Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Sestupovou matematiku určuje divize, aneb o co se v posledním kole hraje - rekapitulace

Sestupovou matematiku určuje divize

Miroslav Sedlmaier

 

Tuto sobotu a v neděli mají  před sebou závěrečné kolo fotbalisté v tomto soutěžním ročníku. Ten bude patřit v neděli večer k historii . O postup a sestup se bude bojovat  i v příštím týdnu v důležitých barážových zápasech v krajských soutěží. O co se skutečně hraje v tomto posledním kole se pokusíme soustředit  do následujících řádek a připojených tabulek.

Rozhodujícím kriteriem k určování počtu sestupujících i těch družstev ,které  budou bojovat o sestup v baráži je počet sestupujících z divize do krajského přeboru Plzeňského kraje. Na tom závisí určení dalšího počtu sestupujících   z krajských soutěží dospělých  a  na to navazují rovněž sestupy v okresních soutěží.  V podstatě to znamená, že existují  tři možné varianty.

Varianta I – nikdo nesestoupí z divize do Plzeňského kraje, varianta II – sestoupí z divize jeden  tým, varianta II. – sestoupí z divize dva týmy.

 

SESTUPY

Varianta I

 

Varianta II

Varianta III

 

Přímo

 

Baráž o záchranu

Přímo

Baráž o záchranu

Přímo

Baráž o záchranu

 

Divize

 

0

-

1

-

2

-

 

KP

 

1

2(14.-15.místo) -

2

2(13.,14.místo)

3

2(12.,13.místo) Nýrsko??

 

1.A třída

 

2

3(12.-14.místo) -

3

3(11.,13místo.)Luby,Dýšina

4

3(10.-12.místo) Luby,Dýšina,

 

1.B třída

 

6

2

7

2

8

2(Chlumčany??,Sušice B??

 

Pozn.: V Plzeňském kraji jsou 3 skupiny 1.B třídy po 14 účastnících. Bez ohledu na sestupy z divize sestupuje po dvou týmech(13.-14.místo) z každé skupiny. Další počty sestupujících se určují z týmů na 12.místě s nejhorším počtem bodů, při rovnosti bodů rozhoduje brankový rozdíl, pak poměr)

 

 

Sestup z 1.B tř.sk.B

 

0

-

1

Měčín

2

Měčín,Sušice??

 

Sestup z okr.přeboru

 

1

Myslív

2

 

Myslív, Hradešice B

3

Myslív,Hradešice B, N.Hory ??

 

Sestup ze III.třída

 

1

Zavlekov

2

Zavlekov, Chanovice B

3

Zavlekov,Chanovice B,Janovice ??

 

Divize

V  tabulce je přehled  vzájemných zápasů a získaných bodů týmů které usilují o záchranu. Teoreticky o záchranu hrají doma ze Západočechů Doubravka s postupující Spartou Krč. Chanovice mají rovněž náročného soupeře . Obstát  na hřišti třetího Sezimova Ústí které dokonce útočí na druhé místo velmi těžký úkol . Nejvíce ke konečnému rozuzlení napoví duel v Cehbu Trstěnice – Hořovice.

 

Přehled vzájemných zápasů sestupem ohrožených týmů

 

Krajský přebor

Horažďovice a Sušice jsou bez existenčních starostí.

Nýrsko  je ohroženo případnou baráží o záchranu pokud by z divize sestupovala Doubravka i Chanovice.

Jistý sestup mají Poběžovice, při variantě I. také Tachov(očekává se že Chlumčany uspějí i v Přešticích) a při variantě III.(sestup 2 týmy z divize)  se se s KP musely rozloučit i Chlumčany

1. A třída

Luby  - vyhnout se baráži znamená , aby z divize do KP nikdo nesestoupil a aby Dýšina pouze na ZČE B rv Plzni remizovala a Luby přitom doma  s Úněšovem vyhrály. Jinak by  utkání Úněšovem mělo sloužit jako příprava  na dva existenční barážové zápasy. Soupeřem by v tom případě měl být jeden ze tří  vylosovaných týmů  z 1.B třídy které skončí v tabulce na druhém místě.  

Z 1.A třídy již sestupuje nedělní soupeř Startu Luby Úněšov a SK ZČE Plzeň, které bude následovat jeden z dvojice Klenčí-Přeštice B, při horší variantě  III. pak sestoupí oba týmy.

1.B třída – skupina B

Sušice  B při nejlepším by vyhrála v Hradešicích má stejně bodů  jako Příkosice ze sk.C, ale tento tým ještě má utkání ve Spáleném Pořící k dobru . Kdyby Kaznějov ve stejné skupině nebodoval bude mít stejný počet bodů jako Sušice B, ale daleko lepší skóre. Ze skupiny  A  má Chodová Planá před posledním kolem o dva body více než Sušice a k tomu, aby nesestoupila přímo jí stačí doma s Meclovem remizovat, neboť při rovnosti bodů má rovněž lepší skóre než Sušice .

Šanci odvrátit sestup   do okresního přeboru již nemá Sokol Měčín.

Okresní přebor

Nalžovské Hory – hrají v Bezděkově a  mají šanci na záchranu : a) pokud  nesestoupí Sušice z 1.B třídy, b) pokud Mochtín B v domácím utkání s Pačejovem nezíská plný počet bodů.

Pokud N.Hory remizují a Mochtín by nebodoval má při rovnosti bodů lepší vzájemnou bilanci mochtínský tým.

Mochtín B – zisk třech bodů za vítězství řeší vše a hlavně jistotu zchování příslušnosti v OP i do dalšího ročníku.

Sestup do III.třídy již nemohou odvrátit poslední Myslív ani předposlední Hradešice B.

III. třída

Plánice  -  hraje doma a její přímá cesta k záchraně vede přes vítězství nad hosty z Měcholupy bez ohledu na to jak dopadne souboj Janovice B – Týnec A. Při remíze by je mohly Janovice B dostihnout. Při  rovnosti bodů mají lepší vzájemné zápasy Dukla Janovice B a

Janovice B – šance na záchranu vede přes vítězství  nad Týnce, remízu Plánice doma s TJ Měcholupy a nebo záchranu TJ Sušice B v 1.B třídě

Chanovice B –mají šanci na záchranu pokud by Janovice doma nevyhrály a Chanovice  B by doma zdolaly Veřechov. Ani případné dostižení Plánice nic neřeší pro horší vzájemnou bilanci  Chanosu s tímto celkem.

Jistým sestupujícím je již Sokol Zavlekov.

 

Postupy

 

Divize  - je rozhodnuto postupuje Krč

Krajský přebor – je rozhodnuto , postupuje Holýšov

1.A třída – postupují dva celky přímo. Jisto má již Manětín, o druhém postupujícím se  rozhodne mezi Bolovicemi( 61 bodů a hrají v Chodově) a TJ Klatovy B (60 bodů čeká je souboj v Nýřanech). Další dva postupující určí baráž které se zúčastní 3.a 4. v konečném pořadí. Ze 4.místa je v baráži Město Touškov, kdo skončí na 3.místě se rozhodne mezi S.Blovice a Klatovy B.

1.B třída - Pošumaví zajímá skupina B ze které postupuje Nepomuk, druhé místo má již jisté také fotbalisté Sokola Hradešice, které mají šanci bojovat v baráži o možnost uspět v souboji o potup do 1.A třídy !

Okresní přebor – do 1.B třídy postupuje Železná Ruda, z druhého místa počet bodů Svéradic možnost bojovat v baráži o šanci v 1.B třídě nedává šanci.

III.třída – jistý postup má Veřechov , o druhé postupové místo se hraje v neděli dopoledne v Horažďovicích  mezi domácím béčkem a rezervou Kovodružstva  Strážov.

IV.třída – zde je také rozhodnuto, postupuje ze skupiny A  Švihov B, ze skupiny B pak TJ Kašperské Hory.

OP dorostu – je rozhodnuto, postupuje Strážov

OP žáků – bojuje se na 11 hřištích o konečné pořadí. Nejvíce je pozornost upřena v sobotu do Měcholupy kde hrají domácí žáci o třetí místo se Sokolem Rabí.Zápas v Rabí skončil 3:3 a to dává při pohárovém hodnocení(venku platí jeden gól za dva) naději na zisk bronzu domácím. V neděli od 13.30 se hraje v Sušici finále o přeborníka okresu. Domácí TJ Sušice B po  vysokém vítězství v Měčíně je již více než jednou nohou v krajské soutěži.  

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku