Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Sušice B sestupem potopila N.Hory i Janovice

Sušice B sestupem potopila N.Hory i Janovice

 

K nevydařené sezóně přidal i  nevydařený závěr. Nějak tak by se dal charakterizovat neúspěšný soutěžní ročník který má za sebou rezervní tým TJ Sušice. Mužstvu se nabídla po hrozbě přímého sestupu odvrácené výhrou v posledním kole v Hradešicích jedinečná šance zajistit si úspěšným startem v baráži záchranu v 1.B třídě . Překážka která Sušici B  stála v cestě, druhý celek okresního přeboru ze severu kraje z Kralovic neměla být v pomyslné výše  laťky kterou by neměla přeskočit. To byla ale jen teorie. Výsledek z obou zápasů nakonec hovoří pro tým, který měl být Sušici v boji o záchranu tím obětním beránkem. Dnes je již všechno jinak. Sušice B sestupuje do okresního přeboru a vzala tak do ruky osud dalších týmů. Odsoudila Nalžovské Hory k sestupu do III.třídy, které  v této soutěži musela uvolnit místo rezerva Janovi. Ta jistě určitě s nabídkou  účasti ve IV.třídě není rovněž nadšena.TJ Sušice B tak jen dokonala neúspěšné dílo našich zástupců v 1.B třídě. Po několika létech kdy se sestupy týmů z našeho okresu vyhýbaly tak nyní míří z této krajské soutěže do OP po Měčínu i Sušice B.

 

Sušice B – Kralovice  1 : 2 (1 : 1)

Začátek utkání probíhal za režie domácích kteří se zásluhou dorostence nekoly již ve 13.minutě dostali do vedení. Vše šlo podle plánu a vypadalo to, že to na hřišti bude hra kočka s myší. Další šance již brankou neskončily a byli to hosté kteří ve 42.minutě z dobře kopnutého trefeného kopu Schererem vyrovnali. Obraz hry ani ve druhé půli se nezměnil, ale skóre se změnilo jen na straně domácích. Hosté se dostali čtyřikrát na polovinu domácích a z toho v 71.minutě po brejku rozhodl Vopat o tom, že 1.B třída putuje ze Šumavy na sever kraje. Domácí hráli od 56.minuty bez vyloučeného Skály, ale to jejich neúspěch nijak neomlouvá.

Sušice  B tak udělala černou tečku za  jinak úspěšným ročníkem pro sušický fotbal, který patřil výsledky i umístěním v krajských soutěží mezi to nejlepší co v Pošumaví máme.  Muži  A skončili v silné konkurenci na 5.místě v KP, dorost si vybojoval postu do přeboru kraje, žáci skončili v nejvyšší krajské soutěži skončili druzí , do KS soutěže postoupil“B“ tým žáků, mladší minižáci vyhráli krajské finále a starší minižáci skončili ve finále na 2.místě.  

Předseda TJ Sušice a sekretář v jedné osobě  Vratislav  Krulich, který se připravuje na novou funkci předsedy STK OFS Klatovy  se netajil rozčarováním nad tímto byť dílčím neúspěchem : „Tento stav si zavinili hráči sami. Nedokázali využít drtivé převahy, dlouhé nakopávané míče kýžený úspěch nepřinesly. Soupeři  který hrál pěkně od „ podlahy“ tak  spadl úspěch do klína právě neškodností našich hráčů. Nezastírám, že mne sestup mrzí. Je mi líto také těch kteří naším sestupem doplatí pádem do nižších okresních soutěží“.

Branky: Nekola - Scherer, Vopat,

Rozhodčí : Janoch - Bogdan, Tyc, Jirsa

Diváků : 230 , ČK: 1:0, ŽK: 3:3





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku