Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída sk. B - 5.kolo 15 - 19.9.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

PAČEJOV MÁ ZA SEBOU DALŠÍ ÚSPĚŠNÉ DERBY

 

Příjemným překvapením jsou v této soutěži výsledky Sokola Pačejov. Dosud tento tým zvládá  roli nováčka na jedničku. Tento tým o svých herních kvalitách i morálně volných vlastnostech přesvědčil v derby další družstva z Pošumaví. Pačejov dokázal remizovat v Mochtíně, doma v minulém kole porazil Nýrsko a v pátém kole  si dokonce vyšlápl  v Hradešicích na obávaný domácí celek a odvezl si po výsledku 0:1 plný bodový zisk . Další derby se hrálo v Nýrsku . To přineslo po bezbrankovém prvním poločase zcela nečekaný vývoj ve skóre, které narostlo na straně hostů ze Železné Rudy v podobě sedmi gólů v jejich síti. Velké zklamání o místní pouti připravil domácím příznivcům Strážov . Vysoká prohra s průměrným celkem z konce tabulky z Meklína  1:4 hovoří za vše. Po jarních starostech se radost z úspěšných výsledků Tatranu vrátila i do Dlouhé Vsi. Přestože  porazil  doma Starý Plzenec 3:2 musel horším skórem přenechat první místo zpět Nýrsku, ale lesku na dosavadních výsledcích druhé místo v tabulce Tatranu nic neubralo. V minulém kole se vraceli fotbalisté Švihova z prohraného utkání z Merklína se svěšenými hlavami. Na domácím hřišti  v derby s rezervou z Přeštic ale dokázali své  hlavy  opět sebevědomě zvednout a odměnou pro ně  jsou  z tvrdě hraného zápasu po výsledku 3:1 získané důležité tři body. Poprvé na podzim prohrál Sokol Mochtín . Tento v domácím prostředí král remíz  nechal tři body po prohře 2:1 v Chlumčanech v duelu s místním béčkem.  

 

 

Švihov - Přeštice  B  3 : 1 (1 : 1)

Velmi tvrdé utkaní s převahou domácích kteří zaslouženě vyhráli.

Branky: Špatenka Zdeněk,Čížek Jan,Brož Ondřej- Homr Miroslav

Rozhodčí:  Švantner; diváků 50; ŽK 2:5; ČK 0:2.

 

Dlouhá Ves-St.Plzenec  3 : 2 (3 : 2)

Josef Krůs

Domácí nastoupili bez 4 hráčů zákl.sestavy(chyběli-zraněný Hubený, vykartovaný Krejčí, omluvení Frýda a Košťál). Na hře to bylo trochu znát.

První poločas vyrovnaná záležitost.Klíčový moment -volný přímý kop (ve 45.min.)z hranice pok.území(17 m),který D.Rovňan zahrál bezchybně přes zeď pod břevno soupeřovy svatyně,což znamenalo opětné vedení domácích (3:2)a gól do šatny .Tento stav domácí ve 2.poločase i přes některé nepřesnosti udrželi a zápas dovedli k vítěznému konci.Dobré bylo i to.že si zahráli  všichni mladíci,které máme k dispozici.

Branky: 4.Tomáš Blažek, 14.David Ron, 45.Dušan Rovňan - 26.René Vávro, 40. Jan Vystrčil

Rozhodčí : Walner ; diváků 90; ŽK 2:3

 

Hradešice -  Pačejov 0: 1 ( 0: 0)  

František Melka

Prvních 20.min byli hosté lepším týmem, vytvořili si tlak, zahrávali dostatek standardních situací, ale všechny pokusy vstřelit branku zneškodnil domácí brankář. Paradoxně se mohli ujmout vedení domácí, kdy P. Křesák již překonal brankáře, ale hostující obránce z prázdné branky míč stačil vykopnout. Pak se domácí zlepšili, začali více kombinovat, ale ani to jim nepřineslo žádnou příležitost na vstřelení branky. Posledních 10min si nevytvořil ani jeden tým herní převahu, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili domácí lépe, svého soupeře přitlačili na jeho polovinu a přišly i velmi dobré šance na vstřelení vedoucí branky. Nejdříve J. Melka orazítkoval břevno a za chvíli mohli opět skórovat domácí, kdy střílel znovu  J. Melka, hostující brankář pouze vyrazil míč před sebe, ale proti dorážce V. Kotiše  již zasáhl na výbornou. Utkání se rozhodlo v 84.min, kdy na polovině hřiště hrubě chyboval domácí stoper, hostující Mrázek postupoval sám na brankáře a ve finále nechyboval. Utkání ke spokojenosti obou stran velmi dobře rozhodovala trojice rozhodčích Havel s asistenty Stöklem a Křenem.

Rozhodčí – Havel, AR1 Stökl, AR2 Křen

Branky: 84. Mrázek; ŽK: 4:3 ; diváků 150

Sestava domácích – Šůs, P. Lávička, M. Hlaváč, P. Křesák/85.min D. Novák/, P. Řezáč, M. Fiala, J. Kopal, F. Šašek, J. Melka, V. Hlaváč/60.min V. Kotiš/, J. Liška/55.min Z. Frančík/, 

 

Trenér So Hradešice František Melka : „Sehráli jsme zápas rozdílných poločasů. My jsme první půli chtěli hrát profesorský fotbal v chůzi a to na dravé hosty rozhodně dojem neudělalo. Druhý poločas už byl po zamíchání se sestavou úplně jiný, my jsme byli lepší, ale rozhodla hrubá chyba, která se zas tak často nevidí. Za druhý poločas nemohu klukům nic vytknout, pochválit musím J. Kopala, který odehrál výborný zápas.“

 

Předseda Sokol Pačejov Tomáš Cihlář  : „Souhlasím s názorem pana Františka Melky, že rozhodčí byli výborní. Výbory TJ Sokol Hradešice a Pačejov se dohodly na tom, že jejich vzájemné zápasy bude na podzim i na jaře vždy řídit trojice rozhodčích. Vzájemná derby byla v minulosti vždy dost až nezdravě "vyhecovaná" a tento krok se ukázal jako správný. Málokdy dostanou slova uznání rozhodčí od obou celků. Utkání bylo hráno velmi korektně a divákům se muselo líbit. V hledišti měli překvapivě  početní převahu pačejovští fanoušci a hráči a vedení oddílu jim touto cestou děkuje.“

 

Strážov -  Merklín 1 :  4 ( 1: 2)   

Domácí zahájili náporem ze kterého vytěžili vedoucí branku, když v 15.minutě zakončil svůj sólový únik po pravé straně krásnou střelou pod břevno Štěpán Presl 1:0. Hosté postupně hru vyrovnali  a ve 22.minutě  po situaci která byla na hranici ofsajdu  Křížem vyrovnali. Od této branky hru měli hosté prakticky a zcela nečekaně  pod kontrolou a v 43.minutě šli dokonce po závaru před domácí brankou Grünerem do vedení. Domácí nastoupili do druhé půle s jasným cílem otočit vývoj zápasu i výsledek ve svůj prospěch. Zůstalo však jen u předsevzetí, ale branky padaly pouze do jejich sítě, V  51.minutě zvýšil Kříž na 1:3  a když o dvě minuty musel pod sprchy za zbytečné extempore tvůrce hry Tomáš Matějka nevypadalo to s domácími dobře. Naděje jim svitla v 68.minutě kdy  zahrávali Smolíkem pokutový kop, ale ten  jeho exekutor kopl jak nejhůř mohl a  stal se snadnou kořisti výborného brankáře hostů. Možnost se vrátit zpět do utkání zůstala nevyužita a čtyři minuty před koncem museli krutost zasloužené porážky vypít  až do dna , když na 1:4 za hosty zvýšil svojí třetí brankou v utkání Kříž.

Branky: Presl - Kříž 3, Grüner

Rozhodčí : Požárek ; ŽK: 1:3; ČK: 1:0 diváků 400  

 

Záhoří  - Předenice  2 : 2 ( 0: 0)  

Branky: Pelouch, Švec - Kasl, Mašek; ŽK: 2:2 ; diváků 80

 

Chlumčany B -  Mochtín  2 : 1 ( 1: 1)

Branky: Dolejš, Mochník - Maier; ŽK: 1:3 ; diváků 60

 

Nýrsko  - Ž.Ruda 7 : 0 ( 0: 0)   

Branky: Steiner 2, Bošek, Kadlec, Korschinský, Pavlík, Tikal; ŽK: 1:1; diváků 200.

 

 

 

Tabulka po 5 . kole

 

 

 1. Nýrsko             5    4  0   1   13:  3   12  (  3)

 2. Dlouhá Ves         5    4  0   1   12:  8   12  (  3)

 3. Švihov             5    3  0   2   12:  9    9  (  3)

 4. Záhoří             5    2  3   0   12: 10    9  (  0)

 5. Pačejov            5    2  3   0    8:  6    9  (  3)

 6. Chlumčany B        5    2  2   1   11:  8    8  ( -1)

 7. Hradešice          5    2  2   1    6:  5    8  ( -1)

 8. Mochtín            5    1  3   1    9:  9    6  ( -3)

 9. Merklín            5    2  0   3    7:  7    6  (  0)

10. Strážov            5    2  0   3    7:  9    6  (  0)

11. SK St. Plzenec     5    1  1   3    8: 11    4  ( -2)

12. Předenice          5    0  3   2    9: 12    3  ( -3)

13. Přeštice B         5    0  2   3    9: 14    2  ( -4)

14. Železná Ruda       5    0  1   4    9: 21    1  ( -8)

 

 

Záhoří           - Předenice       2 :  2  (  0 :  0)

Chlumčany B      - Mochtín         2 :  1  (  1 :  1)

Nýrsko           - Železná Ruda    7 :  0  (  0 :  0)

Hradešice        - Pačejov         0 :  1  (  0 :  0)

Dlouhá Ves       - SK St. Plzenec  3 :  2  (  3 :  2)

Švihov           - Přeštice B      3 :  1  (  1 :  1)

Strážov          - Merklín         1 :  4  (  1 :  2)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku