Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 9. kolo 13.-14.10.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

ŠVIHOV USTÁL DERBY A STÁLE VEDE

 

Největším magnetem 9.kola 1.B třídy skupiny B bylo derby ve Švihově . Duel domácích kteří  se po minulém kole probojovali do čela tabulky  s třetím  v pořadí  Sokolem Mochtín dával hostům v případě vítězství se bodově na domácí v tabulce dotáhnout. Nakonec přišlo k jiné variantě a tím byla dělba bodů což znamená, že se domácím nová  role lídra tabulky zalíbila a zůstane jim tato role minimálně do příštího kola . Tatranu Dlouhá Ves se vyplatil příchod nové posily Davida Róna  , který se dokáže prosadit v koncovce . Ostatně další hattrick si připsal tento hráč na úkor  hostů ze Záhoří a přispěl tak ke čtyřbrankovému vítězství Tatranu na domácím hřišti. Čtyři branky padly rovněž do sítě branky  chlumčanské rezervy v Hradešicích . Domácí po výhře v Záhoří dalším tříbodovým ziskem dali tak z části zapomenout na předcházející sérii tří porážek , které je stáli cenné body a také  ztrátu pozic z čela tabulky. Kalich hořkosti po minulé porážce doma se Strážovem si vypil až do dna nováček z Pačejova , když v Meklíně prohrál vlastní brankou ! Další zajímavé derby se hrálo v neděli ve Strážově. Hostující Železná Ruda vůbec nepůsobila jako tým,který je na posledním místě tabulky. Jejich rychlonozí útočníci dokázali zaměstnat celou obranu domácích . Obrat po přestávce kdy domácí prohrávali 1:2 nastal až příchodem Broňka Mayera, kterému stačilo devět minut na to, aby svým čistým hattrickem zabezpečil pro svůj tým obrat skóre a má lví podíl na tom, že body zůstaly ve Strážově. Další  útok na čelo tabulky po klopýtnutí v minulém kole v Chlumčanech udělala Okula Nýrsko . Vysokou výhrou 7:0 doma nad  TJ Předenice  se dostala na druhé místo ze kterého ztrácí na vedoucí Švihov pouhý bod.

 

 

Dlouhá Ves – Záhoří  4 : 0 (2 :0)

Josef Krůs

Do 30.min. vyrovnaný zápas s gólovými šancemi na obou stranách.Posledních 15.min.už patřilo domácím.Viděli jsme pěkné fotbalové akce s dobrou kombinací.Domácí z tohoto tlaku vytěžili několik rohových kopů při nichž se vyznamenával brankář hostů.Zlikvidoval hlavičku stopéra J.Šebelíka a ještě před tím střelu T.Frýdy,který se dostal sám před branku po pěkné kolmé přihrávce.Další rohový kop už domácí zužitkovali.Hlavou se trefil nejlepší střelec domácích D.Rón.Minutu na to,po zaváhání hostů ve středu pole všechny překvapil umístěnou střelou k pravé tyči z dobrých 30 m F.Keila.Byl to důležitý gól do šatny ve 43.min.

Ve druhém poločase hosté zvýšili aktivitu a měli dobré střelecké šance,ale dnes se jim střelecky vůbec nedařilo.Ani z vyložených akcí neskórovali.Na tom měl ovšem i velký podíl brankář domácích,který podává velmi dobré výkony a střelce soupeřů už v několika zápasech po sobě přivádí k zoufalství.Hosté hru otevřeli ve snaze o zkorigování nepříznivého výsledku.Toho využili domácí a D.Rón opět předvedl své fotbalové umění a inteligenci a vsítil ještě 2 branky.Jednu z přihrávky do otevřené obrany a druhou po pěkné individuální akci na brankové čáře,kdy obelstil 2 obránce soupeře a technickou střelou z blízka skóroval vedle brankáře. Pochvalu si zaslouží i celá obrana domácích včele s nestárnoucím Jardou Šebelíkem.

Branky : 42.,75.a 89. David Rón , 43. Keila

Rozhodčí : Štěpán Zdeněk; ŽK 3:3; diváků 130

 

Hradešice -  Chlumčany B 4:0 (1:0)  

František Melka

Domácí šli od úvodního hvizdu za vítězstvím, zatlačili soupeře na jeho polovinu, ale v úvodu utkání se opět trápili v koncovce. Velmi blízko gólu byl P. Lávička a také J. Kopal, ale brankář hostů vždy perfektně zakročil. Hosté ohrozili branku domácích jen v 15.min, kdy velmi dobře vystřelil jejich útočník, ale také domácí brankář byl na svém místě. Vedení se domácí ujali ve 30.min, kdy se poprvé v zápase prosadil M. Florián.

Druhý poločas začal pro domácí velmi dobře, protože už ve 46.min zvýšil na 2:0 F. Šašek po hezké akce, která dokonale rozebrala obranu hostů. Další branku přidal D. Novák, který svým typickým způsobem obešel brankáře a z téměř nulového úhlu úspěšně zakončil svoji akci. Konečný výsledek stanovil M. Florián, kdy domácí opět rozebrali obranu hostů a dopravit míč do prázdné branky z malého vápna, už nebyl pro střelce zápasu žádný problém.

Branky : 30., 80.min M. Florián, 46.min F. Šašek, 70.min D. Novák

Rozhodčí: Klik

Sestava domácích : M. Šůs, P. Lávička, M. Hlaváč, V. Kotiš/75.min M. Fiala/, V. Hlaváč,  J.Melka /46. D. Novák/, J. Liška, F. Šašek, P. Křesák, J. Kopal, M. Florián

Trenér Hradešic  František Melka : „ Dnes jsme potvrdili vítězství z minulého týdne povinnou výhrou. Celý zápas jsme byli lepším týmem a kdybychom byli úspěšnější v koncovce, mohli jsme konto soupeře zatížit více góly. Znovu velmi dobře zahrála celá obrana a doufám, že si svoji formu udrží do příštího týdne, kdy zajíždíme na horkou půdu do Nýrska.“

Švihov -  Mochtín 2: 2 ( 1: 1) 

Branky: Špatenka, Čížek - Novák 2; diváků 80.

 

Merklín - Pačejov 1: 0 ( 0: 0)

Branky: vlastní; diváků 100

 

Nýrsko -  Předenice 7: 0 ( 3: 0) 

Podrobnosti nebyly hlášeny.

Branky: Tikal 2, Pavlík, Pressl, Steiner, Valenta, Šlehofer; ŽK: 2:0 ; diváků 120

 

Strážov -  Ž.Ruda 4: 2 ( 1: 2)   

Přestože domácí si vytvořili slibné šance ke vstřelení vedoucí branky , byli to hosté kteří po dvou varování domácí svatyně a třetím v podobě nastřeleného břevna se ujali vedení. Ve 32.minutě unikl po pravé straně rychlonohý Greiner a z úhlu propasíroval míč mezi levou tyč a brankáře France za jeho záda. Ve 42.minutě našel  v pokutovém území hostů  míč skulinu mezi bránícími hráči, toho se zmocnil nabíhající Janka a po uvolnění Janky se v zakončení nemýlil 1:1. Když se zdálo, že do kabin budou odcházet oba týmy za nerozhodného stavu  zahrozili hosté brejkem, na přihrávku středem hřiště za obranu si naběhl Trejbal  a donutil gólmana Strážova kapitulovat podruhé 1:2. Hosté po  přestávce pozornou hrou úspěšně odolávali domácím ve snaze o vyrovnání. Obrat pro domácí k lepšímu nastal po hodině hry , kdy na hřiště přišel střídající Broněk Mayer. Domácí kanonýr opět prokázal svoje kvality. V rozmezí mezi 70. a 79.minutou byl autorem čisté hattricku  a má lví podíl na tom,  že body v tomto pošumavském derby zůstaly ve Strážově.

Branky: Mayer Broněk  3, Janka Luděk  - Greiner, Trejbal;

Rozhodčí Blaheta ; ŽK: 0:2 ; diváků 180

Sestava Strážov : Franc – Paleček, Presl P., Čížek, Michel – Matějka T., Matějka V., Smolík, Vítovec Z.(81.Rejko) – Janka , Presl Š.(60. Mayer)

 

Přeštice B  - St.Plzenec 0: 1 ( 0: 1)   

Branky: Skála; ŽK: 2:1; diváků 60.

 

Tabulka po  9. kole

 

 

     1. Švihov             9    6  1   2   27: 17   19  (  7)

     2. Nýrsko             9    6  0   3   25:  8   18  (  3)

     3. Dlouhá Ves         9    5  1   3   18: 13   16  (  1)

     4. Mochtín            9    4  4   1   17: 14   16  (  1)

     5. Strážov            9    5  0   4   16: 14   15  (  3)

     6. Hradešice          9    4  2   3   13:  9   14  ( -1)

     7. Chlumčany B        9    3  4   2   14: 14   13  ( -2)

     8. Pačejov            9    3  3   3   13: 13   12  (  0)

     9. Merklín            9    4  0   5   13: 18   12  (  0)

    10. SK St. Plzenec     9    3  1   5   15: 16   10  ( -2)

    11. Záhoří             9    2  4   3   14: 19   10  ( -5)

    12. Přeštice B         9    2  2   5   15: 20    8  ( -4)

    13. Předenice          9    1  4   4   14: 22    7  ( -5)

     14. Železná Ruda       9    1  2   6   17: 34    5  (-10) 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku