Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
STRÁŽOV INVESTUJE A NADĚJE VKLÁDÁ DO MLÁDŽE

STRÁŽOV  INVESTUJE  DO HŘIŠTĚ A  NADĚJE VKLÁDÁ DO MLÁDŽE

 

           Strážovský fotbal  po úspěšných létech seniorských mužstev prochází v součastné době obdobím,  kdy  se snaží jednak o stabilizaci obou kolektivů mužů, ale také o dohánění určitého dluhu z minulých let v práci s mládeží .

První tým mužů Strážova  po ukončení hostování brankáře  Michala Javorského a některých změnách v sestavě nastupoval do podzimních bojů v 1.B třídě bez přehnaného optimismu. Přesto po třetině odehraných zápasů  se vyhoupl kolektiv se ziskem plného počtu bodů do čela tabulky . Zbývajících deset  zápasů přineslo spíše zklamání. Výkyvy ve výkonnosti týmu spojené s největší slabinou na postu brankáře  a v neposlední řadě i velmi slabá střelecká produktivita , to  vše se projevilo  do bodového zisku a tak konečných dvacet bodů znamenalo sestup z první poloviny tabulky na 7.místo na kterém také Strážov přezimoval.

Přestože tradičně soudě podle  minulých létech  mají strážovští fotbalisté jarní část slabší, očekává se letos na jaře, že tuto neúspěšnou bilanci z minulosti zažehnají. Přispět by k tomu měl znovu  návrat   gólmana Michala Javorského do jejich svatyně se kterým by mělo  vstoupnout jejich sebevědomí vstoupne a to se mělo také  projevit v umístění v horních patrech tabulky. Oproti podzimu dochází v mužstvu k minimálním změnám , kdy se poprvé po svém vážném zranění způsobené těžkým úrazem zapojí do bojů v 1.B třídě nová hráčská akvizice  talentovaný Václav Matějka z Běšin a již zmiňovaný gólman M.Javorský ze Startu Luby. Hostování ukončili ve Strážově Vacík a Soušek kteří se vrátili zpět do  Nýrska a také Kopecký z Janovic. O služby tohoto hráče  ale má Strážov nadále zájem a jedná o povolení hostování s funkcionáři Dukly Janovice.Tým povede do jarních bojů trenér Ludvík Fremut, hrajícím asistentem trenéra je Petr Presl, vedoucím mužstva zůstává Josef Janda a nad vším bude dohlížet předseda klubu Josef  Soušek.

Strážov B po postupu do okresního přeboru se na podzim nedokázal v této nevyšší okresní soutěži mužů prosadit a posledního místa bude vykřesávat jiskřičku naděje na záchranu která je spíše na  úrovni teorie.

Blýskání na lepší časy pro strážovský fotbal přinesla naděje spojená s vítězstvím dorostenců v okresním přeboru . Optimismus po jejich postupu do krajské soutěže a odehraných podzimních zápasech  zase vrátil hráče i realizační tým  nohama na zem. Postup  do krajské soutěže mladým nadějím strážovské kopané může  jen prospět.  Start ve vyšší soutěži ale ukázal, že kvalita soupeřů z  horních pater tabulky  byla mnohdy nad jejich síly. Na druhé straně podzim přinesl  poučení, že se fotbalovému řemeslu ještě mnozí se musí mnohému přiučit a hodně na sobě musí pracovat, aby byli skutečnými fotbalisty,  kteří udrží laťku strážovské kopané po  jejich starších  klubových  předchůdcích  na úrovní kterou v Pošumaví v historii vždy zaujímali.  O tom, že mohou v tomto kluby vyrůst opět kvalitní fotbalisté přesvědčují  Jaroslav Beneš a  Antonín  Boubele kteří v součastné době úspěšně oblékají dres dorostenců TJ Klatovy.

Z  hostování ze žákovského týmu TJ Klatovy se vrátil  další fotbalový talent Petr Maxa . S jeho příchodem do kolektivu žáků který převzal jako zkušený trenér  Petr Presl zažívá žákovský celek  SK Strážov výkonnostní vzestup a věkově mladý tým to druhým místem  ve skupině A OP jen  potvrzuje .

Výbor SK Strážov ruku v ruce s místním OÚ a patronátním Kovodružstvem Strážov i s ostatními sponzory myslí na zlepšení zázemí pro hráče. Důkazem toho je  i na květen  plánovaná investiční akce spojená s částečnou  rekonstrukcí hrací plochy tak, aby bylo možné její travnatý povrch ještě více využívat   hráči všech věkových kategorií.

      Při hodnocení na dnešní valné hromadě která se koná v místní sokolovně od 18.00 hodin určitě bude vzestup mládežnické kopané určitě tím světlým místem v hodnocení minulého období. A mládežníci jsou ti na které jsou v součastné době ve  fotbalovém klubu SK Kovodružstvo Strážov také nevíce pyšni.   

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku