Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Měčínským fotbalistům podal pomocnou ruku František Plass

MĚČÍNSKÝ FOTBAL MÁ DOBRÉ ZÁKLADY V MLÁDEŽI

 

 

Po skončení ročníku 2004-05 nebyla situace ve fotbalovém klubu Sokola Měčín radostná. První tým mužů po několikaletém působení v I.B třídě se sestoupil do okresního přeboru do kterého nastupoval na podzim velmi oslabený. V klubu  skončilo hostování třem hráčům, někteří přestoupili nebo ukončili činnost a tak  zbylo z původního kádru z  1.B třídy pět hráčů. „Vstup do soutěže nebyl dobrý a na hráčích zanechal sestup  a rozpad týmu psychický útlum . Do jednotlivých utkáních nastupoval úzký kádr doplněný "vším  co mělo nohy" a to se  projevilo na výsledcích a konečném hodnocení “ říká sekretář   Sokola Měčín Evžen Veselý.

Tomuto stavu také  odpovídalo  umístění a Měčín přezimuje v OP na předposledním místě tabulky. Ke změně pro jarní část soutěže dochází na poctu trenéra A týmu . Po té kdy na  vlastní žádost ukončil trenérskou činnost Veselý Evžen ml. povede mužstvo  v jarní části  fotbalová osobnost, bývalý dlouholetý prvoligový hráč a reprezentant František Plass. „Pod vedením nového trenéra již u nás  začala příprava na letošní jaro. K nabrání nových sil využíváme místní tělocvičnu a okolní terén na zlepšení fyzické kondice.¨Žádné převratné změny co se týče hostování nebo přestupu nejsou v součastné době na obzoru. Hostování u nás prodloužil Petr Plass , v jednání jsou dva zkušení fotbalisté a mužstvo bude dávat příležitost  talentovaným  hráčům z řad dorostencům.  Cílem je zlepšení herního projevu a udržení se v soutěži doplňuje  informaci  o součastném stavu v Sokole Měčín Evžen Veselý.

Situaci v Měčíně ale není třeba vidět jen pesimisticky. Fotbal má zde zdravé  kořeny které mají základ v práci s mládeží.  Žáci jsou ve skupině která se hraje na  Klatovsku již několik let nejlepší ale jejich cesta za titulem okresního přeborníka vždy skončila ve finálovém klání. Také po podzimní části jsou na prvním místě v tabulce a v Měčíně věří, že tentokráte skončí lépe a zakončí finálovou část OP mistrovským titulem.

Příjemným překvapením jsou výkony nově vytvořeného dorosteneckého družstva. I když je znát  po počátečních výborných výsledcích odchod talentovaného Lukáše Čejky do Klatov, chtějí dorostenci  v popředí  okresního přeboru a postupně ty nejlepší doplňovat  A tým mužů.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku