Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V národním finále DANONE CUP 2007 chybělo okresnímu výběru více štěstí

                               

V NÁRODNÍM FINÁLE CHYBĚLO VÍCE ŠTĚSTÍ

Václav Zahradník

 

Po roční pauze se vraceli pokračovatelé úspěšné tradice  okresního výběru žáků ročník narození 1995 do Rodnice nad Labem které bylo dějištěm národního finále kam postoupilo osm vítězů krajských finále v Poháru národů Danone Cup 2007. Před dvěma roky zde obsadil výběr OFS Klatovy třetí místo , ale tentokráte se na tento úspěch nepodařilo navázat. Ze základních skupin se zařadil mezy týmy které mezi sebou hráli o 5.-8.místo a byl velmi blízko v tomu, aby stanul na místě pátém. Při rovnosti bodů s výběrem OFS Karlovy Vary rozhodoval vzájemný zápas a ten jsme prohráli – na náš výběr tedy zbylo poslední 8.místo.Celkově se všichni potýkali s velkým vedrem a každý výběr si vybral svou slabou chvilku , neboť i celkem suverénní výběr OFS Chomutov prohrál s OFS Litoměřice  1:3 , který zase naopak náš výběr porazil 1:0 . V celkovém součtu byl každý výběr jednou herně nahoře a v dalším utkání zase dole . Pro náš výběr  je asi rozhodující , že tohoto turnaje se mohli zúčastnit hráči narozeni v roce 1995 a mladší a těch měl náš výběr celkem 6 (ročník 1996 ) což je určitým způsobem kladem do příštího ročníku této soutěže.

     Na tři dny se hřiště místního SK Roudnice – Pod Lipou stalo dějištěm finálového kterého se zúčastnilo osm zástupců jednotlivých krajů , kteří byli rozděleni do dvou čtyřčlenných skupin .  Zástupce Plzeňského KFS  - výběr OFS Klatovy byl nalosován do skupiny  A .  Již v pátek v podvečer byla rozehrána jednotlivá utkání ve skupinách.

        Hrála se obě utkání ve skupině najednou na hlavním hřišti . Přestože hráči jsou v kategorii mladších žáků , hrálo se  8 + 1 na velikost hřiště pro přípravky . Hrálo se každý s každým na 2 x 20 minut .Pokutové území bylo 13 x 17 m  a hrálo se v tomto území na postavení mimo hru . Brankáři rozehrávali ze značky pokutového kopu , protože nebylo malé pokutové území.

        Výběr OFS Klatovy nastoupil k prvnímu utkání proti výběru  OFS Nymburk . Prvních 10 minut to bylo vcelku vyrovnané utkání , ale postupně  vyspělejší hráči soupeře získávali navrch.

První velká chyba přišla v 15.minutě a byla zaplacena brankou v naší síti . Do poločasu se naši

hráči dopustili ještě jedné chyby  a tak jsme prohrávali 0 : 2 . Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním zvrátit nepříznivý výsledek , ale to se nepovedlo a navíc jsme obdrželi další branku . Nakonec jsme prohráli 0 : 3 , když soupeř nás předčil hlavně v pohybu po hřišti

a důrazu na míč, protože většina hráčů byla fyzicky daleko vyspělejších než hráči našeho výběru.

       Hlavní část turnaje byla na pořadu již od ranních hodin v sobotu . Další utkání ve skupině sehrál náš výběr proti výběru Prahy . Naše hra byla již důraznější, ale stále chyběl klid v zakončování akcí , které končili většinou na hranici pokutového území . Škoda krásné akce , když do vápna pronikl Víťa Chasin ( Klatovy ) , ale jeho střela trefila jen tyč pražské branky. A jak to tak bývá , stačila chvilka nepozornosti a z  jednoho nevině vyhlížejícího protiútoku jsme obdrželi branku . Přestože do konce utkání jsme se snažili alespoň o vyrovnání ,soupeř velice dobře bránil a svojí hrou si toto hubené vítězství již pohlídal. Ve třetím utkání  ve skupině jsme před obědem nastoupili proti výběru OFS Litoměřice . Z naší pozice to byl velice silný soupeř , který ze svých dvou odehraných utkání měl  4 body a bojoval o vítězství ve skupině a postup do skupiny o 1.-4.místo v tomto turnaji . Za velikého horka jsme konečně předvedli hru , která náš výběr zdobila a tohoto soupeře jsme porazili 1 : 0 – po brance , kterou vstřelil David Staněk ze Sušice . V naší skupině jsme obsadili 4.místo a byli zařazeni do skupiny o 5.-8.místo společně s výběrem Prahy . Do této skupiny jsme si ovšem přenášeli prohru s výběrem Prahy 0 : 1. Ze druhé skupiny k nám byl zařazen výběr OFS  Strakonice a OFS Karlovy Vary .

       Odpoledne byla zahájena utkání ve skupinách o celkové umístění . K prvnímu utkání jsme nastoupili proti výběru OFS Strakonice , který si do této skupiny přenášel výhru 4:0 s výběrem OFS K.Vary . V tomto utkání jsme soupeře výrazně předčili a po poločase 1:0 jsme nakonec zvítězili 3:0 , když jsme k tomu ještě nastřelili 2 krát tyčku . Branky vstřelili  Jurij Medveděv ze Sušice 2 a Víťa Chasin z Klatov.

       Neděle byla dnem dohrání posledních utkání ve skupinách . Náš výběr nastupoval proti OFS Karlovy Vary , který působil nejslabším dojmem a ze svým prozatím odehraných 4 utkání  nezískal ani jeden bod a měl jednoznačné skóre  1 : 17 . Po odpoledním sobotním utkání nám stačilo jediné – vyhrát své utkání a doufat , že OFS Strakonice porazí ve svém utkání výběr Prahy. Podařilo se jen to druhé . Výběr OFS Klatovy se do svého soupeře pustil s odhodláním co nejdříve vstřelit branku . Již velice brzy po zahájení dostal krásnou přihrávku Medveděv sám před brankářem , ale přestřelil . Zanedlouho se toto opakovalo a opět střela místo v síti skončila nad brankou soupeře . Další a další šance našeho výběru končili buďto v náručí brankáře nebo mimo někdy i z poloviny odkryté branky . Zde se opět potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš , neboť z ojedinělého útoku se trefil nepovedenou střelou téměř z poloviny hřiště jeden z nejmenších hráčů výběru OFS Karlovy Vary. Tomu se povedlo přelobovat našeho brankáře a z této dálky zavěsit pod břevno . Do konce utkání se již našemu výběru nepodařilo ve velkém vedru a s přicházející únavou z celého turnaje zkorigovat tento nepříznivý stav a tak jsme nakonec rozhodující utkání prohráli 0:1 . Je to veliká škoda , protože stačilo toto utkání vyhrát a náš výběr obsadil celkové 5.místo v tomto turnaji . Při rovnosti bodů s výběrem OFS Karlovy Vary rozhodoval vzájemný zápas a ten jsme prohráli – na náš výběr tedy zbylo poslední 8.místo.Celkově se všichni potýkali s velkým vedrem a každý výběr si vybral svou slabou chvilku , neboť i celkem suverénní výběr OFS Chomutov prohrál s OFS Litoměřice  1:3 , který zase naopak náš výběr porazil 1:0 .       Slavnostní vyhlášení za závěr tohoto turnaje se konalo za přítomnosti mnoha hostů – např. starosta Roudnice nad Labem , předseda Ústeckého KFS,zástupci ČMFS – komise mládeže a další hosté. Ceny všem zúčastněným družstvům předával také patron tohoto turnaje , kterým nebyl nikdo jiný než legendární brankář Ivo Viktor , který jen tak mimochodem dne 21.5.2007 oslavil své 65 narozeniny.

Výběr OFS Klatovy se zúčastnil tohoto turnaje v tomto složení:

JURAŠI  Josef  (96-Nýrsko), STRNAD  Ladislav  (95-Klatovy), BUREŠ  Josef  (95-Sušice), GREGER Tomáš (96-Horažďovice), KVÍTEK Patrik (95-Nýrsko), THOMAYER Luboš (95-Klatovy),  KALIVODA Karel (95-Nýrsko), VRBECKÝ Dominik (95-Klatovy), BRABEC Jiří (95-Sušice), STANĚK David (95-Sušice), HARANT Tomáš (95-Sušice), MEDVEDĚV Jurij  (96-Sušice), DUMSKÝ David (96 – Horažďovice), MARTÍNEK  Aleš (96-Bolešiny), VACHUŠKA  Aleš (96-Horažďovice), KUTIL Libor  (95-Sv.Hrádek), CHASIN  Vitaliy  (95-Klatovy).

Trenéři – STANĚK  Jan , JANDA  Petr  (Sušice)

Zdravotník – JURAŠI  Josef  (Nýrsko)

Vedoucí mužstva – ZAHRADNÍK  Václav  (OFS )

 

 

Výsledky jednotlivých zápasů :  

Skupina  A :   Praha – Litoměřice 0:1, Klatovy – Nymburk 0:3,Litoměřice – Nymburk  1:1, Praha – Klatovy 1:0 , Klatovy – litoměřice 1:0, Nymburk – Praha  2:1

Skupina B :  Chomutov – Semily 2:0, K.Vary – Strakonice 0:4,  Semily – Strakonice 0:0, Chomutov – K.Vary 5:0, K.Vary – Semily 0:5, Strakonice – Chomutov 1:4,

Skupina  A                                                                                Skupina B

1.OFS Nymburk        6:2        7 bodů                                     1.OFS Chomutov        11:1          9 bodů

2.OFS Litoměřice      2:2       4 body                                      2.OFS Semily               5:2          4 body

3.OFS Praha             2:3       3 body                                      3.OFS Strakonice         5:4          4 body

4.OFS Klatovy          1:4        3 body                                      4.OFS  K.Vary             0:14         0 bodů

 

Před prvním utkáním s Nymburkem

 

Skupina o 5. – 8.místo           Strakonice – Klatovy  0:3, K.Vary – Praha  1:3, Strakonice – Praha  3:0,

                                               Klatovy – K.vary  0:1

5.OFS Strakonice      7:3       6 bodů

6.OFS Praha             4:4       6 bodů

7.OFS K.Vary            2:7       3 body

8.OFS Klatovy           3:2       3 body

 

Z utkání Klatovy - Litoměřice

 

 Skupina o 1. – 4.místo           Chomutov – Litoměřice  1:3, Semily – Nymburk 2:1, Semily – Litoměřice 0:0,

                                               Chomutov  - Nymburk  3:0

1.OFS Chomutov      6:3       6 bodů

2.OFS Litoměřice     4:2        5 bodů

3.OFS Semily           2:3        4 body

4.OFS Nymburk       2:6        1 bod

 

OFS Chomutov a OFS Litoměřice se zúčastní národního finále za Čechy opět v Roudnici . Finále Morava , která se hrála 21.-23.5.07 v Hluku určí také dva postupující do tohoto republikového turnaje.Celkový vítěz bude poté reprezentovat Českou republiku na finále Poháru národů ve francouzském Lyonu .                          

 

 

Další fotografie z tohoto národního finále je možné vidět ve fotogalerii OFS zde





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku