Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Jak dlouho ještě budou kluby riskovat ?

Jak dlouho ještě budou kluby riskovat ?

 

Fotbalové jaro  již klepe na dveře. Přestože  v tomto přípravném období dochází v rámci přípravy k sehrání celé řady přípravných(přátelských)  zápasů jejíž sehrání  mají kluby  hrající okresní soutěže řídícímu svazu za povinnost (viz rozpis soutěží) hlásit. Pokud vycházíme z praxe,  jen torzo z nich tak činí. Odpovědní funkcionáři klubů  tím riskují nejen v případě zjištění nehlášení zápasu  finanční postih, ale  pohrdají hlavně se zdravím hráčů v případě jejich zranění. Tato nehlášená utkání pokud v nich dojde k úrazů hráčů nemůže zdravotní pojišťovně řídící svaz  zranění  potvrdit, neboť o nich neexistuje zápis ! Když uvážíme že v dnešní době odeslání oznámení o konání utkání např.  elektronickou poštou, nebo nahlášení telefonem je otázka ztráty mnohdy ani ne jedné minuty , pak je to trestuhodné! V tomto případě riskují  také ti  rozhodčí nejen tím, že  tato nenahlášená utkání na požádání klubů řídí , ale i v případě, že za svojí činnost účtují odměnu a neexistuje o tom doklad (zápis o utkání založený u OFS) o výkonu této činnosti.

Do problémů by se mohli dostat i hráči, kapitáni či rozhodčí,  pokud v utkání dojde k vyloučení hráče a tak bychom mohli pokračovat.  Pokud zápis existuje a rozhodčí tento nezašlou , nebo nepředají na OFS Klatovy pak  může být vůči niž uplatňován disciplinární postih a ve výjimečných případech, které ale z praxe známe mohou být  i součástí případných soudních sporů . Nicméně  by to neměl být pro arbitry problém, neboť ve výše  paušální náhrady za řízení jakéhokoliv utkání  je mimo ošatného  také kalkulován předpokládaný výdej spojený s odesláním zápisu .

Všichni kterých se tento článek týká by neměli zapomínat na staré české přísloví :“Tak dlouho se chodí se džbánkem pro vodu , až se ucho utrhne. “…. . Je to jejich věc a kluby i rozhodčí, kteří jsou prodlouženou rukou fotbalového svazu se  sami mohli v uplynulém volebním období přesvědčit o tom, že disciplína a pořádek je nadále  hlavním krédem  staronového VV OFS Klatovy . Určitě nebudou funkcionáři svazu jezdit po regionu a hledat hřiště kde se hraje  a zda je tento duel hlášen a finanční postih  nic moc  neřeší.  Míček k řešení  tohoto problému je nyní na straně  klubů a rozhodčích.  

Pro  informaci čtenářů přinášíme torzo nahlášených utkání těch  klubů, kde  si uvědomují, že tam kde je disciplína, tam je i pořádek . Obrázek ať si po zkušenostech po následujícím víkendu udělá každý sám.

Přípravné  víkendové fotbalové zápasy  

8.3.

14:00

Neznašovy - Mochtín B

hřiště v Neznašovech

 

20:00

Sušice B - Hrádek

hřiště Strakonice  - UT

 

Klatovy B – Strážov

zrušeno, nehraje se

 

14:00

Žichovice - H.M.Boží

hřiště v Žichovicích

 

14:00

Janovice - Bezděkov

náhr.hř. u koupaliště

 

14:00

Vrhaveč  - Kolinec

hřiště ve Vrhavči

 

 

 

 

9.3.

14:00

Nalžovské Hory - Hradešice

hřiště v N. Horách

 

15:30

Všeruby - Strážov B

hřiště Kdyně

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku