Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Úvaha nad závěrečným kolem dovize : Rozhodne až poslední kolo

D I V I Z E

 

 

 

Rozhodne až poslední kolo

 

Situace před posledním divizním kolem není vůbec jednoduchá. Při horší variantě , že sestoupí z této skupiny čtyři týmy pak je vše zamotané až do poslední minuty 30.kola. Jednoduší by byly výpočty možných variant , kdyby měly všechny týmy ohrožené sestupem odehrané vzájemné zápasy. Do této bilance vzájemných utkání a sestavování minitabulky v případě rovnosti bodů ze vzájemných zápasů chybí utkání Trstěnice – Hořovice, které se vedle dalších zápasů týmů ohrožených sestupem stane šlágrem kola.

Kdo má velkou šanci z tohoto vyjít nejlépe?  Předně je to pouze teorie a ta hovoří ve prospěch Doubravky a Trstěnic. Pokud oba tyto týmy doma vyhrají(Doubravka hostí Krč, Trstěnice již zmiňované Hořovice) pak by se  sestup neminul ostatní z konce tabulky Hořovice, Písek i Chanovice a to  i v případě , že oba posledně jmenované týmy v posledním kole vyhrají.

V dalších variantách by se již muselo použít ještě častěji slovo kdyby. Kdyby jsou chyby a mi si musíme počkat až na konec 30.kola.Tam kdyby již pominou a možná , že přijde ke slovu i matematika.

 

 

Přehled vzájemných zápasů sestupem ohrožených týmů

 

Divize ročník 2004/2005

Doubravka

 

Hořovice

 

Trstěnice

 

Chanovice

 

Písek

 

Celkem

 

Celkem bodů po 29.kolech

Body

Skóre

Body

Skóre

Body

Skóre

Body

Skóre

Body

Skóre

Body

Skóre

Doubravka

34 bodů

0

1:3

6

3:1

6

5:1

3

4:2

15

13:7

Hořovice

6

3:1

34 bodů

3

4:1

3

5:2

4

5:1

16

17:5

Trstěnice

0

1:3

0

1:4

33 bodů

4

2:1

6

7:3

9

11:11

Chanovice

0

1:5

3

2:5

1

1:2

31 bodů

3

3:1

7

7:13

Písek

1

2:4

1

1:5

0

3:7

3

1:3

31 bodů

5

7:22

 

Co rozhoduje  ?

Soutěžní řád ČMFS  čl. 8 uvádí :

„Pokud mají po ukončení soutěže dvě nebo více družstev stejný počet bodů, rozhoduje o jejich pořadí v tabulce větší počet bodů získaný ve vzájemných utkáních. Jestliže je stejný, rozhoduje nejdříve lepší brankový rozdíl ze vzájemných utkání a posléze větší počet branek vstřelený ve vzájemných utkáních. Pokud ani tato kritéria nerozhodnou, rozhodne lepší brankový rozdíl ze všech utkání v soutěži a je-li i ten stejný, zaujme vyšší pořadí v tabulce to družstvo, které vstřelilo v celé soutěži více branek. Není-li možno rozhodnout o pořadí ani podle předchozího kritéria, sehrají družstva kvalifikační utkání podle rozhodnutí řídícího orgánu, to však jen v případě, má-li se určit postupující nebo sestupující. O vyšším pořadí v tabulce je možno rozhodnout i losem v případě časové tísně, kdy kvalifikační utkání již nelze sehrát.

 

Jen pro úplnost si připomeňme program posledního kola divize  : Sez. Ústí  - Chanovice , Trstěnice  - SK Hořovice, FC Písek  - FK  Cheb , Doubravka - Sparta Krč a pak již dejme možnost svojí fantazii a zkuste si sami nyní , nebo po skončení posledního kola vypočítat kdo dostane padáka !





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku