Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
P o d i v n é n á h o d y

P o d i v n é    n á h o d y

 

Vážení čtenáři, hráči, funkcionáři, přátelé kopané,

 

    dovolím si  následně popsat (promiňte, že poněkud obšírněji) dvě velice podobné příhody, které se v našem oddílu v poslední době přihodily a které mi dodávají víru tvrdit, že na náhody nelze věřit. Příběh č.1 se odehrál v jednom z posledních jarních kol IV.třídy – skupiny B, kdy náš celek Pačejov B hostil svého souseda – Sokol Velký Bor. Utkání obou celků jsou vždy tak trochu „vyhecovaná“, ostatně jako každé místní derby. V tomto utkání Pačejov B zvítězil. V týdnu po utkání se zjistilo, že se domácím ztratil registrační průkaz hráče Radka Křevkého. Prohledali jsme důkladně kabiny, ale marně. Jako předseda TJ jsem bezprostředně kontaktoval rozhodčího…. a funkcionáře Sokola Velký Bor pana Josefa Urbana, zda se daná registračka omylem či náhodou nezatoulala k nim. V obou případech se mi dostalo záporné odpovědi. Ztrátu RP Radka Křevkého si dodnes nedovedeme vysvětlit. Museli jsme nechat  na ČMFS v Praze vystavit duplikát, hráč tudíž několik zápasů nehrál. Časem se na tuto příhodu jaksi pozapomnělo.

     Druhé dějství mého vyprávění se odehrálo minulý týden. V utkání 3.kola nového ročníku IV.třídy – skupiny B celek Sokola Pačejov B opět hostil tým Velkého Boru. Utkání nevybočilo z rámce tradičních soubojů, bylo snad jen více emotivní a vypjaté. Pačejovské béčko stejně jako na jaře zvítězilo. V utkání nastoupil i hráč kádru pačejovského áčka Václav Brůha, který den předtím chyběl v utkání okresního přeboru se Sušicí B a trenéři chtěli, aby nevypadl ze zápasového rytmu. Od tohoto utkání uplynulo 5 dní, a když jsme na pátečním tréninku připravovali sestavu na víkendový zápas OP ve Velkých Hydčicích, zjistili jsme, že nám schází registrační průkaz zmíněného Václava Brůhy. Všechny ostatní průkazy hráčů, kteří hráli v zápasech z předchozí soboty a neděle, byly v pořádku na svém místě. Opět jsme důkladně obrátili kabiny vzhůru nohama, ale znovu bezvýsledně. Posléze jsme si však uvědomili tu podivnou náhodu, že se registračka ztratila po utkání se stejným soupeřem jako na jaře v případě Radka Křevkého. Ano, může to být samozřejmě opět pouze podivná náhoda, souhra okolností, nepořádek domácího oddílu atd. To ať posoudí sami čtenáři. Nedovoluji si nikoho konkrétně obvinit a na tomto místě zdůrazňuji, že žádné důkazy o úmyslném zcizení RP ve snaze ublížit soupeři či pomstít se za domnělou křivdu bohužel  n e e x i s t u j í!  Konstatuji jen holá fakta. Pravda je, že těch „horkých hlav“ po utkání s Velkým Borem bylo víc než je zdrávo.

     Ztráta registračního průkazu Václava Brůhy náš celek citelně postihla. Nejedná se pouze o finanční náklady spojené s nezbytnou cestou do Prahy či s poplatkem registračnímu oddělení ČMFS. Daleko větší ztrátou byla nucená absence hráče Brůhy v sobotním utkání OP ve Velkých Hydčicích, kde možná jeho neúčast byla tím pomyslným jazýčkem na vahách a vedla ke ztrátě 2 bodů, neboť jsme měli na víc než na remízu. Pokud nám tedy chtěl někdo skutečně ublížit, tak se mu to bohužel stoprocentně  povedlo.

     Je více než pravděpodobné, že k podivným ztrátám registračních průkazů Radka Křevkého a Václava Brůhy došlo až po převzetí všech průkazů od rozhodčího. Kapitán je zpravidla položí na stůl ve vedlejší místnosti. Vnitřní uspořádání kabin u nás v Pačejově, kdy hráči chodí do kabiny k rozhodčímu přes jakousi společnou místnost, nabízí „mnohé příležitosti“. Navíc domácí hráči po zápase pravidelně odcházejí do klubovny, která se nachází úplně jinde. Jaké pro nás plyne po této trpké zkušenosti  ponaučení? Především kapitáni družstev budou důsledně provádět kontrolu přebíraných průkazů, které okamžitě uzamknou na bezpečném místě. Větší důraz bude kladen i na pořadatelskou službu. Dovolím si tato opatření doporučit i dalším oddílům, aby je nepotkalo náhodou něco podobného. Pokud registrační průkazy někdo skutečně odcizil s úmyslem poškodit soupeře, jedná se o čin ubohého idiota, který plivnul do tváře všem slušným hráčům, dobrovolným funkcionářům, fanouškům a přátelům kopané. Je pak více než pravděpodobné, že jednal na vlastní pěst, že se o jeho „hrdinském“ činu nikdo nikdy nedoví a že to možná bude právě on, kdo se bude následně horlivě a viditelně ohánět zásadami fair play. V nás bude naopak dlouho přetrvávat pocit hořkosti, že se něco podobného mohlo vůbec stát.

 

                                                                  Tomáš Cihlář

                                                                   předseda TJ Sokol Pačejov

    





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku