Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
PRVNÍ KOLO ČESKÉHO POHÁRU ZNÁ SVÉHO VÍTĚZE

PRVNÍ  KOLO ČESKÉHO POHÁRU ZNÁ SVÉHO VÍTĚZE

 

RADMILA NAGOVSKÁ.

Divizní nováček FK Horažďovice přivítal v sobotu na svém hřišti soupeře pro první kolo Českého poháru. Byly jím divizní Klatovy. V utkání šlo o hodně. Vítěze totiž čekal postup do druhého kola, případně i třetího, kde bude soupeřem tým Marily Příbram. Z vítězství se nakonec radovali klatovští divizní fotbalisté, domácí soupeř si prohrou zavřel dveře do dalšího kola této soutěže.

 

FK Horažďovice -  TJ Klatovy    0 : 2

 

Na obou týmech bylo znát, že svému soupeři nechtějí dát nic zadarmo. Přestože už v šesté minutě byli ve výhodné střelecké pozici domácí, nakonec to byli hosté, kdo prostřednictvím svého hráče Sýkory poprvé vyzkoušeli připravenost horažďovického gólmana Rybára. Ve 13. minutě se domácímu týmu stala osudnou chyba v obraně, míče se chopil klatovský Rešetár, šikovně doběhl až do malého vápna, vystřelil a otevřel skóre utkání. Jen o tři minuty později pálili Klatovští znovu, tentokrát Kulhánek zkusil upravit skóre prudkou střelou z dálky, ale gólman Rybár včas zasáhl. Přestože první poločas nahrával spíše hostům, ani domácí se nenechali před publikem zahanbit. Klatovského gólmana Jarolíma prověřil ve 23. minutě Boček. O deset minut později se znovu domácím podařilo dostat se do velkého vápna a co nejblíž k bráně soupeře, to když Linhart chtěl zachytit přehrávku od svého spoluhráče, ale střela byla natolik dlouhá, že ji domácí už dál nestačili zpracovat. Ve 34. minutě byl dvakrát po sobě v pěkné šanci domácí Belan, nejprve střílel z boku, pak přímo na bránu, ale pokaždé minul. Ve 38. minutě kopali Klatovští roh, po skrumáži před Rybárovou svatyní se jednomu z domácích obránců podařilo včas odhlavičkovat míč do bezpečné vzdálenosti. Další roh kopali hosté o tři minuty později. Ačkoliv Rybár míč rokou vyrazil, z dálky se pokusil ještě jednou vystřelit Kulhánek. Tentokrát ale minul bránu. Ačkoliv byli domácí v závěru prvního poločasu herně o něco aktivnější, do odchodu do šaten se jim vyrovnat nepodařilo. Do druhého poločasu vstoupili domácí s jediným cílem: vyrovnat, případně dát branku navrch. Klatovská obrana ale byla nepropustná. Rohový kop domácích v 56. minutě klatovský gólman Jarolím úspěšně zlikvidoval. Stejná situace se stejným závěrem se o minutu později odehrála i na druhé straně hřiště. Jedna z nejlepších šancí se domácím naskytla v 76. minutě, to když se s míčem na kopačkách v nebezpečné blízkosti před chytajícím Jarolímem objevil Stulík, ale míč hostující gólman chytil. Rozhodující okamžik přišel v 80. minutě. Hostující Hanzlík společně s Kulhánkem doběhli až do malého vápna, než ale stačil vystřelit, domácí gólman Hanzlíka zfauloval a hlavní rozhodčí Hajšman nařídil penaltu. Tu úspěšně proměnil Kulhánek. Ačkoliv závěr zápasu přinesl zajímavou podívanou v podobě aktivní hry na obou stranách, na skóre už to nic nezměnilo.

Poločas: 0:1. Branky: - 13. Rešetár, 80. Kulhánek (PK). ŽK: 2:2.

Rozhodčí: Hajšman - Rauch, Paták. Diváků: 250.

Sestavy:

FK Horažďovice: Rybár - Krejčí, Boček, Baloušek (56. Brůha), Jůda, Kočí (56. Strakoš), Linhart, Belan, Beránek, Pícka, Horváth (75. Stulík).

TJ Klatovy: Jarolím - Javůrek, Viktora, Král, Vítovec, Sýkora, Rešetár, Kotáb (60. Hanzlík), Šlechta (46. Brejcha), Kulhánek (83. Kopp), Zedník.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku