Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Přípravný fotbal : Janovice - Týnec (27.3.)

Janovice - Týnec 2:2 (2:0)

Michal Frous

S blížícím koncem přípravy sehrál Sokol Týnec přátelské utkání v Janovicích se soupeřem  hrající okresní přebor, tedy o dvě soutěže výše než hraje Týnec.

Od začátku utkání byli domácí podle předpokladů aktivnější, hráči Týnce se téměř nedostávali k míči. Po dvou zbytečných faulech v nebezpečné vzdálenosti od branky jsme také obdrželi dvě branky. Poprvé brankář Kodeš vyrazil střelu Slivoně na břevno a nekrytý Pavel Kubový snadno dorazil míč hlavou do sítě. Podruhé se trefil Václav Slivoň pěknou střelou k tyči - 2:0. Další hezkou akci předvedl domácí Gaborik, ale jeho střela z 25 metrů skončila na břevně. Několik dalších ošemetných situací vyřešila buď obrana hostů nebo brankář Kodeš. V prvním poločase jsme měli jen pár náznaků šancí, jednu špatně vyřešil Frous a druhou zmařil Fišrovi brankář Červenka.

Do druhého poločasu rozsvítili domácí pořadatelé umělé osvětlení, tím ale paradoxně ukončili převahu domácích hráčů. Hra se v druhém poločase minimálně vyrovnala, v čem ale hosté jednoznačně předčili domácí byla bojovnost. Po výborné přihrávce Hály běžel na branku domácích Frous, kličkou se zbavil stopera Toman a prostřelil levou novou brankáře- 2:1. Pár minut před koncem přetáhl Hála rohový kop na zadní tyč, Frous vrátil hlavou míč do ohně a Fišr přeskočil obránce domácích a hlavou vyrovnal skóre- 2:2. V poslední minutě utkání mohli hosté dokonce vstřelit další branku, ale své přečíslení nedotáhli do konce.

Branky: Kubový Pavel, Slivoň Václav - Frous Michal, Fišr Michal

Sestava Týnce: Kodeš- Votruba, Pytel T., Šťastný, Weber (70. Petruška)- Podráský (46. Pelnář), Hála, Janoušek D., Václavíček - Frous, Fišr

Sestava Janovic: Červenka- Mašát, Toman, Korbel, Gaborik- Mareš, Slivoň, Keřlík, Kubový Petr- Kubový Pavel, Jandoš (46. Čuba)

Rozhodčí: Lukeš Marek

 

Hodnocení  hrajícího trenéra hostů Michala Frouse: Dnes jsme nastoupili proti nejkvalitnějšímu soupeři v přípravě. Domácí byli samozřejmě fotbalovější, ale dnes jsme odehráli zřejmě nejlepší zápas v přípravě. Domácí byli kompletní, o to je výsledek cennější. Nám bohužel opět chybělo spousta hráčů. Poprvé za nás nastoupil v přípravě Petr Weber a předvedl vynikající výkon, ale chtěl bych pochválit úplně všechny hráče, kteří dnes nastoupili. Jsem velice spokojen s bojovností všech hráčů, ve druhém poločase jsme předvedli i několik hezkých akcí. Velký dík patří domácím za výborně připravené hřiště a za zpestření přípravy především spuštěním umělého osvětlení, několik našich hráčů pod ním hrálo poprvé. Další poděkování patří Petru Kodešovi a Honzovi Podráskému, kteří za nás nastoupili z důvodu nedostatku hráčů.

Hodnocení Václava Slivoně, hráče Janovic: Po velmi dobrém úvodu, kdy jsme na hřišti ukazovali po dlouhé době celkem slušný kombinační fotbal na všech postech, se dostavili pro nás důležité branky. Dobré bylo, že i po obou gólech jsem si dál v první půli vytvářeli příležitosti ke vstřelení branky a určitě 3 z nich byly víceméně 100%. Ani v obraně jsme se nedopouštěli zásadních chyb a z toho i rezultoval poločasový stav 2:0 a předváděná hra odpovídala rozdílu dvou soutěží mezi soupeři. I trenér byl s předvedenou hrou celkem spokojen i vzhledem k předcházejícím přípravným zápasům, které byly z hlediska hry spíše hodně podprůměrné. To co však následovalo po přestávce ze strany našeho mužstva, lze označit za velké rozčarování a hra se opět podobala nemastným až tragickým výkonům z přípravy. Hra byla křečovitá,bez pohybu a především lehkosti kombinací z prvního poločasu. Toho samozřejmě využil soupeř a hlavně díky jejich dobré fyzické kondici a bojovnosti srovnali na 2:2 a možná mohli těsně před koncem i urvat cenné vítězství. Pro nás je asi nejdůležitější z pozitivního hlediska zlepšená hra v prvním poločase a žádné zranění. Pro nás je důležité zopakovat v mistrovských utkání aspoň výkon z prvního poločasu po celých 90 minut a to je zásadní klíč k bezproblémovému udržení okresní soutěže a možná i umístění v horní polovině tabulky. Chtěl bych i takto poděkovat Týnci, že i přes problémy se sestavou, přijeli v plném počtu a rozhodně jejich výkon byl úměrný k jejich ambici postoupit do 3.třídy.

Hodnocení Václava Vacovského, diváka utkání: Ze začátku bylo vidět že na Janovických je vidět větší fotbalovost a herní vyzrálost. Týnečtí oslabeni o několik hráčů ze začátku zápasu drželi krok se soupeřem hrající o 2 třídy výš. Po prvních 10min začali dominovat na hrišti domácí. Při prvním inkasovaném gólu, kdy mimochodem hostující obrana zbytečně faulovala a pak ještě z přímého kopu nechala na holičkách i brankáře, který pouze vyrazil střelu domácího Slivoňe - 1:0 Poté byli domácí páni na hřišti, drželi balon, nabízeli se a do konce poločasu přidali ještě jeden gól, opět z přímého kopu. Ve druhém poločase bylo vše úplně jinak. Domácí si mysleli, že už je rozhodnuto a proto začli hrát pasivně. Nějaké náznaky šancí zde byly, ale chyběla finální přihrávka. Proto se začali osmělovat i Řepy. Hostující kapitán a hrající trenér Frous udělal z domácích obránců stojící sloupy a pod padajícím gólmanem snížil na 2:1. Týnečtí začali bojovat a chvílemi předváděli i pohledný fotbal. V závěru hosté dokonce i vyrovnali. Za svoji bojovnost si to jistě zaslouží.

Z řad Řep mě překvapil svým výkonem Weber - který se mi na beku velice líbil, Votruba zahrál také velmi dobře a Janovickým útočníkům velmi znepříjemňoval život, Frous a Hála, kteří si udržují stabilní formu a pochvalu zaslouží i gólman Kodeš,který dochytal utkání i se zraněním.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku