Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 10. kolo 20.-21.10

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

NÝRSKO SE VRACÍ NA ČELO TABULKY

 

Po jarní prohře se Záhořím v  domácím prostředí neuspěl dosud vedoucí tým tabulky Švihov ani v podzimním vzájemném  duelu na hřišti soupeře . Záhoří předvedlo svůj  nejlepší podzimní výkon  a přerušilo úspěšnou sérii pěti utkání  lídra tabulky . K  jarní výhře ve Švihově přidalo  Záhoří i vítězství doma a značně zamotalo  situaci na čele tabulky, když se na Švihov bodově dotáhl  úspěšnou šňůrou 13 získaných bodů v řadě Sokol  Mochtín. Mochtínský tým byl i úspěšný v tomto kole  a i po v derby se Strážovem  si udržel na domácím hřišti podzimní neporazitelnost . Nutno dodat, že jim k plnému bodovému zisku pomohli výrazným způsobem hosté sami. Úvodní si  branku dali vlastní  a po té kdy inkasovali podruhé si ještě podrazili nohy tím,  že od 34.minuty dohrávali o deseti bez vykartovaného Václava Matějky.  Ani chladné a sychravé počasí neodradilo věrné příznivce pačejovské kopané , aby přišli povzbudit domácí borce. Ti se jim odvděčili  a vítězstvím nad přeštickou rezervou ukončili nepříznivou sérii 3 porážek v řadě.  Nejspokojenějším týmem po tomto fotbalovém víkendu bylo Nýrsko, které se po těsné výhře nad Hradešicemi vrátilo zpět na čelo tabulky. Na opačném konci zůstává nadále Železná Ruda která doma neuspěla ani proti hostům z Merklína. 

 

 

Mochtín – Strážov  2 : 0 (2 : 0)

Derby tradičních soupeřů 1.B třídy mělo jen průměrnou úroveň. Hosté  nastoupili v oslabené sestavě bez obou krajních obránců Helma a Michela ,  ale byli to oni kteří v úvodu utkání tahali za delší provaz, ale  ze svých šancí nic nevytěžili. Pak ale přišly akce domácích hráčů, které rozhodly o výsledku. Ve 13.minutě poslal hlavou do vlastní sítě hostující Paleček. O pět minut později zvýšil na 2:0 pro Mochtín Břečka, Hosté navíc od 34.minuty hráli bez vyloučeného Václava Matějky (2 ŽK), se jejich šance na úspěch ještě snížily. Přesto ve zbytku utkání i v oslabené sestavě, když hráli bez krajních obránců Michela a Helma odehráli vyrovnanou partii. Šanci na korigování výsledku měl Janka , naopak zvýšit mohli  vedení domácích Mareš a Novák, skóre se však nezměnilo.

Branky: 13. vlastní(Paleček), 18. Břečka;

Rozhodčí Havel ; ŽK: 5:4; ČK: 0:1 ; diváků 80

Sestava  hostů: Franc,Paleček,Presl P. Čížek,Chaluš,Matějka V., Matějka T., Smolík, Vítovec, Janka, Mayer ( 75. Presl Š. )

Hrající trenér Strážova Petr Presl : „Opět jsme měli od začátku navrch ve hře i v počtu brankových šancí, tradičně však bez efektu. Bez stabilních krajních beků jsme nedokázali uhlídat křídelní útočníky  a dovolili jsme soupeři  získat dvoubrankové vedení. Po zbytečném vyloučení V.Matějky ve 34.minutě se hra vyrovnala a do poločasu se již výsledek neměnil. Po přestávce jsme se snažili v deseti hru vysunout, ale kromě několika slibných situací ( včetně brejků) se nám nedařilo žádnou proměnit. Naopak do otevřené obrany podnikali protiútoky domácí.V průměrném utkání jsme se v podstatě porazili sami !“ 

 

Záhoří  - Švihov 3: 1 ( 1: 0)  

Filip Pelouch

V souboji s vedoucím celkem soutěže jsme po nejlepším výkonu podzimu jednoznačně a zaslouženě vyhráli a ukončil tak sérii tří porážek. Soupeře jsme předčili zejména aktivním pohybem, přesnou rozehrávkou, důrazným napadáním a konečně jsme i proměňovali šance. První gól nadprůměrného zápasu vstřelil v 15. minutě V. Švec, který si naběhl na Kovářův roh na bližší tyč. I v dalším průběhu jsme byli aktivnější a branku nejčastěji ohrožoval svými střelami ze střední vzdálenosti M. Švec, ale brankáře nepřekonal. Hosté si za první poločas vypracovali jen jedinou šanci, když se po Šampalíkově chybě v rozehrávce útočník hostů dostal před Pechra, ale ten mu zmenšil střelecký úhel a střelu vyrazil. Po přestávce začali aktivněji hosté, ale góly padaly na druhé straně. V 55. minutě jsme předvedli ukázkový brejk, na jehož konci V. Švec obešel obránce a přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Již o minutu později se P. Milota uvolnil ve vápně a přesnou střelou přidal třetí gól. Hostům se podařilo snížit po rychlém brejku v 68. minutě, když hlavou pohodlně skóroval Osvald. Po inkasovaném gólu jsme si vypracovali další šance, ale ani V. Švec ani Jiránek samostatné nájezdy neproměnili a tak v nastaveném čase mohli snížit hosté. Jinak vynikající rozhodčí Reznichenko posoudil Pelouchův čistý skluz jako faul, ale nařízenou penaltu zahrával hostující hráč dloubákem doprostřed, kde si Pechr zkušeně počkal.

Branky: 15. a 55. Švec V., 56. Milota P. - 68. Osvald

ŽK: 2:4

Sestava Záhoří : Pechr - Michálek - Šampalík, Pelouch, Prokopius - Jiránek, Kovář, Švec M., Milota J. - Milota P. (Šimek), Švec V.

 

Pačejov  -  Přeštice B  2 : 0  (0 : 0)

Cihlář Tomáš

Přes chladné a sychravé počasí přišla do ochozů pačejovského fotbalového stánku na utkání 10.kola 1.B třídy celá stovka věrných fanoušků, zvědavých na to, zda domácí ukončí nepříznivou sérii 3 porážek v řadě. Domácí vlétli do utkání ve velkém stylu a prakticky celý poločas se hrál na polovině hostů. Bohužel v první pětačtyřicetiminutovce hráči Pačejova předvedli doslovný festival neproměněných gólových šancí. Hosté ani jednou neohrozili Bořovu branku. Po změně stran se pokračovalo ve stejné režii. V 50.minutě Zdeněk Marek nastřelil jen břevno prázdné branky. Střeleckou smůlu nakonec protrhl Jiří Mrázek, který hlavou proměnil přesný centr Josefa Ticháčka.  Teprve poté hosté zvýšili svou aktivitu. Napomohlo jim k tomu i zbytečné Ticháčkovo vyloučení po druhé žluté kartě v 70.minutě.  Do vyložených šancí se však nedostávali. V 90.minutě se poměr sil na hřišti vyrovnal a v již nastaveném čase v 92.minutě našla přesná přihrávka Ondřeje Hromádky těsně předtím střídajícího dorostence Jana Zajíce, který dal výsledku konečnou podobu. Vítězství domácích bylo plně zasloužené. Utkání dobře řídil rozhodčí Sladký z Heřmanovy Huti.

Branky : Mrázek Jiří, Zajíc Jan

Rozhodčí Sladký, 100 diváků, ŽK 4:4, ČK 1:1

Sestava domácích:Boř - Polena - Hlaváč - Pavelec - Hromádka - Bokr - Fiřt - Marek - Barborka - Ticháček – Mrázek. Střídali: Korda, Hlůžek, Zajíc

 

Chlumčany "B" - Dlouhá Ves  2 : 1 (1 : 0)

Po čekací době se losovalo a rozhodovat zápas začal divák,který přijel s hosty.Dodatečně byl povolán rozhodčí,který po 10 minutách převzal zápas a dovedl ho do konce.

Branky: Souček 2 – 55. Keila; ŽK: 2:1

 

Ž.Ruda  - Merklín 3 : 4 ( 1: 3)  

Branky: Duda, Greiner, Trejbal - Liška J. 2, Fořt, Liška M.; ŽK: 2:3 ; diváků 70.

Podrobnosti nedošly.

 

Nýrsko - Hradešice  1 : 0 ( 0: 0) 100 

Branky: Presl; ŽK: 2:2; diváků 100

Podrobnosti nedošly.

 

Předenice -  St.Plzenec 3: 1 ( 1: 0)  

 

Tabulka po  10. kole

 

 

     1. Nýrsko            10    7  0   3   26:  8   21  (  3)

     2. Švihov            10    6  1   3   28: 20   19  (  7)

     3. Mochtín           10    5  4   1   19: 14   19  (  1)

     4. Dlouhá Ves        10    5  1   4   19: 15   16  (  1)

     5. Chlumčany B       10    4  4   2   16: 15   16  ( -2)

     6. Pačejov           10    4  3   3   15: 13   15  (  0)

     7. Strážov           10    5  0   5   16: 16   15  (  3)

     8. Merklín           10    5  0   5   17: 21   15  (  3)

     9. Hradešice         10    4  2   4   13: 10   14  ( -1)

    10. Záhoří            10    3  4   3   17: 20   13  ( -5)

    11. SK St. Plzenec    10    3  1   6   16: 19   10  ( -2)

    12. Předenice         10    2  4   4   17: 23   10  ( -5)

    13. Přeštice B        10    2  2   6   15: 22    8  ( -4)

    14. Železná Ruda      10    1  2   7   20: 38    5  (-13)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku