Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Klatovský fotbal dosáhl svého historického maxima

Klatovský fotbal dosáhl svého historického maxima

 

Velmi vydařenou tečku za právě skončeným soutěžním ročníkem fotbalových soutěží udělal rezervní tým mužů TJ Klatovy. Jako nováček 1.A třídy byl v této druhé nejvyšší krajské soutěži vidět po celý jeho průběh vidět mezi nejlepšími.O přímý postup ze druhého místa se připravil prohraným utkáním doma s vítězem  této soutěže Sokolem Manětín, ale příležitost v baráži se poprat o postup již nepustil z rukou . Na cestě jim stál plzeňský tým z Bolevce který má již své zkušenosti kdy se právě v krajském přeboru zachraňoval několikrát v baráži.   Po  čtvrteční remíze  V Plzni 1 : 1 stačil klatovskému béčku  bezbrankový výsledek k postupu. V krásném prostředí fotbalového areálu v Janovicích téměř šestistovka plasticích diváků branku neviděla, ale  byli u toho, kdy klatovský klub dosáhl historického maxima  a v součastné době vedle ligové Viktorie Plzeň triumfuje , když má v soutěži mužů první tým v divizi a druhý v krajském přeboru. K tomuto skutečně ojedinělému úspěchu patří také naše blahopřání!   

 

Klatovy B – Bolevec    0 : 0

Domácí tým nastoupil do tohoto odvetného barážového zápasu posílený  o dva hráče z divizního týmu Zedníka a Viktoru s odhodláním rozhodnout zápas co nejdříve ve svůj prospěch. Úvod zápasu tomu také nasvědčoval a v  prvních deseti minutách si Klatovy dokázaly vytvořit drtivý tlak. V 6.minutě byly velmi blízko k dosažení vedoucí branky, ale střelu Zbyňka Tomana stačil ještě Petr Grif odkopnout míč téměř z brankové čáry do bezpečí. V zápětí si naběhl na obranu hostů Poslední ale brankář Bolevce pohotově vyběhl a jeho šanci zlikvidoval.  Hosté překvapili disciplinovanou dobře organizovanou hrou. V obranné fázi působili kompaktně a s přibývajícím časem se z náporu domácích úspěšně vymanili. Do jediné slibné šance první půle se dostal Bolevec ve 24.minutě, ale Šlechta při šanci do které se dostával Šanoby   zatáhl úspěšně za záchrannou brzdu a odvrátil na rohový kop. Možnost skórovat před odchodem do  kabin se nabídla Kotábovi ve 44.minutě, ale jeho obloček kterým chtěl přehodit  strážce svatyně hostů stačil ještě Klečka zachytit.

Klatovské rezervě patřily také úvodní minuty druhé půle. Hned jejím úvodu  vyslal vydařenou střelu ze 20 metrů Šlechta, ale Klečka se nenechal v brance hostů překvapit. Ten by úspěšný i v 52.minutě, kdy zlikvidoval střelu Brejchy, který se rozhodl  zvolit střelu místo přihrávky na volné spoluhráče a slibně vyhlížející akce nebyla tak lépe využita. Klečka se nenechal překvapit ani hlavičkou kterou vyslal z hranice pokutového území Zedník . Štěstí měl gólman Bolevce v 61.minutě  při  další šanci  domácích, kdy  Martin Toman v dobré pozici z deseti metrů poslal míč rovnou do jeho náruče. V 71.minutě  měla klatovská rezerva největší příležitost ke skórování . Zedník výborně rozehrál přímý  kop z pravé strany na zadní tyč bolevecké branky , který jen o vlásek minul na malém vápně  nabíhající Kotáb a balon skončil těsně vedle pravé tyče. Hosté s blížícím se koncem zápasu si začali uvědomovat, že tento stav jim úspěch záchrany v krajském přeboru nezaručuje a  začaly  dosud sevřené nůžky semknuté obrany stále více otevírat. Brankář Jarolím, který si prakticky poprvé sáhl na míč v 76.minutě kdy zlikvidoval střílený cent před jeho branku si v závěrečných minutách na nedostatek práce nemohl stěžovat. Štěstí si domácí brankář vybral  v  80.minutě , kdy střela obránce Petra Grifa z výborné pozice z deseti metrů  skončila nad jeho brankou. Hosté vsadili vše na útok a patřili jim závěrečné minuty, neboť jejich naději na případné prodloužení by spasila jen branka v síti domácích. Do otevřené obrany se domácím lépe útočilo, ale když ani poslední šance Zbyňka Tomana úspěch nepřinesla diváci se branky nedočkali.To snad bylo jediné co tomuto zápasu chybělo. Zápas měl svůj náboj v tom, že bylo o co hrát a tím úspěšnějším nakonec byli podle očekávání domácí. Nutno ale ocenit výkon soupeře. Pokud by podávali hosté podobné výkony i v průběhu předcházejících třiceti kol KP, pak by to určitě nebyli oni, kteří  by v Janovicích musel bojovat o záchranu. Na návrat do nejvyšší krajské soutěže si tak musí nejméně jeden rok počkat, ale o svojí poslední  šanci nesestoupit se ale poprali se ctí.

Velmi dobře se svého úkolu zhostil rozhodčí Stanislav Šustek ze Kdyně kterému úspěšně sekundovali na čarách mladí talentovaní Špoták a Kopetko čtvrtý arbitr Krutina vše jistil mezi  lavičkami oběma soupeři.

Sestava Klatovy B : Jarolín – Dolejš(88.Ježek), Poslední, Viktora, Kotáb(74.Lukeš M.), Šlechta, Toman, Zedník, Brejcha, Kováč, Toman Z.(90.Janek).

Rozhodčí : Šustek - Špoták, Kopejtko, Krutina

Diváků : 650, ŽK 1:1

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku