Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
POŠUMAVÍ MÁ PRO RŮST TALENTŮ DOBRÉ PODHOUBÍ

POŠUMAVÍ MÁ PRO RŮST TALENTŮ DOBRÉ PODHOUBÍ

Komentář

O víkendu se rozjíždí kolotoč mládežnických soutěží. Před jejich zahájení  zveřejnil Plzeňský krajský fotbalový svaz nominaci do krajských výběrů žáků „13“ a „14“  do prvního  kola mezikrajské soutěže v ročníku 2006/7. Soupeřem obou výběrů bude  reprezentace  Ústeckého KFS. V nominaci mají také zastoupení kluby z Pošumaví. V krajském  výběru „13“ jsou z TJ Sušice Chmelík a Lev z Nýrska . Do výběru „14“  byli nominováni z TJ Klatovy Lukeš a  TJ Sušice Fišl, Janda, Kalný a Mužík.

Tato nominace jen potvrzuje, že  výsledky posledních dvou let  mládežnických výběrů z Pošumaví  (v roce 2005 3.místo v ČR Danone Cup v Roudnici  a 2.místo v letošním roce v ČR výběrů OFS v Jakubčovicích)   prokázaly, že na Klatovsku, Sušicku a Horažďovicku vyrůstají kvalitní fotbalisté.

Na fotbalovém růstu talentovaných žáků mají zásluhu  desítky trenérů v klubech. Ti nejlepší  také působí i u výběrů okresů a kraje. Jedním z  nich  je Jan Staněk ze Sušice. Důkazem jeho práce v Sušici je  i 1.místo jeho svěřenců v KP mladších žáků v ročníku 2005/6. Mimo to stál u všech úspěchů výběrů OFS Klatovy,  ale rovněž krajské reprezentace. V minulém roce kormidloval na celostátní olympiádě mládeže  v Brně krajský výběr „15“ mladých olympioniků  Mezi nejlepšími hráči do 15 let ročník narození 1990  v ČR si  krajský výběr  vedl si na jedničku, když  tento silně obsazený turnaj vyhrál. Na úspěchu Plzeňského výběru se kromě Jana Staňka podílela i trojice hráčů z Pošumaví. V Krajském výběru v  Brně  hráli  Vlasta Otta(TJ Sušice) a Petr Míčkal(původní odchovanec  FK  Horažďovice , v té době již hráč TJ Sušice) a Michal Růžek z TJ Klatovy.

Kluby  z Pošumaví byly v minulém období úspěšné v dalších mládežnických kategorií. Žáci TJ Klatovy byli účastníky České ligy žáků a po reorganizaci hrají v České divizi žáků. Jejich oddíloví starší vrstevníci dorostenci s trenéry J.Tomanem, V. Zahradníkem a zkušeným Václavem Trnkou  je letos následovali a po suverénním vítězství v KP postoupili rovněž do divize.  Dobrá práce s mládeží přináší ovoce také v Nýrsku, v Lubech, Horažďovicích. Chanovice po minižácích vynikly v minulém ročníku také v žácích a ze druhého místa v OP si zahrají krajskou soutěž. Hrdí jsou i na úspěchy v mládežnické kopané v Pačejově. Jak by ne,  když na jaře slavili vítězství  v přeboru OFS Klatovy žáci i dorost ,  který neodmítl na rozdíl od žáků postup do krajské soutěže!. Chvála patří  zcela po právu za dosavadní výsledky i  žákům  v Hrádku . Svěřenci Stanislava Křížka měli výborné výsledky a obsadili v krajské soutěži suverénně druhé místo . V Nýrsku slavili úspěch s mladšími  žáky v přeboru Domažlicka kde skončil jejich tým  pod vedením trenérů  J.Vondry st. a S.Steinera na druhém místě. Mimo toho byli opětovně  v Nýrsku úspěšní i v práci s nejmenšími v přípravkách a stejně tak si vedli na výbornou i v Klatovech a v  Sušici kde se věnuje trenérské práci již několik let i bývalý divizní hráč TJ Klatovy a TJ Sušice Jiří Brabec. V  Horažďovicích se zapojil do trenérské práce společně s Formanem, Vachouškou, Sovou a dalšími kolegy i známý hráč v divizních celků Klatov a Chanovic Pintíř . V posledních letech se rodí i fotbalové talenty v dalších klubech jako jsou Mochtín , kterému udělal letos radost druhým místem v OP  a účastí v KS jeho dorost) , Janovice, ale také Švihov , Plánice nebo K.Hory , Malý Bor či Dlouhá Ves. Bylo by nespravedlivé se ještě nezmínit o FK Svéradice kde dělají pro mládež rovněž maximum  a pravidelně mají zastoupení v soutěžích všechny věkové kategorie. Neúspěšnější jsou v posledních létech dorostenci kteří v krajské soutěži obsazují nejvyšší místo v tabulce z dalších účastníků této soutěže z Pošumaví.

V tohoto výčtu je vidět, že pro růst fotbalových talentů je v Pošumaví dobré podhoubí. Přejeme všem kteří se na něm podílí trenérskou prací, sponzorstvím nebo vlastní hráčskou činností v novém soutěžním ročníku hodně úspěchů. Na ten letošní, na jaře velice úspěšný bude těžké navazovat, ale já věřím že se zástupcům z klubů v působnosti OFS Klatovy bude i nadále dařit.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku