Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Jan Staněk dosáhl druhého trenérského triumfu v tomto roce

Jan Staněk dosáhl druhého trenérského triumfu v tomto roce

 

Mezi početnou výpravou mladých olympioniků Plzenského kraje  byla i výprava fotbalistů. Mezi nejlepšími hráči do 15 let roč.narození 1990  v ČR nechyběl ani krajský výběr  a vedl si na jedničku. Vždyť pod vedením dvojice trenérů Jana Staňka ze Sušice a Pavla Hudečka z Rokycan dosáhl  vynikajícího úspěchu, když  tento silně obsazený turnaj vyhrál.

„Olympiáda byla pojata skutečně velkolepě a mám z týdenního pobytu v Brně ty nejlepší zážitky“ řekl nám trenér výběru fotbalistů Jan Staněk a dále pokračoval : „Vždyť účast  více než 4000 mladých sportovců z ČR , přítomnost členů Českého olympijského výboru  a nejlepších reprezentantů z minulých olympiád  toho bylo dostatečným důkazem.   Bylo to jako na skutečné olympiádě. Olympijský oheň  zapálil na úvod Jan Železný , nechyběla Jarmila Kratochvílová ani Dana Zátopová a další nejlepší sportovci z Čech , Moravy a Slezska.Vše bylo fantastické, prostředí, ubytování,stravování a  celková sportovní atmosféra!  

K vlastnímu průběhu fotbalového turnaje Jan Staněk uvedl : „ Krajské výběry byly rozděleny do dvou skupin po sedmi týmech. Plzeňský výběr   měl ve skupině za soupeře Jihomoravský, Královohradecký, Karlovarský, Jihočeský, Ústecký kraj a výběr Středočeského kraje.“

Výsledky :

Plzeňský – Jihomoravský 0:2, Plzeňský – Královohradecký  4:2, Plzeňský – Středočeský  2:1, Plzeňský – Karlovarský 2:0, Plzeňský – Jihočeský 1:0, Plzeňský – Ústecký kraj 1:2.

„Do semifinále postupoval náš Plzeňský výběr ze druhého místa ve skupině .Za soupeře jsme měli  velice kvalitní výběr Zlínského kraje který ve druhé skupině vyhrál všechny zápasy a postoupil z 1.místa. My jsme  Zlínský kraj dokázali  porazit brankou Vitouš z Vikt.Plzeň 1:0.    Již zajištěná účast ve finále byla pro nás  velkým úspěchem. Náš soupeř ve finále  vyšel ze souboje krajů Jihomoravský-Pardubický který skončil 3:1.  Finále tak bylo opakováním souboje ze skupiny kde jsme s  výběrem Jihomoravského krajem prohráli 0:2. Ve finále to ale bylo úplně jinak . My jsme dokázali zvítězit  4:1 (2:1) když ˇpo dvou brankách  skórovali Vitouš a Čtverák.“.

Na úspěchu Plzeňského výběru se kromě Jana Staňka podílelo i trojice hráčů z Pošumaví. V Krajském výběru byli Vlasta Otta(TJ Sušice) a Petr Míčkal(původní odchovanec  FK  Horažďovice nyní v barvách  TJ Sušice) a Michal Růžek z TJ Klatovy.

„Nepamatuji , že by takovéto úrovni dokázal zvítězit Plzeňský výběr. Právě proto je pro nás tento úspěch ještě výraznější a možná ještě fotbalovou veřejností není dostatečně doceněn. Úspěch byl založen na výborné partě která se ještě v průběhu týdenního pobytu upevnila.. Dařilo se nám herně, kluci byli v pohodě a odměnou jim i nám všem  byl tento vynikající úspěch !“.

Pro Jana Staňka to bylo úspěšné zakončení první poloviny roku 2005. Po květnovém zisku třetího místa s výběrem minižáků(roč.nar.1993)  OFS Klatovy v národním finále v Roudnici kde byl společně s Petrem Jandou z Horažďovic u kormidla tohoto výběru se dostavil ještě větší úspěch na II.olympiádě ČR v Brně. Blahopřejeme jemu i trojici reprezentantů z Pošumaví k zisku zlatých medailí.

 

  





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku