1)

   SK Motorlet   - Vejprnice         0 :  0  (  0 :   0)

   FK Admira     - Votice            0 :  2  (  0 :   0)

   FC Písek      - Vikt. Žižkov B    1 :  1  (  0 :   0)

 

Tabulka po 18. kole

 

 

             1. Vikt. Žižkov B     18  13   2   3   41: 11    41  ( 14)

             2. Králův Dvůr        18  12   3   3   41: 16    39  ( 12)

             3. Votice             18  12   3   3   24:  8    39  ( 12)

             4. Třeboň             18  10   4   4   34: 22    34  (  7)

             5. SK Strakonice      18   8   3   7   28: 26    27  (  0)

             6. FC Písek           18   7   5   6   33: 28    26  ( -1)

             7. T. Prachatice      18   7   3   8   28: 29    24  ( -3)

             8. Bzová              18   7   2   9   28: 31    23  ( -4)

             9. FK Admira          18   7   2   9   25: 29    23  ( -4)

            10. Vejprnice          18   5   7   6   24: 22    22  ( -5)

            11. Domažlice          18   6   3   9   28: 35    21  ( -6)

            12. Horažďovice        18   6   3   9   15: 42    21  ( -6)

            13. Klatovy            18   6   2  10   30: 26    20  ( -7)

            14. SK Motorlet        18   5   5   8   21: 22    20  ( -7)

            15. Jankov             18   4   4  10   16: 38    16  (-11)

            16. Doubravka          18   2   3  13   17: 48     9  (-18)

 

 

 Další informace

 

» Los soutěže

» Střelci

» Tabulky celkem ...

» Všechny výsledky

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku