Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Smutná zpráva pro příznivce sportu - odešel Václav Anděl

 

Smutná zpráva pro příznivce sportu

Odešel Václav Anděl

      Velice smutnou zprávu přinášíme sportovní veřejnosti Pošumaví. Bez slůvka rozloučení opustil tento svět skvělý člověk – Václav Anděl z Nýrska.

Po celý svůj plodný život dělat svému příjmení jen tu nejlepší reklamu. Byl laskavý, přívětivý, se smyslem pro čestnost, poctivost a přátelství. Miloval lidi, život, přírodu, svoje povolání lesníka a také sport, kterému věnoval veškerý svůj volný čas. Jako fotbalový žáček  začínal v Plzni na SK Smíchov, za dorost a muže hrál fotbal v Písku, kde studoval lesnickou průmyslovku. Další jeho štací byly Staré Splavy a pak již Šumava, kde zakotvil jako lesník na Suchém Kameni u Nýrska. Zde se zapojil do fotbalového dění nejdříve v Dešenicích, kde hrál i funkcionařil, později se stal uznávaným občanem Nýrska. Zde se stal členem Sportovního klubu policie Okula Nýrsko a také funkcionářem svého nového města. Jedno volební období dokonce absolvoval v roli nejvyšší a to na postu starosty města Nýrska !  Svůj volný čas věnoval svým velkým koníčkům – myslivosti a hlavně fotbalu. V okresním fotbalovém svazu Klatovy pracoval plných 37 roků, stejně dlouhou dobu byl i fotbalovým rozhodčím. Začínal v disciplinární komisi u pana Feruse, kterého pak střídal ve funkci předsedy v roce 1983. Stal se zároveň i členem výkonného výboru OFS a jedno čtyřleté volební  období (2000/2004) dokonce stál v čele OFS jako jeho předseda. Plných 23 roků vykonával funkci technického delegáta Plzeňského krajského fotbalového  svazu (15 let byl i delegátem ČMFS), kde  do posledních dnů svého života pracoval  jako člen STK. Zde byl řadu let  také členem  disciplinární komise (dva roky ji vedl jako předseda), čtyři roky byl navíc místopředsedou Plzeňského krajského fotbalového svazu.

       Své funkcionářské zkušenosti uplatňoval  i ve Výkonném výboru Pošumavského sportovního sdružení Klatovy, který ho k loňské sedmdesátce zaslouženě navrhl na vysoké tělovýchovné vyznamenání Českého svazu tělesné výchovy – medaili za práci ve prospěch tělovýchovy a sportu. Převzal ji za velkého potlesku na valné hromadě zástupců tělovýchovných jednot a sportovních klubů okresu Klatovy. Dnes však se smutkem v srdci všichni musíme přijmout zprávu, že Václav Anděl zemřel v ranních hodinách dne 26.srpna 2007 ve věku 71 roků.

                                .  Odešel vzácný člověk, čest jeho památce !

     

    Poslední rozloučení se zesnulým Václavem Andělem se uskuteční v sobotu 1.září 2007 ve 14,00 hodin v obřadní síni v Nýrsku.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku