Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Horažďovický fotbal vstupuje do jarní sezóny s novým výborem a odvážným cílem

Horažďovický fotbal vstupuje do jarní  sezóny

s novým výborem a odvážným cílem

 

Miroslav Sedlmaier

 

     V měsíci lednu letošního roku proběhla výroční valná hromada FK Horažďovice, oddílu kopané. Na programu bylo mimo jiné i mnoho změn v orgánech občanského sdružení. Především byl vytvořen nový statutární orgán správní rada. Do rady byl členy FK zvolen na pozici prezidenta bývalý prezident FK Pavel Sedláček, členem je sportovní ředitel Rostislav Bouda, který k nám přišel ze Senca Doubravka a předseda výkonného výboru Mgr. František Reisner, kterého jsem požádal před zahájením jarních bojů o rozhovor.

Můžete nám říci jak jsou rozděleny kompetence mezi správní radou a činnosti výkonného výboru do jehož čela jste byl zvolen ?

„ Úkolem správní rady je řídit a finančně zajistit chod klubu. Výkonný výbor jako výkonný článek klubu byl personálně obměněn.“

Z jaké důvody vedly k tomu, že   již není  členem výkonného výboru Karel Krejčí  ?

„Karel Krejčí se chce plně věnovat trénování A týmu a udělat vše pro postup do divize. To ale není jen jediná změna. Z výboru odstoupil také Milan Stulík, který se nadále stará o údržbu stadionu a dělá kustoda. Svou činnost ukončil Vladimír Kalmár a Jiří Zahnbauer, který se chce více věnovat své rodině. FK mu poděkovalo za jeho dlouholetou činnost. Do výkonného výboru byli zvoleni noví členové , když funkci místopředsedy a manažera mládeže bude vykonávat  Ing. Václav Vachuška, Ing. Michael Forman je sekretářem  mládeže, Miroslav Korous je sekretářem A týmu  ve výboru nechybí  naše  neocenitelná síla na stadionu a Milan Lukeš.“

     Příznivci fotbalu zaujali podzimu í výsledky A týmu , který je na čele krajského přeboru a má dobře nakročeno do divize . Mohl by jste nám prozradit novinky z kádru lídra tabulky KP?

„Kádr týmu mužů byl doplněn o odchovance Horažďovic Tomáše Linharta, který přišel zpět ze Strakonic. Dále na roční hostování ze Strakonic přišel Vilém Strakoš. Získali jsme i dvě nové posily ze Slovenska. Na post brankáře přišel Richard Novák, který se jeví jako velká opora a měl by plnohodnotně nahradit Michala Kubáně, který odešel do Karlových Varů Dvorů. Na post útočníka přišel Ĺudovít Hriščák. Zůstaly u nás všechny opory, jako je Daniel Boček, Jiří Baloušek, Jaroslav Diepold, Peter Horváth. Zimní příprava týmu probíhala v domácích podmínkách a především na umělé trávě v Blatné. Naším stěžejním cílem je postup do divize.“

     Výsledky A týmu, to je špička ledovce klubu na které jste po právu pyšní, ale Horažďovice byly vždy baštou kvalitní mládežnické kopané. V poslední době ale právě mládež zaznamenala ústup z předcházející slávy. Dorost a žáci pravidelně byli účastníky krajského přeboru, ale nyní bojují se střídavými úspěchy v krajské soutěži. Co uděláte proto, aby se horažďovické mládež vrátila opět mezi nejlepší v kraji ?

„Našim záměrem je postupné doplnění týmů mládeže všech kategorií. Chceme zlepšit celkovou práci s mládeží a proto vznikly dvě nové funkce a to manažer mládeže a sekretář. Chceme obnovit komunikaci s okolními kluby a to zejména , zejména s TJ Klatovy, TJ Sušice ,  Chaosem Chanovice  a dalšími kluby z okolí Horažďovic. K tomu chceme využít od nové sezóny připravovaný střídavý start v kategoriích mládeže.“

 

 

Fotbal, to není jen sportovní činnost jednotlivých družstev. Se zajištěním chodu klubu jsou nemalé starosti a klub musí usilovat o podporu své činnosti a usilovat o vylepšení zázemí pro svojí činnost, pro hráče i diváky  . S nástupem do funkce předsedy VV klubu určitě budete chtít i v tomto práci zlepšit ?   

    „ Chceme zlepšit komunikaci s potencionálními sponzory. Obec a podnikatelské subjekty se musí v současné době podílet na financování sportovních klubů. Stále se zvyšují vstupy a občanská sdružení nejsou ziskovými subjekty a bez pomoci zmíněných nemůže zajistit svůj chod. Jsme v úzké spolupráci  s Městským úřadem v Horažďovicích. V těchto dnech probíhá technická příprava rekonstrukce kabin hostů, domácích a rozhodčích, která by měla proběhnout jakmile nám to počasí dovolí.  Následovat by měla výstavba nového ohraničení hrací plochy, záchranné sítě za brankami a později rekonstrukce tribuny. Chceme vytvořit na stadionu reklamní plochy pro prezentaci našich marketingových partnerů.

Dosud jste poněkud pokulhávali i v poskytování informací pro tisk a veřejnost. Blýská se i v tomto směru na lepší časy ?

     Z důvodu zvýšení informovanosti veřejnosti jsme vytvořili nové internetové stránky www.fotbal-horazdovice.cz. Na těchto stránkách by měl každý najít aktuální informace o orgánech klubu, jednotlivých družstvech, zápasech, areálu atd. Dále očekáváme, že umístí Pavel Sedláček, provozovatel Hotelu Zlatý jelen, na budovu hotelu vývěsní skříňku, kde by se měl aktuality z klubu dozvědět každý kdo navštíví horažďovické náměstí.

Po zvolení do čela  výkonného výboru  horažďovického fotbalového klubu jste  na sebe zároveň vzal  úkoly které vyžadují splnění v krátkodobém i dlouhodobém časovém horizontu. Příznivci  jsou často netrpěliví a chtějí  aby výsledky práce byly pokud možno  co nejdříve  vidět.

    Oživení klubu je běh na dlouhou trať, ale všichni doufáme, že nebudeme muset odstoupit uprostřed tratě a doběhneme až do stanoveného cíle. 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku