Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Zkušený funkcionář , trenér mládeže a dlouholetý hráč si klade otázku : Fotbal není hra ?

      Fotbal není hra?

 

     Dne 3.11.2007 jsem vyjel jako fanoušek Startu VD Luby na mistrovské utkání do Křimic. Musím předeslat, že jsem 25let hrál fotbal a 30let lední hokej a navíc jsem působil jako rozhodčí v ledním hokeji a vím, že to rozhodčí nemají lehké a tím pádem se jich i svým způsobem zastávám. Během vteřiny musí rozhodnout a ne vše je dobře je vidět. Obdobným způsobem jsem reagoval i v prvním poločase a krotil jsem své spolufanoušky, když pan rozhodčí odpískal i trochu spornou penaltu proti hostujícímu mužstvu. Zpozorněl jsem v okamžiku, když do konce normální hrací doby prvního poločasu  zbývaly 2min. a řítící se dva hostující utočníci na domácí branku byli zastaveni hvizdem ukončující poločas.

     V tu chvíli nešlo o chybu, ale záměr! Po poločasovém stavu 2:1 pro domácí začal 2 poločas v podobném duchu. Stala se ovšem chyba, kapitán hostujícího mužstva si „dovolil“ po slalomu dát v 65min. vyrovnávací gól. Pro pana rozhodčího nastalo drama. Od tohoto okamžiku si,na můj popud,  dala moje žena práci a poměr odpískaných faulů do konce utkání zaznamenávala a poměr byl zajímavý 4:21. Že by ti „zli“ hosté tak faulovali a nebo to vše fauly nebyly? Na to může odpovědět jen pan rozhodčí a jeho svědomí. Sedm minut před koncem dostal domácí hráč přihrávku do pokutového území a po střele mimo branku upadl. K úžasu, i domácích fandů, se pískala penalta. Zajímavý okamžik nastal i  následně. Po zakopnutém míči na branku hostujícího mužstva šel do souboje v malém trestném území jedinný domácí hráč a hostující brankář, ale ten měl nohu výš než útočník a ten se skolil jako podťatý. Hra pokračovala dále, ale domácí fanoušci divoce upozornili, že není něco v pořádku. Po konzultci s prvním asistentem byl vyloučen hostující brankář za faul v nepřerušené hře. Už ani domácí hráči nechtěli, dle mého názoru, opravněnou penaltu proti hostujícímu mužstvu. Proč ne? Třetí penalta by asi byla už moc, vždyť zbývaly jen 2 min a ty se nechají již ohlídat. (Nastavena nebyla ani minuta.)        

     Ať mi někdo kompetentní vysvětlí, že např. při evidentním faulu na hostujícího brankáře, který uznal i danný „objektivní“rozhodčí byl jím komentován:“ Hraj máš výhodu.“ Jak je možné, že je někdo vyloučen za faul hned za čevenou kartu v pokutovém území a přitom není kopána penalta! Že by svědomí? Úsměv pana rozhodčího po konečném hvizdu na domácí střídačku byl jedinný, ale výmluvný. Byla to šichta a dal jsem do toho vše! Co je platná omluva exreprezentanta pana Vonáška, fotbalová spravedlnost dostala za uši!

 

 

 

                                                                                                           Ing.Karel Kalaš

                                                                                                           trenér mládeže Start VD Luby





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku