Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Rozhovor se znovu zvoleným předsedou OFS Klatovy Janem Červeným

Znovuzvolený předseda OFS Klatovy Jan Červený říká k problematice korupce ve fotbalu: JSEM ZASTÁNCEM RÁZNÉHO ZÁKROKU

 

RADMILA NAGOVSKÁ

 

Po opětovném zvolení do funkce předsedy Okresního fotbalového svazu Klatovy jsme Janu Červenému položili několik otázek.

Byl jste jediným kandidátem, přesto čekal jste, že získáte všechny hlasy?

V minulém volebním období jsme odvedli kus práce, doufal jsem, že i k tomu jednotlivé oddíly přihlédnou při volbě. Rozhodně jsem ale nečekal, že získám všechny hlasy.

Když se ohlédnete za uplynulým volebním obdobím, co se podařilo a o co naopak chcete v budoucnu usilovat?

Výkonný výbor pracoval velmi dobře. Cíle, které jsme si dali na začátku minulého volebního období, jsme na 90 procent splnili. Uděláme všechno proto, abychom i ten zbytek dovedli do úspěšného cíle. Hlavním cílem do nového období bude hledání nových fotbalových rozhodčí, kteří by posílili současné řady, a pokračovat ve spolupráci se všemi fotbalovými oddíly, která byla už v předchozím období na velmi dobré úrovni.

Z pozvaných 50 delegátů nepřijeli pouze zástupci Železné Rudy a nahlas se zde hovořilo o tom, že jejich absence nebyla první...

Muži ze Železné Rudy hrají na úrovni kraje, na okresní úrovni tam jsou žákovské týmy. Bývala s nimi dobrá spolupráce, nevím, z jakého důvodu náhle přestala. Každopádně si myslím, že odmítání komunikace je k jejich škodě.

Hodně se hovoří o korupci ve fotbale. Jaký by byl z vašeho pohledu recept na vymýcení?

Na 100 procent jsem přesvědčen o tom, že v klatovském okrese korupce není. Alespoň jsem nedostal žádnou indicii. Pokud by však k něčemu podobnému došlo, jsem zastáncem rázného a okamžitého zákroku, nejlépe soudní cestou.

Už delší dobu se na Klatovsku potýkáme s nedostatkem rozhodčích pro fotbalové soutěže. Co je příčinou?

Je to taková bolest našeho fotbalového svazu – noví lidé o tuto činnost nemají zájem. Chceme však ve spolupráci s jednotlivými fotbalovými oddíly tento stav změnit, uspořádat větší nábor a více přesvědčovat. Bylo by to ku prospěchu nejen fotbalového svazu, ale hlavně pro jednotlivé oddíly, které by měly pro fotbalové utkání od mládežnických družstev až po dospělé zajištěny kvalitní rozhodčí.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku