Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Žáci Okuly Nýrsko startovali na mezinárodní turnaji v Maďarsku.

Mezinárodní turnaj žáků v Maďarsku.

Jiří Vondra st.

V pátek odjeli starší žáci Okuly Nýrsko na turnaj do Maďarského Györu kde se v sobotu 26.05. a v neděli 27.05.2007 zúčastnili mezinárodního turnaje „Pannon Cupu“ ve své kategorii U15 se sešlo 15. účastníků které byli rozděleni po pěti do tří skupin. Do třetí skupiny byli vylosováni žáci Nýrska společně s SK Hranice, Integral DAC (Maďarsko), K.S.Sparta Konin (Polsko) a TJ Valašské Meziříčí. Turnaj zahajovali žáci Nýrska v zápase s TJ Hranice. Soupeř sice měl optickou převahu ale branky stříleli hráči Okula a tak díky Flora a Kovácse zvítězili 2:0. Ve druhém utkání bohužel prohráli hráči Nýrska proti Valašskému Meziříčí 0:1 ačkoliv tentokrát byli lepším mužstvem a tato jediná branka kterou ve skupině Nýrsko obdrželo jak se později ukázalo stála Okulu postup do finálové trojky. Ve třetím zápase nastoupilo Nýrsko proti Maďarskému Integral DAC. Zápas byl rušný a tvrdý až do posledních minut. Šance se střídali na obou stranách a soupeři nepomohla ani větší přízeň rozhodčího. O osudu utkání totiž rozhodl v závěru utkání brankou Nýrský Kadlec a uchoval tak před posledním utkáním hraném až v neděli naději na finálovou trojku. Ani v posledním zápase Nýrsko nezaváhalo ale na finálovou trojku to však nestačilo po vítězství 2:0 nad Polskou Spartou Konín skončili ve skupině druzí. se stejným počtem 9.bodů jako první Hranice ale horším skórem.

 

Tabulka skupiny 3.

 

1. SK Hranice    4  3  0  1  10:2   8

2. Nýrsko        4  3  0  1   5:1   9

3. Integral DAC  4  3  0  2   7:2   5

4. Val.Meziříčí  4  1  1  2   1:5   4

5. Sparta Konín  4  0  0  4   0:14  0

Souboje je o umístění.

A tak starší žáci skončili mezi mužstvy bojující o celkové 4. až 6. místo. V takovýchto utkání kdy zavládne zklamání po neúspěchu se dostat mezi nejlepší tři a přímo bojovat o medailové příčky, je těžko motivovat hráče do dalších utkání. I přes tohle všechno se žáci Nýrska vypnuli ke kvalitním výkonům a své dva zápasy dokázali zvítězit. Bylo to o to cennější že v utkání proti dalšímu Maďarskému mužstvu Tabani Spartakus byl domácí rozhodčí dokonce až příliš okatě nakloněn domácím ,kterým odpustil dvě jasné penalty a na Nýrské si vymýšlel jednu standartku za druhou. Jenže Nýrsko bojovalo opět až do konce utkání a v jeho samotném závěru se po nepřehledné situaci před brankou soupeře dostalo do vedení 1:0. Rozhodčí pak pískal opět jeden přímí kop za druhým proti Nýrsku a po jednom takové nepodařeném se do brejku dostal Hvězda a po kličce na brankáře definitivně rozhodl o utkání. V posledním utkání si pak Nýrsko ještě poradilo se Zenitem Čáslav 3:2 a obsadilo tak konečné 4.místo ve své kategorii.

Pořadí v konečném umístění:

4. SKP Okula Nýrsko  2  0  0   5 : 2   3   6

5. Tab.Spartakus     1  0  1   2 : 2   0   3

6. FC Zenit Čáslav   0  0  2   2 : 5  -3   0  

Naše starší žáky reprezentovali:

Brankář: Ondřej Jánský

Hráči: Kadlec Ondřej, Flor Milan, Basl Miroslav, Kubalík Petr, Vacovský Tomáš, Velacký Pavel, Kovács Ivan, Hvězda Michal, Balíček Michal, Kohout Tadeáš, Říha Ondřej, Lepší Radek, Drobílek Tomáš.

Trenér: Vondra Jiří

Vedoucí mužstva: Flor Milan st.

Kustod a masér: Vacovský Milan

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku