Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 13. kolo 10.-11.11..

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

PODZIM POSLEDNÍM KOLEM NESKONČIL

 

Víkendové třinácté kolo mělo být tečkou za podzimní částí 1. B třídy. Nepřízeň počasí a následně nezpůsobilý terén  způsobilo odložení ostře sledovaného derby ve Švihově . Hostující Hradešice jen musely vyslechnout konečný verdikt rozhodčího tohoto duelu Kulhánka, který neuznal hrací plochu jako způsobilou ke hře a zápas se bude dohrávat v náhradním termínu. Až po jeho odehrání můžeme dělat končený účet podzimní části krajské soutěže , které v posledním kole  bylo ve znamení derby týmů z Pošumaví.

O tom, že se v Pačejově bude hrát fotbal rozhodl až rozhodčí po důkladné obhlídce hrací plochy.  Utkání Pačejov – Železná Ruda se nakonec hrálo na samé hraně regulérnosti, za husté chumelenice a ve sněhové břečce. Zní to až neuvěřitelně, ale i v těchto krajních podmínkách se hrál velmi pěkný fotbal, který se celé stovce věrných fanoušků musel líbit a pošumavské derby  skončilo vítězstvím 3:1  domácích, kteří tak úspěšně zakončili svoje podzimní působení v roli nováčka 1.B třídy.

Závěr sezóny nevyšel Mochtínu. Tým který za určitých předpokladů výsledků posledního kola mohl přezimovat na čele tabulky prohrál ve Starém Plzenci se soupeřem , který byl k poražení. Bez gólů se ale nevyhrává. Domácím  hráčům stačily k vítězství čtyři střely na branku. Hosté jich měly daleko více ,chybělo však větší štěstí a přesnost v zakončení.

Poslední derby se hrálo v neděli ve Strážově , kde domácí tým hostil lídra tabulky z Nýrska. Výsledek tohoto derby  hraném na terénu, který byl na hranici regulérnosti  ovlivnila některá kontroverzní rozhodnutí arbitra tohoto duelu. Nevyloučení hráče hostů za zmaření brankové příležitosti ještě zvýrazněná faulem bez míče ,dodatečné uznání vyrovnávající branky hostů či ponechání situací které volaly potrestání  kartami obou barev.To vše se bude táhnout jako černá niť za výsledkem tohoto derby a je jen otázkou, zda takové vítězství může hosty těšit. Nicméně kdo by měl zpytovat  svědomí je  rozhodčí. Hráči obou týmů podali obětavý výkon a za podmínek který jim umožnil terén bojovali o důležité body. Hráli to co jim rozhodčí dovolil …

 

 

 

Švihov  - Hradešice - nehráno

Rozhodčí Kulhánek  neuznal hřiště ve Švihově  způsobilé ke hře.

 

 

Pačejov - Železná Ruda 3 : 1  (1 : 0)

Tomáš Cihlář

Na těžkém terénu se totiž rodila jedna šance za druhou. Domácí si jich vytvořili podstatně více a hosté mohou být nakonec rádi, že inkasovali jen třikrát. Skóre otevřel ve 26.minutě Jiří Mrázek hlavou po rohovém kopu. Hosté srovnali v 58.minutě Kroupou z pokutového kopu. Domácí však dokázali vzápětí strhnout vedení zpět na svou stranu brankou Josefa Ticháčka v 62.minutě. Týž hráč pečetil naprosto zasloužené vítězství domácích v 88.minutě. Večerní dokopná tak dostala ten nejlepší vklad v podobě tří bodů.

Branky : Ticháček  2,Mrázek -   Kroupa(PK) ,

Rozhodčí Walter, 100 diváků, ŽK 1 : 2

Sestava domácích: Boř  - Fiřt , Hlaváč , Polena , Pavelec, Hlůžek , Bokr , Ticháček , Mrázek , Brůha , Marek. Střídali: Korda - Zajíc - Barborka

Trenér: Cikán

 

Dlouhá Ves – Předenice  2 : 1 (2 : 1)

Josef Krůs

Celý zápas probíhal za stálé převahy domácích.Paradoxně se hosté ve 21.min.dostali do vedení z přihrávky z vlastní poloviny až do pokutového území domácích,kterou dobře zpracoval  hostující útočník a v klidu poslal míč vedle domácího brankáře.Z vedení se hosté ovšem dlouho neradovali.Minutu na to se Dušan Rovňan bezvadně uvolnil v pokutovém území a s jistotou zkušeného fotbalisty vyrovnal.Na 2 : 1 ve 38.min. zvýšil domácí Fr.Keila,který po pěkné kombinaci  a rychlém protiútoku pravé strany obdržel přesnou přihrávku.

Celý zápas byl hrán za velmi nepříznivého počasí,kdy hráči bojovali více s terénem než se soupeřem.Zde je třeba pochválit i hráče hostů a rozhodčího zápasu za to,že se všichni zasloužili o dobrý a bezpečný průběh zápasu a nedošlo ke zranění. I když to byl zápas neproměněných šancí ze strany domácích,je třeba všem hráčům a trenérovi poděkovat nejen za dnešní zápas,ale i za úspěšný celý podzim.

Branky : 22.Dušan Rovňan, 38.Frant.Keila -  21..Pavel Gudač

Rozhodčí:  Sladký, diváků 50, ŽK 0:3.

 

St.Plzenec  - Mochtín 2: 0 ( 1: 0)  

Karel Šot

Domácím  hráčům stačily k vítězství čtyři střely na branku. Hosté jich měly daleko více ,chybělo však větší štěstí a přesnost v zakončení. Od 43.minuty hrál Mochtín po vyloučení domácího hráče  přesilovku, měl výraznou až drtivou převahu, ale gólu se nedočkal. Naopak v 86.minutě domácí tým po brejkové akci Taušem pojistili svojí výhru druhým gólem .

Branky: Kopalík, Touš; ŽK: 0:4; ČK: 1:0 , diváků  40

Rozhodčí: Maroušek

 

Strážov – Nýrsko  1 : 2  (0:0)    

Derby se hrálo  na hrací ploše která byla na hranici regulérnosti . V 9.minutě poslal míč před branku hostů Janka a ten jen o vlásek na malém vápně v gólové pozici Majer minul. V 15.minutě Smolík našel na hranici pokutového území Václava Matějku a ten pálil těsně vedle pravé tyče branky Okuly. Ve 23.minutě po spolupráci Majera s Jankou zakončoval  V.Matějka a jeho střela tentokráte skončila nad brankou. Ve 29.minutě stálo při hostech štěstí, když střelu na jejich branku nadzvedl jeden z obránců hlavou a padající míč do  branky se odrazil od břevna. Hosté rychlým přechodem z obrany do útoku byli stále nebezpečnější a dali příležitost k vyniknutí  brankáři domácích Francovi, V závěru první půle si vytvořili šanci hosté, ale tu hasil v hodině dvanácté domácí kapitán Presl. Ve 45.minutě poslal míč za obranu  hostů Vítovec na Majera , jeho sólový nájezd  zastavil gólman hostů pádem pod nohy.

Tři minuty po přestávce otevřel skóre tohoto duelu šli domácí do vedení. Agilní Janka unikl po levé straně , poslal střílený centr před branku a Vítovec prostřelil  brankáře Okuly 1:0.  V 56.minutě mohl zvýšit Majer, ale souboj s brankářem vyhrál strážce svatyně hostů. V 60.minutě  došlo k jednomu z klíčových situací tohoto derby. Domácí Smolík si na polovině hostů za středovým kruhem obhodil hráče soupeře a před sebou měl již pouze brankáře Okuly. Hostující  Korschinský neváhal a podražením ze zadu v době kdy již míč nemohl zasáhnout faulem gólovou příležitost domácímu hráči tím zmařil.  Místo nekompromisního rozhodnutí v duchu změní pravidel , udělení červené karty si rozhodčí Blaheta  zahrát roli milostivého a ukázal pouze provinilci pouze ŽK. Domácí kteří museli čelit přibývajících ofenzivních nájezdů na jejich branku však nechtěli bránit jednobrankový výsledek a rychlými brejky si dokázali vytvořit další brankové příležitosti. Po gólu volaly sólové nájezdy  Janky a Majera , které vždy skončily na strážci svatyně hostů. V 79.minutě míč  z kopačky Steinera  mířil pomalu do prázdné  branky domácích, který na poslední chvíli odvracel domácí obránce mimo branku. Rozhodčí nejdříve zcela jasným pokynem opakovaně ukázal „hrajte dál“ , aby po dalších dvaceti vteřinách branku Okule uznal! Jak mohl rozhodčí uznat branku , když v té době byl ve středovém kruhu na polovině domácích a z tohoto postavení nemohl vidět  přejít brankovou čáru , která ani po 80.minutách hry v rozbahněném trávníku vidět nebyla  , to ví jen arbitr od sám. V neurovnaném závěru se v 87.minutě  vtipně uvolnil v pokutovém území Strážova kapitán hostů Steiner a rozladěný tým domácích lovil míč ze své sítě podruhé, když tato branka hostů byla brankou vítěznou.

Branky: Vítovec – Stainer 2, diváků  100

Rozhodčí: Josef Blaheta z Klatov.      

Sestava  Strážov : Franc - Michel, Presl Čížek Helm, Matějka V.,Matějka T., Smolík, Vítovec, Janka, Mayer

Prezident  SK Strážov  Josef Soušek : „Zde již jsou jakákoliv slova zbytečná. Za těchto okolností kdy si s námi hrají rozhodčí jako s loutkami jsem rozhodnut s fotbalem skončit. To již  nemá se sportem co společného“. 

 

Merklín  - Chlumčany B 2: 2 ( 2: 1)  

Branky: Bešta, Liška - Maier, Matoušek; ŽK: 2:2; ČK: 1:0 , diváků  50

 

Přeštice  B  - Záhoří 2: 3 ( 1: 1) 

Branky: Bulias, Homr - Jiránek, Šimek, Švec; ŽK: 3:4; ČK: 1:1 , diváků  50

 

Tabulka po  13. kole

 

 

     1. Nýrsko            13    9  0   4   31: 13   27  (  6)

     2. Dlouhá Ves        13    8  1   4   25: 16   25  (  4)

     3. Mochtín           13    6  5   2   23: 18   23  (  2)

     4. Švihov            12    7  1   4   36: 24   22  (  7)

     5. Chlumčany B       13    5  5   3   20: 24   20  ( -1)

     6. Pačejov           13    5  4   4   19: 17   19  (  1)

     7. Strážov           13    6  0   7   19: 19   18  (  0)

     8. Záhoří            13    4  5   4   22: 26   17  ( -4)

     9. Merklín           13    5  2   6   21: 27   17  ( -1)

    10. SK St. Plzenec    13    5  1   7   20: 23   16  ( -2)

    11. Hradešice         12    4  3   5   14: 12   15  ( -6)

    12. Předenice         13    2  6   5   19: 25   12  ( -6)

    13. Železná Ruda      13    3  2   8   26: 42   11  (-10)

    14. Přeštice B        13    2  3   8   20: 29    9  ( -9)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku