Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Výsledky barážových zápasů 22. - 26.6

Výsledky barážových zápasů krajských soutěží  22. – 26.6.2005

 

Čtrnáct barážových utkání krajských soutěží vidělo 4400 diváků . Byla to ta nejlepší tečka  za ročníkem  2004-2005!

 

Baráž – krajský přebor

 

Odveta - sobota

M. Touškov - Chlumčany 3:0 (1:0)

Branky: Kalčík, Schneider, Karbusický

Diváků : 400, ŽK: 3:3, ČK: 0:1

1. utkání :

Chlumčany-Touškov 2:1 (1:0)

Branky: Trdlička, Jirák - Bárta,

Diváků : 450, ŽK: 3:4, ČK: 0:1.

 

 

Odveta - neděle

Klatovy B – Bolevec    0 : 0

Domácí tým nastoupil do tohoto odvetného barážového zápasu posílený  o dva hráče z divizního týmu Zedníka a Viktoru s odhodláním rozhodnout zápas co nejdříve ve svůj prospěch. Úvod zápasu tomu také nasvědčoval a v  prvních deseti minutách si Klatovy dokázaly vytvořit drtivý tlak. V 6.minutě byly velmi blízko k dosažení vedoucí branky, ale střelu Zbyňka Tomana stačil ještě Petr Grif odkopnout míč téměř z brankové čáry do bezpečí. V zápětí si naběhl na obranu hostů Poslední ale brankář Bolevce pohotově vyběhl a jeho šanci zlikvidoval.  Hosté překvapili disciplinovanou dobře organizovanou hrou. V obranné fázi působili kompaktně a s přibývajícím časem se z náporu domácích úspěšně vymanili. Do jediné slibné šance první půle se dostal Bolevec ve 24.minutě, ale Šlechta při šanci do které se dostával Šanoby   zatáhl úspěšně za záchrannou brzdu a odvrátil na rohový kop. Možnost skórovat před odchodem do  kabin se nabídla Kotábovi ve 44.minutě, ale jeho obloček kterým chtěl přehodit  strážce svatyně hostů stačil ještě Klečka zachytit.

Klatovské rezervě patřily také úvodní minuty druhé půle. Hned jejím úvodu  vyslal vydařenou střelu ze 20 metrů Šlechta, ale Klečka se nenechal v brance hostů překvapit. Ten by úspěšný i v 52.minutě, kdy zlikvidoval střelu Brejchy, který se rozhodl  zvolit střelu místo přihrávky na volné spoluhráče a slibně vyhlížející akce nebyla tak lépe využita. Klečka se nenechal překvapit ani hlavičkou kterou vyslal z hranice pokutového území Zedník . Štěstí měl gólman Bolevce v 61.minutě  při  další šanci  domácích, kdy  Martin Toman v dobré pozici z deseti metrů poslal míč rovnou do jeho náruče. V 71.minutě  měla klatovská rezerva největší příležitost ke skórování . Zedník výborně rozehrál přímý  kop z pravé strany na zadní tyč bolevecké branky , který jen o vlásek minul na malém vápně  nabíhající Kotáb a balon skončil těsně vedle pravé tyče. Hosté s blížícím se koncem zápasu si začali uvědomovat, že tento stav jim úspěch záchrany v krajském přeboru nezaručuje a  začaly  dosud sevřené nůžky semknuté obrany stále více otevírat. Brankář Jarolím, který si prakticky poprvé sáhl na míč v 76.minutě kdy zlikvidoval střílený cent před jeho branku si v závěrečných minutách na nedostatek práce nemohl stěžovat. Štěstí si domácí brankář vybral  v  80.minutě , kdy střela obránce Petra Grifa z výborné pozice z deseti metrů  skončila nad jeho brankou. Hosté vsadili vše na útok a patřili jim závěrečné minuty, neboť jejich naději na případné prodloužení by spasila jen branka v síti domácích. Do otevřené obrany se domácím lépe útočilo, ale když ani poslední šance Zbyňka Tomana úspěch nepřinesla diváci se branky nedočkali.To snad bylo jediné co tomuto zápasu chybělo. Zápas měl svůj náboj v tom, že bylo o co hrát a tím úspěšnějším nakonec byli podle očekávání domácí. Nutno ale ocenit výkon soupeře. Pokud by podávali hosté podobné výkony i v průběhu předcházejících třiceti kol KP, pak by to určitě nebyli oni, kteří  by v Janovicích musel bojovat o záchranu. Na návrat do nejvyšší krajské soutěže si tak musí nejméně jeden rok počkat, ale o svojí poslední  šanci nesestoupit se ale poprali se ctí.

Velmi dobře se svého úkolu zhostil rozhodčí Stanislav Šustek ze Kdyně kterému úspěšně sekundovali na čarách mladí talentovaní Špoták a Kopetko čtvrtý arbitr Krutina vše jistil mezi  lavičkami oběma soupeři.

Sestava Klatovy B : Jarolín – Dolejš(88.Ježek), Poslední, Viktora, Kotáb(74.Lukeš M.), Šlechta, Toman, Zedník, Brejcha, Kováč, Toman Z.(90.Janek).

Rozhodčí : Šustek - Špoták, Kopejtko, Krutina

Diváků : 650, ŽK 1:1

 

1.utkání:

Bolevec-Klatovy B 1:1 (1:1)

Branky: Šnaider - Poslední,

Diváků : 450, ŽK: 1:5

 

 

Konečný závěr baráže

Do krajského přeboru postupuje :

Sokol Město Touškov,

TJ Klatovy B

Do 1.A třídy sestupuje:

Keramika Chlumčany A

Bolevec

 

 

Baráž 1. A třída

 

Odveta  - sobota

Baráž o 1.A třídu skončila úspěchem favorita

Ve dvou zápase o účast v 1. A třídě svedla vzájemný souboj dvě družstva z Pošumaví.

Možnost bojovat o tuto soutěž se nabídla druhému týmu tabulky 1.B třídy skupiny  B Sokolu Hradešice. V cestě dosáhnout historického úspěchu fotbalu v Hradešicích byl jeden z historicky nestarších a nejúspěšnějších klubů v Pošumaví, součastný účastník 1.A třídy Start Luby . Ten do baráže vstupoval v roli favorita  kterou již naplnil v úvodním zápase hraném minulou středu v Hradešicích, kde vyhrál 3:2. Jen stejné vítězství a vyšší mohlo v odvetě znamenat zvrat v této dvojici  účastníků baráže a přinést úspěch Hradešicím.

To se nestalo a také v odvetě dokázaly Luby vyhrát a nyní již mohou sledovat čtvrteční losování 1.A třídy s tím, že bude i pro příští ročník Start Luby figurovat mezi šestnácti účastníky 1.A třídy. ´ˇRady účastníků z Pošumaví se tak po postupu TJ Klatovy B do KP zúžily a Luby budou jediným reprezentantem této části Šumavy v 1.A třídě.

 

Luby - Hradešice 1:0 (0:0)

Branka: Holiš

Diváků : 300, ŽK: 4:2 ČK: 0:1

 

František Melka trenér Sokola Hradešice :  „Baráž se rozhodla v prvním zápase, kdy jsme nedokázali využít domácí prostředí a nehráli jsme moc dobře. Sobotní zápas  to byl  podle mého názoru kvalitní a myslím si, že jsme ostudu rozhodně neudělali. Velkou smůlu jsme měli v 7.minutě, kdy musel ze hřiště kvůli zranění F. Šašek a to nás dost citelně oslabilo. Jinak jsem ale s těmito zápasy spokojen, protože nám poskytly možnost porovnání rozdílu soutěží a ukázaly nám, kde  máme ještě co zlepšovat. Celkově jsme letos prožívali v Hradešicích úspěšnou sezónu a já bych chtěl tímto poděkovat každému, kdo nám během celého roku fandil a podporoval nás v našem snažení.“

 

1.utkání :

Hradešice-Luby 2:3 (0:1)

Rozhodčí : J.Kříž - Kafka, Shneider, Čermák  

Branky: Kopal, Řezáč - Voráček, Pikhart, Poupa,

Diváků : 220, ŽK: 2:4.

 

 

Odveta - sobota
Dýšiná - Druztová 2:4 (1:1)

Branky: Prokš, Makovička - Korelus 2, Ježek, Folk

Diváků : 150, ŽK: 2:0

1.utkání
Druztová-Dýšina 0:5 (0:1)

Branky: Prokš 2, Gren, Cibula, Náhlík,

Diváků : 200, ŽK: 2:1, ČK: 1:0.

 

 

Odveta – neděle:

Chotíkov  - Klenčí  0 : 3 (0:0)

Branky: Franek 2, Mach

Diváků : 400, ŽK: 2:3, ČK: 1:0

1.utkání:

Klenčí-Chotíkov 1:1 (0:0)

Branky: Franěk - Mokrusch, ŽK: 3:4,

Diváků : 250, ČK: 1:0

 

Konečný závěr baráže

V 1.A třídě zůstávají všechna dosavadní  družstva hrající tuto soutěž:

TJ Start Luby

FC VŠESTAV Dýšina 1993

Spartak - První chodská  Klenčí

 

Baráž – 1.B TŘÍDA

 


Odveta  - sobota :

Merklín - BKV Planá 2:3 (1:2)

Branky: Liška J., Liška M. - Mikač, Rozhoň, Hromíř,

Diváků : 250, ŽK: 2:3, ČK: 0:1

1.utkání :

BKV Planá-Merklín 1:3 (1:2)

Branky: Kulíř - Pait 2, Nový

Diváků : 200, ŽK: 7:4, ČK: 1:1

 

 

Odveta neděle

Sušice B – Kralovice  1 : 2 (1 : 1)

Začátek utkání probíhal za režie domácích kteří se zásluhou dorostence nekoly již ve 13.minutě dostali do vedení. Vše šlo podle plánu a vypadalo to, že to na hřišti bude hra kočka s myší. Další šance již brankou neskončily a byli to hosté kteří ve 42.minutě z dobře kopnutého trefeného kopu Schererem vyrovnali. Obraz hry ani ve druhé půli se nezměnil, ale skóre se změnilo jen na straně domácích. Hosté se dostali čtyřikrát na polovinu domácích a z toho v 71.minutě po brejku rozhodl Vopat o tom, že 1.B třída putuje ze Šumavy na sever kraje. Domácí hráli od 56.minuty bez vyloučeného Skály, ale to jejich neúspěch nijak neomlouvá.

Sušice  B tak udělala černou tečku za  jinak úspěšným ročníkem pro sušický fotbal, který patřil výsledky i umístěním v krajských soutěží mezi to nejlepší co v Pošumaví máme.  Muži  A skončili v silné konkurenci na 5.místě v KP, dorost si vybojoval postu do přeboru kraje, žáci skončili v nejvyšší krajské soutěži skončili druzí , do KS soutěže postoupil“B“ tým žáků, mladší minižáci vyhráli krajské finále a starší minižáci skončili ve finále na 2.místě. 

Předseda TJ Sušice a sekretář v jedné osobě  Vratislav  Krulich, který se připravuje na novou funkci předsedy STK OFS Klatovy  se netajil rozčarováním nad tímto byť dílčím neúspěchem : „Tento stav si zavinili hráči sami. Nedokázali využít drtivé převahy, dlouhé nakopávané míče kýžený úspěch nepřinesly. Soupeři  který hrál pěkně od „ podlahy“ tak  spadl úspěch do klína právě neškodností našich hráčů. Nezastírám, že mne sestup mrzí. Je mi líto také těch kteří naším sestupem doplatí pádem do nižších okresních soutěží“.

Branky: Nekola - Scherer, Vopat,

Rozhodčí : Janoch - Bogdan, Tyc, Jirsa

Diváků : 230 , ČK: 1:0, ŽK: 3:3

 

1.utkání:

Kralovice-Sušice B 1:0 (1:0)

Diváků : 300

Branka: Vopat, ŽK: 4:1.

 

Konečný závěr baráže

Do 1.B třídy postupuje :

TJ Sokol Merklín

Kralovice

Z 1.B třídy sestupuje :

TJ Sušice B

BKV Planá



 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku