Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
HRÁDECKÝ FOTBAL MÁ V POŠUMAVÍ SVÉ MÍSTO

HRÁDECKÝ FOTBAL MÁ V POŠUMAVÍ SVÉ MÍSTO

 

Hrádek má na fotbalové mapě v našem regionu významné místo. Pokud pomineme výsostního  postavení TJ Sušice  , pak Svatobor Hrádek vždy tvořil špičku ledovce tohoto sportu na Sušicku. I přes nesporný vzestup kopané v Žichovicích , v D.Vsi , v Nezamyslicích a K.Horách  má hrádecký fotbal stále dominantní fotbalové zázemí .

V Hrádku mají  za sebou bohatou historii ozdobené sportovními úspěchy a pestrou práci s mládeží . K dispozici mají dvě hrací travnaté plochy, na úrovni další zařízení spojené s potřebou provozování tohoto sportu a zkušený funkcionářský potenciál. Také zde však bojují nejen se soupeři , ale stále více jim stojí v cestě ještě silnější protivník a to s nedostatek hráčů. Ostatně to je problém i většiny dalších týmů nejen v Pošumaví , což je z důvodu poklesu populace v uplynulém desetiletí problém celospolečenský.

Nicméně  jarní sezóna tento problém nevyřeší, ale i ta už může naznačit,   jak se v Hrádku s tímto problémem průběžně vypořádávají.  První tým mužů bude usilovat o vylepšení  svého postavení v okresním přeboru , neboť se sedmým místem určitě v tomto klubu nevládne příliš spokojenost . Vrásky navíc po podzimu přibyly i u B týmu , který ve III.třídě přezimoval na předposledním místě a na jaře ho  čekají záchranářské práce. 

Největší naděje v Hrádku již třetí rok dávají do dorosteneckého týmu , který patři v posledních létech v této kategorii v okresním přeboru mezi absolutní špičku.  To ostatně potvrdili podzimním prvenstvím v tabulce. Na podzim hrádečtí dorostenci vyhráli všech osm zápasů  a pětibodovým náskokem mají nakročeno k postupu do krajské soutěže.

V krajské soutěži dorostenci Hrádku  pravděpodobně vystřídají jejich klubové žáky. Ti na své první vítězství v krajské soutěži po třinácti odehraných podzimních zápasech  stále čekají a hubený tříbodový zisk za tři remízy nestačí  na víc než na  poslední místo a to určitě na  záchranu stačit nebude.

Víkendové výsledky Svatoboru Hrádek:

Muži : Hrádek – Svéradice   1 : 3 (1 : 0) . Branky : Holeček V – Makovec S. 2, Prokopec; rozhodčí Abraham.

Dorost :Hrádek – Pačejov   2 : 5 (0 : 3) Branky: Schvelch, Schmirler D. -  Kolářík 2, Cihlář, Štěpán, Melka V.

Žáci : Hrádek – Staňkov   2 : 5 .Branky za Svatobor : Kupka a Halas.

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku